LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Altair wrote:Masz takie kolektory, które się wkłada pod stanik? Jesteś zadowolona? Czy mycie jest kłopotliwe? Ja się właśnie zastanawiam nad kupieniem, bo bardzo dużo mleka tracę, kiedy młody je. Mam wrażenie, że tyle co zje, wypływa samo z drugiej piersi.
Altair lubi tę wiadomość
-
mt30 wrote:Dziewczyny na bioderka, w którym tygodniu powinno się iść? Pani zapisała dopiero w 8 tygodniu bo wcześniej nie ma terminów. I jeszcze dodała, że trzeba było się zapisywać w dniu porodu...dzwoniłam do innego miasta i tam są terminy i powiedziała,że 8 tyg. To zapozno 4-6powinien być.
-
U nas też bioderki 8 tydzień ☺️ i z tego co pamiętam to można nawet do 12 tygodnia
A ten komentarz że w dniu porodu było trzeba się zapisać to jakaś masakra... O niczym innym nie myśleć jak urodzić i od razu dzwonić i się zapisywać 🤦♀️🤦♀️🤯Decemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mamy trochę problem z krztuszeniem się podczas karmienia głównie podczas jedzenia z butelki. Mała je bardzo łapczywie i mam wrażenie że to mleko za szybko leci jej do buzi, ona nie zdąży połknąć i się krztusi. Mam butelkę i smoczek z neno, były w komplecie z laktatorem. Miała któraś z Was podobny problem? Polecacie jakieś butelki/smoczki z wolniejszym przepływem?
-
Strata, dobrze, ze juz wrociliscie do domku!
Bylismy wczoraj u pediatry po recepty na szczepionki i od razu zwazylismy Synka - 4410g. Przybiera harmonijnie🥰
Mam pytanie do tych z Was ktore sa po cc - zaczelyscie mobilizacje blizny? Bylam przed wczoraj u urofizjo i mam rozejscie miesni prostych przy pepku na 3 cm… to mega duzo. Jestem ogolem podlamana, bo mam wszedzie bolesnosci. Babeczka pokazala nam cwczenia do robienia, ale ja psychicznie nie daje rady, gdy dotyka sie okolice blizny i ciagle leca mi lzy z bezilnosci i troche mnie na mdlosci zbiera… jak sobie z tym radzic? Wije sie jak waz jak maz dotyka okolicy blizny albo ja sama. Jak ja mam te cwiczenia robic, jak mnie to przerwsta psychicznie?🥺Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony spróbuj Avent Natural - sprzedawane są że smoczkiem 1 więc trzeba dokupić 0. Mam laktator neno Angelo i te butelka aventa do niego pasuje
Altair, Tony lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Tony spróbuj Avent Natural - sprzedawane są że smoczkiem 1 więc trzeba dokupić 0. Mam laktator neno Angelo i te butelka aventa do niego pasuje
Jejku, dzięki! Ja używam tego samego laktatora i butki Avent, ale nie przyszło mi do głowy, żeby podpiąć bezpośrednio tę butlę i przelewałam z jednej do drugiej 😀
kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Tony wrote:Mamy trochę problem z krztuszeniem się podczas karmienia głównie podczas jedzenia z butelki. Mała je bardzo łapczywie i mam wrażenie że to mleko za szybko leci jej do buzi, ona nie zdąży połknąć i się krztusi. Mam butelkę i smoczek z neno, były w komplecie z laktatorem. Miała któraś z Was podobny problem? Polecacie jakieś butelki/smoczki z wolniejszym przepływem?
U nas tak było przy 2 pierwszych karmieniach z butelki. Potem załapał. Mam butelkę Lovi Medical 0+ -
Tony, nasz tez sie krztusil przy smoczkach 1 z avent natural. Po dokupieniu smoczkow 0 jest o niebo lepiej, choc czasem i tak ske zakrztusi. Z kazdym dniem bedzie lepiej, bo dziecko tez sie chyba uczy odpowiednio pic. Przynajmniej u naszego zauwazylam, ze juz coraz rzadziej ma problem z 1 tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 19:14
Tony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
kid_aa wrote:Tony spróbuj Avent Natural - sprzedawane są że smoczkiem 1 więc trzeba dokupić 0. Mam laktator neno Angelo i te butelka aventa do niego pasuje
https://allegro.pl/oferta/avent-natural-smoczek-do-butelki-0m-first-flow-12916728903?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax&ev_campaign_id=17997606178&gclid=Cj0KCQiAqOucBhDrARIsAPCQL1ZFaKj0feGP3Pj-pg17-UKeJrFBTe4fdUo-vk6aITO6BUZKQbArZeYaAg-REALw_wcB
O ten? -
Tony wrote:Mamy trochę problem z krztuszeniem się podczas karmienia głównie podczas jedzenia z butelki. Mała je bardzo łapczywie i mam wrażenie że to mleko za szybko leci jej do buzi, ona nie zdąży połknąć i się krztusi. Mam butelkę i smoczek z neno, były w komplecie z laktatorem. Miała któraś z Was podobny problem? Polecacie jakieś butelki/smoczki z wolniejszym przepływem?
