X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja nie miałam ktg robione tylko tętno sprawdzali i na spokojnie mogę jechać na izbę ale narazie czekam czy coś gorzej będzie 🤦‍♀️
    Coś nie tak z tętnem dziecka? :(

Angie_33 lubi tę wiadomość

• olanowak90x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ola słuchawki w uszy i olać współlokatorki ;) Może one po prostu są spanikowane i sie zamknęły w sobie? ;)
    Haha nie wiem ale jak ja się stresuje to wolę dużo gadać a tu nie ma z kim 🤣 o słuchawkach zapomniałam bo spodziewałam się dziś syna leżącego obok 🤣🤣🤣 ale jutro jak mąż będzie przyjeżdżał to musi mi przywieźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 14:59

Scandi-B lubi tę wiadomość

Jaś 13.11.2022 💙
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Angelaaa mam nadzieję, że wszystko ok.

U mnie to chyba jednak czop odchodzi bo coraz więcej glutów z krwią:D. Kurde termin mam na jutro. Ciekawe czy coś się rozwinie :D.

Scandi-B, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. To musisz przetrwać :D

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Coś nie tak z tętnem dziecka? :(

Z tętnem wszystko ok, po prostu brzuch mnie dziwnie bolał i te ruchy jakieś słabe
    Bolą mnie plecy głowa i kark to bolą mnie na maxa i chciało mi się rzygać i już 3 dzień odchodzi czop także położna mówi że to objawy porodu ale kiedy się zacznie.. i że mogę jechać na izbe bo muszą nie przyjąć tym bardziej że jestem po cc i mam zaplanowana następna. Ale narazie czekam bo chce od razu jechać do Bydgoszczy a nie chce jechać na darmo także zobaczę czy coś się rozkręci

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ola trzymam kciuki mocno!

Dżasta - taki rollercoaster Ci zaserwowali, ze naprawde nie wiem jak tak mozna. Trzymam kciuki, zebys miala teraz spokojniejsze dni.

Te przekaski ktore wymyslilyscie mnie bardzo przekonuja. No i ta woda z dziubkiem - nie wpadlabym na to, a to fajny tip.

Wiem, ze to niepoprawne dietetycznie, ale ja jeszcze biore zupki chinskie. To jest lekkie, wiec do jedzenia akurat.

A ten femaltiker jak wsadzasz Kalli do tych mlecznych kartonikow? XD moze durne pytanie, ale hmm 😅
    Edit: pewnie przelewasz do szklanki, dopiero to wykminilam 😂😂
    Ogolnie zwykle tez jest na oddziale lodowka i zwykle mleko w większym opakowaniu tez by było ok ale mi by się nie chciało tam łazic no i to i tak dla mnie by bylo za dużo 😅

Decemberry lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Ja mam spakowany ten femaltiker, bo wiem że on super działa. Pić od razu w 1szej dobie? Tylko tak się zastanawiam, czy on nie sprawi, że w tej 3/4 dobie nawał będzie solidniejszy? Ktoś ma jakieś jeszcze doświadczenie?
    On tak długo nie działa. Ja bym powiedziała że efekt widać tak jakos do 12-16h po wypiciu

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Z tętnem wszystko ok, po prostu brzuch mnie dziwnie bolał i te ruchy jakieś słabe
    Bolą mnie plecy głowa i kark to bolą mnie na maxa i chciało mi się rzygać i już 3 dzień odchodzi czop także położna mówi że to objawy porodu ale kiedy się zacznie.. i że mogę jechać na izbe bo muszą nie przyjąć tym bardziej że jestem po cc i mam zaplanowana następna. Ale narazie czekam bo chce od razu jechać do Bydgoszczy a nie chce jechać na darmo także zobaczę czy coś się rozkręci

Mam nadzieje ze nie masz daleko do szpitala… w Twojej sytuacji lepiej dmuchac na zimne 🤗

KaroInka, oby cos sie zadzialo! 👍🙏 w sam raz na termin 🍀

Olanowak, ja jak sie stresuje to czasem wole sie odciac a czasem odwrotnie, nie ma reguly. Ale chyba przed porodem to moze byc million mysli ktore trzeba sobie przepracowac. Zycze Ci dobrego, szybkiego porodu 💕

