LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nosia wrote:Ola słuchawki w uszy i olać współlokatorki Może one po prostu są spanikowane i sie zamknęły w sobie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 14:59
Scandi-B lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
O jej Angelaaa mam nadzieję, że wszystko ok.
U mnie to chyba jednak czop odchodzi bo coraz więcej glutów z krwią. Kurde termin mam na jutro. Ciekawe czy coś się rozwinie .Scandi-B, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Nosia wrote:Coś nie tak z tętnem dziecka?
Z tętnem wszystko ok, po prostu brzuch mnie dziwnie bolał i te ruchy jakieś słabe
Bolą mnie plecy głowa i kark to bolą mnie na maxa i chciało mi się rzygać i już 3 dzień odchodzi czop także położna mówi że to objawy porodu ale kiedy się zacznie.. i że mogę jechać na izbe bo muszą nie przyjąć tym bardziej że jestem po cc i mam zaplanowana następna. Ale narazie czekam bo chce od razu jechać do Bydgoszczy a nie chce jechać na darmo także zobaczę czy coś się rozkręciMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Decemberry wrote:Ola trzymam kciuki mocno!
Dżasta - taki rollercoaster Ci zaserwowali, ze naprawde nie wiem jak tak mozna. Trzymam kciuki, zebys miala teraz spokojniejsze dni.
Te przekaski ktore wymyslilyscie mnie bardzo przekonuja. No i ta woda z dziubkiem - nie wpadlabym na to, a to fajny tip.
Wiem, ze to niepoprawne dietetycznie, ale ja jeszcze biore zupki chinskie. To jest lekkie, wiec do jedzenia akurat.
A ten femaltiker jak wsadzasz Kalli do tych mlecznych kartonikow? moze durne pytanie, ale hmm 😅
Edit: pewnie przelewasz do szklanki, dopiero to wykminilam 😂😂Decemberry lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Ja mam spakowany ten femaltiker, bo wiem że on super działa. Pić od razu w 1szej dobie? Tylko tak się zastanawiam, czy on nie sprawi, że w tej 3/4 dobie nawał będzie solidniejszy? Ktoś ma jakieś jeszcze doświadczenie?
-
Angelaaaa wrote:Z tętnem wszystko ok, po prostu brzuch mnie dziwnie bolał i te ruchy jakieś słabe
Bolą mnie plecy głowa i kark to bolą mnie na maxa i chciało mi się rzygać i już 3 dzień odchodzi czop także położna mówi że to objawy porodu ale kiedy się zacznie.. i że mogę jechać na izbe bo muszą nie przyjąć tym bardziej że jestem po cc i mam zaplanowana następna. Ale narazie czekam bo chce od razu jechać do Bydgoszczy a nie chce jechać na darmo także zobaczę czy coś się rozkręci
Mam nadzieje ze nie masz daleko do szpitala… w Twojej sytuacji lepiej dmuchac na zimne 🤗
KaroInka, oby cos sie zadzialo! 👍🙏 w sam raz na termin 🍀
Olanowak, ja jak sie stresuje to czasem wole sie odciac a czasem odwrotnie, nie ma reguly. Ale chyba przed porodem to moze byc million mysli ktore trzeba sobie przepracowac. Zycze Ci dobrego, szybkiego porodu 💕KaroInka, olanowak90x lubią tę wiadomość
-
olanowak90x wrote:No jakbym wiedziała to bym tu dziś nie przyszła 🤣 wg dziewczyny z sali nie rozmowne, porażka jakąś 🙈🙈🙈
Ja z kolei się boję, że trafie na sali na jakieś gaduły ale ja w pierwszej kolejności spakowałam do walizki słuchawki i stopery do uszu, więc pewnie mnie uznają za gbura, ale serio nie lubię takich smalltalków z obcymi osobami. Może one też taki typ:)
kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
A w ogóle coś te nasze dzieciaczki się nie spieszą na ten świat, chyba wiedzą, że już nigdy im nie będzie tak dobrze w życiu 😂
olanowak90x, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tuż przed terminem lub w terminie mocno trzymam kciuki, żeby wszystko zaczęło się dziać 😊
Tony mam nadzieję, że psiak dobrze zareaguje na małą. Pewnie inaczej jest z 4-latkiem, a inaczej z bezbronnym dzieciątkiem. Tez słyszałam o sposobie z używanymi ubrankami przed powrotem do domu.
Słuchawki to podstawa. Czasem trafią się fajne osoby na sali i da się złapać fajny kontakt, a czasem słuchawki ratują życie 😊
Ja dziś po wizycie. Mała leci w masę 3500 g.
U mnie szyjka miękka, ginekolog mówi, że palec wchodzi, stwierdziła że troszkę popracuje nad szyjką i tak jakby ją próbowała porozciągać, ale nic nie bolało.
Za tydzień znowu wizyta i zobaczymy. Mówi, że jak coś to do terminu lecimy i że w terminie mam być w szpitalu, a jak nie będą mnie chcieli to mam prosić o pisemną odmowę 🙈 ona mnie szykuje na wszystkie ewentualności widzę 😊😊
kamilamhm, meggie94 lubią tę wiadomość
-
olanowak90x wrote:Aha to idąc tym tokiem to jutro dostanę balonik, w sobotę indukcję a jak nie ruszy to zrobią cc, oby w sobotę mały był już z nami. A mężowi tak się spodobała jutrzejszą data 11.11, ale już się na nic nie nastawiam, bo dziś jestem Zawisza dziona na maxxxa.
Nie nastawiaj się, że u Ciebie będzie tak samo 😅 każdy organizm jest inny, może Twój załapie ☺.
