LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony, gratulacje!
A ja dzis chyba zezarlam plesn na pomidorach. Muli mnie i sie troskam o dzidziuta ☹️Tony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony, gratulacje! Z racji Twojego zawodu ma pewno dużo Cię to kosztowało i łatwo nie było. Możesz być z siebie dumna, że na tym etapie ciąży jeszcze podchodziłaś!
Z tymi maściami to mogę się wypowiedziec po obserwacji co mamy mówią i kupują w aptece. Prewencyjnie najczęściej bepanthen baby.
A jak już coś się dzieje to super właśnie wspomniany alantan dermoline jasnozielony ( ja do swoich rąk używam błękitny i dla mnie rewelka-koniecznie dermoline) albo linomag standardowy zielony. Pewnie i tak na każdego maluszka zadziała co innego. Ten alantan na moje zapobiegawczo też fajny, linomag na co dzień raczej za mocny.
No i dodam, że to tylko apteczne preparaty, pewnie dużo jest też dobrych drogeryjnych.
Ja na początek planuję podzielić się z synciem kilogramem kartoflanki z kuchni 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 12:18
Olo323, Tony, Joanne lubią tę wiadomość
-
Mowicie, ze alantan jako krem do dloni? Musze wyprobowac, bo mam przesuszone na wior, a krem z witamina e nie pomaga. Mam swederm, taki rozowy.
Linomag zielony tez kupilam po lekturze mamusiowych grup, to chyba najpopularniejszy krem teraz.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Tony, gratulacje!
A ja dzis chyba zezarlam plesn na pomidorach. Muli mnie i sie troskam o dzidziuta ☹️
Myślę, że to nie od pleśni. A dzidziutkowi nic nie będzie! Ja właśnie pytalam lekarza jak teraz miałam tą mega jelitowkę, to mówił że spokojnie, nic mu nie zaszkodzi, byle się nie odwodnić. Na szczęście już do siebie doszłam.Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Mowicie, ze alantan jako krem do dloni? Musze wyprobowac, bo mam przesuszone na wior, a krem z witamina e nie pomaga. Mam swederm, taki rozowy.
Linomag zielony tez kupilam po lekturze mamusiowych grup, to chyba najpopularniejszy krem teraz.
Dla mnie super, ale właśnie dermoline, bo ma lekką konsystencję i szybko się wchłania. Ja próbowałam tylko błękitny i dla mnie ekstra. Nie wiem jak pozostałe bo parę innych jeszcze jest.Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Myślę, że to nie od pleśni. A dzidziutkowi nic nie będzie! Ja właśnie pytalam lekarza jak teraz miałam tą mega jelitowkę, to mówił że spokojnie, nic mu nie zaszkodzi, byle się nie odwodnić. Na szczęście już do siebie doszłam.
Dziekuje Ci. Wlasnie w necie wyczytalam, ze takie ilosci nie powinny zaszkodzic, ale przyznam, ze czuje sie okropnie. Na poczatku myslalam, ze to moze byc ze stresu, ale niestety to pierwsza rzecz jaka dzisiaj zjadlam i naprawde mnie muli. Zastanawiam sie nad wzieciem wegla aktywowanego. Czekam na odpowiedz od mojej Pani Doktor, zobaczymy co napisze.
Ten blekitny alantn ma nawet w opisie, ze jest lekki, co jest fajne, bo ja kojarze alantan ogolem jako taki ciezszy krem.
Dobrze, ze juz wydobrzalas ✨🤗Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Dziekuje Ci. Wlasnie w necie wyczytalam, ze takie ilosci nie powinny zaszkodzic, ale przyznam, ze czuje sie okropnie. Na poczatku myslalam, ze to moze byc ze stresu, ale niestety to pierwsza rzecz jaka dzisiaj zjadlam i naprawde mnie muli. Zastanawiam sie nad wzieciem wegla aktywowanego. Czekam na odpowiedz od mojej Pani Doktor, zobaczymy co napisze.
