LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po wizycie u chirurga w związku z wedzidelkiem i to niby nie wędzidełko jest krotkie, ale cały język przyrośnięty. Jedyne rozwiazanie wg medycyny to zabieg pod narkozą. W związku z tym, że mała sobie radzi z jedzeniem i przybiera na wadze nie ruszam tego i on też tak poradzil. Mam ćwiczyć jej języczek. Kontrola za miesiąc
meggie94 lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:4520? 😲 Ło matko, serio? Średnio przybierają noworodki 200g tygodniowo, a Twój ponad 460?
kid_aa, Asia11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarlena w pn skończyła 7 tyg 🙆
Widzę jakie zmiany już w niej zachodzą 🥰
Jest bardziej kontaktowa, więcej się chichra, łapkami próbuje ciągać zwierzątka z karuzeli 😁 i mnie ciąga za cycucha jak je 🥰🥰🥰
Słodkie to wszystko 😊
Glownie bawi się raczkami i takie aktywne się zrobiły 😊Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Decemberry, Scandi-B, Nosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Przez pierwszy tydzień po wyjściu Marlena przybierała 100g dziennie
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Po długich 10 dniach w szpitalu, wróciliśmy dziś do domu.
Dziewczyny co za ulga.
W życiu nie było nam tak ciężko.Asia11, Decemberry, meggie94, Angelaaaa, MamaTrójki, Marta93, kid_aa, Altair lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Po długich 10 dniach w szpitalu, wróciliśmy dziś do domu.
Dziewczyny co za ulga.
W życiu nie było nam tak ciężko. -
Asia11 wrote:Co do smoczków to ostatnio z teściami była dyskusja na ten temat, bo tesciowa co chwilę wyciągała Filipowi smoczka. Mówiłam, że wiem, że im później tym lepiej, że potem problemy ze ssaniem, ortodontyczne itd. Teściowa zaczeła się chwalić, że mój mąż jako dziecko w ogóle nie miał smoczka. Na co teść: "No i nie umiał ssać, a pozniej nosił aparat ortodontyczny". 🤣 Od razu poczułam się lepiej.
Teściowa 0:1 Teść 😂😂Asia11 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Marlena w pn skończyła 7 tyg 🙆
Widzę jakie zmiany już w niej zachodzą 🥰
Jest bardziej kontaktowa, więcej się chichra, łapkami próbuje ciągać zwierzątka z karuzeli 😁 i mnie ciąga za cycucha jak je 🥰🥰🥰
Słodkie to wszystko 😊
Glownie bawi się raczkami i takie aktywne się zrobiły 😊
O kurczę Sóweczka brzmi poważnie z tym językiem .. A nie przysporzy jej to problemów z nauką mówienia? 🤔
Moja w piątek skończy 8 tyg, kiedy?! Chwyt w rączce ćwiczy na mnie - perfekcyjnie łapie mnie za włosy (rozpuszczone już przy niej nie wchodzą w grę) i za brzeg koszulki, ale zabawek nie bardzo chce chwytać, nawet jak podkładam jej pod rękę 🤔 We wtorek mamy szczepienie, a ja już się stresuje 🙈 -
meggie94 wrote:O kurczę Sóweczka brzmi poważnie z tym językiem .. A nie przysporzy jej to problemów z nauką mówienia? 🤔
Moja w piątek skończy 8 tyg, kiedy?! Chwyt w rączce ćwiczy na mnie - perfekcyjnie łapie mnie za włosy (rozpuszczone już przy niej nie wchodzą w grę) i za brzeg koszulki, ale zabawek nie bardzo chce chwytać, nawet jak podkładam jej pod rękę 🤔 We wtorek mamy szczepienie, a ja już się stresuje 🙈meggie94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta wiem co masz na myśli z tym kręgosłupem. Marlena glownie przez cały dzień zrobiła się nieodkladalna, więc staram się jak najwiwcej siedzieć aby klocuszka nie dźwigać - toc to 5,5 kg ma 😉
Strata bardzo się cieszę, że nareszcie w domu cali i zdrowi ♥️
Meggie tak i dlatego kontrola za miesiąc, a jak będzie trochę starsza to musimy podjąć decyzję, co dalej? Póki co zaczęłam z nią ćwiczyć ruchomość apexu języka, aby było jej lżej. Wierzę, że będzie dobrze ♥️
Właśnie mamy "pitstop" na karmienie 😁
meggie94 lubi tę wiadomość
-
mt30 wrote:Dziewczyny, czy podajcie probiotyk dziecku? Jeżeli tak to jaki? Coś na piersi, żeby nie piekły? Mam z ziai z lanolina. Szukam skutecznego aspirator a do nosa.czy na piersi macie jakieś zatyczki, żeby mleko nie uciekało? Mój zjada zazwyczaj na raty jedna pierś zasypia a za godzinę się budzi i druga. Czy to normalne?
mt30 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Marta wiem co masz na myśli z tym kręgosłupem. Marlena glownie przez cały dzień zrobiła się nieodkladalna, więc staram się jak najwiwcej siedzieć aby klocuszka nie dźwigać - toc to 5,5 kg ma 😉
Strata bardzo się cieszę, że nareszcie w domu cali i zdrowi ♥️
Meggie tak i dlatego kontrola za miesiąc, a jak będzie trochę starsza to musimy podjąć decyzję, co dalej? Póki co zaczęłam z nią ćwiczyć ruchomość apexu języka, aby było jej lżej. Wierzę, że będzie dobrze ♥️
Właśnie mamy "pitstop" na karmienie 😁 -
Strata wrote:Po długich 10 dniach w szpitalu, wróciliśmy dziś do domu.
Dziewczyny co za ulga.
W życiu nie było nam tak ciężko.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Marta93 wrote:Ja mam kolektory z neno podczas karmienia jest tyle z drugiej piersi że szkoda żeby leciało w wkładki
Masz takie kolektory, które się wkłada pod stanik? Jesteś zadowolona? Czy mycie jest kłopotliwe? Ja się właśnie zastanawiam nad kupieniem, bo bardzo dużo mleka tracę, kiedy młody je. Mam wrażenie, że tyle co zje, wypływa samo z drugiej piersi.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Moja córa jeszcze nie skończyła 2 miesięcy, a ja już obdzwaniam żłobki w mieście żeby się dowiedzieć jak to wyglada jak będę chciała córkę zapisać od przyszłego grudnia, a nie września. Do jednego już złożyłam przez internet formularz zapisowy, do dwóch wyślę jutro mailowo i do dwóch jeszcze się nie dodzwonilam. Mam nadzieje, że w którymś będzie miejsce dla Wiki od przyszłego grudnia 🙈
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na bioderka, w którym tygodniu powinno się iść? Pani zapisała dopiero w 8 tygodniu bo wcześniej nie ma terminów. I jeszcze dodała, że trzeba było się zapisywać w dniu porodu...dzwoniłam do innego miasta i tam są terminy i powiedziała,że 8 tyg. To zapozno 4-6powinien być.