Odnośnie koleżanek z sali - jedna u nas to mega dziwna, odważę się napisać - średnio bystra. I te jej zachowania... No na prawdę 🤦♀️. Jak nie patrzyła się w telefon, to w ścianę. I serio tak cały czas. Godzinami potrafi leżeć plackiem i patrzeć w sufit 😳, no z tą drugą laską byłam w szoku. I w ogóle każda odzywka - nie ważne czy do mnie, położnych, rozmowie przez telefon - zaczyna od takiego pretensjonalnego "CO?". Zero książek, krzyżówek, no nic. Ja to bym z nudów umarła. Dziś była oburzona, bo położnej nie podobało się KTG, no chłop się nic nie ruszał. Wiadomo, że się rozpłakała, mocno ją rozumiem, sama byłam w podobnej sytuacji. Ale jakim fochem rzuciła na położną to aż jestem w szoku a ta położna: proszę pani, ja to robię dla dobra pani i dziecka, bo później, jakby się coś stało, to pretensje by były do mnie tak? Później rozmawiała ze swoim mężem o całej sytuacji i masakra 😳.
Znowu ta druga, tak na nią patrzyłam i sobie myślę "kuźwa, kojarzę skądś tą twarz" i wiecie co, dziś mnie olśniło (nie chce pisać gdzie i z czym 💩). Z twarzy wygląda jak FIONA ze Shreka. Wiem, jestem straszna 😂🤣. I serio, jak wysłałam mojemu mema z Fioną to nie mogłam się przestać śmiać jak na nią patrzyłam 😂 a on jeszcze odpisał: KUŹWA, FAKTYCZNIE!
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Wydaje mi się, że będąc w szpitalu trzeba mieć bardzo dużo tolerancji. Każdy jest inny i w innej sytuacji. Ludzie różnie się zachowują w stresie. Przede wszystkim potrzebują spokoju. Więc chyba nie oceniajmy, chyba że sami chcemy być oceniani. Jeden będzie nadawał jak katarynka, drugi milczał. Ile osób tyle historii.
kamilamhm, Decemberry, Mlina, Scandi-B, Tony, KaroInka, Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Nie nastawiaj się, że u Ciebie będzie tak samo 😅 każdy organizm jest inny, może Twój załapie ☺.
Odnośnie koleżanek z sali - jedna u nas to mega dziwna, odważę się napisać - średnio bystra. I te jej zachowania... No na prawdę 🤦♀️. Jak nie patrzyła się w telefon, to w ścianę. I serio tak cały czas. Godzinami potrafi leżeć plackiem i patrzeć w sufit 😳, no z tą drugą laską byłam w szoku. I w ogóle każda odzywka - nie ważne czy do mnie, położnych, rozmowie przez telefon - zaczyna od takiego pretensjonalnego "CO?". Zero książek, krzyżówek, no nic. Ja to bym z nudów umarła. Dziś była oburzona, bo położnej nie podobało się KTG, no chłop się nic nie ruszał. Wiadomo, że się rozpłakała, mocno ją rozumiem, sama byłam w podobnej sytuacji. Ale jakim fochem rzuciła na położną to aż jestem w szoku a ta położna: proszę pani, ja to robię dla dobra pani i dziecka, bo później, jakby się coś stało, to pretensje by były do mnie tak? Później rozmawiała ze swoim mężem o całej sytuacji i masakra 😳.
Znowu ta druga, tak na nią patrzyłam i sobie myślę "kuźwa, kojarzę skądś tą twarz" i wiecie co, dziś mnie olśniło (nie chce pisać gdzie i z czym 💩). Z twarzy wygląda jak FIONA ze Shreka. Wiem, jestem straszna 😂🤣. I serio, jak wysłałam mojemu mema z Fioną to nie mogłam się przestać śmiać jak na nią patrzyłam 😂 a on jeszcze odpisał: KUŹWA, FAKTYCZNIE!
Wolę zaskoczyć się pozytywnie 🤣🤣🤣Jaś 13.11.2022 💙 -
Kidaa, gdzies na jakiejs grupie na fejsie ciazowej laski wrzucaly swoje posilki ze szpitali i widzialam co nie co z Bytomia 😂 takze nie nastawiam sie na zadne frykasy, jednak dziekuje za to przypomnienie 🤭
Tam na polozniczym jest dosc fajna kuchnia z lodowka, wiec w razie wu Maz przywiezie owocki, warzywa, szynke i ser. Damy raaaade
Kalli - z tym kartonem mleka to nie jest glupie, serio 😂 ja jestem takim mlekopijcą, ze to wyjdzie ekonomiczniej.. 🤭😅
Co do rozmawiania - dla mnie wszystko zalezne jest od czlowieka. Jak czuje flow, to moge gadac non stop. A jak widze, ze to nie moja bajka, to po prostu zakladam sluchawki na uszy i tyle mnie slyszeli. W Bytomiu jest ten plus, ze sale sa dwuosobowe i jednoosobowe, wiec jest naprawde mala szansa, ze beda jakies klopoty.
Moj Maz sie smieje, ze pobyt na polozniczym mozna potraktowac jak kolonie 😂
Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja po Ktg po 5 minutach zapisu zaczęło piszczeć wiecie może kiedy piszczy? Akurat mnie tak kopnęła że brzuch zaczął boleć,a później cisza, i przyszła po pół godzinie i mówi a było tak ładnie i poszła spać trzeba ją obudzić no jak obudziłam 10 minut i wypuściła mnie i nic nie powiedziała o zapisie