LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które boją się że zostaną tu same- ja mam termin na 29 listopada a mała wg usg z dzisiaj (35+1) 3040 gram... Ja to dopiero czego mam się bać szególnie przy moich rozmiarach XS😳😳😳 Ale mówią żeby się nie bać 😅 Obawiam się że mój poród będzie dramatyczny i już nie zdecyduję się na kolejne dziecko😬
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Nazywam ją foczką i do swojego mówię że dam jej na imię Helga bo imię kojarzy mi się z kobietą dużych rozmiarów, a ten strasznie się na mnie za to denerwuje😂
Po prostu czuję panikę... Gdybyśmy nie wynajęli mieszkania w Toruniu to chyba bym spanikowała i wróciła na czas porodu do Polski.kamilamhm, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Joanne wydaje mi się, że na końcówce ciąży bardzo łatwo o pomyłki dotyczące wagi. Czasem nawet pół kilo, wiec może nie ma co brać tych wartości za pewnik. Z tego co słyszałam, to dietą da się to uregulować. Bez słodyczy, mniej białka i ogólnie kalorii np jak przy diecie przy cukrzycy. Warto tak do tego podejść a nie tylko się przejmować 😊
Co do urlopów to powiem Wam, że u mnie jest chyba trochę gorzej, bo mąż ma własna firmę, pracuje minumum 12h dziennie, jedynie w soboty krócej, nie wiem ile będzie miał dla mnie czasu po porodzie, liczę na 2/3 dni przynajmniej, bo chciałabym, żeby uczył się wszystkiego w pierwszych dniach razem ze mną, żeby nic go nie ominęło, ale martwi mnie siedzenie z noworodkiem tyle godzin sama 😅
Edit dodatkowo jesteśmy w nowym mieście gdzie nie mam znajomych, a rodzina 250 km stąd. Na prawdę trochę mnie to przeraża…Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 16:06
-
nick nieaktualnywombi wrote:Hej dziewczyny.
Dawno się nie udzielałam ale miałam strasznie dużo na głowie, przeprowadzka, budowa itd
Przyszłam się pochwalić ze dzisiaj o 9:30 urodziła się Julia 3380 i 50 cm, śliczna i zdrowa
Miałam nadzieje ze uda się urodzić SN ale ze względu na poprzednie obciążenia i wiek lekarze zalecali zakończyć ciąże w 39tygodniu.
Wyblagalam późniejsze skierowanie do szpitala bo nic się nie rozkręcało, a bardzo chciałam chociaż spróbować rodzic SN. W szpitalu rozwarcie na 1cm ale szyjka 2,5 cm. W dniu przyjęcia miała być indukcja ale ze była bardzo dużo rodzących to zostawili mnie na obserwacji na 1 dzień. Wtedy tętno małej zaczęło skakać i mniej się ruszała. Ktg miałam chyba 6 czy 7 razy w ciągu jednego dnia. Lekarze mnie przekonali ze bezpieczniej będzie od razu robić cesarkę. Bo po tyle latach starań i przejściach nie chcą dodatkowo ryzykować.
Tak wiec dzisiaj rano cesarka i malutka jest już z nami ❤️
Ma długie włosy i paznokcie. Na razie u mnie słabo z laktacja ale będziemy próbować. Na razie jeszcze odpoczywam po cc i czekam kiedy nas przewiozą na normalna sale
Trzymam kciuki za Was i Wasze dzieciaki
Wombi gratulacje 🤗💐
W którym szpitalu leżysz??
wombi lubi tę wiadomość
-
Ania szczerze powiedziawszy to mało jem. Dzisiaj na śniadanie był tost i kawa bez cukru, potem zjadłam jajecznice z dwóch jajek i dwie małe kromki chleba i do tego surowka z kalarepyi marchewki. Zaraz opylę jakiś obiad- mam spaghetti ale pół na pol z warzywami i zjem pewnie małą porcję bo nie jem dużych. Na deser jakiś owoc. I niewielką kolacja. Słodycze jem ale sporadycznie. Tak więc z czego tu zrezygnować bądź ograniczyć?
Jak kiedyś Dzasta napisała ile kalorii w ciąży powinno się jeść to pomyślałam "Dżizas, ja pewnie to zjadam w 3 dni"😉 -
Sóweczka wrote:Wombi gratulacje 🤗💐
W którym szpitalu leżysz??