Już gdzieś wcześniej pisałam, że Wika krztusi się notorycznie i nieważne z jakiej butelki i smoczka pije 🤷🏼♀️ -
Decemberry wrote:Strata, dobrze, ze juz wrociliscie do domku!
Bylismy wczoraj u pediatry po recepty na szczepionki i od razu zwazylismy Synka - 4410g. Przybiera harmonijnie🥰
Mam pytanie do tych z Was ktore sa po cc - zaczelyscie mobilizacje blizny? Bylam przed wczoraj u urofizjo i mam rozejscie miesni prostych przy pepku na 3 cm… to mega duzo. Jestem ogolem podlamana, bo mam wszedzie bolesnosci. Babeczka pokazala nam cwczenia do robienia, ale ja psychicznie nie daje rady, gdy dotyka sie okolice blizny i ciagle leca mi lzy z bezilnosci i troche mnie na mdlosci zbiera… jak sobie z tym radzic? Wije sie jak waz jak maz dotyka okolicy blizny albo ja sama. Jak ja mam te cwiczenia robic, jak mnie to przerwsta psychicznie?🥺
Ja zaczęłam mobilizacje jakieś 5 tyg po CC, blizna już mnie wtedy nie bolała w ogóle -
Tony wrote:https://allegro.pl/oferta/avent-natural-smoczek-do-butelki-0m-first-flow-12916728903?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax&ev_campaign_id=17997606178&gclid=Cj0KCQiAqOucBhDrARIsAPCQL1ZFaKj0feGP3Pj-pg17-UKeJrFBTe4fdUo-vk6aITO6BUZKQbArZeYaAg-REALw_wcB
O ten?Tony lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Decemberry wrote:Strata, dobrze, ze juz wrociliscie do domku!
Mam pytanie do tych z Was ktore sa po cc - zaczelyscie mobilizacje blizny? Bylam przed wczoraj u urofizjo i mam rozejscie miesni prostych przy pepku na 3 cm… to mega duzo. Jestem ogolem podlamana, bo mam wszedzie bolesnosci. Babeczka pokazala nam cwczenia do robienia, ale ja psychicznie nie daje rady, gdy dotyka sie okolice blizny i ciagle leca mi lzy z bezilnosci i troche mnie na mdlosci zbiera… jak sobie z tym radzic? Wije sie jak waz jak maz dotyka okolicy blizny albo ja sama. Jak ja mam te cwiczenia robic, jak mnie to przerwsta psychicznie?🥺
Ja narazie z blizną nie mogę robić nic bo zrobiła mi się rana i najpierw muszę to wyleczyć 😔 i też jakaś taka obolała jestem i nie lubię się dotykać w okolicach blizny. Tym bardziej że poprzednia blizna była krótka a ta jest mega długa 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kidaa, dzięki! Spróbujemy:)
Ja powinnam zacząć mobilizować bliznę i ćwiczyć bo też mam rozejście mm prostych, ale ciągle o tym zapominam i zaniedbuję raz tejpy przykleiłam. A na bliznę zaczęłam przyklejać sutricon cc.
Muszę się ogarnąć I zacząć masaże i Ćwiczenia...
A w ogóle dziś miałam pierwsze samotne wyjście "na miasto" odciągnęłam pokarm, wsiadłam do samochodu... i tak myślę: kurde gdzie by tu pojechać;d I pojechałam do Auchan zrobiłam jakieś bzdurne zakupy. I spotkałam koleżankę z pracy, gadałyśmy z pół godziny więc mega udany wypad
Nie było mnie ze 2h, okazało się że Laura spała cały czas i mąż nie mógł się wykazać 🤷🏼♀️meggie94, Decemberry, Asia11, Angelaaaa, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
A w ogóle to dzisiaj mega głupio się zachowałam. Odciagnelam pokarm i po powrocie do domu zamiast dać cyca to nakarmilam małą z butelki. Po tym zaczęły mi się piersi napełniać ekspresowo ale stwierdziła, że poczekam 3h i jej dam przy następnym karmieniu. I kurde zaczął mnie tak cycek boleć, że aż dostałam dreszczy i gorączki Po karmieniu ból minął, ale telepałam się jeszcze pod pięcioma kocami z godzinę także mam nauczkę...
