LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężko mi was czytać ba bieżąco bo moje dziecko nie spi w dzień. To jest kosmos.ululany, wytulony śpi, odłożę i po 3 minutach oczy jak 5zl....chociaż tyle że nocki są genialne. Odpukać. Wstaje 1/2 razy na mleko i śpi smacznie w łóżeczku. W nocy nie ma chociaż problemu z uśpieniem i odłożeniem.
Dlatego włączyłam plan minimum. Obiad na szybko z dzieckiem na ręku na dwa dni. Ogarnięcie tylko codziennych porządków, te gruntowne/ swiafeczne to może na Wielkanoc się uda. Choć wtedy pewnie będzie ząbkowanie 🤣😅Joanne lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj kolej na nas... idziemy do szpitala na obserwacje i badania. Maly tez mial nitki krwi w kupce i pełno śluzu zielonego od dzisiaj i widać że go meczy brzuszek. Podobno bardzo mu się przelewa w brzuszku 😢
-
Decemberry wrote:Ja recznie dopieram kupke z ciuszkow jak wyleci, wlasnie lovela - wszystko ladnie schodzi. Potem wrzucam do pralki z reszta prania.
-
My już po szczepieniu. Wika wazy 5670g i mierzy 63 cm 😊 zdrowa pyzia, szczepionka doustna na rota bardzo jej posmakowała 😂 babka jej powolutku na raty dawała a ta się zaczęła denerwować ze chce jeszcze 😅 płakała bardzo przy wkłuciach, cała czerwona była z płaczu 🥺🥺🥺 ale w miarę szybko się uspokajała
Angelaaaa, Decemberry, Asia11, Altair lubią tę wiadomość
-
Mąż mi kupił wczoraj słód jęczmienny i łuski kakaowca. Po dwóch godz. przerwy udało mi się odciągnąć prawie 80ml i to jest moje życiowe maksimum. Jak mały wstanie za godzinę, to pewnie zapas z butelki pójdzie do jedzenia. Jutro przychodzi położna i mam obawy, że moje chęci karmienia podupadną, że mały za mało się najada i będzie musiał wkroczyć mąż ze swoim sztucznym mlekiem:(
P.s właśnie zwazylam i wygląda, że waga zatrzymała się a nawet 30g spadła od 17 grudnia wiadomo jaka może być przyczyną? Mleko za chude?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 17:23
-
Dziewczyny, a na szczepienie trzeba się umawiać czy poradnia sama wyznacza termin?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
mt30 wrote:Mąż mi kupił wczoraj słód jęczmienny i łuski kakaowca. Po dwóch godz. przerwy udało mi się odciągnąć prawie 80ml i to jest moje życiowe maksimum. Jak mały wstanie za godzinę, to pewnie zapas z butelki pójdzie do jedzenia. Jutro przychodzi położna i mam obawy, że moje chęci karmienia podupadną, że mały za mało się najada i będzie musiał wkroczyć mąż ze swoim sztucznym mlekiem:(
P.s właśnie zwazylam i wygląda, że waga zatrzymała się a nawet 30g spadła od 17 grudnia wiadomo jaka może być przyczyną? Mleko za chude?
Ja od 3 tygodni regularnie ważę małego, bo slabo przybierał i widzę, że porównywanie wyników w krótkich odstępach nie ma sensu. Czasami właśnie tak wychodziło, że jednego dnia niby dużo przybrał, a 2 dni później miał mniej niż te 2 dni wcześniej. Najlepiej porównywać np. co tydzień. Jest wiele zmiennych. Może wtedy był krótko po jedzeniu i przed kupką. Nie przejmuj się. Ja wiele stresu się przez to najadłam. Teraz w dłuższych odstępach wychodzi na to, że przybiera w normie.
A podobno nie ma czegoś takiego jak malo kaloryczne mleko. Jest zero jedynkowo. Albo jest pełnowartościowe, albo organizm nie wytwarza wcale lub mniej.Altair, KaroInka, MamaTrójki, meggie94, mt30, Decemberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Mamy z października,. które karmią mm lub kpi
Ile.dzidziolek powinien zjadać mm?
