LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nosia wrote:MamaNi a nie wezmą Cię z takim rozwarciem do szpitala? Tak na wszelki wypadek? Ze względu na cisnienie?
Nie narazie na spokojnie a ciśnienie dziś 142/85 jak dawno już nie ale w razie czego będę dzwonić i jechać 😅Nosia lubi tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Nie narazie na spokojnie a ciśnienie dziś 142/85 jak dawno już nie ale w razie czego będę dzwonić i jechać 😅
Trzymam kciuki, żebyś bezpiecznie urodziła. Rozwarcie na 3 palce.. dzieje się!
Nosiu, no właśnie nauczyłam się trochę pokory w czasie ciąży. Zagadywanie do ludzi już zaczęło mnie nudzić, bo zwykle nie ciągną tematu. Myślę, że nic na siłę
Czytam o tych odparzeniach w sieci, wertuję wszystko, od aptecznych rad przez srokęo (ta laska od analiz składów) i kurczę nie wiem który ten alantan kupić Czy PLUS, czy z witaminą F. Oba niby pasują do pupki. Srokao jeszcze napisała, że warto w razie wu posypać posypką DERMATOL, a w opisie tej posypki nigdzie nie ma informacji, że można na dzidziutkach używać, więc chyba to sobie odpuszczę xD
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Trzymam kciuki, żebyś bezpiecznie urodziła. Rozwarcie na 3 palce.. dzieje się!
Nosiu, no właśnie nauczyłam się trochę pokory w czasie ciąży. Zagadywanie do ludzi już zaczęło mnie nudzić, bo zwykle nie ciągną tematu. Myślę, że nic na siłę
Czytam o tych odparzeniach w sieci, wertuję wszystko, od aptecznych rad przez srokęo (ta laska od analiz składów) i kurczę nie wiem który ten alantan kupić Czy PLUS, czy z witaminą F. Oba niby pasują do pupki. Srokao jeszcze napisała, że warto w razie wu posypać posypką DERMATOL, a w opisie tej posypki nigdzie nie ma informacji, że można na dzidziutkach używać, więc chyba to sobie odpuszczę xD
Niech się dzieje może chociaż ciśnienie się w miarę uspokoi;)
Dla mnie to coś nowego bo nigdy nic się samo nie zaczynało wszystkie dzieci rodziły się na oxy i na wywołaniu
Mam nadzieje ze nie przegapić hahaha bo mam wysoki próg bolukamilamhm lubi tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Ja po kontroli wstępnie mam termin na wywołanie na wtorek 1.11 na 7 rano ale mogę nie dotrwać rozwarcie na 3 palce także czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😂
Położna już przygotowana w razie w a my nawet na poród w domu jakbym nie zdążyła jednak dojechać 😅
Kuźwa, 3 palce to okolo 6 cm 😳. Ja bym się bała 😂 a Ty też odważna jesteś. Waliłabym drzwiami i oknami do szpitala jakby wypuścili mnie z takim rozwarciem! 😂
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mam dziewczyny majndfaka - faktycznie trzeba po wyjsciu ze szpitala wszystko prac w 95 stopniach??Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ultra-Dżasta wrote:.
Kuźwa, 3 palce to okolo 6 cm 😳. Ja bym się bała 😂 a Ty też odważna jesteś. Waliłabym drzwiami i oknami do szpitala jakby wypuścili mnie z takim rozwarciem! 😂
Narazie cisza jak makiem zasiał hahaha ale w domu mobilizacja hahah jest mój tata i córka z wnukiemUltra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja zamówiłam już prezenty na mikołaja 🙊
Z racji że mam największy salon w rodzinie to wszystkie dzieci zjeżdżają do nas i mikołaj też. Będzie 12 dzieci.... nie wiem jak ja to ogarnę 😆Ultra-Dżasta, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Ja zamówiłam już prezenty na mikołaja 🙊
Z racji że mam największy salon w rodzinie to wszystkie dzieci zjeżdżają do nas i mikołaj też. Będzie 12 dzieci.... nie wiem jak ja to ogarnę 😆
Wow, nie boisz się takiej ilości zarazków przy noworodku? Pytam ze względu na moją nerwicę lękową i Twoja odpowiedź mnie zapewne uspokoi
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Dobry 😁
MamaNl jeju! To już! 🙆
I Cię wypuścili?? Ja bym nigdzie nie wyszła 🤦🏼♀️
Daleko masz do szpitala??
40 km puścili bo nie mam skurczy nic wody nie odeszly Itp ale śmiałam się ze może nie wiem
Bo wszystkie 4 porody były wywoływane 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 20:49
-
nick nieaktualnyRelacja z kolejnego dnia ...
