Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to znow ja. Te moje wczorajsze wypływy, dziś jak potrze, to na papierze mam lekko różowy śluz i czasami znów sam wypływa. Czytałam, że to może odchodzić czop. Nie wiem ile razy już byłam w WC, bo dopadło mnie rozwolnienie, brzuch też zrobił się twardy i boli mnie i w.calym pasie, ale jest to ból staly. Czy już się zaczyna lub kiedy może.sie rozkręcić?

• Altair Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mt30, trudno stwierdzić. U każdej to trochę inaczej przebiega. Odchodzenie czopa można w ogóle przeoczyć, jeśli w całości spłynie pod prysznicem czy do toalety.
    Moja położna radziła w razie bóli wejść pod ciepły prysznic na kilkanaście minut. Jeśli przejdą, to jeszcze nie poród.
    Trzymam kciuki!

mt30 lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, to znow ja. Te moje wczorajsze wypływy, dziś jak potrze, to na papierze mam lekko różowy śluz i czasami znów sam wypływa. Czytałam, że to może odchodzić czop. Nie wiem ile razy już byłam w WC, bo dopadło mnie rozwolnienie, brzuch też zrobił się twardy i boli mnie i w.calym pasie, ale jest to ból staly. Czy już się zaczyna lub kiedy może.sie rozkręcić?

Mi czop odpadał po kawałku kilka dni a potem z 2 dni taki śluz różowy no i potem poród ☺️

mt30 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mt30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mi czop odpadał po kawałku kilka dni a potem z 2 dni taki śluz różowy no i potem poród ☺️

Na razie się uspokoiło z tym śluzem. Brzucho raz się spina raz jest normalnie. W sumie to pierwszy dzień gdzie zaczyna mnie łamać. Po tym rózowym plamieniu za ile dni zaczęłaś rodzić?

• Strata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jest to że wszystkie miałyśmy termin na listopad i jedna mają już dzieciaki ponad miesieczne a inne dalej wypatrują porodu. 😗
    Powodzenia dla wszystkich jeszcze w dwupaku.

Tony, nick nieaktualny, Angelaaaa, Joanne, Altair lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu szpital. Straszakowi coraz to gorzej, ja zawalona taka ze LO. I najgorsze że Mały też coś tam charczy w nosku.... jeszcze tylko męska grypa niech naw dopadnie i będę w najczarniejszej dupie.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, męska grypa to najcięższa choroba świata 🤦‍♀️

U mnie zmiana planów. Jutro mnie przyjmują na założenie balonika i przygotowanie szyjki a w niedziele oksy. Szykuję się na wojnę:/

Dzisiaj idziemy na jarmark świąteczny i jeszcze na jakies zakupy, młoda ma ostatnią szansę żeby wyjść po dobroci.

meggie94, Asia11, Angelaaaa, Altair lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

U mnie zmiana planów. Jutro mnie przyjmują na założenie balonika i przygotowanie szyjki a w niedziele oksy. Szykuję się na wojnę:/

Dzisiaj idziemy na jarmark świąteczny i jeszcze na jakies zakupy, młoda ma ostatnią szansę żeby wyjść po dobroci.

Masz taki sam termin jak ja. Masz jakieś objawy? Ja mam się kłaść w pn, ale już się gorączkuję czy dotrwam, szpital mam daleko a zaczyna mnie łamać itd. Po prostu boję się przegapić.

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że grudzień fajniejszy niz listopad 😀.
    Mt30 u mnie taki śluz zaczął sie tydzień przed porodem. Urodziłam w 40tc+6, dzień przed planowanym przyjęciem na indukcję:).

mt30, Nosia lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Kciuki Tony! Czekamy na wieści 😊

Tony lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Powodzenia, dawaj znać co i jak. Slyszałam że jak brakuje tylko impulsu to niektore po oksy w 2 h sie uwijają. Sporo jednak psychika robi.

• Tony Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Masz taki sam termin jak ja. Masz jakieś objawy? Ja mam się kłaść w pn, ale już się gorączkuję czy dotrwam, szpital mam daleko a zaczyna mnie łamać itd. Po prostu boję się przegapić.

Nie da się przegapić porodu :D Jak masz skurcze co kilka minut to weź ciepły prysznic/kąpiel. Jeśli nie przejdą i zaczną być bolesne, to czas się zbierać do szpitala. Wcześniej nie ma sensu jechać. Ja miewam skurcze, ale zupełnie niebolesne.

KaroInka to może i dla mnie jest nadzieja :D No ja właśnie nigdy nie chciałam grudniowego dziecka, ale teraz to już mi naprawdę wszystko jedno :D
    Dzięki dziewczyny, będę zdawać relację :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

U mnie ma szansę do poniedziałku 😊 lekarze się śmieją, że jak zaczną w poniedziałek to będzie na Mikołajki. Śmieje się z mężem, że będziemy mówić, że ja Mikołaj z Laponii na saniach przywiózł. Ciągle ją straszę, że będzie dostawała jeden prezent na urodziny i na mikołaja. Ale nic to nie daje...
    W ogóle dziś rano hormonalnie się popłakałam, bo na przeciwko sali mam sale zabiegowa o dziewczyny na cięcia tam jeżdżą, a potem wyjeżdżają stamtąd dzidziutki. I tak jedna pojechała, a za pół godziny dzidziuś i tatuś. Tatuś dumnie że ło szybko poszło (mężczyźni jednak gdzieś emocjonalnie zbłądzili w ewolucji). I tak pomyślałam, że fajnie byłoby już małą przytulić.
    Tony korzystaj z wolności 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 11:42

Scandi-B, Tony, Joanne, Altair lubią tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Na razie się uspokoiło z tym śluzem. Brzucho raz się spina raz jest normalnie. W sumie to pierwszy dzień gdzie zaczyna mnie łamać. Po tym rózowym plamieniu za ile dni zaczęłaś rodzić?