Ten blekitny alantn ma nawet w opisie, ze jest lekki, co jest fajne, bo ja kojarze alantan ogolem jako taki ciezszy krem.
Dobrze, ze juz wydobrzalas ✨🤗Decemberry lubi tę wiadomość
-
Tak z innej beczki Czy kupowałyście ochraniacze na materacyk do łóżeczka? Kupiłyście jakiś pierwszy lepszy czy nic nie będziecie stosować, ewentualnie jakis podkład?
A moze polecacie jakieś fajne gatunkowo pościele do łóżeczka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 12:43
-
Tony, gratulacje! Czas na świętowanie! 😁
Podziwiam Cię niesamowicie, bo moja głowa grubo nie pracuje niemal od początku ciąży a teraz to już w ogóle 🤯
Ja po wizycie, do porodu jeszcze daleko 🫤
Liczyłam, ze coś może się ruszyło/zadziało bo tak mnie boli już okresowo brzuch i kręgosłup, czuje ból w kroczu i pachwinach..
ale szyjka jeszcze długa, „rozwarcie” na opuszek..
Z Małym wszystko dobrze, wazy 3300g (trochę sie zmartwiłam, ze jak na siebie mało przybrał na te trzy tygodnie, ale lekarz mówi, ze wszystko w normie i nie ma sie czym przejmowac).
Kazał działać, nie oszczędzać się 🤷♀️Nosia, Decemberry, Tony, Angelaaaa, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Tony, gratulacje! Czas na świętowanie! 😁
Podziwiam Cię niesamowicie, bo moja głowa grubo nie pracuje niemal od początku ciąży a teraz to już w ogóle 🤯
Ja po wizycie, do porodu jeszcze daleko 🫤
Liczyłam, ze coś może się ruszyło/zadziało bo tak mnie boli już okresowo brzuch i kręgosłup, czuje ból w kroczu i pachwinach..
ale szyjka jeszcze długa, „rozwarcie” na opuszek..
Z Małym wszystko dobrze, wazy 3300g (trochę sie zmartwiłam, ze jak na siebie mało przybrał na te trzy tygodnie, ale lekarz mówi, ze wszystko w normie i nie ma sie czym przejmowac).
Kazał działać, nie oszczędzać się 🤷♀️
Najważniejsze, że z malym wszystko dobrze
A z moją głową też nie najlepiej pod koniec ciąży zapominam o różnych rzeczach, jestem zakrecona. Dopóki chodzilam do pracy to było ok. Moja glowa pracowała nornalnie a teraz tragedia Byłam w lidlu, nie pociągnęłam bilecika na parkingu. Dobrze, ze nie zaliczyłam mandatu. Zorientowałam sie dopiero, jak kończyłam robic zakupy 🤭Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Tak piszecie o tym alantanie, że też go zakupię 😁. Trzeba być przygotowaną na wszystko.
Robiłam ten test i niby pH jest w normie, więc to raczej śluz a nie wody płodowe 😂. Kolejny zrobię przed pójściem spać. Zaraz idę grabić liście, może COŚ ruszy.
I zaczynam mieć dość - wszyscy piszą CZY JUŻ, zwłaszcza kuzynki (z którymi nie mam żadnego kontaktu 😳) i ciotki (skąd mają mój nr telefonu!?), no kuwa nie mogę już. Nagle wszystkie się zaczęły interesować porodem a kuźwa w realnym życiu to by utopiły w szklance wody, a na mieście to nawet "cześć" nie powiedzą i głowę w drugą stronę odwracają na mój widok. Nie cierpię takich ludzi 🤬. Dlatego nawet nie odpisuję na te wiadomości, bo mnie po prostu trafi 🙄.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Nosia wrote:Tak z innej beczki Czy kupowałyście ochraniacze na materacyk do łóżeczka? Kupiłyście jakiś pierwszy lepszy czy nic nie będziecie stosować, ewentualnie jakis podkład?
A moze polecacie jakieś fajne gatunkowo pościele do łóżeczka?
