X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje ❤️ ja dziś pierwsze ktg 😱

Tony, asias86 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, gratulacje!

A ja dzis chyba zezarlam plesn na pomidorach. Muli mnie i sie troskam o dzidziuta ☹️

Tony lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, gratulacje! Z racji Twojego zawodu ma pewno dużo Cię to kosztowało i łatwo nie było. Możesz być z siebie dumna, że na tym etapie ciąży jeszcze podchodziłaś!

Z tymi maściami to mogę się wypowiedziec po obserwacji co mamy mówią i kupują w aptece. Prewencyjnie najczęściej bepanthen baby.
    A jak już coś się dzieje to super właśnie wspomniany alantan dermoline jasnozielony ( ja do swoich rąk używam błękitny i dla mnie rewelka-koniecznie dermoline) albo linomag standardowy zielony. Pewnie i tak na każdego maluszka zadziała co innego. Ten alantan na moje zapobiegawczo też fajny, linomag na co dzień raczej za mocny.
    No i dodam, że to tylko apteczne preparaty, pewnie dużo jest też dobrych drogeryjnych.

Ja na początek planuję podzielić się z synciem kilogramem kartoflanki z kuchni 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 12:18

Olo323, Tony, Joanne lubią tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie, ze alantan jako krem do dloni? Musze wyprobowac, bo mam przesuszone na wior, a krem z witamina e nie pomaga. Mam swederm, taki rozowy.

Linomag zielony tez kupilam po lekturze mamusiowych grup, to chyba najpopularniejszy krem teraz.

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Tony, gratulacje!

A ja dzis chyba zezarlam plesn na pomidorach. Muli mnie i sie troskam o dzidziuta ☹️

Myślę, że to nie od pleśni. A dzidziutkowi nic nie będzie! Ja właśnie pytalam lekarza jak teraz miałam tą mega jelitowkę, to mówił że spokojnie, nic mu nie zaszkodzi, byle się nie odwodnić. Na szczęście już do siebie doszłam.

Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Mowicie, ze alantan jako krem do dloni? Musze wyprobowac, bo mam przesuszone na wior, a krem z witamina e nie pomaga. Mam swederm, taki rozowy.

Linomag zielony tez kupilam po lekturze mamusiowych grup, to chyba najpopularniejszy krem teraz.

Dla mnie super, ale właśnie dermoline, bo ma lekką konsystencję i szybko się wchłania. Ja próbowałam tylko błękitny i dla mnie ekstra. Nie wiem jak pozostałe bo parę innych jeszcze jest.

Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Myślę, że to nie od pleśni. A dzidziutkowi nic nie będzie! Ja właśnie pytalam lekarza jak teraz miałam tą mega jelitowkę, to mówił że spokojnie, nic mu nie zaszkodzi, byle się nie odwodnić. Na szczęście już do siebie doszłam.

Dziekuje Ci. Wlasnie w necie wyczytalam, ze takie ilosci nie powinny zaszkodzic, ale przyznam, ze czuje sie okropnie. Na poczatku myslalam, ze to moze byc ze stresu, ale niestety to pierwsza rzecz jaka dzisiaj zjadlam i naprawde mnie muli. Zastanawiam sie nad wzieciem wegla aktywowanego. Czekam na odpowiedz od mojej Pani Doktor, zobaczymy co napisze.

Ten blekitny alantn ma nawet w opisie, ze jest lekki, co jest fajne, bo ja kojarze alantan ogolem jako taki ciezszy krem.

Dobrze, ze juz wydobrzalas ✨🤗

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Dziekuje Ci. Wlasnie w necie wyczytalam, ze takie ilosci nie powinny zaszkodzic, ale przyznam, ze czuje sie okropnie. Na poczatku myslalam, ze to moze byc ze stresu, ale niestety to pierwsza rzecz jaka dzisiaj zjadlam i naprawde mnie muli. Zastanawiam sie nad wzieciem wegla aktywowanego. Czekam na odpowiedz od mojej Pani Doktor, zobaczymy co napisze.

Ten blekitny alantn ma nawet w opisie, ze jest lekki, co jest fajne, bo ja kojarze alantan ogolem jako taki ciezszy krem.

Dobrze, ze juz wydobrzalas ✨🤗
    Ja mialam tak przez 3 dni, ze czego bym nie zjadła to takie mulenie, mdłości i trochę bol żołądka, odbijanie. A teraz jak ręką odjął. W ogóle rożne dolegliwości mam które przychodzą niewiadomo z jakiego powodu i za chwilę juz ich nie ma. Np. Mam teraz czasami biegunki. Chyba przy końcówce ciąży tak po prostu jest.