Ja dzien po rozowym sluzie urodzilam. Szykuj sie i powodzenia 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 11:55

mt30 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4
    21.11.2025 💔 12+5
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różowy śluz występował 3 tygodnie przed porodem. Tak samo wodnisty,ale nie były to wody. Wody odeszły i nie dało się tego przeoczyc. Dosyć mocne skurcze miałam 1,5 dnia przed porodem. Szyjka mi się rozwierala. Gdy odeszły wody, wzięłam prysznic, pojechałam do szpitala (60km) i miałam rozwarcie na 5-6cm. Była godzina 22:00 a urodziłam dopiero o 10 rano następnego dnia. U każdej to inaczej wygląda. Brzuch mi się spinał dosyć mocno z tydzień przed porodem a na KTG nie były to skurcze.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cześć! Nie dałam Wam wczoraj znać, ale żyjemy! Na usprawiedliwienie mam to, że byłam padnięta. Młody był wczoraj mocno absorbujący. Nie spał od 8 do 14, nie wiem co mu się stało. Czekałam na męża jak na zbawienie, by przejął Młodego a ja poszłam w kimę 🤣. Kuźwa, doceniam fakt, że teściowa gotuje obiady. Jestem jej mocno wdzięczna.

Dziś Karol jest mniej wymagający 😂 może to taki dzień, bo ja też jestem śpiąca (nie dziwne zresztą 😅). Wzięłam się w końcu za przerzucanie zdjęć do wywołania (start od ślubu w 2021 roku 😂🤣) i zaraz zwariuję. W ch** tego jest, no ale trzeba to w końcu zrobić. Później tego nie ogarnę a chcę mieć zdjęcia w albumie, taka staroświecka jestem 😅.

mt30 tak jak dziewczyny piszą, nie da się przegapić porodu - coś o tym wiem 🤣. Tzn byłam w takim punkcie, że zastanawiałam się o 15 (zanim pojechaliśmy z mężem o 19 do szpitala) czy to jest właśnie TO. I jak poczułam TE SKURCZE (łamiące mnie prawie w pół 😖) oraz ich regularność, już wiedziałam, że porodówka to kwestia czasu😂 (+ do tego dochodzą konsultacje z teściową i szwagierką). Co do wód płodowych - zrób sobie test na infekcje intymne z Hebe ☺. Mi czop śluzowy odpadł o 22, o 4 rano wypłynęły wody płodowe ☺.

Widzę, że pisałyście o tym, że większość pierwszych porodów jest indukowana. Wiecie co, może i dla Was będzie lepiej. Może będziecie się mniej męczyć niż ja na tej oksy jak na Was zadziała - z całego serducha Wam tego życzę! W kartę dziecka 1 etap mam wpisany na 12,5 h (w tym będzie 2 lub 3h gdy rozwarcie stanęło w miejscu) a 2 etap na 1 h 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 12:29

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

I też miałam że raz ten śluz był normalny a za chwilę różowy i potem znowu normalny 😁 jak dobrze pamiętam to dosłownie kilka dni później zaczął się poród ale ile dokładnie to nie wiem 🤔

mt30 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mt30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No właśnie mnie łamie na pół i w krzyżu, ale jak chodzę to jest lepiej. Czy to ten test https://www.hebeapteka.pl/hydrex-test-na-infekcje-intymne-ph-test-2szt-000000000000277262.html on pokaże czy wody płodowe? Czy się na niego sika?

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny cześć! Nie dałam Wam wczoraj znać, ale żyjemy! Na usprawiedliwienie mam to, że byłam padnięta. Młody był wczoraj mocno absorbujący. Nie spał od 8 do 14, nie wiem co mu się stało. Czekałam na męża jak na zbawienie, by przejął Młodego a ja poszłam w kimę 🤣. Kuźwa, doceniam fakt, że teściowa gotuje obiady. Jestem jej mocno wdzięczna.

Dziś Karol jest mniej wymagający 😂 może to taki dzień, bo ja też jestem śpiąca (nie dziwne zresztą 😅). Wzięłam się w końcu za przerzucanie zdjęć do wywołania (start od ślubu w 2021 roku 😂🤣) i zaraz zwariuję. W ch** tego jest, no ale trzeba to w końcu zrobić. Później tego nie ogarnę a chcę mieć zdjęcia w albumie, taka staroświecka jestem 😅.
    Ultra ja też miałam wczoraj trudny dzień, bez męża, a Dzidź był nieodkładalny. Od 11 do 20 wisiał na cycku non stop Najdłuższa przerwa, to 30minut, pierogi odgrzewałam na raty, zjadłam zimne🤣
    Brodawki mnie dziś tak bolą, że mam ochotę ryczeć jak przystawiam.
    Dzwoniła dziś położna i mówiła, że wczoraj jej wszystkie podopieczne strasznie narzekały więc może faktycznie taki dzień, bo dziś u nas o niebo lepiej😂

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czy Wasze Maluchy mają ciemieniuchę? Bo u nas chyba się zaczyna. Co robić? Da się jakoś temu zapobiec zanim się rozwinie?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