X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może być nieźle, zwłaszcza że nie zapowiada się, żeby moja córeczka zechciała wyjsc przed terminem 😆

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Dzasta ja tak robię właśnie😅 dziewczynki dostają butlę z mm raz dziennie po kąpieli i jest to jedyne 3-4 godz snu ciągiem dla mnie 🙈

No właśnie dlatego tak o tym myślę 😅. W końcu nie mamy w cycach miarki i tak na serio nie wiemy ile dziecko wypije. A tak zrobi się MM i heja. Oczywiście w teorii mam na myśli bezproblemowe dziecko 😅🤣😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę razy próbowałam mm w nocy, ale u nas nic to nie zmieniło:D może z pół h dłużej spał. Pobudki równo co 1,5-2h. Nie pomogła również kaszka na dobranoc jak już zaczęliśmy rd. Zresztą już 4 miesiące nie karmię piersią, syn nie je w nocy a i tak się budzi min. 2 razy. Badania wszystkie ok.
    Ciekawe czy teraz los będzie łaskawy czy czeka mnie powtórka 😵😁

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z wagą waszych maluchów i ile przybieraja w ostatnich tygodniach? Moja córka wczoraj podczas wizyty (36+2) dobiła do 2900 g i trochę się boję, ile jeszcze wyrośnie do porodu 😂

Ja nie mam pojecia, ostatnio uslyszalam w 32+5 ze mial 2200 g. To jedyna rzecz ktora mi troche nie daje spokoju, brak wiedzy jak szybko on rosnie 🤦🏼‍♀️ Mam wrazenie ze wypelnia mnie w kazdym zakamarku. Niby glowa juz jest ustawiona w miednicy, a ja caly czas go czuje na gorze pod zebrami. Boje sie ze bedzie duzy, a nawet nie wiem czy beda wage sprawdzac przed porodem. KTG tez tu nie robia ani razu jak nie ma wskazan.

kamilamhm lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.

U mnie w 31 było coś ok 2 kg, chyba 1980, a 35+1 3040g🙈 95 centyli! 97 to górna granica a oni nic z tym nie robią. Dzisiaj prawie całą noc nie spałam myśląc o tym wszystkim. A jestem niższa od Ciebie...😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 11:23

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana 😁

My wyspane 😊
    Nakarmiłam małą o 23:20, a następne jedzonko było o 2:45 i kolejne 6:45 i 9:30 😁
    Teraz mała śpi dalej po porannych pogaduchach z braćmi 😊

Ultra-Dżasta, kamilamhm, Angelaaaa, Joanne lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl to może rzeczywiście do wtorku będzie spokój 😊

Który Ty jesteś dokładnie tydzień??

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    MamaNl to może rzeczywiście do wtorku będzie spokój 😊

Który Ty jesteś dokładnie tydzień??

Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to po pobudce o 3:30 stwierdziła, że się wyspala i nie spałyśmy do 5:30 🙈 na szczęście rano mąż wstał, ogarnął chałupę, zabrał małą na dol i tam ją ogarniał żebym odespala 🙈

No i coś czuje, że u mnie się skonczy tak, że będę dawać pierś ile da radę wyssać i dokarmiać MM, bo żadnego postępu w ilości u mnie nie ma :/

Z tymi wagami usg tez pamiętajcie, że raz co sprzęt to inaczej, dwa błąd pomiaru. W poniedziałek na wizycie u mojego gin pokazywało mu ok 3300g, w środę przy przyjęciu w szpitalu 3500, a w piątek Wika urodziła się 3930 🙈

kamilamhm, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą

Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅

Wczoraj tez chwile miałam po badaniu a później już spokój był w nocy tez i rano tez

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić:/

No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Tony jak ogarniasz ten masaż? Sama? Ja raz próbowałam i się poddałam 😂🤣. Za to mój jest mega chętny, żeby pomóc ale blokuję się, serio. Niby fizjo mówiła, że mam ładnie podatne krocze i nie trzeba masażu ale tak dla świętego spokoju chociażby pasowało z raz je wymasować porządnie przed porodem.

W książce z wyd. Natuli "Poród naturalny" jest napisane, że dziecko rośnie takie, jakie chce organizm matki. A znajoma mi pisała, że nie ma co brać pod uwagę wymiarów z USG bo jej córka też miała być ponad 3 kg klockiem a miała nie całe 2800 (już nie pamiętam dokładnie).

U mnie dziś tyle śluzu, że masakra 😱. I to raz taki grudkowaty, raz biały, raz jak kurze białko 😅. Niby test pH w porządku ale jestem na telefonie ze swoim prowadzącym, bo jak już wiecie - jestem panikara 😵🤭.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Też mi sie wydaje, ze z takim ciśnieniem u nas byłabyś caly czas w szpitalu.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszej córce akurat waga idealnie zgadzała się bo rano miałam wizytę a wieczorem urodziłam 😁 różnica była jakieś 50gram więc tyle co nic 😁 ale mocno schudła w szpitalu 🙄 ciekawe jak tym razem będzie 🤭 u mnie w 35+5 pokazywało 2640g i też jestem ciekawa ile jeszcze przytyje bo z wymiarów wychodzi tydzień do tyłu i chyba muszę więcej ciuszków na 50 kupić 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić:/

No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱

Moja na wizycie w 33 tc 2360 g i o tydzień wyprzedzała termin. I tak mówię mojej ginekolog, że to przecież orientacyjny pomiar, ona że tak ale jak oni mierzą to zwykle nie doszacowują w górę, a nie w dół 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 19:44

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy, że dziś 36+0! 🤩🥰

Kurza stopa, duze te dzieciaki sie rodza, powiem Wam 🐻‍❄️

Mój 34+4 ostatnio ważył 2450, Wasze chyba większe znacznie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:09

Joanne lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Nie, nie bralam żadnych leków. To ostatnie usg miałam robione a bardzo dobrym sprzęcie, takim co te połówkowe i co ważniejsze badania się wykonuje.

Z największą przyjemnością swojego zagonilabym do masażu krocza😉 ale on nie ma do takich rzeczy czyt.gry wstępnej, cierpliwości🙈 Eh, te nasze sexy to slabizna. Jedynie po barszczu czerwonym (serio🤣) jest dobrze i kupiłam jakieś tabsy maxi coś tam to wtedy rzeczywiście nasz stosunek trwa dłużej ale i tak poniżej średniej krajowej😂 Bida. Jak powiem mu że dla dobra dziecka to może "się poświęci"🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:10

Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli narazie wszystko bez zmian wody nie ciekną itp
    Za to ciśnienie 130/80 ostatnie kilka dni mocno zeszło w dół tak jakby mały zszedł niżej i nie cisnął czegoś tam 😅😅😅

Joanne, Scandi-B, Olo323, kamilamhm, Aga300 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