Decemberry lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki :) Czy kupowałyście ochraniacze na materacyk do łóżeczka? Kupiłyście jakiś pierwszy lepszy czy nic nie będziecie stosować, ewentualnie jakis podkład? :)
    A moze polecacie jakieś fajne gatunkowo pościele do łóżeczka? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 12:43

• Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja się tylko pochwale, że już po egzaminie, zdałam na 5 !!! 🥳 kamień z serca:D
    Super :)

Tony lubi tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, gratulacje! Czas na świętowanie! 😁
    Podziwiam Cię niesamowicie, bo moja głowa grubo nie pracuje niemal od początku ciąży a teraz to już w ogóle 🤯

Ja po wizycie, do porodu jeszcze daleko 🫤
    Liczyłam, ze coś może się ruszyło/zadziało bo tak mnie boli już okresowo brzuch i kręgosłup, czuje ból w kroczu i pachwinach..
    ale szyjka jeszcze długa, „rozwarcie” na opuszek..

Z Małym wszystko dobrze, wazy 3300g (trochę sie zmartwiłam, ze jak na siebie mało przybrał na te trzy tygodnie, ale lekarz mówi, ze wszystko w normie i nie ma sie czym przejmowac).
    Kazał działać, nie oszczędzać się 🤷‍♀️

Nosia, Decemberry, Tony, Angelaaaa, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Tony, gratulacje! Czas na świętowanie! 😁
    Podziwiam Cię niesamowicie, bo moja głowa grubo nie pracuje niemal od początku ciąży a teraz to już w ogóle 🤯

Ja po wizycie, do porodu jeszcze daleko 🫤
    Liczyłam, ze coś może się ruszyło/zadziało bo tak mnie boli już okresowo brzuch i kręgosłup, czuje ból w kroczu i pachwinach..
    ale szyjka jeszcze długa, „rozwarcie” na opuszek..

Z Małym wszystko dobrze, wazy 3300g (trochę sie zmartwiłam, ze jak na siebie mało przybrał na te trzy tygodnie, ale lekarz mówi, ze wszystko w normie i nie ma sie czym przejmowac).
    Kazał działać, nie oszczędzać się 🤷‍♀️
    U mnie dzisiaj 36+5. Pewnie też mała długo nie będzie chciała wyskoczyć, no ale gdzie jej będzie lepiej niż w brzuszku mamy? :D
    Najważniejsze, że z malym wszystko dobrze :)
    A z moją głową też nie najlepiej pod koniec ciąży :D zapominam o różnych rzeczach, jestem zakrecona. Dopóki chodzilam do pracy to było ok. Moja glowa pracowała nornalnie a teraz tragedia :D Byłam w lidlu, nie pociągnęłam bilecika na parkingu. Dobrze, ze nie zaliczyłam mandatu. Zorientowałam sie dopiero, jak kończyłam robic zakupy 🤭

Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To który w końcu alantan na odparzenia pupy ? 🙈

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym alantanie, że też go zakupię 😁. Trzeba być przygotowaną na wszystko.

Robiłam ten test i niby pH jest w normie, więc to raczej śluz a nie wody płodowe 😂. Kolejny zrobię przed pójściem spać. Zaraz idę grabić liście, może COŚ ruszy.

I zaczynam mieć dość - wszyscy piszą CZY JUŻ, zwłaszcza kuzynki (z którymi nie mam żadnego kontaktu 😳) i ciotki (skąd mają mój nr telefonu!?), no kuwa nie mogę już. Nagle wszystkie się zaczęły interesować porodem a kuźwa w realnym życiu to by utopiły w szklance wody, a na mieście to nawet "cześć" nie powiedzą i głowę w drugą stronę odwracają na mój widok. Nie cierpię takich ludzi 🤬. Dlatego nawet nie odpisuję na te wiadomości, bo mnie po prostu trafi 🙄.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Tak z innej beczki :) Czy kupowałyście ochraniacze na materacyk do łóżeczka? Kupiłyście jakiś pierwszy lepszy czy nic nie będziecie stosować, ewentualnie jakis podkład? :)
    A moze polecacie jakieś fajne gatunkowo pościele do łóżeczka? :)

Ja kupiłam ochraniacz w ikei, o ten: https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-ochraniacz-na-materac-bialy-70373100/ widzę, że ładnie podrożał. Kupowałam za 29,99, teraz już 39,99 -_-
    Wyprałam go normalnie w pralce, mam nadzieję, że się sprawdzi. Do tego też w ikei kupiłam prześcieradełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-przescieradlo-dzieciece-w-kropki-ksiezyc-50457600/ (też dychę podrożyli -___-). Pościeli jako takiej nie kupowałam, bo mamy śpiworki i śpioszki.

