LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam wszystko jadłam, a do szpitala wzięłam musy owocowe, batony musli, maz mi doniósł później na porodówkę jabłka, banana i pomidora do kanapek bo w szpitalu słabo z warzywami do śniadan czy kolacji. Ogolnie po cesarce polecam wziąć sobie femaltiker chociaż na wodę jest niesmaczny ale na laktację mi pomógł na początku 🙂 można sobie żeby go rozmieszać kupic mleko w takich malych kartonikach ze slomka co sprzedają 🙂 i weźcie przynajmniej 2 paczki chusteczek nawilżanych bo smółka to zło 😅
kid_aa, Decemberry, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Wychodzimy do domu 😳 ale mam wrócić, nawet jutro. Boże, to bez sensu 🤦♀️. Zbadali mnie, szyjka długa, zamknięta, więc może wytrzymamy 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnyDecemberry wrote:Wielkie dzieki, to mi duzo rozjasnilo. Tak wlasnie myslalam nad musami, ktore uwielbiam. Mysle jeszcze nad waflami ryzowymi. Zgrzewka pol litrowych wod to na pewno sie przyda.
A Nosiu powiedz gdzie kupujesz te antybatony? Wygooglowalam i wygladaja super, nigdzie ich jednak na zywo nie widzialam 🤔
Pieczywo i wedlina, masło ew jakiś ogórek czy pomidor, banany. Bedziecie MEGA głodne! Tam są 3 marne posiłki, ostatni ok 17. Weźcie tresciwe jedzenie.Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Wychodzimy do domu 😳 ale mam wrócić, nawet jutro. Boże, to bez sensu 🤦♀️. Zbadali mnie, szyjka długa, zamknięta, więc może wytrzymamy 😳.
Ale masz wrócić w jakiej sytuacji? Wyznaczyli Ci termin cc? Czy narazie liczą na SN?
-
A Nosiu powiedz gdzie kupujesz te antybatony? Wygooglowalam i wygladaja super, nigdzie ich jednak na zywo nie widzialam 🤔[/QUOTE]
U nas są takie w Delikatesach Centrum, Delikatesach Premium. Widziałam kiedyś też w Sparze i sklepach Społem
Fajne są te antybatony
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Wychodzimy do domu 😳 ale mam wrócić, nawet jutro. Boże, to bez sensu 🤦♀️. Zbadali mnie, szyjka długa, zamknięta, więc może wytrzymamy 😳.
A wiesz może jak ta dziewczyna z sali co pisałaś że miała cewnik? Urodziła już?Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:My na oddziale, ale dziś z nami nie będą nic robić... Jutro może założą cewnik, a w sobotę na indukcję porodu. Także wszystko się przeciąga... Tak jak myślałam. A moja psychika tu siadzie 🙈🙄🙄🙄🙄
-
Tony wrote:Ale masz wrócić w jakiej sytuacji? Wyznaczyli Ci termin cc? Czy narazie liczą na SN?
Jak zacznę rodzić 😳. Wizytę u prowadzącego mam za tydzień ale będę dzwonić zaraz, czy jest jakiekolwiek termin na dziś, by chociaż dziecko mi zważyli w razie wu 😅.
olanowak90x wzięli ją na indukcję, dziś dawali jej większą ilość oksy. Jak nic nie ruszy do wieczora to zrobią jej cesarkę.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Napisałam posta i gdzieś zaginąl:D.
U mnie dzisiaj brzuch stawia się od rana, ale nie jest to bolesne, tylko trochę "ćmi" mnie w krzyżu. Pojawił się gęsty śluz z nitkami krwi ale nie wygląda to jeszcze na czop.
Do szpitala mam trochę przekąsek ale dają tam dobrze jeść to się nie martwię. Syna urodzilam po 22 i położna mi przyniosła kolację z ciepłą herbatką niedługo po porodzie.Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja świeżych rzeczy typu owoce to nie brałam. W moim szpitalu do posiłków zawsze jest jakieś warzywko, do obiadu owoc. Nie narzekam na posiłki.
Nabrałam właśnie bakalie, antybatony, batony musli- to mąż to je, jak do mnie przychodzi, bo mnie jakoś nie ciagnie 😜 Jedyne co, to właśnie woda mineralna mi schodzi i koniecznie z dzióbkiem, bo czasami zachce się pić, jak będziecie karmić malucha na leżąco ( po cesarce to już w ogóle must have).
Chusteczek mi starczy opakowanie, więc zależy od maluszka
I taka ciekawostką, bo wczoraj spanikowałam. Moze Wam o tym mówili na szkole rodzenia, ja nie wiedziałam i leciałam w nocy na noworodki z pampersem. Przebierając małego zobaczyłam krew na pieluszce. Okazało się, że to normalne, bo organizm oczyszcza się i to nie krew tylko moczany. Może którejś z Was oszczedzi to stresu😉Nosia, Decemberry, Altair, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
KaroInka wrote:Napisałam posta i gdzieś zaginąl:D.
U mnie dzisiaj brzuch stawia się od rana, ale nie jest to bolesne, tylko trochę "ćmi" mnie w krzyżu. Pojawił się gęsty śluz z nitkami krwi ale nie wygląda to jeszcze na czop.
Do szpitala mam trochę przekąsek ale dają tam dobrze jeść to się nie martwię. Syna urodzilam po 22 i położna mi przyniosła kolację z ciepłą herbatką niedługo po porodzie. -
Ola trzymam kciuki mocno!
Dżasta - taki rollercoaster Ci zaserwowali, ze naprawde nie wiem jak tak mozna. Trzymam kciuki, zebys miala teraz spokojniejsze dni.
Te przekaski ktore wymyslilyscie mnie bardzo przekonuja. No i ta woda z dziubkiem - nie wpadlabym na to, a to fajny tip.
Wiem, ze to niepoprawne dietetycznie, ale ja jeszcze biore zupki chinskie. To jest lekkie, wiec do jedzenia akurat.
A ten femaltiker jak wsadzasz Kalli do tych mlecznych kartonikow? moze durne pytanie, ale hmm 😅
Edit: pewnie przelewasz do szklanki, dopiero to wykminilam 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 14:33
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry jeszcze jedno, ja leżałam w naszym szpitalu na początku ciąży i jedzenie tam nie jest szałowe. Wiem, że na patologii i położnictwie jest dostępna lodówka (na ginekologii nie było) więc przygotuj sobie też jakieś plasterki, serki czy co tam lubisz:-)
Decemberry lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ja mam spakowany ten femaltiker, bo wiem że on super działa. Pić od razu w 1szej dobie? Tylko tak się zastanawiam, czy on nie sprawi, że w tej 3/4 dobie nawał będzie solidniejszy? Ktoś ma jakieś jeszcze doświadczenie?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ultra-Dżasta wrote:Jak zacznę rodzić 😳. Wizytę u prowadzącego mam za tydzień ale będę dzwonić zaraz, czy jest jakiekolwiek termin na dziś, by chociaż dziecko mi zważyli w razie wu 😅.
olanowak90x wzięli ją na indukcję, dziś dawali jej większą ilość oksy. Jak nic nie ruszy do wieczora to zrobią jej cesarkę.
Aha to idąc tym tokiem to jutro dostanę balonik, w sobotę indukcję a jak nie ruszy to zrobią cc, oby w sobotę mały był już z nami. A mężowi tak się spodobała jutrzejszą data 11.11, ale już się na nic nie nastawiam, bo dziś jestem Zawisza dziona na maxxxa.Jaś 13.11.2022 💙