KaroInka, olanowak90x lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • olanowak90x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, mam nadzieję że jutro się coś ruszy wkońcu... A sobota to już ostateczność 🤣

Tony, Kalli95 lubią tę wiadomość

Jaś 13.11.2022 💙
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    No jakbym wiedziała to bym tu dziś nie przyszła 🤣 wg dziewczyny z sali nie rozmowne, porażka jakąś 🙈🙈🙈

Ja z kolei się boję, że trafie na sali na jakieś gaduły :D ale ja w pierwszej kolejności spakowałam do walizki słuchawki i stopery do uszu, więc pewnie mnie uznają za gbura, ale serio nie lubię takich smalltalków z obcymi osobami. Może one też taki typ:)

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle coś te nasze dzieciaczki się nie spieszą na ten świat, chyba wiedzą, że już nigdy im nie będzie tak dobrze w życiu 😂

olanowak90x, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, był przez chwilę taki wysyp a teraz cisza :D Teraz pewnie polecą cc dziewczyn :) A kiedy my to się okaże :D

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tuż przed terminem lub w terminie mocno trzymam kciuki, żeby wszystko zaczęło się dziać 😊
    Tony mam nadzieję, że psiak dobrze zareaguje na małą. Pewnie inaczej jest z 4-latkiem, a inaczej z bezbronnym dzieciątkiem. Tez słyszałam o sposobie z używanymi ubrankami przed powrotem do domu.
    Słuchawki to podstawa. Czasem trafią się fajne osoby na sali i da się złapać fajny kontakt, a czasem słuchawki ratują życie 😊
    Ja dziś po wizycie. Mała leci w masę 3500 g.
    U mnie szyjka miękka, ginekolog mówi, że palec wchodzi, stwierdziła że troszkę popracuje nad szyjką i tak jakby ją próbowała porozciągać, ale nic nie bolało.
    Za tydzień znowu wizyta i zobaczymy. Mówi, że jak coś to do terminu lecimy i że w terminie mam być w szpitalu, a jak nie będą mnie chcieli to mam prosić o pisemną odmowę 🙈 ona mnie szykuje na wszystkie ewentualności widzę 😊😊

kamilamhm, meggie94 lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    Aha to idąc tym tokiem to jutro dostanę balonik, w sobotę indukcję a jak nie ruszy to zrobią cc, oby w sobotę mały był już z nami. A mężowi tak się spodobała jutrzejszą data 11.11, ale już się na nic nie nastawiam, bo dziś jestem Zawisza dziona na maxxxa.

Nie nastawiaj się, że u Ciebie będzie tak samo 😅 każdy organizm jest inny, może Twój załapie ☺.

Odnośnie koleżanek z sali - jedna u nas to mega dziwna, odważę się napisać - średnio bystra. I te jej zachowania... No na prawdę 🤦‍♀️. Jak nie patrzyła się w telefon, to w ścianę. I serio tak cały czas. Godzinami potrafi leżeć plackiem i patrzeć w sufit 😳, no z tą drugą laską byłam w szoku. I w ogóle każda odzywka - nie ważne czy do mnie, położnych, rozmowie przez telefon - zaczyna od takiego pretensjonalnego "CO?". Zero książek, krzyżówek, no nic. Ja to bym z nudów umarła. Dziś była oburzona, bo położnej nie podobało się KTG, no chłop się nic nie ruszał. Wiadomo, że się rozpłakała, mocno ją rozumiem, sama byłam w podobnej sytuacji. Ale jakim fochem rzuciła na położną to aż jestem w szoku a ta położna: proszę pani, ja to robię dla dobra pani i dziecka, bo później, jakby się coś stało, to pretensje by były do mnie tak? Później rozmawiała ze swoim mężem o całej sytuacji i masakra 😳.

Znowu ta druga, tak na nią patrzyłam i sobie myślę "kuźwa, kojarzę skądś tą twarz" i wiecie co, dziś mnie olśniło (nie chce pisać gdzie i z czym 💩). Z twarzy wygląda jak FIONA ze Shreka. Wiem, jestem straszna 😂🤣. I serio, jak wysłałam mojemu mema z Fioną to nie mogłam się przestać śmiać jak na nią patrzyłam 😂 a on jeszcze odpisał: KUŹWA, FAKTYCZNIE!

