X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    MamaNi a nie wezmą Cię z takim rozwarciem do szpitala? Tak na wszelki wypadek? Ze względu na cisnienie?

Nie narazie na spokojnie a ciśnienie dziś 142/85 jak dawno już nie ale w razie czego będę dzwonić i jechać 😅

Nosia lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Nie narazie na spokojnie a ciśnienie dziś 142/85 jak dawno już nie ale w razie czego będę dzwonić i jechać 😅

Trzymam kciuki, żebyś bezpiecznie urodziła. Rozwarcie na 3 palce.. dzieje się!

Nosiu, no właśnie nauczyłam się trochę pokory w czasie ciąży. Zagadywanie do ludzi już zaczęło mnie nudzić, bo zwykle nie ciągną tematu. Myślę, że nic na siłę :)

Czytam o tych odparzeniach w sieci, wertuję wszystko, od aptecznych rad przez srokęo (ta laska od analiz składów) i kurczę nie wiem który ten alantan kupić XD Czy PLUS, czy z witaminą F. Oba niby pasują do pupki. Srokao jeszcze napisała, że warto w razie wu posypać posypką DERMATOL, a w opisie tej posypki nigdzie nie ma informacji, że można na dzidziutkach używać, więc chyba to sobie odpuszczę xD

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Trzymam kciuki, żebyś bezpiecznie urodziła. Rozwarcie na 3 palce.. dzieje się!

Nosiu, no właśnie nauczyłam się trochę pokory w czasie ciąży. Zagadywanie do ludzi już zaczęło mnie nudzić, bo zwykle nie ciągną tematu. Myślę, że nic na siłę :)

Czytam o tych odparzeniach w sieci, wertuję wszystko, od aptecznych rad przez srokęo (ta laska od analiz składów) i kurczę nie wiem który ten alantan kupić XD Czy PLUS, czy z witaminą F. Oba niby pasują do pupki. Srokao jeszcze napisała, że warto w razie wu posypać posypką DERMATOL, a w opisie tej posypki nigdzie nie ma informacji, że można na dzidziutkach używać, więc chyba to sobie odpuszczę xD

Niech się dzieje może chociaż ciśnienie się w miarę uspokoi;)
    Dla mnie to coś nowego bo nigdy nic się samo nie zaczynało wszystkie dzieci rodziły się na oxy i na wywołaniu
    Mam nadzieje ze nie przegapić hahaha bo mam wysoki próg bolu

kamilamhm lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
    Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅
    .

Kuźwa, 3 palce to okolo 6 cm 😳. Ja bym się bała 😂 a Ty też odważna jesteś. Waliłabym drzwiami i oknami do szpitala jakby wypuścili mnie z takim rozwarciem! 😂

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny majndfaka - faktycznie trzeba po wyjsciu ze szpitala wszystko prac w 95 stopniach??

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    .

Kuźwa, 3 palce to okolo 6 cm 😳. Ja bym się bała 😂 a Ty też odważna jesteś. Waliłabym drzwiami i oknami do szpitala jakby wypuścili mnie z takim rozwarciem! 😂

Narazie cisza jak makiem zasiał hahaha ale w domu mobilizacja hahah jest mój tata i córka z wnukiem

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam już prezenty na mikołaja 🙊
    Z racji że mam największy salon w rodzinie to wszystkie dzieci zjeżdżają do nas i mikołaj też. Będzie 12 dzieci.... nie wiem jak ja to ogarnę 😆

Ultra-Dżasta, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Ja zamówiłam już prezenty na mikołaja 🙊
    Z racji że mam największy salon w rodzinie to wszystkie dzieci zjeżdżają do nas i mikołaj też. Będzie 12 dzieci.... nie wiem jak ja to ogarnę 😆

Wow, nie boisz się takiej ilości zarazków przy noworodku? Pytam ze względu na moją nerwicę lękową i Twoja odpowiedź mnie zapewne uspokoi <3

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg spokojnie akurat podczas ktg żadnego spięcia macicy nawet nie miałam 🤣 a zdążyłam wstać to mi się spięła w poniedziałek wizyta zobaczymy 😍

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Mam dziewczyny majndfaka - faktycznie trzeba po wyjsciu ze szpitala wszystko prac w 95 stopniach??
    Ja pewnie wrzucę wszystko na 60C a potem przeprasuję :)

Decemberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry 😁

MamaNl jeju! To już! 🙆
    I Cię wypuścili?? Ja bym nigdzie nie wyszła 🤦🏼‍♀️
    Daleko masz do szpitala??

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dobry 😁

MamaNl jeju! To już! 🙆
    I Cię wypuścili?? Ja bym nigdzie nie wyszła 🤦🏼‍♀️
    Daleko masz do szpitala??

40 km puścili bo nie mam skurczy nic wody nie odeszly Itp ale śmiałam się ze może nie wiem
    Bo wszystkie 4 porody były wywoływane 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 20:49

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja z kolejnego dnia ...

