LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Najpierw naszym chorym maluszkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a mamusiom dużo sił❤️
Aga300 i Smerfetka trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe porody.
Ja pierwszy okres po poprzednich dzieciach miałam tak 8-9miesiecy po porodzie. Ale to tak jak któraś z dziewczyn pisała każda z nas jest inna i może mieć inaczej.
My na spacery zaczęliśmy wychodzić jak Staś miał 9dni. Muszę Jasia odbierać ze szkoły bo sam jeszcze nie może wracać więc Stasiu musi ze mną jeździć bo samego w domu go nie zostawię. Tylko na początku wychodziliśmy na bardzo krótko. A teraz na tygodniu czy zimno czy nie to i tak musimy wyjść chociaż do samochodu i przejechać ten kawałek do szkoły.
Joanne, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
-
Meggie ja nie stosuje śpiworków. Nie pomogę U mnie kocyki albo kombinezony misiowe
Moja Diana ma już 4070g, przybiera 43g na dzień. Pampersow jedynek mam tyle a pewnie zaraz z nich wyrośnie. A wydawało się, że będą długo na nią dobre.
Co do powrotu miesiączki po porodzie to hmm.. Chciałabym jak najpóźniej doświadczyć tej przyjemności. Chyba, że teraz te okresy będą mniej bolesne niż przed ciążą. Przed ciążą byl nastrojowo bólowy dramat. Było mi dosłownie wszystko w czasie menstruacji.
No i teraz jak tak sobie pomyślę, to czas starania się o dziecko był taki przyjemny. Przytulanie bez zabezpieczania.
Planujecie antykoncepcję teraz? Powiem Wam, że nigdy nie stosowałam a teraz trochę rozważam.meggie94 lubi tę wiadomość
-
U nas dobre wieści!
Rsv ujemne.
A świsty z oskrzeli zniknęły.
Zostało tylko charczenie.
A to ponoć dobry znak
Mam dużo nosić w pionie i oklepywać żeby kaslal. Lepiej żeby ta flegma spływała do układu pokarmowego niż z powrotem do oddechowego.
Dlatego nosimy, nosimy i nosimy.
Jak wrócę do domu to sobie palvem do tyłka nie trafię. Ale trudno. Najważniejsze że jest poprawaNosia, Smerfetk_a, MamaTrójki, meggie94, Angelaaaa, Asia11, Tony, Decemberry, Altair lubią tę wiadomość
-
Ja mam z c&a 2.5 tog kupiony tak na szybko, ale jest ok
meggie94 lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Mały dostaje antybiotyk. I co za tym idzie wylajawia mu całą florę bakteryjna. Istnieje jakiś magiczny sposób żeby mu to jakoś szybko naprawić?
Obawiam się że zaraz wjadą kołki i inne przeboje brzuszkowe. -
Co do antykoncepcji to muszę się zastanowić i na coś się zdecydować. I to nie prezerwatywy 🤪 bo już Staś jest z takiego zabezpieczenia🤣 chociaż z mężem się śmiejemy ze mamy dwoje starszych to i Stasiowi przydałaby się siostra w podobnym wieku🙈🤣🤪 A tak poważnie zastanawiam się nad spiralą bo po tabletkach swiruje mi organizm. No ale jakoś do tej spirali też nie jestem przekonana. Moze męża na wazektomie wyślę powiedział że jak znajdę lekarza to pójdzie. Tylko tu znów się obawiam żeby coś mu się nie stało bo to jednak zabieg na delikatnych częściach ciała 😅
-
meggie94 wrote:Wracam do swojego pytania - żadna nie stosuje lub nie planuje stosować spiworka ? 🙈😅
-
Strata wrote:Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Mały dostaje antybiotyk. I co za tym idzie wylajawia mu całą florę bakteryjna. Istnieje jakiś magiczny sposób żeby mu to jakoś szybko naprawić?
Obawiam się że zaraz wjadą kołki i inne przeboje brzuszkowe.
Moje co prawda duże już były jak pierwszy antybiotyk dostawały ale zawsze osłonowe (probiotyki) przy tym kazali brać. Np. Enterol. Zapytaj może lekarza czy taki maluszek też takie coś powinien dostać.
-
meggie94 wrote:Wracam do swojego pytania - żadna nie stosuje lub nie planuje stosować spiworka ? 🙈😅
Podpytywałam w rodzinie i raczej rożek, a potem kołderke polecali. Z tego co rozumiem to zależy od dzieciaczka bo jeden będzie lubił ograniczoną swobodę a inny nie także może mi się odmieni.
