LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo, ale historia 😳 bedziesz miala co dziecku opowiadac… moze to dobrze ze Cie biora na przetrzymanie, noga bedzie miala troche wiecej czasu zeby sie regenerowac 🤞
Anita kciuki i duzo sil! Pamietaj o oddechu 🤗
My juz drugi dzien na oddziale pologowym. Musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona, mamy pokoj rodzinny, panie sa bardzo pomocne, przychodza i doradzaja na kazde zawolanie, pomagaja ustawiac do karmienia i odpowiadaja na wszystkie pytania i niepokoje. Maz tez sie spisal, chodzil kolo mnie non stop, nawet mnie karmil i chetnie ogarnia malego. Wyslalam go teraz do domu zeby troche ogarnal na nasz przyjazd 😊 czuje ze wracam do formy 🥹
Ciekawe co tam u Joanne 😯Kalli95, Angelaaaa, Nosia, Ultra-Dżasta, Decemberry, Olo323, kamilamhm, Tony lubią tę wiadomość
-
Jeju ale ruch! Super że wszystko w porządku u was i waszych maluchów. 🤩
Mnie dobija czekanie. Śmieje się że Mały musi się urodzić dzisiaj bo jak nie to na dzień dobry będzie 250zl wisiał z kiesoznkwoego. Jutro mam wizytę i musze zrobić morfologię i mocz tylko po ty by lekarz dal mi skierowanie na wywołanie albo cc 🤣😅
A tak skoro nie rodze to dzisiaj przerobiłam 25 kg papierówek. Zrobiłam takie musy, które można wrzucić na ciasto albo do naleśników. Jeszcze kilka skrzynek czeka w garażu... Ale może to już nie ja będę je ogarniac.Nosia, Decemberry, kamilamhm, Tony lubią tę wiadomość
-
Nigdy nie przestanie mnie zadziwiać, jak niektóre kobietki mogą robić wszystko, a ich brzuchy nawet cienia skurczu nie dadzą (któraś tutaj pisala o 8km spacerach, co mega mi się wbiło w głowę ), a inne wystarczy, że przejdą z piętra 1 na piętro 0 w domu i już mają twarde brzuchy i ryzyko, że dzidzia wyskoczy za moment. To jest czysta abstrakcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 17:17
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Nie wiem za bardzo co robić bo skurcze mam tak: 8 min, 14min, 8 min, 8 min, 14 min, 12 min. Może lekko są mocniejsze niż były. Ja nie potrafię rozpoznać czy to są skurcze porodowe. Nie są idealnie regularne. Są też do wytrzymania. Normalnie maskara powiem Wam
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Nie wiem za bardzo co robić bo skurcze mam tak: 8 min, 14min, 8 min, 8 min, 14 min, 12 min. Może lekko są mocniejsze niż były. Ja nie potrafię rozpoznać czy to są skurcze porodowe. Nie są idealnie regularne. Są też do wytrzymania. Normalnie maskara powiem Wam
-
Marta93 wrote:Ja robię kolację i mała urzęduje na dole i co chwilę spina brzuch 😏 aż się ruszyć nie da
Dżasta, jak u Ciebie? Ty juz może na porodówceWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 18:30
-
Nosia wrote:Nie wiem za bardzo co robić bo skurcze mam tak: 8 min, 14min, 8 min, 8 min, 14 min, 12 min. Może lekko są mocniejsze niż były. Ja nie potrafię rozpoznać czy to są skurcze porodowe. Nie są idealnie regularne. Są też do wytrzymania. Normalnie maskara powiem Wam
Jeszcze trochę, ja w pierwszej ciąży miałam już regularne co 4 minuty to się jeszcze wykąpałam i na spokojnie ogarnęłam i zaczęły się wody sączyć to dopiero w szpitalu były 3cm rozwarcia 😁Nosia, kamilamhm lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Jeszcze trochę, ja w pierwszej ciąży miałam już regularne co 4 minuty to się jeszcze wykąpałam i na spokojnie ogarnęłam i zaczęły się wody sączyć to dopiero w szpitalu były 3cm rozwarcia 😁
Wody mi nie odchodzą, może jedynie te skurcze bardziej intensywne. -
Nosia wrote:Mam godzinę do szpitala i trochę się cykam Teraz miałam kilka pomiarow co 5, 6 minut. Od kilku dni mam wydzielinę z krwią więc może rzeczywiście dzisiaj już coś się zaczyna
Wody mi nie odchodzą, może jedynie te skurcze bardziej intensywne.
A no to faktycznie jak godzina drogi do szpitala to trzeba wcześniej. A jak długo trwa jeden skurcz ? Masz tą aplikację do skurczy ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:A no to faktycznie jak godzina drogi do szpitala to trzeba wcześniej. A jak długo trwa jeden skurcz ? Masz tą aplikację do skurczy ?
Każdy skurcz tak ok 50 sekund trwa. Ale teraz np. jest dłuższa cisza bo skurcz byl po 10 minutach i trwal 40 sekund.
Tak to wygląda: https://naforum.zapodaj.net/2c0c0b89d7fc.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 19:12
-
Nosia wrote:Liczę aplikacją.
Każdy skurcz tak ok 50 sekund trwa. Ale teraz np. jest dłuższa cisza bo skurcz byl po 10 minutach i trwal 40 sekund.
Tak to wygląda: https://naforum.zapodaj.net/2c0c0b89d7fc.jpg.html
Przygotuj sobie już wszystko do wyjścia z domu 😁
Mi w tamtej aplikacji pokazywało kiedy jechać do szpitala ale nie wiem jak sto aplikacja była 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
A jakbyś wziela prysznic, kapiel to może by sie to wyciszyło? Jak nie to ja bym jechała czy tam zbierała się powoli do szpitala. Mi jak podali oksytocyne to nie miałam bólu od góry do dołu czy typowo jak na miesiączkę. Mnie bolało jakby mi mial się odbyt ze wszystkimi flakami przekręcić na lewa stronę 🤣 taki napor na podwozie jakbym się miala zaraz 💩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2022, 19:40
Nosia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:A jakbyś wziela prysznic, kapiel to może by sie to wyciszyło? Jak nie to ja bym jechała czy tam zbierała się powoli do szpitala. Mi jak podali oksytocyne to nie miałam bólu od góry do dołu czy typowo jak na miesiączkę. Mnie bolało jakby mi mial się odbyt ze wszystkimi flakami przekręcić na lewa stronę 🤣 taki napor na podwozie jakbym się miala zaraz 💩
-
Nosia wrote:To ja czuję taki ściskający nacisk, bol na podbrzusze i taki bol w krzyżach jak podczas okresu.
Nosia lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Mi juz tez pokazuje ta aplikacja zeby sie pakować. Dopakowuje torbę. Co kilka minut skurcze. Prysznic brałam przedtem i nie pomogło. Teraz sie zaczęłam zbierać i jakbym mniej czuła. Może stres wkroczył.
Czasami stres hamuje skurcze, także postaraj się na spokojnie 😅
Bezpiecznej drogi i powodzenia 🤞Nosia lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️