LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kilka moich tortów z naturalnych składników i bez barwników w cieście, nadzieniu i nawet w tynku! Tylko do ręcznie wykonywanych ozdob jak pikatchu czy spongebob i tych z bezy włoskiej barwniki dodaję. Smacznego oglądania 😊
Ania98, Nosia, Asia11, KaroInka, Decemberry, Olo323, kamilamhm, Angelaaaa, olanowak90x, Sóweczka, Anita2022, Strata, MamaNl, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Scandi-B, Lalala lubią tę wiadomość
-
U mnie biegunka i wymioty ustały. Mogę troszkę jeść i pić. Temp. mi podskoczyła, ale wzięłam paracetamol. Jutro wizyta.
A tak w temacie tych urlopów, to wiecie, że w trakcie macierzyńskiego można normalnie pracować i co najlepsze u swojego pracodawcy albo nawet innego (i wtedy kasa normalnie za urlop i za pracę). Byłam w szoku, ale mama właśnie mi mówiła że u niej w szkole 2 nauczycielki pracują będąc na macierzyńskim, bo miały kogoś do pomocy z dzieckiem, brakowało nauczycieli a kaska zawsze potrzebna.Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Jejciu, dosłownie wiesz o czym mowa. Ja z kolei poczułam dość dosadnie, że nudzę swoje koleżanki rozmową, mimo, że nie jestem uczepiona tylko dziecięcych tematów! Wręcz przeciwnie, pytam ludzi o to, co u nich, angażuję się w rozmowę, ale oni się tak jakby odsuwają, odpowiadają półsłówkami, no sama nie wiem 🤔
No tak, jest inaczej. Ale z drugiej strony te osoby które ze mną zostały to wiem że warto dla nich się starać. A reszta? Trudno. Śmieci same się wyniosły 🤷🏻♀️
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Cudowne, szacun
Joanne lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:U mnie biegunka i wymioty ustały. Mogę troszkę jeść i pić. Temp. mi podskoczyła, ale wzięłam paracetamol. Jutro wizyta.
A tak w temacie tych urlopów, to wiecie, że w trakcie macierzyńskiego można normalnie pracować i co najlepsze u swojego pracodawcy albo nawet innego (i wtedy kasa normalnie za urlop i za pracę). Byłam w szoku, ale mama właśnie mi mówiła że u niej w szkole 2 nauczycielki pracują będąc na macierzyńskim, bo miały kogoś do pomocy z dzieckiem, brakowało nauczycieli a kaska zawsze potrzebna.Asia11 lubi tę wiadomość
-
Piękne torty 🤌 talent, że hej.
Z tym urlopem, że można pracować, to wiem, jestem na swojej działalności i się cieszę, bo mój pracoholizm skwierczy już mocno 😅 dodatkowo podobno to jest bardzo dobrze widziane, jak osoba na działalności, podczas macierzyńskiego pracuje ✨ zresztą, nie mam się co oszukiwać, przy najniższej podstawie ten macierzyński do najwyższych nie będzie należał, więc praca to też po prostu mus 😅
A co do znajomości - mam cichą nadzieję, że dzięki dzidziutkowi poznamy jakieś młode rodziny, z którymi się zaprzyjaźnimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 17:57
kamilamhm, Joanne lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ale miałam nadrabiania wpisów! 😀
Wombi- serdeczne gratulacje!!