-
W nocy się mega poczułam, raz zimno raz gorąca. Teraz mi głowa pęka. To co takie uroki połogu. W przyszłym tyg. Mamy wyjazd do lekarza. Jakie sposoby na przewóz mlek
i jak je zagrzać? Czy karmić w przychodni
?
Jakie witaminy z DHa bierzecie przy KP? -
mt30 wrote:W nocy się mega poczułam, raz zimno raz gorąca. Teraz mi głowa pęka. To co takie uroki połogu. W przyszłym tyg. Mamy wyjazd do lekarza. Jakie sposoby na przewóz mlek
?
Jakie witaminy z DHa bierzecie przy KP?
Ja zawsze robie tak - odciagam wczesniej porcje na jedna dawke, albo chociaz max ile sie da, np. 80. To jest butelka nr 1. Biore tez druga butelke, czysta, i cale opakowanie mm (a ja mam wielkie puszki 800g xD), goraca wode do termosu i osobno butelke wody mama i ja z biedrony. Zwykle jak jestesmy w potrzebie by nakarmic Mlodego, to ktos z obslugi nam udostepnia pomieszczenie i mozemy w spokoju go nakarmic.
Mleko z piersi dajemy w temp pokojowej, podobnie mm. On jest tak nauczony, ze czasem nawet nizsze temp zjada, najwazniejsze, ze nie zimne, i wszystko oki. Ale nie spinamy sie, ze ma byc cieple itd.
Pamietaj, by do plecaka wziac tez podklad do przewiniecia, chusteczki nawilzane, kremik no i cos na przebranie
Dha ktore biore to Prenatal Dha, 60 tabletek za ok 33 zl w necie kupuje. To jest naprawde swietny suplement, bralam go cala ciaze i teraz kontynuuje
Tony, wspolczuje wrazen piersiowych, nawal jest meeega trudny.
Z ta mobilizacja blizny Wam powiem, ze staram sie ze wszystkich sil i zagryzam zeby - ale trzeba cos z tym robic, bo kurna… no trzeba. Edukuje sie z tego rozejscia miesni i wedlug tego co w necie jest napisane, to dzieki cwiczeniom jestestmy w stanie zamknac te krese biala i odzyskac wladze w tych miesniach, wiec gra jest warta swieczki.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
mt30 wrote:W nocy się mega poczułam, raz zimno raz gorąca. Teraz mi głowa pęka. To co takie uroki połogu. W przyszłym tyg. Mamy wyjazd do lekarza. Jakie sposoby na przewóz mlek
?
Jakie witaminy z DHa bierzecie przy KP?
Witaminy biorę te co w ciąży - Prenatal duo.
-
Tony wrote:Kidaa, dzięki! Spróbujemy:)
Ja powinnam zacząć mobilizować bliznę i ćwiczyć bo też mam rozejście mm prostych, ale ciągle o tym zapominam i zaniedbuję raz tejpy przykleiłam. A na bliznę zaczęłam przyklejać sutricon cc.
Muszę się ogarnąć I zacząć masaże i Ćwiczenia...
A w ogóle dziś miałam pierwsze samotne wyjście "na miasto" odciągnęłam pokarm, wsiadłam do samochodu... i tak myślę: kurde gdzie by tu pojechać;d I pojechałam do Auchan zrobiłam jakieś bzdurne zakupy. I spotkałam koleżankę z pracy, gadałyśmy z pół godziny więc mega udany wypad
Nie było mnie ze 2h, okazało się że Laura spała cały czas i mąż nie mógł się wykazać 🤷🏼♀️
W ogóle moja malutka troszkę się ostatnoo wyciszyla, aż boję się głośno mówić. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.
Ja ćwiczę mięśnie kegla. Staram się często ale wychodzi różnie. Wizytę do urofizjoterapeutki prywatnie mam dopiero na 4 stycznia. Do drugiej nie mogę się dodzwonić.