X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się naprodukowalyscie dzisiaj!! Dziś ostatni raz byłam w dodatkowej pracy, na sam koniec dowalili Mi mnóstwo roboty. W tym tygodniu zawieszam działalność i mam spokój.

A w piątek jeszcze mam egzamin więc jutro muszę się pouczyć.

Także dwie istotne sprawy zamknę to końca października, w listopadzie będę mogła troche oczyścić głowę :)

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Z tym pokojem rodzinnym to niezły fart, bo wprowadzili go do szpitala dosłownie niedawno.
    Nie wiedziałam o tym rodzinnym, to mąż normalnie może tam spać? Ile kosztuje doba? Po CC to super opcją, bo jest ktoś do pomocy.
    Ja mam termin ustalony z prowadzącym, za tydzień wizyta więc pewnie ustalimy co i jak.

Joannę przepiękne torty!!! Chętnie bym zamówiła!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 22:46

Joanne lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Napiszcie, że po ciąży libido wraca do normy 😵. U mnie aktualnie bida z nędzą, jedynie w 2 trymestrze coś drgnęło a tak to nic. Choćby mąż na głowie stawał jest... Słabo 😭. Także z zasady 3S zostaje 2S.

Jakoś kiepsko się czuję, jakby coś na żołądku siedziało. Będę musiała z rana przejechać się po colę, serio 😂🤣. Po czym ta dolegliwość, nie wiem. Ogólnie to przez te wczorajsze łóżkowe przygody będę mieć dzień do bani, bo ciągle o tym myślę 😳.

A no i w nocy znów pojawiły się bóle brzucha, w ogóle dziwnie się czuję. Jakbym chora była. A poza tym, jak już tak zaczynam narzekać, to pewnie będę to robić cały dzień. Świetnie 😐.

kamilamhm lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta ja też muszę dzisiaj trochę ponarzekać;d zaczynam powoli rozumieć Wasze dolegliwości. Dzisiejsza noc była koszmarna, nie mogłam sobie znaleźć dobrej pozycji, co chwilę się przebudzalam, wszystko mnie boli. Mam nadzieję, że to taka jednorazowa noc i jeszcze jakoś dam rade :/

U mnie libido nawet jest, ale boimy się troche z mężem i przez to jest blokada w głowie. Zresztą ciężko by nam było znaleźć wygodną pozycję ;d ale seksu już nie było łooooo panie sto lat xd liczę na to, że jak nam w końcu przywiozą łóżko to je wypróbujemy :D bo na materacu na podłodze w moim stanie dość ciężko xD

Ultra-Dżasta, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noce mam średniawe tez. Boli mnie wszystko wiec to jest chyba największa męka tych ostatnich tygodni. W dzień chce mi sie spac i duzo wygodniej mi sie spi. Nie wiem od czego to zalezy :p staram sie w dzień nie spac zeby spac w nocy. Jakbym w dzien pospala to wtedy w nocy to chyba juz w ogóle nie mogłabym zasnąć. A nastrój mam średni ostatnio. Nic mi sie za bardzo nie chce. Dzisiaj po południu bede sama z psem siedziała bo maz ma 2 zmianę.
    Bardzo mi dokuczają ruchy dziecka, sa bardzo bolące. Ja az wydaje dzięki jak mnie tak z nienacka kopnie w zebra albo gmera w pęcherzu. Bardzo to boli, az tak kłuje :/
    Seks ostatnio u nas byl bardzo przyjemny,ale po seksie tak mnie plecy bolaly i pośladki 😅 no ale tez nie robimy tego często. Brzuch przeszkadza jednak w tej spontaniczności no i jak człowiek zmęczony to i sie nie chce.

Najgorzej, ze potem po narodzinach dziecka tez dlugo dlugo nic nie będzie...😒 Polog i te sprawy.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta ta twoja dolegliwość żołądkowa to juz chyba po prostu ten etap ciąży. Tez mi ssie teraz włączyly problemy z zoladkiem. Czuje takie gniecenie, palenie od zoladka. Myślę, ze to nadmiar soków żołądkowych plus ucisk dużego juz dzidziusia. Wieczorami jak sie położę najbardziej odczuwam takie palenie od żołądka az do przełyku. Nie odbija mi sie kwaśnym, ale to początki zgagi. Po prostu to chyba od żołądka takie gazy wychodzą i podrażniają.
    Nie ma lekko ;)

• Joanne Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od wczoraj okropne skurcze w pochwie, aż nie mogłam zasnąć bo aż bolały pachwiny i noga. Potem kocur mnie obudził po 4 i zasnęłam dopiero jak swojego do roboty wyprawiłam. Przeziębienie chyba go łapie🤦🏻‍♀️

Jak już chłopa do roboty wyślę to też świetnie mi się spi! Dobrze że ostatnio tylko do 9.30 a nie do południa. Ale najwyraźniej organizm potrzebuje.

Foczka tak się rusza jakby nie miała miejsca. Jeździ pleckami z jednej strony brzucha na drugą. Strasznie to wygląda. Myślicie że może być tak że jak dziecko nie ma miejsca w brzuchu to szybciej może rozpocząć się akcja porodowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 09:55

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksy raz w tygodniu srednio. Ale to bardziej potrzeba psychicznej przyjemnosci wynikajacej z bliskosci, niz fizyczna - ja sie czuje fizycznie mocno ograniczona w te klocki. W weekend mamy zamiar zintensyfikowac o ile porod sie nie zacznie 😂 zeby troche przyspieszyc akcje. Jeszcze szesc dni do terminu.

kamilamhm, Tony lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksy co drugi dzień, żeby coś przyspieszyć. Wczoraj na Ktg pokazało, ze są ciagle skurcze przepowiadające plus 2 większe, ja nawet ich nie czuje, co mnie martwi, ze przegapie ten pierwszy etap. To moja pierwsza ciąża i mam jakieś tam bóle ale nie potrafię powiedzieć czy to skurcz.