Chyba lepiej nie mogłam trafić ❤️Decemberry, Olo323, kamilamhm, Sóweczka lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Joanne wrote:Ania szczerze powiedziawszy to mało jem. Dzisiaj na śniadanie był tost i kawa bez cukru, potem zjadłam jajecznice z dwóch jajek i dwie małe kromki chleba i do tego surowka z kalarepyi marchewki. Zaraz opylę jakiś obiad- mam spaghetti ale pół na pol z warzywami i zjem pewnie małą porcję bo nie jem dużych. Na deser jakiś owoc. I niewielką kolacja. Słodycze jem ale sporadycznie. Tak więc z czego tu zrezygnować bądź ograniczyć?
Jak kiedyś Dzasta napisała ile kalorii w ciąży powinno się jeść to pomyślałam "Dżizas, ja pewnie to zjadam w 3 dni"😉
Rzeczywiście bardzo racjonalne porcje. Liczę, że w Twoim przypadku to błąd w pomiarach i dzidziuś będzie idealny ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 16:46
Joanne lubi tę wiadomość
-
Jeju ale się dzieje na wątku 🥰🥰🥰
Ja wróciłam z gór, między czasie przyskzh ostatnie paczki. Muszę je rozpakwoac, odeprac się po wyjeździe i nic więcej nie zostało tylko rodzic 🙈
Tak bardzo bym już chciała poznać synka nr.2.Decemberry, Nosia, Joanne, MamaNl, Asia11, Olo323, kamilamhm, Angelaaaa, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Wombi, gratulacje 🥹 cieszę się, że jesteś cała i zdrowa, i bejbik też ✨
Aż mi żal, że wszystkie jesteśmy tak porozrzucane po całej Polsce (i nie tylko✨✨), bo fajnie byłoby się kiedyś spotkać na żywo.
Też macie wrażenie, że się znajomości trochę w realu kurczą, jak się zachodzi w ciążę?
Muszę się wczytać w te różnice między tacierzyńskim, ojcowskim itd, bo to czarna magia, bardzo zawiłe prawnie to jest 😅kamilamhm lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja też Was podczytuje na bieżąco, ale jakoś tak mało czasu na wszystko.
Mamy termin na 7 listopada, niby już niedaleko ale jakoś tak się dłuży.
W piątek mieliśmy pierwsze ktg, mieliśmy też wizytę mały ma 3300g i mamy rozwarcie już na 1,5cm, w piątek kolejne ktg, a wizyta dopiero w dniu terminu porodu chyba że coś wcześniej się ruszy.
Ale na tą chwilę nie czuje żeby coś miało się zaczynać. 🙈Decemberry, Angelaaaa, Scandi-B lubią tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Strata wrote:
Niesowite że miałaś jeszcze siłę na wycieczkę i spacery! Pozazdrościć! Ja to rowerem wczoraj 4 km zrobilam i dzisiaj tyle samo (tylko nie krzyczcie że dziewiąty miesiąc a ja rowerem jeżdżę😅), ale chodzić to 300m i brzuch więcej nie daje.
kamilamhm, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Też macie wrażenie, że się znajomości trochę w realu kurczą, jak się zachodzi w ciążę
Oj kurczą, kurczą. W zeszłym roku jak robiłam torty na zamówienie to zrobiłam ok 15 gratisowych bo mnie tak na imprezki zapraszali i zamiast prezentu tort przynosiłam a w tym roku jak tortów nie piekę bo nie dam rady tyle w kuchni ustać to ani jednego zaproszenia na urodziny🤣🤣🤣 nawet na kawę od miesięcy nikt nie zaprasza bo chyba boją się że trzeba będzie mi zaraz w czymś pomóc🤷🏻♀️ Jeśli wrócę do pieczenia to zero jakichkolwiek zniżek tym wszystkim pasożytom. Mowy nie ma.Decemberry, Olo323, Nosia, kamilamhm, Angelaaaa, Sóweczka, MamaNl, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Oj kurczą, kurczą. W zeszłym roku jak robiłam torty na zamówienie to zrobiłam ok 15 gratisowych bo mnie tak na imprezki zapraszali i zamiast prezentu tort przynosiłam a w tym roku jak tortów nie piekę bo nie dam rady tyle w kuchni ustać to ani jednego zaproszenia na urodziny🤣🤣🤣 nawet na kawę od miesięcy nikt nie zaprasza bo chyba boją się że trzeba będzie mi zaraz w czymś pomóc🤷🏻♀️ Jeśli wrócę do pieczenia to zero jakichkolwiek zniżek tym wszystkim pasożytom. Mowy nie ma.
Jejciu, dosłownie wiesz o czym mowa. Ja z kolei poczułam dość dosadnie, że nudzę swoje koleżanki rozmową, mimo, że nie jestem uczepiona tylko dziecięcych tematów! Wręcz przeciwnie, pytam ludzi o to, co u nich, angażuję się w rozmowę, ale oni się tak jakby odsuwają, odpowiadają półsłówkami, no sama nie wiem 🤔Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g