Ja kupiłam ochraniacz w ikei, o ten: https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-ochraniacz-na-materac-bialy-70373100/ widzę, że ładnie podrożał. Kupowałam za 29,99, teraz już 39,99 -_-
Wyprałam go normalnie w pralce, mam nadzieję, że się sprawdzi. Do tego też w ikei kupiłam prześcieradełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-przescieradlo-dzieciece-w-kropki-ksiezyc-50457600/ (też dychę podrożyli -___-). Pościeli jako takiej nie kupowałam, bo mamy śpiworki i śpioszki.
3 dni Cię mówisz trzymało, kosmos. Ja się już trochę lepiej czuję, ale to ewidentnie było po tych pomidorach, bo organizm miał takie wiecie - akcja-reakcja.
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ultra-Dżasta wrote:Tak piszecie o tym alantanie, że też go zakupię 😁. Trzeba być przygotowaną na wszystko.
Robiłam ten test i niby pH jest w normie, więc to raczej śluz a nie wody płodowe 😂. Kolejny zrobię przed pójściem spać. Zaraz idę grabić liście, może COŚ ruszy.
I zaczynam mieć dość - wszyscy piszą CZY JUŻ, zwłaszcza kuzynki (z którymi nie mam żadnego kontaktu 😳) i ciotki (skąd mają mój nr telefonu!?), no kuwa nie mogę już. Nagle wszystkie się zaczęły interesować porodem a kuźwa w realnym życiu to by utopiły w szklance wody, a na mieście to nawet "cześć" nie powiedzą i głowę w drugą stronę odwracają na mój widok. Nie cierpię takich ludzi 🤬. Dlatego nawet nie odpisuję na te wiadomości, bo mnie po prostu trafi 🙄.
Z jednej strony współczuję, z drugiej zazdroszczę Mnie się nikt nie pyta Albo raz na 2-3 tygodnie, jak już. Moja matka to pewnie nawet nie zapyta czy urodziłam, jeśli jej foty nie wyślę A odkąd nie mam fejsbuka, to już w ogóle się przyzwyczaiłam, że nie mam kontaktu z ludźmi ^^" Jedna koleżanka mi zaproponowała ostatnio kawę, to i tak się musiałam z ciężkim sercem wymiksować, bo jej dzieci co chwilę chorują, a infekcji na końcówce mi nie trzeba. Na szczęście mam Męża i teściów, to moje najlepsze źródło towarzystwa
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Ja kupiłam ochraniacz w ikei, o ten: https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-ochraniacz-na-materac-bialy-70373100/ widzę, że ładnie podrożał. Kupowałam za 29,99, teraz już 39,99 -_-
Wyprałam go normalnie w pralce, mam nadzieję, że się sprawdzi. Do tego też w ikei kupiłam prześcieradełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-przescieradlo-dzieciece-w-kropki-ksiezyc-50457600/ (też dychę podrożyli -___-). Pościeli jako takiej nie kupowałam, bo mamy śpiworki i śpioszki.
3 dni Cię mówisz trzymało, kosmos. Ja się już trochę lepiej czuję, ale to ewidentnie było po tych pomidorach, bo organizm miał takie wiecie - akcja-reakcja.
Dzięki za linki -
Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅Olo323, Tony, Angelaaaa, Scandi-B, Joanne, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Z jednej strony współczuję, z drugiej zazdroszczę Mnie się nikt nie pyta Albo raz na 2-3 tygodnie, jak już. Moja matka to pewnie nawet nie zapyta czy urodziłam, jeśli jej foty nie wyślę A odkąd nie mam fejsbuka, to już w ogóle się przyzwyczaiłam, że nie mam kontaktu z ludźmi ^^" Jedna koleżanka mi zaproponowała ostatnio kawę, to i tak się musiałam z ciężkim sercem wymiksować, bo jej dzieci co chwilę chorują, a infekcji na końcówce mi nie trzeba. Na szczęście mam Męża i teściów, to moje najlepsze źródło towarzystwa
-
MamaNl wrote:Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