Cieszę się bardzo, ze u Was i z Wami wszystko w porządku ❤️ tym bardziej ze ostatnio myślałam co tam u Was 😊
Faktycznie powiększa się grono październikowych mam 😅Tony lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Wombi gratulacje! Laktacją się nie przejmuj, mi dopiero wczoraj na 4 dobę pojawiła się siara w ilości minimalnej, dziś tez jeszcze nie za wiele, walczę laktatorem, bo mała już przez te kilka dni nauczyła się, że z buteleczki leci mleko i ma nerwa przy cycu, że nie leci. Mam nadzieje, ze na dniach się rozkręci
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj strasznie fatalny dzień…
przespałam cała noc bez żadnej pobudki (nawet na siku 😳) wstałam o 9 zjadłam śniadanie i położyłam się „na chwilkę” a spałam do 13:30.. wstałam, wzięłam prysznic, zjadłam obiad, wstawiłam pranie, wrzuciłam do suszarki..i musiałam się znów położyć (było koło 15) i dopiero teraz obudził mnie telefon, najchętniej poszłabym dalej spać 🙈 aż sprawdzałam temperaturę czy nie jestem chora, bo zazwyczaj tak cały czas śpię jak jestem chora 😅
Co do wolnego męża- tez mieliśmy trochę obawy, bo mąż na początku października zmienił prace. (Rozmowy były już w sierpniu i jak usłyszał, ze czas start to październik to od razu przy uzgodnieniu warunków podkreślił, ze będzie rodzic mu się dziecko na przełomie październik/listopad i będzie potrzebował wolnego) na szczęście jego przełożony jest normalny człowiek i powiedział, ze absolutnie nie będzie robić problemów i wie jak to jest. Mąż jest na działalności, wiec tez może inaczej, ale ma na tyle ogarnięty zespół, ze nie ma strachu go zostawić na trochę dłużej 😊
Uzgodniliśmy z S. tez, ze podczas pobytu (oby jak najkrótszego) w szpitalu raczej nie będzie nas odwiedzał, a zostawimy to dla mojej mamy, bo i tak odwiedziny w szpitalu są tylko 14-18 licząc ze jest to godzina drogi w jedna stronę, to faktycznie mąż miałby cały dzień w pracy wycięty, a w tym czasie będzie nadganial obowiazki 🙂
Co do kontaktów ze znajomymi, to ja mam właśnie odwrotne wrażenie. Od liceum (czyli ponad 10 lat) trzymamy się we czwórkę z kumpelkami, przeżyłyśmy studia (każda coś innego) różne kierunki i zawirowania, każda poszła w inna stronę, ale trzymałyśmy się, widziałyśmy się w miarę często raz na kilka miesięcy, odkąd jestem w ciąży jesteśmy w super kontakcie, widzimy się nawet kilka razy w miesiącu 😅 jedna z nich w czerwcu urodziła córeczkę i nie powiem, jest mi niesamowitym oparciem i wsparciem 😊
Tak samo jakoś wzmocniliśmy relacje z moim bratem i bratem męża😊
Totalnie odcięli się ode mnie znajomi z pracy i nie mam kontaktu z nimi odkąd dowiedzieli się, ze jestem w ciąży, ale No tego nie żałuje 😉kamilamhm lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo, a nie będzie Wam żal tych pierwszych dni po narodzinach, że mąż nie będzie widział dzidziutka? My to specjalnie kupujemy dwa dni pokoju rodzinnego w szpitalu, żeby Mąż był ciągle z nami i jak najwięcej się nacieszył już od początku 🥹✨ jednak jeśli chodzi głównie o pracę, to wyjścia nie ma, musicie zacisnąć zęby.
Fajnie, że masz takie znajomości z liceum. U mnie wszyscy rozeszli się w 4 strony świata, a większość moich znajomych bliższych jest bezdzietnych, więc siłą rzeczy zachodząc w ciążę tak jak bym się wymiksowała z towarzystwa 😅 jest to dość dziwne, dlatego liczę na nowe znajomości.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Joanne wrote:
Cudowne już wiem gdzie po torty pisać 👍👍👍
Ja taka zdolna nie jestem choć kiedyś myślałam żeby się nauczyć hahah
-
Joanne wrote:
Kur... 🥰😍 Cudowne! TALENT! Byś zobaczyła torta dla mojego ode mnie na 25 urodziny 😂🤣. Padłabyś 🤣😂. Piękne!
