X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Strata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje probiotyk w szpitalu. Ale już ma wybuchowe kupy i duże gazy.

Nosia lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Nosia co do anty to ja tez teraz nie wiem za bardzo co robic. Tez nigdy nie stosowalam niczego. Mialam zawsze regularne cykle jak w zegarku wiec jechalismy na metodach naturalnych przez pare lat. Teraz obawiam sie ze po ciazy nie beda one tak regularne, a zreszta bede sie musiala poobserwowac przez jakis czas zanim bede wiedziec czy sa regularne.
    Moj maz chcialby zmajstrowac szybko nastepne, zeby byla mala roznica wieku miedzy rodzenstwem, ale ja raczej wolalabym poczekac az synek bedzie blizej roczku. Niby jak sie karmi w krotkich odstepach (Max 5 godzin) to cykl nie wraca, wiec rozwazam strategie zeby rejestrowac wszystkie karmienia i jak zobacze ze mam dluzsze przerwy to pojsc najpierw w gumki, a potem sie zobaczy. Bez sensu brac anty jak i tak trzeba je odstawic odpowiednio wczesnie przed staraniami o rodzenstwo. Zreszta ja sie troche obawiam mieszac sobie w balansie hormonalnym, bo i tak juz problemy z tarczyca mam, wiec raczej bede sie starac nie isc ta droga, dopoki nie bede zmuszona sytuacja zyciowa 😅

Tez właśnie użyłam tego argumentu u ginekologa, że boje się tego, że popierdziele sobie hormony po tabsach, ale mówił że te jednoskladnikowe są dosyć łagodne hormonalnie i nie powinno być żadnych problemów 🤷🏼‍♀️ No zobaczymy, będzie co będzie 😅 teraz dał mi 4 opakowania, w trakcie czwartego mam przyjść na kontrole. Jeśli będzie wszystko ok to pewnie wezmę jeszcze 4 a potem odstawię ;)

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po moich historiach z ciążami ppzamacicznymi to obowiązkowo wjadę z antykoncepcją.

A o spiworkach już pisałam kiedys, mam ze sleepee, ale mój nie chce w tym spać. Chyba jeszcze za malutki.

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, łącze się dzisiaj z Tobą w bólu 🙃 mlody jakis od 2,5h nie spi, ja juz padam na twarz bo małż chory i od 3 dni nawet od zabawiania nie mam wyręczenia 😭
    Jeszcze takiej głupawki to chyba nie mial. Niby chce cyca a zachowuje się jakby piers była jego wrogiem nr 1 😂 nie ogarniam juz. Maz mi tylko przekąski przynosi bo się nie zanosi na spanie 😅
    A wy jak tam uspaliscie maluchy smacznie? 😊

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dżasta, łącze się dzisiaj z Tobą w bólu 🙃 mlody jakis od 2,5h nie spi, ja juz padam na twarz bo małż chory i od 3 dni nawet od zabawiania nie mam wyręczenia 😭
    Jeszcze takiej głupawki to chyba nie mial. Niby chce cyca a zachowuje się jakby piers była jego wrogiem nr 1 😂 nie ogarniam juz. Maz mi tylko przekąski przynosi bo się nie zanosi na spanie 😅
    Jejku u mnie to samo. Tyle, że 1.5 dnia w miarę ok to dzisiaj o 21 się włączyło. Wrzask, prężenie, niespokojny oddech, cycka chce ale jak złapie to szarpie i za chwilę wypluwa. Masakra.. Oczy jej lecą, śpiąca ale jakieś cholerstwo ja wybudza i stęka, płacze. Boję się, że cała taka noc będzie :/ Jakoś wytrzymam, ale szkoda mi dziecka że nie mogę mu pomóc. Mnie samej też mi szkoda. Bo jak chociaż trochę więcej pospie to podejście do życia inne a jak jestem niewyspana to wszystkie czarne scenariusze chodzą po głowie :/

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to juz tak jest od kilku dni ale dzisiaj to apogeum. Zwykle się zdarzyło raz czy dwa na dzień takie zachowanie ale na chwilę a tu juz tak długo i nadal nie zasypia. No z tym nastawieniem to święta prawda 🙂
    Moj to w ogóle nie śpiący. Może to jakieś skoki rozwojowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 22:41

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się zdecyduje na tabsy.. Boję się skutków ubocznych. Siostra przyjmowała i niestety miała skutki uboczne. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie tylko w gumkach, niepewność też nie sprzyja udanemu pożyciu :D W drugą ciążę nie chce od razu zachodzić. Chce wrócić do pracy i spełnić się trochę zawodowo. Mam już 33 lata i troche stara jestem i powinnam się spieszyć z 2 ciąża, ale nie wiem czy w ogóle na 2 dziecko się zdecydujemy. Mąż by pewnie chciał i ja pewnie w głębi duszy też.
    Ale mam wieczorne rozkminy i problemy 🙄

• Nosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    U nas to juz tak jest od kilku dni ale dzisiaj to apogeum. Zwykle się zdarzyło raz czy dwa na dzień takie zachowanie ale na chwilę a tu juz tak długo i nadal nie zasypia. No z tym nastawieniem to święta prawda 🙂
    Moj to w ogóle nie śpiący. Może to jakieś skoki rozwojowe?
    Kurcze nie wiem co to jest. Ostatnio jak mąż był na nocce to taką jazdę miałam z małą. Od wieczora do 3:30 praktycznie bezustanny wrzask. Kilka minut snu i wrzask. Nie wiem... Potrafi być cudownie pogodna i spokojna, pięknie jeść a w pewnym momencie takie coś się włącza i nie do ogarnięcia do jest.
    Podaje jej krople Biogaia od kilku dni i myślałam, że potrzeba czasu żeby zadziałały a dzisiaj położna powiedziała, że jakby miały podziałać to by podziałaly od razu. Więc dzisiaj zaczęłam podawac espunisan. 3 raz kilka kropli z nadzieja, że będzie lepiej..

