X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Nie boję się. Tzn uważam że co ma być to będzie.
    Równie dobrze mogę przynieść jakąś chorobę z zakupami z biedronki, albo każdy członek rodziny zewsząd. Pierworodny nie był w sterylnych warunkach, jeździliśmy z znim wszędzie, ma dwa lata i ma się całkiem dobrze.
    Tylko ja jestem z tych "wyluzowanych". Zazwyczaj nie martwię się na zapas.

Ja też się nie boję. Wiadomo, że glupia bym była gdybym spraszala gości chorych, ale tak to spoko, ale jednak święta w tym roku u siebie odpuszczam bo nie będzie mi się chciało na 30 osób gotować z małym dzieckiem w domu zwłaszcza, że M wróci do domu ze Szwecji 21 grudnia

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was :D Ja kontakt w pierwszym miesiącu dzidziuta ograniczam tylko do nas, teściów, babci i kuniec. Reszta zobaczy go po Nowym Roku ;)
    A co do przyniesienia choroby ze sklepu - to akurat się nie boję, bo zawsze na zewnątrz jesteśmy w maskach :D

Mam jednak nadzieję, że te lęki mi powoli ustaną i też będę wychodzić wszędzie, gdzie tylko, bez obaw :)

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Podaj najpierw pierś, a po dokarm mm. Tak się rozkręci. Nie powinnaś odstawiać od razu modyfikowanego jedzenia tylko mieszać 😊
    Kup sobie jutro w aptece ten proszek o którym pisałam i zobaczysz jak się rozkręci

Ja dziś ściągnęłam za jednym razem 130 ml

No a ja z obu piersi po pół godziny nie mogę nawet do 30 ml dozbierać :( pije femaltiker od poniedziałku…

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    No a ja z obu piersi po pół godziny nie mogę nawet do 30 ml dozbierać :( pije femaltiker od poniedziałku…

Rozkręci się 🤗

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak na pewno dokarmie jeszcze ją w nocy mm, na razie zasnęła tylko po cycu. Ale chodzi o to, że ona już się nauczyła, że z butelki fajnie leci samo i czasami jak już jest głodna to przy piersi piszczy, muszę dać jej choć trochę mleka z butelki żeby się uspokoiła i dopiero próbować przystawiać. No mam problem niestety, mam bardzo mało pokarmu choć staje już na głowie i robię wszystko by było więcej. Dziś w ogóle mam jakiś kryzys i kulminacje baby blues. I zastanawiam się ile dać sobie jeszcze czasu i się poddać.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl jak tam??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    I tak na pewno dokarmie jeszcze ją w nocy mm, na razie zasnęła tylko po cycu. Ale chodzi o to, że ona już się nauczyła, że z butelki fajnie leci samo i czasami jak już jest głodna to przy piersi piszczy, muszę dać jej choć trochę mleka z butelki żeby się uspokoiła i dopiero próbować przystawiać. No mam problem niestety, mam bardzo mało pokarmu choć staje już na głowie i robię wszystko by było więcej. Dziś w ogóle mam jakiś kryzys i kulminacje baby blues. I zastanawiam się ile dać sobie jeszcze czasu i się poddać.

Nie poddawaj się! Dasz radę

Fazy baby blues miną... Trzeba czasu. Ja też mam czasem głupie myśli, ale wiem, że nie jest to prawdą i wszystko się ułoży 🤗

meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    To który w końcu alantan na odparzenia pupy ? 🙈

Wrzucałam link- jasnozielony z witaminą F do pupy.

Do rąk kupuję różowy z Wit. A+E ale w ulotce widziałam że jest jeszcze jakiś inny w pomarańczowym opakowaniu złuszczający.

https://m.ceneo.pl/92515199

age.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywoste że jak ktoś jest chory to nie przyjedzie do noworodka. Pozatym ja nie pozwalam nosić ani całować dziecka nawet dość bliskiej rodzinie, więc ten bezpośredni kontakt jest raczej ograniczony.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia w tym roku też wyjątkowo nie u nas. Ale też nie podejmę się organizacji imprezy, jedzenia, sprzątnia... Bo nie wiadomo jaki egzemplarz urodzę i jak ja będę się czuć w pologu.

A ten mikołaj to tylko popołudnie. Mamy dzieciaków mają przywieźć coś do jedzenia a teściowa ubiorę w ogarniecie kawy i herbaty. Mam nadzieję że ogarnę to i dzieciaki będą mieć super mikołaja.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    MamaNl jak tam??

Cisza i spokój ale zdążyłam łóżeczko ogarnąć butelki wygotowac i założyć podkład na moje łóżko hahahha
    Ogólnie nie czuje się inaczej niż do tej pory czasem w krzyżu mnie boli i plecy ale bez żadnej regularności
    Także może i dotrwam tego wtorku 😅

Asia11, kamilamhm, Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Tony, Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc minęła spokojnie nie licząc dwóch wycieczek do wc 😅😅
    Także chyba powinnam powiedzieć byle do wtorku hahahha
    Jutro mojego córka ma urodziny wiec liczę ze nie będą z tego samego dnia bo ten już jest zarezerwowany 😅😂😂😂

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest z wagą waszych maluchów i ile przybieraja w ostatnich tygodniach? Moja córka wczoraj podczas wizyty (36+2) dobiła do 2900 g i trochę się boję, ile jeszcze wyrośnie do porodu 😂

Asia11 lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z wagą waszych maluchów i ile przybieraja w ostatnich tygodniach? Moja córka wczoraj podczas wizyty (36+2) dobiła do 2900 g i trochę się boję, ile jeszcze wyrośnie do porodu 😂

No mój w zeszłym tygodniu miał 3200 g i w ciągu 3 tygodni przytył 700 g 😂. Teraz w czwartek będę mieć wizytę i aż się boję 🤣😂.

A dziewczyny, a można robić tak, że w dzień karmić piersią a na noc MM? 😅

kamilamhm lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    35+2 było 3100
    36+2 było 3359

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    No mój w zeszłym tygodniu miał 3200 g i w ciągu 3 tygodni przytył 700 g 😂. Teraz w czwartek będę mieć wizytę i aż się boję 🤣😂.

Dzasta ja tak robię właśnie😅 dziewczynki dostają butlę z mm raz dziennie po kąpieli i jest to jedyne 3-4 godz snu ciągiem dla mnie 🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🥰 nic fatalna, tak mi się spinała macica że szok co przekręcenie to spięcie 😔 a na ktg cisza i bądź tu mądry

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Mój 3 tygodnie temu miał niecałe 2400, teraz w czwartek 3200, więc 800 w 3 tyg 🙈

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Moja mama tak robiła ze mną jak byłam mała i podobno dzięki temu spałam w nocy ciągiem 5 godzin

MamaNl lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Moja mama tak robiła ze mną jak byłam mała i podobno dzięki temu spałam w nocy ciągiem 5 godzin

Może tez o tym pomyśle szczególnie jak będę wracać już do pracy 😅😅😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