LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Strata wrote:U mnie ktg zawyło jak moje ciśnienie czy tętno było zbyt wysokie.
A ja zleklam się że to coś z małym wiec wyło jeszcze głośniej 😆
Zleciła się cala izba przyjęć. -
Wow, nie wiedziałam, że ktg może piszczeć. Dbajcie o siebie, trzymam kciuki
Edit: Kupowałyście otulacz do fotelika? Tak się zastanawiam, czy sam kocyk nie wystarczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 19:28
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Wow, nie wiedziałam, że ktg może piszczeć. Dbajcie o siebie, trzymam kciuki
Edit: Kupowałyście otulacz do fotelika? Tak się zastanawiam, czy sam kocyk nie wystarczy? -
Decemberry wrote:Wow, nie wiedziałam, że ktg może piszczeć. Dbajcie o siebie, trzymam kciuki
Edit: Kupowałyście otulacz do fotelika? Tak się zastanawiam, czy sam kocyk nie wystarczy?Aga300, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Co do rozmów w sali szpitalnej, to niestety jestem trochę z tych „bucow” 🙈 nie przepadam właśnie za takimi grzecznościówek/small taków 🙈 zawsze wiadomo grzecznie w rozmowę wejdę i odpowiem, ale nigdy nie zaczynam. Wole poczytać książkę czy pograć na telefonie 😅 może gdybym wiedziała, ze czeka mnie jakiś dłuższy pobyt to wtedy wchodziłabym w jakieś relacje 🙈😅 a ostatnio tez trafiłam bardzo na nie moje klimaty i tylko się męczyłam..
Ja osobiście mam otulacz do fotelika, bo nastraszyla mnie bratowa, ze dzięki otulaczowi można lepiej zapiać dziecko w pasy niż w grubym kombinezonie, wiec posłuchałam 😅Anita2022 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo, no właśnie mnie koleżanka nastraszyła, że TYLKO OTULACZ! JEDYNY SŁUSZNY WYBÓR! No i oglądałam kiedyś ten filmik, że w kombinezonie do fotelika to mega słaba idea, bo się może z pasów wyślizgnąć. Wybrałam jakiś otulaczyk na allegro, dojdzie w dzień cesarki
kamilamhm lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Hej. U nas nadal cisza. Co prawda wczoraj w nocy mnie brzuch pobolewał ale przeszło... dzisiaj zrobiłam obiad
ciasto, sałatkę i jeszcze pomylam podłogi i narazie nic się nie dzieje. Z jednej strony już chciałabym mieć poród za sobą i wiedzieć że wszystko jest dobrze a z drugiej myślę żeby jeszcze poczekał do poniedziałku. Takie rozdwojenie 🙉
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Tysia1985 wrote:Hej. U nas nadal cisza. Co prawda wczoraj w nocy mnie brzuch pobolewał ale przeszło... dzisiaj zrobiłam obiad
ciasto, sałatkę i jeszcze pomylam podłogi i narazie nic się nie dzieje. Z jednej strony już chciałabym mieć poród za sobą i wiedzieć że wszystko jest dobrze a z drugiej myślę żeby jeszcze poczekał do poniedziałku. Takie rozdwojenie 🙉 -
Ja tez mam chwilami, ze chciałabym już teraz, ile można czekać 🙈
A za chwile, ze mogę jeszcze poczekać 😅
W ogóle mam taki dziwny „ból” (nawet nie wiem jak to do końca nazwać) bo czuje takie naciski/uściski na krocze, czasem serio zaboli bardziej 😅 a chwilami takie „prądy bólu” które tak promieniują raz do jednej, raz do drugiej nogi, tak ze aż nie mogę ustać na tej nodze, aż mi się ugina ta noga. Czy to normalne? 😂👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Jutro taką ładna data 😅😆
Pierworodny 09.09.2020.
Drugi 11.11.2022.
Brzmi jak plan!