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony - stopery to super sprawa, zwłaszcza jak okazuje się, że ktoś chrapie na sali. O kuwa. Przewalone 😵.

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że będąc w szpitalu trzeba mieć bardzo dużo tolerancji. Każdy jest inny i w innej sytuacji. Ludzie różnie się zachowują w stresie. Przede wszystkim potrzebują spokoju. Więc chyba nie oceniajmy, chyba że sami chcemy być oceniani. Jeden będzie nadawał jak katarynka, drugi milczał. Ile osób tyle historii.

kamilamhm, Decemberry, Mlina, Scandi-B, Tony, KaroInka, Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

• olanowak90x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Nie nastawiaj się, że u Ciebie będzie tak samo 😅 każdy organizm jest inny, może Twój załapie ☺.

Odnośnie koleżanek z sali - jedna u nas to mega dziwna, odważę się napisać - średnio bystra. I te jej zachowania... No na prawdę 🤦‍♀️. Jak nie patrzyła się w telefon, to w ścianę. I serio tak cały czas. Godzinami potrafi leżeć plackiem i patrzeć w sufit 😳, no z tą drugą laską byłam w szoku. I w ogóle każda odzywka - nie ważne czy do mnie, położnych, rozmowie przez telefon - zaczyna od takiego pretensjonalnego "CO?". Zero książek, krzyżówek, no nic. Ja to bym z nudów umarła. Dziś była oburzona, bo położnej nie podobało się KTG, no chłop się nic nie ruszał. Wiadomo, że się rozpłakała, mocno ją rozumiem, sama byłam w podobnej sytuacji. Ale jakim fochem rzuciła na położną to aż jestem w szoku a ta położna: proszę pani, ja to robię dla dobra pani i dziecka, bo później, jakby się coś stało, to pretensje by były do mnie tak? Później rozmawiała ze swoim mężem o całej sytuacji i masakra 😳.

Znowu ta druga, tak na nią patrzyłam i sobie myślę "kuźwa, kojarzę skądś tą twarz" i wiecie co, dziś mnie olśniło (nie chce pisać gdzie i z czym 💩). Z twarzy wygląda jak FIONA ze Shreka. Wiem, jestem straszna 😂🤣. I serio, jak wysłałam mojemu mema z Fioną to nie mogłam się przestać śmiać jak na nią patrzyłam 😂 a on jeszcze odpisał: KUŹWA, FAKTYCZNIE!

Wolę zaskoczyć się pozytywnie 🤣🤣🤣

Jaś 13.11.2022 💙
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kidaa, gdzies na jakiejs grupie na fejsie ciazowej laski wrzucaly swoje posilki ze szpitali i widzialam co nie co z Bytomia 😂 takze nie nastawiam sie na zadne frykasy, jednak dziekuje za to przypomnienie 🤭
    Tam na polozniczym jest dosc fajna kuchnia z lodowka, wiec w razie wu Maz przywiezie owocki, warzywa, szynke i ser. Damy raaaade :D

Kalli - z tym kartonem mleka to nie jest glupie, serio 😂 ja jestem takim mlekopijcą, ze to wyjdzie ekonomiczniej.. 🤭😅

Co do rozmawiania - dla mnie wszystko zalezne jest od czlowieka. Jak czuje flow, to moge gadac non stop. A jak widze, ze to nie moja bajka, to po prostu zakladam sluchawki na uszy i tyle mnie slyszeli. W Bytomiu jest ten plus, ze sale sa dwuosobowe i jednoosobowe, wiec jest naprawde mala szansa, ze beda jakies klopoty.

Moj Maz sie smieje, ze pobyt na polozniczym mozna potraktowac jak kolonie 😂

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Ktg po 5 minutach zapisu zaczęło piszczeć wiecie może kiedy piszczy? Akurat mnie tak kopnęła że brzuch zaczął boleć,a później cisza, i przyszła po pół godzinie i mówi a było tak ładnie i poszła spać trzeba ją obudzić no jak obudziłam 10 minut i wypuściła mnie i nic nie powiedziała o zapisie

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Strata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ktg zawyło jak moje ciśnienie czy tętno było zbyt wysokie.
    A ja zleklam się że to coś z małym wiec wyło jeszcze głośniej 😆
    Zleciła się cala izba przyjęć.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