3 dni Cię mówisz trzymało, kosmos. Ja się już trochę lepiej czuję, ale to ewidentnie było po tych pomidorach, bo organizm miał takie wiecie - akcja-reakcja.

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tak piszecie o tym alantanie, że też go zakupię 😁. Trzeba być przygotowaną na wszystko.

Robiłam ten test i niby pH jest w normie, więc to raczej śluz a nie wody płodowe 😂. Kolejny zrobię przed pójściem spać. Zaraz idę grabić liście, może COŚ ruszy.

I zaczynam mieć dość - wszyscy piszą CZY JUŻ, zwłaszcza kuzynki (z którymi nie mam żadnego kontaktu 😳) i ciotki (skąd mają mój nr telefonu!?), no kuwa nie mogę już. Nagle wszystkie się zaczęły interesować porodem a kuźwa w realnym życiu to by utopiły w szklance wody, a na mieście to nawet "cześć" nie powiedzą i głowę w drugą stronę odwracają na mój widok. Nie cierpię takich ludzi 🤬. Dlatego nawet nie odpisuję na te wiadomości, bo mnie po prostu trafi 🙄.

Z jednej strony współczuję, z drugiej zazdroszczę :D Mnie się nikt nie pyta XD Albo raz na 2-3 tygodnie, jak już. Moja matka to pewnie nawet nie zapyta czy urodziłam, jeśli jej foty nie wyślę XD A odkąd nie mam fejsbuka, to już w ogóle się przyzwyczaiłam, że nie mam kontaktu z ludźmi ^^" Jedna koleżanka mi zaproponowała ostatnio kawę, to i tak się musiałam z ciężkim sercem wymiksować, bo jej dzieci co chwilę chorują, a infekcji na końcówce mi nie trzeba. Na szczęście mam Męża i teściów, to moje najlepsze źródło towarzystwa <3

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ja kupiłam ochraniacz w ikei, o ten: https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-ochraniacz-na-materac-bialy-70373100/ widzę, że ładnie podrożał. Kupowałam za 29,99, teraz już 39,99 -_-
    Wyprałam go normalnie w pralce, mam nadzieję, że się sprawdzi. Do tego też w ikei kupiłam prześcieradełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-przescieradlo-dzieciece-w-kropki-ksiezyc-50457600/ (też dychę podrożyli -___-). Pościeli jako takiej nie kupowałam, bo mamy śpiworki i śpioszki.

3 dni Cię mówisz trzymało, kosmos. Ja się już trochę lepiej czuję, ale to ewidentnie było po tych pomidorach, bo organizm miał takie wiecie - akcja-reakcja.
    To mnie ostatnio papryka taka do kanapki zle robi. Strasznie mi się po niej odbija. :/
    Dzięki za linki :)

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
    Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅

Olo323, Tony, Angelaaaa, Scandi-B, Joanne, kamilamhm lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Z jednej strony współczuję, z drugiej zazdroszczę :D Mnie się nikt nie pyta XD Albo raz na 2-3 tygodnie, jak już. Moja matka to pewnie nawet nie zapyta czy urodziłam, jeśli jej foty nie wyślę XD A odkąd nie mam fejsbuka, to już w ogóle się przyzwyczaiłam, że nie mam kontaktu z ludźmi ^^" Jedna koleżanka mi zaproponowała ostatnio kawę, to i tak się musiałam z ciężkim sercem wymiksować, bo jej dzieci co chwilę chorują, a infekcji na końcówce mi nie trzeba. Na szczęście mam Męża i teściów, to moje najlepsze źródło towarzystwa <3
    Ja trzymam z mężem, mamą (tato zmarł) i siostrami/szwagrami. Też mi więcej nie trzeba :) Mam kilka koleżanek i kolegów. Nie są natarczywi ani ciekawscy. Czasami napiszą z pytaniem jak sie czuje, ale to raczej miłe. A wścibstwa również nie znoszę :/ Dlatego współczuję!

• Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
    Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅
    MamaNi a nie wezmą Cię z takim rozwarciem do szpitala? Tak na wszelki wypadek? Ze względu na cisnienie?

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