LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:Ja Was właśnie nie chciałam straszyć i pisać o smutnych rzeczach. U nas to już 3 zapalenie płuc,
Wszystkie rozwijały się w ekspresowym tempie. Każde od pienistej wydzieliny z buzi, która z reguły jest charakterystycznym objawem rsv ale u nas za każdym razem okazał się ujemny. Ogólnie ma stwierdzony refluks i te zapalenia drugie i obecne są spowodowane zachłyśnięciem. Obecnie malutka jest w stanie ciężkim ale stabilnym. Nie życzę nikomu 😞 jestem wrakiem człowieka.
Bardzo Ci współczuję tej okropnej sytuacji😔 Nie dość że martwimy się całą ciążę, musimy przejść poród to później jeszcze bardziej się martwimy gdy dzieciaczkom coś się dzieje. Oby Maleńka szybko z tego wyszła❤️
Jeśli chodzi o straszenie, ja jestem totalnie zielona w temacie więc dobrze wiedzieć czego można się spodziewać, na co zwracać uwagę, choć podczas samego czytania wygoglowanych informacji wzrosło mi tętno.... jej, z całą pewnością dopiero w maju wrócę do pracy żeby żadnego świństwa do domu nie przynieść i żeby dopilnować Małej oraz żeby w okresie największych zachorowań nie dawać jej do żłobka.
-
Kurcze powiem Wam, że w nocy z tym chrumkaniem już byłam mooocno zmartwiona, a dziś od rana jak ręką odjął, oddech zupełnie normalny i jak śpi, i jak je, i jak jest aktywny. A akurat położna była, to myślałam, że nas wspomoże, a tu cicho sza. Ale jak zaglądam do nosa, to w drugiej dziurce widać kozośpika - tata jak wróci, to fridka pójdzie w ruch. Oby się nie rozwinęło nic.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Powodzenia Aga! Pewnie bedzie prezent na Mikołaja. Ja też czekam, ale na razie coś się nie zapowiada.
Kurcze ciężko z tymi chorobami. Stasznie się boję, zwłaszcza wirusówek i mam w planach ograniczyć widzenia w pierwszym miesiącu do minimum. Boje się tylko reakcji mojego męża którego rodzina już odlicza minuty, a tam jest sporo dzieciaków przedszkolnych
Oby szybko chore Maluszki wróciły do sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 12:55
-
Smerfetk_a wrote:Powodzenia Aga! Pewnie bedzie prezent na Mikołaja. Ja też czekam, ale na razie coś się nie zapowiada.
Kurcze ciężko z tymi chorobami. Stasznie się boję, zwłaszcza wirusówek i mam w planach ograniczyć widzenia w pierwszym miesiącu do minimum. Boje się tylko reakcji mojego męża którego rodzina już odlicza minuty, a tam jest sporo dzieciaków przedszkolnych
Oby szybko chore Maluszki wróciły do sił. -
To jest własnie to czego się obawiam. U 3 latka stwierdzają że taki wiek i nie reagują,a u starszych otoczenie jest już chyba oswojone z brakiem wychowania że nikt na to nie zwraca uwagi. Ostatnio byłam w odwiedzinach u rodziny i tam w standardzie jest że dzieciaki 5-8 lat podbiegaja do stołu ładują palce do miski z sałatką dla gości, wygrzebują to co im pasuje i prosto do buzi. U innej rodzinki widziałam jak 8 latek nakladal deser w kuchni przy mamie i oblizywał łyżke którą nakładał. Normalnie od tamtego czasu boję się tam cokolwiek jeść. Może nie jestem z tych super sterylnych ale wydaje że to już lekka przesada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 13:18
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Aga300 wrote:Mam balonik. Tony rozumiem Twoje przekleństwa. Au.
Mi pomógł ciepły prysznic. Dasz radę!
Dżasta, waga 3470g, czyli pół kilo mniej niż przewidywali 🤷🏼♀️ ale i tak nie dałabym rady jej urodzic bo z tą szyjką coś było nie tak i źle się wstawiała.
Strata, Mama5, trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze!! -
Smerfetk_a wrote:Powodzenia Aga! Pewnie bedzie prezent na Mikołaja. Ja też czekam, ale na razie coś się nie zapowiada.
Oby szybko chore Maluszki wróciły do sił.
