X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może być nieźle, zwłaszcza że nie zapowiada się, żeby moja córeczka zechciała wyjsc przed terminem 😆

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Dzasta ja tak robię właśnie😅 dziewczynki dostają butlę z mm raz dziennie po kąpieli i jest to jedyne 3-4 godz snu ciągiem dla mnie 🙈

No właśnie dlatego tak o tym myślę 😅. W końcu nie mamy w cycach miarki i tak na serio nie wiemy ile dziecko wypije. A tak zrobi się MM i heja. Oczywiście w teorii mam na myśli bezproblemowe dziecko 😅🤣😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę razy próbowałam mm w nocy, ale u nas nic to nie zmieniło:D może z pół h dłużej spał. Pobudki równo co 1,5-2h. Nie pomogła również kaszka na dobranoc jak już zaczęliśmy rd. Zresztą już 4 miesiące nie karmię piersią, syn nie je w nocy a i tak się budzi min. 2 razy. Badania wszystkie ok.
    Ciekawe czy teraz los będzie łaskawy czy czeka mnie powtórka 😵😁

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z wagą waszych maluchów i ile przybieraja w ostatnich tygodniach? Moja córka wczoraj podczas wizyty (36+2) dobiła do 2900 g i trochę się boję, ile jeszcze wyrośnie do porodu 😂

Ja nie mam pojecia, ostatnio uslyszalam w 32+5 ze mial 2200 g. To jedyna rzecz ktora mi troche nie daje spokoju, brak wiedzy jak szybko on rosnie 🤦🏼‍♀️ Mam wrazenie ze wypelnia mnie w kazdym zakamarku. Niby glowa juz jest ustawiona w miednicy, a ja caly czas go czuje na gorze pod zebrami. Boje sie ze bedzie duzy, a nawet nie wiem czy beda wage sprawdzac przed porodem. KTG tez tu nie robia ani razu jak nie ma wskazan.

kamilamhm lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.

U mnie w 31 było coś ok 2 kg, chyba 1980, a 35+1 3040g🙈 95 centyli! 97 to górna granica a oni nic z tym nie robią. Dzisiaj prawie całą noc nie spałam myśląc o tym wszystkim. A jestem niższa od Ciebie...😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 11:23

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana 😁

My wyspane 😊
    Nakarmiłam małą o 23:20, a następne jedzonko było o 2:45 i kolejne 6:45 i 9:30 😁
    Teraz mała śpi dalej po porannych pogaduchach z braćmi 😊

Ultra-Dżasta, kamilamhm, Angelaaaa, Joanne lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl to może rzeczywiście do wtorku będzie spokój 😊

Który Ty jesteś dokładnie tydzień??

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    MamaNl to może rzeczywiście do wtorku będzie spokój 😊

Który Ty jesteś dokładnie tydzień??

Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to po pobudce o 3:30 stwierdziła, że się wyspala i nie spałyśmy do 5:30 🙈 na szczęście rano mąż wstał, ogarnął chałupę, zabrał małą na dol i tam ją ogarniał żebym odespala 🙈

No i coś czuje, że u mnie się skonczy tak, że będę dawać pierś ile da radę wyssać i dokarmiać MM, bo żadnego postępu w ilości u mnie nie ma :/

Z tymi wagami usg tez pamiętajcie, że raz co sprzęt to inaczej, dwa błąd pomiaru. W poniedziałek na wizycie u mojego gin pokazywało mu ok 3300g, w środę przy przyjęciu w szpitalu 3500, a w piątek Wika urodziła się 3930 🙈

kamilamhm, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą

Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅

Wczoraj tez chwile miałam po badaniu a później już spokój był w nocy tez i rano tez

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić:/

No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Tony jak ogarniasz ten masaż? Sama? Ja raz próbowałam i się poddałam 😂🤣. Za to mój jest mega chętny, żeby pomóc ale blokuję się, serio. Niby fizjo mówiła, że mam ładnie podatne krocze i nie trzeba masażu ale tak dla świętego spokoju chociażby pasowało z raz je wymasować porządnie przed porodem.

W książce z wyd. Natuli "Poród naturalny" jest napisane, że dziecko rośnie takie, jakie chce organizm matki. A znajoma mi pisała, że nie ma co brać pod uwagę wymiarów z USG bo jej córka też miała być ponad 3 kg klockiem a miała nie całe 2800 (już nie pamiętam dokładnie).

U mnie dziś tyle śluzu, że masakra 😱. I to raz taki grudkowaty, raz biały, raz jak kurze białko 😅. Niby test pH w porządku ale jestem na telefonie ze swoim prowadzącym, bo jak już wiecie - jestem panikara 😵🤭.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Też mi sie wydaje, ze z takim ciśnieniem u nas byłabyś caly czas w szpitalu.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszej córce akurat waga idealnie zgadzała się bo rano miałam wizytę a wieczorem urodziłam 😁 różnica była jakieś 50gram więc tyle co nic 😁 ale mocno schudła w szpitalu 🙄 ciekawe jak tym razem będzie 🤭 u mnie w 35+5 pokazywało 2640g i też jestem ciekawa ile jeszcze przytyje bo z wymiarów wychodzi tydzień do tyłu i chyba muszę więcej ciuszków na 50 kupić 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić:/

No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱

Moja na wizycie w 33 tc 2360 g i o tydzień wyprzedzała termin. I tak mówię mojej ginekolog, że to przecież orientacyjny pomiar, ona że tak ale jak oni mierzą to zwykle nie doszacowują w górę, a nie w dół 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 19:44

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy, że dziś 36+0! 🤩🥰

Kurza stopa, duze te dzieciaki sie rodza, powiem Wam 🐻‍❄️

Mój 34+4 ostatnio ważył 2450, Wasze chyba większe znacznie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:09

Joanne lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Nie, nie bralam żadnych leków. To ostatnie usg miałam robione a bardzo dobrym sprzęcie, takim co te połówkowe i co ważniejsze badania się wykonuje.

Z największą przyjemnością swojego zagonilabym do masażu krocza😉 ale on nie ma do takich rzeczy czyt.gry wstępnej, cierpliwości🙈 Eh, te nasze sexy to slabizna. Jedynie po barszczu czerwonym (serio🤣) jest dobrze i kupiłam jakieś tabsy maxi coś tam to wtedy rzeczywiście nasz stosunek trwa dłużej ale i tak poniżej średniej krajowej😂 Bida. Jak powiem mu że dla dobra dziecka to może "się poświęci"🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:10

Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli narazie wszystko bez zmian wody nie ciekną itp
    Za to ciśnienie 130/80 ostatnie kilka dni mocno zeszło w dół tak jakby mały zszedł niżej i nie cisnął czegoś tam 😅😅😅

Joanne, Scandi-B, Olo323, kamilamhm, Aga300 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