My Marlence niczym pupy nie smarujemy i jeszcze jej nie kąpaliśmy. W szpitalu odchodzą od smarowania, a już na pewno od sypania pudrem pupy i mówią, aby niczym nie smarować jeżeli pupa jest nie odparzona tylko trzeba dbać o czystość i higienę i często przebierać.
Tak samo z kąpaniem nie zalecają zmywać za szybko naturalnej mazi z dzidziolka. My dopiero jutro będziemy kąpać Marlenkę
MamaNl to jednak daleko. Wcale nie musisz mieć wcześniej skurczy 🙆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 20:58
-
nick nieaktualnyA my nie byliśmy przygotowani na taką małą kruszynkę 51 cm i większość ciuszkow mieliśmy na 62 więc zamówiliśmy na necie od KLEKLE z allegro i dziś przyszły 🤦🏼♀️ okazało się, że metki rzeczywiście 56, a wielkością niektóre większe od 62 które mieliśmy z innych firm 🙆
Nakarmiłam małą i pojechaliśmy z M do Stargardu do Sinsay, Pepco i Smyka i kupowaliśmy ciuszki bo nie mieliśmy w co jej ubrać 🤦🏼♀️ -
Decemberry wrote:Wow, nie boisz się takiej ilości zarazków przy noworodku? Pytam ze względu na moją nerwicę lękową i Twoja odpowiedź mnie zapewne uspokoi
Nie boję się. Tzn uważam że co ma być to będzie.
Równie dobrze mogę przynieść jakąś chorobę z zakupami z biedronki, albo każdy członek rodziny zewsząd. Pierworodny nie był w sterylnych warunkach, jeździliśmy z znim wszędzie, ma dwa lata i ma się całkiem dobrze.
Tylko ja jestem z tych "wyluzowanych". Zazwyczaj nie martwię się na zapas.
Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Sóweczka u nas w szpitalu też nie pozwalali niczym smarować, a w domu już mieliśmy odparzenie 🙈 Teraz jeszcze mam dodatkowe zmartwienie, bo Wika cały dzisiaj dzień i cała noc nie zrobiła kupy… A wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluchy … I nie bardzo wiem co zrobić i czy już panikować czy jeszcze nie 🙈
Dziś tez mam ambitny plan odstawiania młodej od mm, bo coś tam mi z tych piersi już leci, laktatorem jak ściągam nie ma tego jakoś mocno dużo, ale może się rozkręci. W związku z tym powiedziałam mężowi żeby lepiej dziś poszedł spać do innego pokoju, bo młoda pewnie będzie dużo płakać, bo nie naje się tak tym co tam jej ode mnie skapie jak z buteleczki, wiec jutro to ja będę potrzebowała odespania, więc niech on będzie przytomny 🙈 -
Sóweczka wrote:A my nie byliśmy przygotowani na taką małą kruszynkę 51 cm i większość ciuszkow mieliśmy na 62 więc zamówiliśmy na necie od KLEKLE z allegro i dziś przyszły 🤦🏼♀️ okazało się, że metki rzeczywiście 56, a wielkością niektóre większe od 62 które mieliśmy z innych firm 🙆
Nakarmiłam małą i pojechaliśmy z M do Stargardu do Sinsay, Pepco i Smyka i kupowaliśmy ciuszki bo nie mieliśmy w co jej ubrać 🤦🏼♀️
Smyk jak dla mnie też ma zaniżoną rozmiarówkę, ich 56 to dla mnie 62🙈 -
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Sóweczka u nas w szpitalu też nie pozwalali niczym smarować, a w domu już mieliśmy odparzenie 🙈 Teraz jeszcze mam dodatkowe zmartwienie, bo Wika cały dzisiaj dzień i cała noc nie zrobiła kupy… A wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluchy … I nie bardzo wiem co zrobić i czy już panikować czy jeszcze nie 🙈
Dziś tez mam ambitny plan odstawiania młodej od mm, bo coś tam mi z tych piersi już leci, laktatorem jak ściągam nie ma tego jakoś mocno dużo, ale może się rozkręci. W związku z tym powiedziałam mężowi żeby lepiej dziś poszedł spać do innego pokoju, bo młoda pewnie będzie dużo płakać, bo nie naje się tak tym co tam jej ode mnie skapie jak z buteleczki, wiec jutro to ja będę potrzebowała odespania, więc niech on będzie przytomny 🙈
Podaj najpierw pierś, a po dokarm mm. Tak się rozkręci. Nie powinnaś odstawiać od razu modyfikowanego jedzenia tylko mieszać 😊
Kup sobie jutro w aptece ten proszek o którym pisałam i zobaczysz jak się rozkręci
Ja dziś ściągnęłam za jednym razem 130 ml
-
nick nieaktualny