Z dzieciakami przez całą ciążę unikałam kontaktów, bo ginekolog mi zabroniła (nie przeszłam CMV). Teraz też na wizycie mówiła że dzieci w wieku przedszkolnym dopiero od 4 miesiąca mogą odwiedzać maluszka, bo nawet jak nie mają objawów infekcji to mogą przenieść coś. W szpitalu nie moga przebywać dzieciaki w wieku < 12 rż. Jak w domu jest przedszkolak to żeby go nie puszczać... Oczywiście to teorie i zasady, życie wygląda inaczej...
Podchodziłam i troszkę odpuściło...
-
Pytałam położną jak z odwiedzinami i też powiedziała, że najbardziej ryzykowne są spotkania z przedszkolakami. Na pewno poczekamy przynajmniej do szczepień.
Dostałam termin usg bioder dopiero na drugi tydzień stycznia. Synek już będzie miał 2 miesiące. Trochę późno, prawda? Kiedy Wy macie terminy usg?kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Aga300 wrote:Też trzymam kciuki 🤞 zadziać się może w każdej chwili 😊
Z dzieciakami przez całą ciążę unikałam kontaktów, bo ginekolog mi zabroniła (nie przeszłam CMV). Teraz też na wizycie mówiła że dzieci w wieku przedszkolnym dopiero od 4 miesiąca mogą odwiedzać maluszka, bo nawet jak nie mają objawów infekcji to mogą przenieść coś. W szpitalu nie moga przebywać dzieciaki w wieku < 12 rż. Jak w domu jest przedszkolak to żeby go nie puszczać... Oczywiście to teorie i zasady, życie wygląda inaczej...
Podchodziłam i troszkę odpuściło...
Co do balonika to z tego co obserwowałam na oddziale to pierwsze 2-3 h są najgorsze i najlepiej wtedy uciekać od KTG bo chodzenie jest bardzo pomocne. Potem już jest lepiej podobno i też próg bólu się zmienie. Dasz radę!;
-
Do Młodego przyszły kiedyś szwagra córki. Obie zasmarkane i chamsko je wyprosiłam. 10-latka jeszcze by przeszła ale 5-latka ani nie wydmucha nosa (swoją drogą mam alergię na to, jak ktoś ma gile w nosie i zamiast wydmuchać nos to podciąga 😅), ani nie zakryje twarzy jak kaszle. Jakby jedna została, to zaraz by była awantura. I przy okazji dostało się szwagrowi, że chore dzieci do 2-tygodniowego dziecka puszcza. Wszyscy zapomnieli jak sami mieli niemowlaki i każdy traktuje Karola jak rozrywkę ("taki malusi, słodki"). Przychodzą w odwiedziny i zamiast mówić do dzieci "nie idź na górę", słyszę "idź zobaczyć co u Karola" 🙃. Dzieciaki przychodzą a ja ich odsyłam z kwitkiem, by zapytali rodziców, czy do nich też tak każdy przychodził jak byli mali. W zeszłym tygodniu teściowa mówiła, że była chwilę pilnować młodszej, bo dostała Bostonki 😳. To jeszcze ją ppitoliłam, że mogła powiedzieć to zanim zeszłam z Młodym na dół a ona mi na to, że przecież umyła ręce 🥹. I teraz pierniczę, w ogóle z Karolem nie schodzę do kuchni a teściowa przeżywa, że wnuk jej nie odwiedza 🤦♀️.
Zaczynam się obawiać świąt. Raczej do moich rodziców nie pojedziemy, więc pozostaje nam przetrwać. No ale co to 2 dni w porównaniu z dziesiątkami nieprzespanych nocek 🤣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tony, to widzę, że taka sama rozbieżność wagi jak u mnie. Odpoczywajcie! 🤗
Aga300 kciuki zaciśnięte! 😊
Dziewczyny doświadczone i karmiące piersią - napiszcie proszę, kiedy dostałyście pierwszego okresu po porodzie 🙏. Obserwuję się od wczoraj i jakby organizm się przygotowywuje: bezbarwny, wodnisty śluz, ból piersi a dziś to kłuły mnie chwilę jajniki na zmianę 😳. Dziś mija 4 tydzień od porodu 🤔.
