LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:Dzasta ja tak robię właśnie😅 dziewczynki dostają butlę z mm raz dziennie po kąpieli i jest to jedyne 3-4 godz snu ciągiem dla mnie 🙈
No właśnie dlatego tak o tym myślę 😅. W końcu nie mamy w cycach miarki i tak na serio nie wiemy ile dziecko wypije. A tak zrobi się MM i heja. Oczywiście w teorii mam na myśli bezproblemowe dziecko 😅🤣😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Parę razy próbowałam mm w nocy, ale u nas nic to nie zmieniło:D może z pół h dłużej spał. Pobudki równo co 1,5-2h. Nie pomogła również kaszka na dobranoc jak już zaczęliśmy rd. Zresztą już 4 miesiące nie karmię piersią, syn nie je w nocy a i tak się budzi min. 2 razy. Badania wszystkie ok.
Ciekawe czy teraz los będzie łaskawy czy czeka mnie powtórka 😵😁
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
kamilamhm wrote:Dziewczyny, a jak jest z wagą waszych maluchów i ile przybieraja w ostatnich tygodniach? Moja córka wczoraj podczas wizyty (36+2) dobiła do 2900 g i trochę się boję, ile jeszcze wyrośnie do porodu 😂
Ja nie mam pojecia, ostatnio uslyszalam w 32+5 ze mial 2200 g. To jedyna rzecz ktora mi troche nie daje spokoju, brak wiedzy jak szybko on rosnie 🤦🏼♀️ Mam wrazenie ze wypelnia mnie w kazdym zakamarku. Niby glowa juz jest ustawiona w miednicy, a ja caly czas go czuje na gorze pod zebrami. Boje sie ze bedzie duzy, a nawet nie wiem czy beda wage sprawdzac przed porodem. KTG tez tu nie robia ani razu jak nie ma wskazan.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.
U mnie w 31 było coś ok 2 kg, chyba 1980, a 35+1 3040g🙈 95 centyli! 97 to górna granica a oni nic z tym nie robią. Dzisiaj prawie całą noc nie spałam myśląc o tym wszystkim. A jestem niższa od Ciebie...😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 11:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:MamaNl to może rzeczywiście do wtorku będzie spokój 😊
Który Ty jesteś dokładnie tydzień??
Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą -
Moja za to po pobudce o 3:30 stwierdziła, że się wyspala i nie spałyśmy do 5:30 🙈 na szczęście rano mąż wstał, ogarnął chałupę, zabrał małą na dol i tam ją ogarniał żebym odespala 🙈
No i coś czuje, że u mnie się skonczy tak, że będę dawać pierś ile da radę wyssać i dokarmiać MM, bo żadnego postępu w ilości u mnie nie ma
Z tymi wagami usg tez pamiętajcie, że raz co sprzęt to inaczej, dwa błąd pomiaru. W poniedziałek na wizycie u mojego gin pokazywało mu ok 3300g, w środę przy przyjęciu w szpitalu 3500, a w piątek Wika urodziła się 3930 🙈kamilamhm, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Tak jak w opisie 37+2 ale właśnie jadę na kontrole bo brzuch na dole lekko mnie boli i mam śluz znów brązowy z jakby skrzepami wiec jadę z młoda sprawdzić i zobaczymy co powiedzą
Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅
Wczoraj tez chwile miałam po badaniu a później już spokój był w nocy tez i rano tez -
Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić
No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Powiem Wam, że ja też się boję ile moja "kryszynka" waży, dowiem się w czwartek.W 31tc ważyła 2100g więc teraz może już spokojnie przekroczyć 3000. Ja mam 165cm wzrostu, więc nie jestem zbyt duża i się boję, że nie przepchnę takiego kloca. Zaczynam masaże krocza, żeby je trochę porozciągać, bo może być nieciekawie.
Tony jak ogarniasz ten masaż? Sama? Ja raz próbowałam i się poddałam 😂🤣. Za to mój jest mega chętny, żeby pomóc ale blokuję się, serio. Niby fizjo mówiła, że mam ładnie podatne krocze i nie trzeba masażu ale tak dla świętego spokoju chociażby pasowało z raz je wymasować porządnie przed porodem.
W książce z wyd. Natuli "Poród naturalny" jest napisane, że dziecko rośnie takie, jakie chce organizm matki. A znajoma mi pisała, że nie ma co brać pod uwagę wymiarów z USG bo jej córka też miała być ponad 3 kg klockiem a miała nie całe 2800 (już nie pamiętam dokładnie).
U mnie dziś tyle śluzu, że masakra 😱. I to raz taki grudkowaty, raz biały, raz jak kurze białko 😅. Niby test pH w porządku ale jestem na telefonie ze swoim prowadzącym, bo jak już wiecie - jestem panikara 😵🤭.kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
meggie94 wrote:Ja po badaniu szyjki i rozwarcia już później cały czas plamilam. Ale aż w szoku jestem, że w ogóle nie zostałaś w szpitalu 🙈 u nas z takim ciśnieniem jakie masz w życiu by tyle nie czekali a co dopiero z takim jeszcze rozwarciem 😅
-
U mnie przy pierwszej córce akurat waga idealnie zgadzała się bo rano miałam wizytę a wieczorem urodziłam 😁 różnica była jakieś 50gram więc tyle co nic 😁 ale mocno schudła w szpitalu 🙄 ciekawe jak tym razem będzie 🤭 u mnie w 35+5 pokazywało 2640g i też jestem ciekawa ile jeszcze przytyje bo z wymiarów wychodzi tydzień do tyłu i chyba muszę więcej ciuszków na 50 kupić 🙈
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony wrote:Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić
No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱
Moja na wizycie w 33 tc 2360 g i o tydzień wyprzedzała termin. I tak mówię mojej ginekolog, że to przecież orientacyjny pomiar, ona że tak ale jak oni mierzą to zwykle nie doszacowują w górę, a nie w dół 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 19:44
-
Meldujemy, że dziś 36+0! 🤩🥰
Kurza stopa, duze te dzieciaki sie rodza, powiem Wam 🐻❄️
Mój 34+4 ostatnio ważył 2450, Wasze chyba większe znacznie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:09
Joanne lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:Joanne, a Ty jesteś na heparynie albo acardzie? Jedyne co Ci mogę polecić to masaz krocza i przygotowanie go do porodu. No i po 37tc jak najwięcej chodzić, ewentualnie seksy itp, chyba tyle możemy zrobić
No i właśnie tak jak Maggie pisze, te pomiary są orientacyjne, a dziecko w rzeczywistości często waży jeszcze więcej 😱
Nie, nie bralam żadnych leków. To ostatnie usg miałam robione a bardzo dobrym sprzęcie, takim co te połówkowe i co ważniejsze badania się wykonuje.
Z największą przyjemnością swojego zagonilabym do masażu krocza😉 ale on nie ma do takich rzeczy czyt.gry wstępnej, cierpliwości🙈 Eh, te nasze sexy to slabizna. Jedynie po barszczu czerwonym (serio🤣) jest dobrze i kupiłam jakieś tabsy maxi coś tam to wtedy rzeczywiście nasz stosunek trwa dłużej ale i tak poniżej średniej krajowej😂 Bida. Jak powiem mu że dla dobra dziecka to może "się poświęci"🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 13:10
Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Ja po kontroli narazie wszystko bez zmian wody nie ciekną itp
Za to ciśnienie 130/80 ostatnie kilka dni mocno zeszło w dół tak jakby mały zszedł niżej i nie cisnął czegoś tam 😅😅😅Joanne, Scandi-B, Olo323, kamilamhm, Aga300 lubią tę wiadomość