LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita2022 wrote:Dziewczyny witam się z oddziału 😃 dzisiaj mija 7 dni od mojego terminu, wiec pojechałam ze skierowaniem i mam już założony balonik. Teraz tylko czekać 😁
Oby szybko poszło, powodzenia ☺️Anita2022 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Anitko, badz dzielna!!
Nosiu, coz nam pozostaje… przy nastepnym dziecku juz bedziemy mialy te wiedze 😂
Kochane dziewuszki, czy kupowalyscie moze KOKON? Bylam jakos sceptycznie nastawiona do tego, ale jak szukalam otulaczy i becikow to mi sie pokazuja te kokony i zastanawiam sie, czy ktos to kupuje?Anita2022 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Olo ile Ty już jesteś po terminie? Może Cie już zostawią i spróbują ruszyć akcje?
Heh też mam takie wrażenie, że jak lekarz innej specjalizacji niż ginekolog widzi w drzwiach kobietę w ciąży to dostaje paraliżu . Jak byłam w szpitalu przez rotawirusa w 4 miesiącu to też mnie położyli na ginekologicznym w izolatce bo na zakaźny czy inny się bali. A tam kręcenie oczami dwóch starych położnych, które mnie przyjmowały, że co ja sobie wymyślam, tak jakbym sobie z ulicy przyszła i sama się tam położyła:D.
Anita2022 powodzenia!
Mnie w poprzedniej ciąży ratowało to, że moja przyjaciółka jest położną. I mam wrażenie, że to ona mi tę ciążę prowadziła:D. Prowadzący mnie tylko dobijał, a dość mocno panikowałam wtedy. Teraz jest juz trochę inaczej co nie znaczy, że się nie martwię.
Decemberry u mnie przy pierwszym synu kokon super się sprawdził. Kupiłam go dopiero po porodzie. Teraz kupilam drugi dla braciszka, zobaczymy czy też się sprawdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 13:22
Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Decemberry wrote:Anitko, badz dzielna!!
Nosiu, coz nam pozostaje… przy nastepnym dziecku juz bedziemy mialy te wiedze 😂
Kochane dziewuszki, czy kupowalyscie moze KOKON? Bylam jakos sceptycznie nastawiona do tego, ale jak szukalam otulaczy i becikow to mi sie pokazuja te kokony i zastanawiam sie, czy ktos to kupuje?
Ja używałam przy pierwszym dziecku i teraz też będę ☺️Decemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Anita2022 kciuki zaciśnięte! 😁
Co do lekarza to na swojego też nie narzekałam, dopóki nie wziął sobie urlopu w najbardziej ekstremalnym dla mnie momencie 😆. A tak na poważnie, to zawsze odpisuje a jak coś się dzieje to od razu wysyła na izbę, na patologię. Plus taki, że zawsze lekarze wiedzą, że będę i nie wywracają oczami na mój widok (a tyle razy już tam byłam, że powinni) 😂.
Wyczytałam w książce "Poród naturalny" wyd. Natuli, że takie plamienia co dziś mam to są normalne przed porodem. Dziwnie się czułam czytając to, bo to jest w podrozdziale "Poród prawdopodobnie za 48h" 😂. Patrząc na Nosię to i tak późno te plamienia, bo 3 dni przed terminem 😂.
U mnie dziwna sprawa. Są skurcze w podbrzuszu i gdy myślę, że więcej nie będzie i wyłączam apkę to one się pojawiają 🤬, choć i tak wg aplikacji do liczenia czasu trwania i przerw za wcześnie na jazdę do szpitala i poród w ogóle 😂. Zastanawiam się, czy KTG "chwyci" te skurcze, patrząc na czujnik do skurczy pochodzących z góry brzucha 🤔.
Edit. W ogóle te skurcze przychodzą w najmniej oczekiwanym przeze mnie momencie 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 14:03
Anita2022 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Karolanka dziś jestem 4 dni po terminie, na środę miałam skierowanie. Napisałam do mojego prowadzącego, to aż do mnie zadzwonił czy dobrze zrozumiał moja historie 😂 powiedział, ze jutro jest na popołudnie to porozmawiamy.
Po tej rozmowie był u mnie od razu lekarz dyżurujący (młody facet, chodził z była dziewczyna mojego brata do klasy w liceum, ale nie wiem czy udajemy, ze się kojarzymy czy nie 🙈😂 ale powiem Wam, ze bardzo go lubię jako lekarza, nawet mam w głowie myśl, czy w przyszłości się do niego przepisać, bo jest taki dokładny i widać, ze bardzo mu zależy) zrobił mi usg i przepływy wszystko Ok, zapomniałam z tego wszystkiego spytać ile synek waży.. sprawdził szyjkę mówi, ze szyjka gotowa, ale rozwarcie na 1-1,5cm i wg niego nie ma jeszcze sensu wywoływać poród, ze minimum do środy raczej się wstrzymamy, ale jutro tez będzie mój lekarz i z nim się uzgodni co robimy, oprócz zastrzyków przeciwzakrzepowych i przeciwbólowych mam zalecone 3xktg No wiec do środy chyba jestem w zawieszeniu 🤷♀️👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo, jak mi wstyd za lekarzy jak czytam takie opowieści 🤦♀️ ale to prawda, że ciężarna u nie-ginekologa to "gorący kartofel", bo postępowanie jest zupełnie inne, a nie ma miejsca na pomyłkę, tym bardziej, że prokurator już wisi na karku ;d ale dobrze, że usg zrobili i że dostałaś heparynę.
Mam listę rzeczy, które nie są mi niezbędne, ale gdyby ktoś chciał mi zrobić prezent to wtedy ją uruchamiam. I tak brat koniecznie chciał coś kupić dziecku więc poprosiłam o kokon podobno sprawdzą się, jeśli chcemy dać dziecko do pokoju innego niż to, w którym jest łóżeczko, a my mamy teraz spory dom.
Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Widzicie, jestem lekarzem a też nie miałam pojęcia o tym że mogą być plamienia, różne śluzy itp. Uczyli nas, że wypada czop, odchodzą wody i potem są skurcze. Więc nie wiem skąd kobiety mają o tym wiedzieć 🤷🏼♀️ już nie mówię o tym, jak to wygląda na filmach, że chlustają wody i gna się taksówką na czerwonych światłach przez całe miasto bo już dziecko wychodzi
Nosia, Ultra-Dżasta, Anita2022, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Dżasta, mi w srode apka od skurczy mowila „pora do szpitala”, wiec mialam panike poziom expert 😂
Co do kokona - dalybyscie linki gdzie kupilyscie? 🥹 i moze glupie pytanie… je sie pierze? 😅
Nosia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dżasta moja apka mówi, że to są Braxtony. Nie są one u mnie regularne. Raz mam co godzinę, potem co 10 minut, potem na przemian 30 min potem co 10 minut. Tak na zmianę, ale to takie twardnienie brzucha plus ból w dole brzucha i krzyże. I tak sobie leżę, oglądam tv. I nie wiem co robić Chyba to jeszcze nie to. Nie chcę jechać do szpitala i leżeć tam bo pewnie mnie odeślą bo tydzień do terminu I tak ooo... Najlepiej jakby chlusnelo wiadrem wody z pomiedzy nog jak w filmach i musiałabym pojechac haha
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Nosiu, wychodzę z tego samego założenia 😅. Najbardziej to się boję, że pojadę, zbadają i dowiem się, że tak na prawdę nic się nie dzieje 😀. Dlatego jeszcze liczymy i czekamy z mężem. Napisałam też do położnej ze szpitala, może coś doradzi. Choć nie powiem, skurcze są coraz mocniejsze i nie da rady na nich leżeć ani siedzieć - muszę wstać i je rozchodzić 😅. Na ostatnim mąż do mnie: o, ten skurcz to musiał Cię zaboleć 🤦♀️. Młody w normie, choć wydaje mi się, że jest trochę niespokojny.
kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
No dziewczyny, węszę u Was akcję porodową dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 15:47
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Trzymam kciuki za szczesliwe wywoływania, Olo żebyś trafila na fajna koleżankę na sali bo do środy troche czasu 😅 no i zeby z porodem wszystko było dobrze.
Dzasta, ja za każdym razem jak wchodzę na forum to myślę czy juz urodzilas czy nie tyle sygnałów masz 😅
U nas Staś juz trzecią godzinę siedzi na cyckach i sobie ciumka. Nie wiem czy szykuje sobie zamówienie na więcej mleka czy poprostu przytulas dzisiaj taki z niego 😄Nosia, Ultra-Dżasta, Decemberry, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
KaroInka wrote:Ja kokon piorę normalnie w pralce pierwszy raz na delikatnym programie potem to już na normalnym w 30 lub 40 stopniach.
Jeszcze rwa kulszowa mnie dopadła i ledwo chodzę. -
Ultra-Dżasta wrote:Nosiu, wychodzę z tego samego założenia 😅. Najbardziej to się boję, że pojadę, zbadają i dowiem się, że tak na prawdę nic się nie dzieje 😀. Dlatego jeszcze liczymy i czekamy z mężem. Napisałam też do położnej ze szpitala, może coś doradzi. Choć nie powiem, skurcze są coraz mocniejsze i nie da rady na nich leżeć ani siedzieć - muszę wstać i je rozchodzić 😅. Na ostatnim mąż do mnie: o, ten skurcz to musiał Cię zaboleć 🤦♀️. Młody w normie, choć wydaje mi się, że jest trochę niespokojny.
Aaa i młoda też sie przewala i wierci czyli tak jak u Ciebie. Zobaczymy
Nie chce fastratu zrobić z ta wizytą w szpitalu. Jak już jechać to rodzicWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 16:06
-
Nosia wrote:Kalli95,
Miałaś od razu mleczko?
Rwa przewalone, ja miałam na początku ciąży problem z kręgosłupem bo bolał i jak mnie złapało to iść nie mogłam dalej. Potem w kolejnych miesiącach jak reka odjął. Co w sumie dziwne.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Anita2022 kciuki zaciśnięte! 😁
Co do lekarza to na swojego też nie narzekałam, dopóki nie wziął sobie urlopu w najbardziej ekstremalnym dla mnie momencie 😆. A tak na poważnie, to zawsze odpisuje a jak coś się dzieje to od razu wysyła na izbę, na patologię. Plus taki, że zawsze lekarze wiedzą, że będę i nie wywracają oczami na mój widok (a tyle razy już tam byłam, że powinni) 😂.
Wyczytałam w książce "Poród naturalny" wyd. Natuli, że takie plamienia co dziś mam to są normalne przed porodem. Dziwnie się czułam czytając to, bo to jest w podrozdziale "Poród prawdopodobnie za 48h" 😂. Patrząc na Nosię to i tak późno te plamienia, bo 3 dni przed terminem 😂.
U mnie dziwna sprawa. Są skurcze w podbrzuszu i gdy myślę, że więcej nie będzie i wyłączam apkę to one się pojawiają 🤬, choć i tak wg aplikacji do liczenia czasu trwania i przerw za wcześnie na jazdę do szpitala i poród w ogóle 😂. Zastanawiam się, czy KTG "chwyci" te skurcze, patrząc na czujnik do skurczy pochodzących z góry brzucha 🤔.
Edit. W ogóle te skurcze przychodzą w najmniej oczekiwanym przeze mnie momencie 😂.