Tony lubi tę wiadomość

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas też był wczoraj seks na przyspieszenie ale tak średnio 😂🤣. Jeszcze mamuśka do mnie codziennie wypisuje, jak się czuję i w ogóle 😅. Odpisałam jej w końcu, że wiem, że jest ciekawa CZY TO JUŻ ale nawet gdybym była już na porodówce to nie napisałabym jej, że rodzę 😂. No po co ma się stresować. Rozumiem, że pierwszy wnuk i w ogóle ale ludzie 😂. Prędzej bym napisała tacie krótkie "JADĘ", a on by mi odpisał (jak to ma w zwyczaju) "powodzenia i pozdrawiam" 😂🤣.

Anita, z tego, co opowiadała żona kuzyna i inne rodzące to TYCH SKURCZY nie da się przegapić 😂. Najważniejsze, to obserwować swoje ciało ☺. A co do KTG to na nim się skurcze piszą jak tylko dziecko się poruszy czy przeciąganie, bo wtedy też napina się macica 😊.

kamilamhm, Anita2022, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ale się naprodukowalyscie dzisiaj!! Dziś ostatni raz byłam w dodatkowej pracy, na sam koniec dowalili Mi mnóstwo roboty. W tym tygodniu zawieszam działalność i mam spokój.

A w piątek jeszcze mam egzamin więc jutro muszę się pouczyć.

Także dwie istotne sprawy zamknę to końca października, w listopadzie będę mogła troche oczyścić głowę :)

Podziwiam Cię, naprawdę. Ja jestem na zwolnieniu i czyszczę głowę od sierpnia, przez większość ciąży mialam wrażenie, jakby dziecko mi wyjadło pół mózgu 😆 nie mogłam się skupić na pracy, a co dopiero uczyć się do egzaminu! Szacun 😀

Tony lubi tę wiadomość

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Prędzej bym napisała tacie krótkie "JADĘ", a on by mi odpisał (jak to ma w zwyczaju) "powodzenia i pozdrawiam" 😂🤣.

Moj by odpisal: ok.

😂

Tony, Ultra-Dżasta, Strata, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja podobnie jak Aga i Joanne mam termin na koniec listopada, zupełnie mi się nie spieszy więc jeszcze trochę nas zostało :D
    Też mam termin na koniec listopada a nawet 1.12 🤣

Tony, kamilamhm, Aga300, Ania98 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie staniki? U nas w szkole rodzenia polecali po prostu biustonosz sportowy, po porodzie dopiero zobaczyć co i jak. Mam teoretycznie 3 tygodnie do CC - myślę, że w tym czasie się już nie zmienią, a po porodzie? Będzie jakaś wielka zmiana? Wiadomo, jeśli będą mleczne, to pewnie będą pełniejsze, ale czy w granicach tego co mam teraz? hm?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego męża teściowa codziennie dzwoni się spytać co słychać. Już go to wkurza, bo tak to się nie odzywa tygodniami. I też nie do mnie tylko do niego. Przecież jak urodzę to im wszystkim powiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 12:07

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

My czekamy na wypis 😁
    Nareszcie... Bo wstałam już z takim nerwem .. całą ciążę nawet raz mnie kręgosłup nie bolał, a od tego łóżka to i dupa i kręgosłup 😬

Co do piersi po porodzie to moje mają dziś tyle mleka, że się nie mieszczą w miseczki, a miałam kupione 85C, ale ponoć się wyregulują

Na pobudzenie laktacji polecam wam FEMALTIKER do rozpuszczenia w mleku - miałam mleko, ale mała trochę spadała z wagi i groziło nam, że dziś nie wyjdziemy 🤦🏼‍♀️ i lekarka poleciła nam ten proszek. Wzięłam 2 saszetki i już po pierwszej zaczęła się produkcja, a po dwóch mega 😁
    Mała przez noc jeszcze przybrała 😊

Anita2022, kamilamhm, KaroInka, Scandi-B, Ultra-Dżasta, kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka, sprawdziłam skład tego Femaltikeru - głównie słód jęczmienny, więc może wystarczy sobie walnąć lecha free :D :D ale by się położne zdziwiły hahah

Asia11, Aga300, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Sóweczka, sprawdziłam skład tego Femaltikeru - głównie słód jęczmienny, więc może wystarczy sobie walnąć lecha free :D :D ale by się położne zdziwiły hahah

Ja lecę teraz na tym femaltikerze i właśnie piwach 0%, głównie karmi, którego do tej pory nie cierpiałam, a teraz mi bardzo smakuje 😂 ale zapas złotego trunku dla mnie w lodowce stoi 😂

kamilamhm, Asia11, Tony, Scandi-B, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moje libido w ciążach jest słabe, a po porodzie to już całkiem klapło na długie miesiące kiedy karmiłam. Dopiero jak dostałam pierwszą miesiączkę po 9 mscach to coś drgnęło:D skutek taki, że jak widać jestem tu z Wami na wątku :D.
    Nie wiem co mi się dzieje ale mogłabym jeść bez przerwy cały dzień. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze z 5 kg przytyje do końca ciąży.

kamilamhm, Joanne lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Tony Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wy tu już rozkręcacie laktację a ja właśnie kupiłam wózek :D cybex balios, używka za 800zl, w bardzo dobrym stanie więc chyba dobry deal :)

Ultra-Dżasta, Olo323, Joanne, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