Szkoda ze tylko mój. 🤣
Nosia, olanowak90x, Olo323, Tony, kamilamhm, Anita2022, KaroInka, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Tysia1985 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
mam pytanie odnośnie aspiratorów do noska. Przy pierwszym dziecku miałam ten do odkurzacza, w zasadzie od początku mu to nie odpowiadało, a gdy był już większy to całkowita katastrofa, ucieczka i płacz. Teraz myślę o tym https://niedoskonala-mama.pl/nosiboo-pro/ może chociaż kształt go przekona i córcie, która przyjdzie niedługo na świat Jakie wy macie doświadczenia z aspiratorami? Któraś może ma tego misia i mogłaby się podzielić opinią?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 22:32
-
Strata wrote:Jutro taką ładna data 😅😆
Pierworodny 09.09.2020.
Drugi 11.11.2022.
Brzmi jak plan!
Szkoda ze tylko mój. 🤣
Ja nie chciałam niby 11.11 bo bałam się ze będzie słaba obstawa czy coś w szpitalu, ze personel nie bedzie w humorze, a okazało się, ze i mój prowadzący ma dyżur i „moja położna” (położna która wybrałam na środowiskowa) tez ma jutro dyżur i wszystko by pasowało i się podjarałam, ze jednak chciałabym rodzic jutro😂
Ale czy Księciunio pójdzie na taki układ🤔😂kamilamhm, Anita2022, Strata lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Ja tez mam chwilami, ze chciałabym już teraz, ile można czekać 🙈
A za chwile, ze mogę jeszcze poczekać 😅
W ogóle mam taki dziwny „ból” (nawet nie wiem jak to do końca nazwać) bo czuje takie naciski/uściski na krocze, czasem serio zaboli bardziej 😅 a chwilami takie „prądy bólu” które tak promieniują raz do jednej, raz do drugiej nogi, tak ze aż nie mogę ustać na tej nodze, aż mi się ugina ta noga. Czy to normalne? 😂
Też mam coś takiego 😂, wraz z przekroczeniem 39 tygodnia, zaczęły się bóle pleców, spojenia łonowego... Wszystkiego. Ale też mi trochę brzuch opadł z czwartku na piątek a jak mam klocka to się nie dziwię. Ogólnie to czuję się gorzej niż w zeszłym tygodniu 😅. Wydaje mi się, że ciężar dziecka może powodować ucisk na nerwy i jest różnica w czuciu 😅.
Prowadzący mi napisał, bym umówiła się do poradni na KTG, na poniedziałek. Kuźwa. Wątpię w to, czy dziś jest otwarta i czy ktoś odbierze telefon o 7 (w końcu święto)... Chyba pojadę na krzywy ryj w poniedziałek... Jak ja nie lubię takich sytuacji 🤦♀️. A z głowy mi uciekło, by zapytać o to pań na oddziale 🤦♀️.
Edit. W razie wu mam też wziąć torbę, bo doktor napisał, że jak coś to ze względu na wiek ciąży powie komu trzeba, by zostawić mnie w szpitalu do obserwacji. I sobie tak teraz myślę, że faktycznie. Po ciula było mnie wypisywać 🤣. No ale z drugiej strony nie dziwię się nikomu. Wczoraj było 8 cesarek i do 13 z marszu przyszło 4 kobiety do porodu SN. Na oddziale robili miejsca dla nich, bo cała góra już była zajęta. Jak to położne mówiły: owoce pełni xD. Prowadzący wraca w środę z urlopu, więc ciul wie jakie ma plany. Może faktycznie z marszu weźmie mnie na cesarkę, bo ma już dość przewrażliwionej pacjentki 😵😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2022, 04:32
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny! Śpieszę donieść, że od dziś ciąża donoszona 🤩
Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Altair, Marta93, KaroInka, Aga300, Strata, Olo323, Nosia, Asia11, kamilamhm, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnyMamaOlci wrote:Cześć dziewczyny,
mam pytanie odnośnie aspiratorów do noska. Przy pierwszym dziecku miałam ten do odkurzacza, w zasadzie od początku mu to nie odpowiadało, a gdy był już większy to całkowita katastrofa, ucieczka i płacz. Teraz myślę o tym https://niedoskonala-mama.pl/nosiboo-pro/ może chociaż kształt go przekona i córcie, która przyjdzie niedługo na świat Jakie wy macie doświadczenia z aspiratorami? Któraś może ma tego misia i mogłaby się podzielić opinią?
Ja kupilam Neno Sinus i jestem bardzo zadowolona