-
Strata wrote:Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Obawiam się że zaraz wjadą kołki i inne przeboje brzuszkowe.Strata lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Meggie ja kupilam spiworek TOG 2,5 w Smyku z tej ich wlasnej marki. Sprawdza nam sie dobrze
Joanne, co do spacerow My wyszlismy pierwszy raz 10 dnia na 5 min doslownie (bylo ok+3stopnie) a potem co drugi dzien coraz dluzej. Teraz juz wychodzimy codziennie, piatek sobote bylismy na spacerze okolo godziny (bylo kolo 0 stopni.). Poza tym maly jezdzi ze mna czasami na zakupy. Mam to szczescie ze przewaznie spi lub sie rozglada w spokoju
Chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia 🥺 a Wam dziewczyny sily spokoju i cierpliwosci zeby to jakos przezyc…meggie94, Joanne lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Meggie ja nie stosuje śpiworków. Nie pomogę U mnie kocyki albo kombinezony misiowe
Moja Diana ma już 4070g, przybiera 43g na dzień. Pampersow jedynek mam tyle a pewnie zaraz z nich wyrośnie. A wydawało się, że będą długo na nią dobre.
Co do powrotu miesiączki po porodzie to hmm.. Chciałabym jak najpóźniej doświadczyć tej przyjemności. Chyba, że teraz te okresy będą mniej bolesne niż przed ciążą. Przed ciążą byl nastrojowo bólowy dramat. Było mi dosłownie wszystko w czasie menstruacji.
No i teraz jak tak sobie pomyślę, to czas starania się o dziecko był taki przyjemny. Przytulanie bez zabezpieczania.
Planujecie antykoncepcję teraz? Powiem Wam, że nigdy nie stosowałam a teraz trochę rozważam.
Ja nigdy nie stosowałam tabsów, ale teraz po rozmowie z ginekologiem wzięłam. Pogadaliśmy sobie, że będziemy chcieli starać się o drugie, ale bez spiny, po klinikach jeździć już nie będziemy. Albo się uda albo nie i tyle. No ale jak to mi gin powiedział, ze po CC do roku lepiej żeby poczekać, a przynajmniej pół roku. Dlatego zasugerował tabsy na ten czas, a potem odstawiamy i na żywioł, uda się to super, nie uda to trudno. No i zdecydowałam się, na razie odpukać nie odczuwam po sobie żadnych skutków ich brania.Joanne lubi tę wiadomość
-
Lol, jeszcze północy nie ma a Karol średnio odkładalny. Chyba go nawet dziś kąpać nie będziemy. Przemyje tylko buźkę, oczy, pępek i gościa przebiorę w pajaca.
Życzcie mi powodzenia dzisiejszej nocy 😂. Mąż idzie spać do pokoju obok a ja w czasie ogarniania Młodego będę oglądać youtube'a 🫣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziękuje za info ze spiworkami! 😊 Ja byłam wcześniej jakoś sceptycznie nastawiona, ale moja dama bardzo lubi spać w rozku, wręcz usypianie tylko w rozku inaczej ciężko, ale robią się już za małe i się rozkopuje dlatego pomyślałam o spiworku… Kołderkę też mam, muszę przetestować co jej bardziej podejdzie po rozku 😊
-
Nosia co do anty to ja tez teraz nie wiem za bardzo co robic. Tez nigdy nie stosowalam niczego. Mialam zawsze regularne cykle jak w zegarku wiec jechalismy na metodach naturalnych przez pare lat. Teraz obawiam sie ze po ciazy nie beda one tak regularne, a zreszta bede sie musiala poobserwowac przez jakis czas zanim bede wiedziec czy sa regularne.
Moj maz chcialby zmajstrowac szybko nastepne, zeby byla mala roznica wieku miedzy rodzenstwem, ale ja raczej wolalabym poczekac az synek bedzie blizej roczku. Niby jak sie karmi w krotkich odstepach (Max 5 godzin) to cykl nie wraca, wiec rozwazam strategie zeby rejestrowac wszystkie karmienia i jak zobacze ze mam dluzsze przerwy to pojsc najpierw w gumki, a potem sie zobaczy. Bez sensu brac anty jak i tak trzeba je odstawic odpowiednio wczesnie przed staraniami o rodzenstwo. Zreszta ja sie troche obawiam mieszac sobie w balansie hormonalnym, bo i tak juz problemy z tarczyca mam, wiec raczej bede sie starac nie isc ta droga, dopoki nie bede zmuszona sytuacja zyciowa 😅