My Marlence niczym pupy nie smarujemy i jeszcze jej nie kąpaliśmy. W szpitalu odchodzą od smarowania, a już na pewno od sypania pudrem pupy i mówią, aby niczym nie smarować jeżeli pupa jest nie odparzona tylko trzeba dbać o czystość i higienę i często przebierać.

Tak samo z kąpaniem nie zalecają zmywać za szybko naturalnej mazi z dzidziolka. My dopiero jutro będziemy kąpać Marlenkę

MamaNl to jednak daleko. Wcale nie musisz mieć wcześniej skurczy 🙆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie byliśmy przygotowani na taką małą kruszynkę 51 cm i większość ciuszkow mieliśmy na 62 więc zamówiliśmy na necie od KLEKLE z allegro i dziś przyszły 🤦🏼‍♀️ okazało się, że metki rzeczywiście 56, a wielkością niektóre większe od 62 które mieliśmy z innych firm 🙆

Nakarmiłam małą i pojechaliśmy z M do Stargardu do Sinsay, Pepco i Smyka i kupowaliśmy ciuszki bo nie mieliśmy w co jej ubrać 🤦🏼‍♀️

• Strata Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Wow, nie boisz się takiej ilości zarazków przy noworodku? Pytam ze względu na moją nerwicę lękową i Twoja odpowiedź mnie zapewne uspokoi <3

Nie boję się. Tzn uważam że co ma być to będzie.
    Równie dobrze mogę przynieść jakąś chorobę z zakupami z biedronki, albo każdy członek rodziny zewsząd. Pierworodny nie był w sterylnych warunkach, jeździliśmy z znim wszędzie, ma dwa lata i ma się całkiem dobrze.
    Tylko ja jestem z tych "wyluzowanych". Zazwyczaj nie martwię się na zapas.

Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, rozmiarówki to tragedia xd

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka u nas w szpitalu też nie pozwalali niczym smarować, a w domu już mieliśmy odparzenie 🙈 Teraz jeszcze mam dodatkowe zmartwienie, bo Wika cały dzisiaj dzień i cała noc nie zrobiła kupy… A wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluchy … I nie bardzo wiem co zrobić i czy już panikować czy jeszcze nie 🙈

Dziś tez mam ambitny plan odstawiania młodej od mm, bo coś tam mi z tych piersi już leci, laktatorem jak ściągam nie ma tego jakoś mocno dużo, ale może się rozkręci. W związku z tym powiedziałam mężowi żeby lepiej dziś poszedł spać do innego pokoju, bo młoda pewnie będzie dużo płakać, bo nie naje się tak tym co tam jej ode mnie skapie jak z buteleczki, wiec jutro to ja będę potrzebowała odespania, więc niech on będzie przytomny 🙈

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A my nie byliśmy przygotowani na taką małą kruszynkę 51 cm i większość ciuszkow mieliśmy na 62 więc zamówiliśmy na necie od KLEKLE z allegro i dziś przyszły 🤦🏼‍♀️ okazało się, że metki rzeczywiście 56, a wielkością niektóre większe od 62 które mieliśmy z innych firm 🙆

Nakarmiłam małą i pojechaliśmy z M do Stargardu do Sinsay, Pepco i Smyka i kupowaliśmy ciuszki bo nie mieliśmy w co jej ubrać 🤦🏼‍♀️

Smyk jak dla mnie też ma zaniżoną rozmiarówkę, ich 56 to dla mnie 62🙈

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Sóweczka u nas w szpitalu też nie pozwalali niczym smarować, a w domu już mieliśmy odparzenie 🙈 Teraz jeszcze mam dodatkowe zmartwienie, bo Wika cały dzisiaj dzień i cała noc nie zrobiła kupy… A wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluchy … I nie bardzo wiem co zrobić i czy już panikować czy jeszcze nie 🙈

Dziś tez mam ambitny plan odstawiania młodej od mm, bo coś tam mi z tych piersi już leci, laktatorem jak ściągam nie ma tego jakoś mocno dużo, ale może się rozkręci. W związku z tym powiedziałam mężowi żeby lepiej dziś poszedł spać do innego pokoju, bo młoda pewnie będzie dużo płakać, bo nie naje się tak tym co tam jej ode mnie skapie jak z buteleczki, wiec jutro to ja będę potrzebowała odespania, więc niech on będzie przytomny 🙈

Podaj najpierw pierś, a po dokarm mm. Tak się rozkręci. Nie powinnaś odstawiać od razu modyfikowanego jedzenia tylko mieszać 😊
    Kup sobie jutro w aptece ten proszek o którym pisałam i zobaczysz jak się rozkręci

Ja dziś ściągnęłam za jednym razem 130 ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Smyk jak dla mnie też ma zaniżoną rozmiarówkę, ich 56 to dla mnie 62🙈

Też zauważyłam przy kilku rzeczach, ale dziś tylko u nich znalazłam malusie rajstopki 😁

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