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam espumisan nic nie pomogl więc nie wiem juz co to może tak mu się mleko wraca czy co 😓 idę spać bo po 3h walki zasnal 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miewa ataki strasznego płaczu, ale to wiem, że od brzuszka i gazów, bo puści bączka albo zrobi kupkę i chwilę spokoju. Nawet w nocy go wybudzało bulgotanie w brzuchu. Od paru dni podaję espumisan i masuję brzuszek jak na filmikach z yt, więcej kładę na brzuszku I odpukać od 2 dni ma super noce. W końcu odespałam. Wczoraj jak o 23 zasnął to obudził się około 3:00, 7:30 potem 10:30. W tych godzinach najadł się, zasypiał przy cycku i dalej kimka. Chwilo trwaj 😋

Nosia, Ultra-Dżasta, Kalli95 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bolą was brodawki pomiędzy karmieniami i w czasie karmienia? Martwię się, bo chyba nie powinny boleć. Nie są jakieś poranione. Jedynie mała czasami tak agresywniej się przystawia. Już 3 tygodnie, chyba brodawki powinny się przyzwyczaić?

Stosujecie muszle laktacyjne?

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny a bolą was brodawki pomiędzy karmieniami i w czasie karmienia? Martwię się, bo chyba nie powinny boleć. Nie są jakieś poranione. Jedynie mała czasami tak agresywniej się przystawia. Już 3 tygodnie, chyba brodawki powinny się przyzwyczaić?

Stosujecie muszle laktacyjne?

Mnie czasami boli prawa, ale jak chwilę possie to przestaje. Muszli nie, ale próbowałam nakładek i też ten bol występuje, wiec to nie od mechanicznego poranienia, tylko od siły zassania. Myślę, że minie, bo z czasem bol jest mniejszy (dzisiaj mijają 4 tyg).

PS. Zasnął o 22:00 i właśnie kończę pierwsze nocne karmienie. Znowu zapowiada się udana noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 01:39

Nosia lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

Nasza zjadła o 20:20 i dopiero się obudziła, nie licząc dwóch pobudek z płaczem, ale wystarczyło utulić i dalej spała. Ale aż się boje co będzie jak się nakarmimy, bo ostatnie 2 dni po nocnej pobudce były oczy jak sowa przez 2-2,5h 🙈 ale dziś spała bardzo mało w ciągu dnia to łudzę się ze będzie lepiej 😅

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje uśpić od 21.. jeszcze nie zasnęła. Tzn. Zasypia, ale zaraz płacz. Więc lulanie na okrągło i płacz przeraźliwy.

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja próbuje uśpić od 21.. jeszcze nie zasnęła. Tzn. Zasypia, ale zaraz płacz. Więc lulanie na okrągło i płacz przeraźliwy.
    Ojej, mam nadzieję, że zaraz usnie i Ty też odpoczniesz 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 02:39

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo u nas w dzień maly spal sporo to ile może spać. Na szczęście w tych nerwowkach przy piersi tylko czasem coś zakwili a tak to wcale nie płacze w ogóle

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia ojoj współczuje bardzo :(
    Moja właśnie po jedzeniu leży w łóżeczku, a ja czekam czy zacznie przysypiac czy zaraz wjeżdżamy z lulaniem 😅

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    U nas tez wczoraj słaby dzień Espumisan na noc zdzialaj cuda i spała tylko na cyca się budzila, a my zaraz na petronaz

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

A ja właśnie siedzę w przychodni i krzywą cukrową robię kontrolnie 🤮🤢🤮

Mała spała dziś ładnie, trochę tylko się pokręciła, ale wystarczyło ululać i było ok.

Sutki mnie czasem bolą, ale to taki ból bardziej piekący - nie wiem jak to opisać, ale jak przystawię to mija.

Nosia lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka następująca: o 22 ululany, pierwsza pobudka o 1 a później co 1.5 h 🫠. Udało mi się go uspać o 5, ale przecież sen jest dla słabych jednostek i obudził się o 7. Głównie budził się na jedzenie, nawet wjechało modyfikowane. Na tyle odciągań mnie nie stać 😂. Niby coś pospałam ale same wiecie jakie to spanie. O tyle dobrze, że jest cichy a o sobie daje znać dopiero jak nikt do niego nie przychodzi.

Od dziś zaczynam obserwować jego drzemki i okna aktywności w trakcie dnia. Spróbuję od tej strony... Właśnie jest w trakcie pierwszej drzemki 😅.

Kalli95 czytałam w sieci, że przełom 4/5 tygodnia to pierwszy skok rozwojowy. Gorszy jest ponoć ten w 8 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