Co do znajomości - nigdy nie miałam wielu znajomych a po przeprowadzce i zerwaniu z eks to już w ogóle (mieliśmy wspólnych znajomych ze studiów). Nie żałuję 😂. Miałam jedną koleżankę ze studiów, co to Wam pisałam, że pouczała mnie o tym jakie to KP jest super a sama dzieci nie ma i pisała do mnie ostatnio, czy już urodziłam, ile przytyłam i chciała zdjęcie brzucha ale nic jej nie wysyłałam. Taka toksycznie zazdrosna mi się wydaje od kiedy wyszłam za mąż 😵 i z wielu powodów baaaardzo ograniczyłam z nią kontakt. Za to bardzo wspiera mnie żona kuzyna z Warszawy. Kurde, nie spodziewałam się, że złapiemy taki super kontakt ze sobą. Ona doświadczona, trójka dzieci to wiecie... Moją chrześnicę to urodziła jednym partym 😂🤣 i jest na porodówce jako rekord oddziału 😂🤣.
Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
O matko - dzisiaj tyle do nadrobienia z postami 😊 Wombii serdeczne gratulacje - super, że napisałaś 😊
Joanne szacunek, przepiękne torty, aż szkoda jeść 😊
Dziewczyny ja mam termin rozpakowania na 30.11 - spokojnie, chyba jestem ostatnia i nic nie zapowiada wcześniejszego terminu.
Dzisiaj w nocy śniło mi się, że miałam cesarkę i mnie nie zszyli 🙈
Nic mi się nie chce. Odwiedziłam dziś pracę, bo musiałam załatwić jakieś formalności. Czułam się jak taka pluszowa maskotka, bo wszyscy mnie ściskali 🙈 było miło, ale ja tak średnio z tym uściskiem obcych...
Ostatnio czytałam że ten dodatkowy urlop, który miał wejść w sierpniu, ma wejść od stycznia.
Joanne lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe słowa Dziewczyny😊
MamaNl, Dżasta, tylko przez rok te torty robiłam. Może troszeczkę dłużej. Uczyłam się sama, nie jestem cukiernikiem. Nawet kucharzem z wykształcenia nie jestem😅 Mam wykształcenie wyższe ale nigdy nie pracowałam w danym kierunku.
A wcześniejsze torty to smakiem się broniły, wyglądem z pewnością nie zachwycały i nienawidziłam robić tortów bo to 3 dni wyjęte z życia i kupa nerwów😂 -
Marta93 wrote:Mnie od dwóch godzin boli brzuch jak wstane i chodzę 😔 brzuch z tyłu plecy i czuję twardy brzuch jak leżę jest ok a tylko wstanę to jakby ktoś mnie pobił 😔
Może paracetamol weź? I uważaj na siebie. Oby to był tylko gorszy dzień, nic więcej. -
Joanne torty cudne 😍
Zawsze chciałam zrobić podejście do tortów, bo piec lubię, w tamtym roku się w lukrowanie pierniczków jedynie bawiłam 😅
Decemberry najpierw trochę było mi tak jakoś przykro gdy powiedział, ze weźmie wolne na wyjście i po wyjściu, a nie będzie przyjeżdżał, bo wtedy by prace nadrobił. W szpitalach w mojej okolicy nie ma w ogóle opcji żeby wynajmować własna salę czy łóżko, czas odwiedzin pilnowany z zegarkiem (i sekundnikiem 😅) w reku 😅 co prawda z moim tez nigdy nie wiadomo, wiec może jak się synek urodzi to zmieni zdanie 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo, rozumiem Cię. Ja mam do wszystkiego takie sentymentalne podejście i jak wizualizuję poród, to wyobrażam sobie właśnie także ten moment, jak Mąż jest szczęśliwy, że dzidziut jest już z nami. Z tym pokojem rodzinnym to niezły fart, bo wprowadzili go do szpitala dosłownie niedawno.
Może Twój akurat zmieni zdanie przed samym porodem, jak poczuje więcej adrenaliny
Olo323 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja podobnie jak Aga i Joanne mam termin na koniec listopada, zupełnie mi się nie spieszy więc jeszcze trochę nas zostało
Olo323, Aga300, kamilamhm lubią tę wiadomość