Aga300 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta to jest sprawa mega indywidualna z tym okresem. Ja karmie mało, a jak byłam 6 tyg po porodzie u gin to mówił, ze jeszcze się nie szykuje mi powrót cyklu, znajoma moja karmiła tylko piersią a mimo to dostała okresu ok 2 miesiące po porodzie a inna dopiero po ok roku.
Joanne my 5-6 doba zaczęliśmy wychodzić na krótkie spacery, ale było dużo cieplej niż terazJoanne lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny a czy Wasze Dzieciaki też chrumkają? Mój Hubert zaczął chrumkać i tak jakby odchrząkiwać. Czasem mam wrażenie, że się przy tym męczy. Tak jakby miał jakiegoś gluta, nie wiem czy w nosie głębiej czy w gardle. Tydzień temu byliśmy u lekarza i mówił, że jest ok, no ale nie ukrywam, że mnie to martwi.
-
Aga300, Smerfetka już coraz bliżej! Trzymajcie się!
Altair u nas jedziemy w 5 tygodniu na bioderka a potem pediatra daje dodatkowe skierowanie na kolejne badanie dużo później żeby jeszcze raz sprawdzić.
Dżasta miałam te same odczucia co do macierzyńska jak do 3:30 miałam nieustanny wrzask. Ja wykończona, dziecko mokre, spocone od palczu. Ja bezsilna, mąż na nocce. Dramat odpukać od 1.5 dnia jest ok. U nas jutro 3 tydzień mija.
Te piersi może rzeczywiście na okres, chociaż wydaje się dosyć szybko. Ale każda z nas jest inna
Joanne ja zaczęłam wychodzić z małą koło 2 tygodnia chyba. I wychodzę codziennie póki nie ma mrozów. Chcę ją zahartować bo niedługo wizyta u pediatry potem bioderka, szczepienie. Czyli wypady dłuższe się szykują.
Do nas w odwiedziny przyjezdzaja siostrzenice 5 i 8 lat ale siostra dyscyplinę u nich trzyma i dziewczynki nie pchają się z brudnymi łapami do dziecka. Tak samo nie przyjeżdżają zakatarzone itp. Mimo to zawsze jest obawa, że moja cos "przywieźć".
MamaTrojki ja i moja Dianka ściskany was mocno. Serce mi pęka. Tym bardziej, że to imienniczka mojej córeczki. Musi być dobrze, trzymaj się kochana! Przesyłam dużo siły. Tak mi was szkoda...
Strata ściskam 🤗 Będzie dobrze.
Dziewczyny dobrze, że jesteście w szpitalu pod opieką.Joanne, Altair lubią tę wiadomość
-
Altair wrote:Pytałam położną jak z odwiedzinami i też powiedziała, że najbardziej ryzykowne są spotkania z przedszkolakami. Na pewno poczekamy przynajmniej do szczepień.
Dostałam termin usg bioder dopiero na drugi tydzień stycznia. Synek już będzie miał 2 miesiące. Trochę późno, prawda? Kiedy Wy macie terminy usg?Altair lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Czytam Was i właśnie przypomnialyscie mi, że pediatra miała nam wystawic skierowanie na usg bioderek i chyba zapomniała bo nie dostałam żadnego powiadomienia.
Ja karmiąc piersią okres dostałam dokładnie 9 miesięcy po porodzie. I to był pierwszy i ostatni do tej pory 😀.
Pierwszy spacer zaliczyliśmy w piątek, czyli synek miał 2 tygodnie i 1 dzień. Poszłabym wcześniej ale nie mogłam się zebrać.
Też się bardzo boję infekcji. Z tego względu nie zdecydowałam się na żłobek dla starszaka. Może dopiero na wiosnę/lato.
Joanne lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Altair wrote:Pytałam położną jak z odwiedzinami i też powiedziała, że najbardziej ryzykowne są spotkania z przedszkolakami. Na pewno poczekamy przynajmniej do szczepień.
Dostałam termin usg bioder dopiero na drugi tydzień stycznia. Synek już będzie miał 2 miesiące. Trochę późno, prawda? Kiedy Wy macie terminy usg?
Ja w zaleceniach ze szpitala mam napisane, że pierwsze usg bioderek między 6-8 tyg. Termin mam na 20.12 to będzie akurat kończył 6 tyg.Altair lubi tę wiadomość