Na opakowaniu puramino napisano, ze 5-6 x 180 ml 🤦🏼♀️
Ona tyle w siebie nie wleje, max 100 ale za to częściej je.
To ile maxie napisane na opakowamou mm?
na naszym bebilonie jest dawka 7 porcji na dobę 90-120 ml w pierwszym miesiącu, w drugim i trzecim miesiącu jest 6 porcji po 120. Nasz zjada znacznie więcej
Sóweczka lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Sóweczka wrote:Mamy z października,. które karmią mm lub kpi
Ile.dzidziolek powinien zjadać mm?
Na opakowaniu puramino napisano, ze 5-6 x 180 ml 🤦🏼♀️
Ona tyle w siebie nie wleje, max 100 ale za to częściej je.
To ile maxie napisane na opakowamou mm?
W ogóle nie patrzę na te tabelki, obserwuje Wikę po prostu. My jesteśmy na Bebilon Pepti Syneo z powodu alergii na bmk, na nim jest napisane, że powinna pić 150-180 ml 4-5 razy na dobę. Żeby jeść 4 razy to musiałaby mi zacząć przesypiać noc bez pobudki :p Wika na ogół je 120 ml 6-7 razy dziennie, w zależności o której obudzi się w nocy. Czasami je sztywno co 3h, czasami co 4-5. Teraz w nocy obudziła mi się po 6 h. Na ogół zjada te 120, czasami mniej, a czasami na noc potrafi wciągnąć 180 mlDecemberry, Sóweczka lubią tę wiadomość
-
Pediatra w szpitalu mówi ze 150ml na kilogram masy ciała. Czyli przykładowo Diana wazy 4kg powinna jeść 600ml na dobę. Wychodzi 75ml co 3 godz. Ale dostaje porcje 90ml i z reguły wypija. Ale myśle ze kazde dziecko jest inne. Jedne potrzebują mniej inne więcej. Wanda jest na cycu ale na wieczor daje jej butelkę z mm żeby była nauczona smaku (tu zrobiłam błąd przy synu który nie znał ani smaku mm ani nie umiał ciągnąć z butli i był problem jak np. wylądowałam w szpitalu na 2 dni) i potrafi wciągnąć 120ml (wazy 5kg). Żadna z nich nie dałaby rady 180ml na jedno karmienie 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 03:43
Sóweczka lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Jejciu, Kalli trzymajcie się! 🥺
U nas wjechało mm na pełnej. Jak postanowiłam w poniedziałek, że rzucam karmienie, to wczoraj jak chciałam odciągać aby zmniejszyć ich ilość to mało co leciało. A przez noc to już w ogóle bieda. Nie wiem na ile to psychika a na ile organizm. No i kupa nam też się zmieniła, jest bardziej jak plastelina. W ogóle mega z mężem zwracamy uwagę na kupy odkąd piszecie o nitkach krwi.
Co do dawkowań, to w naszym Nanie ma aktualnie pić 120 ml 6-7x dziennie. Na bank wychodzi więcej, bo daję mu częściej i co 2-3h po 90 ml. Przysięgam, pójdziemy z torbami 😵.
Najgorzej, że złapał mnie niesamowity ból gardła i chodzę przy dziecku w maseczce. Wiem, że pytanie się przewijało kilkadziesiąt razy ale: POLEĆCIE JAKIŚ DOBRY INHALATOR, PLIS. Mam tylko nadzieję, że nie przejdzie na Młodego. Ma chrypkę ale czerwonego gardła nie zaobserwowałam.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Jejciu, Kalli trzymajcie się! 🥺
U nas wjechało mm na pełnej. Jak postanowiłam w poniedziałek, że rzucam karmienie, to wczoraj jak chciałam odciągać aby zmniejszyć ich ilość to mało co leciało. A przez noc to już w ogóle bieda. Nie wiem na ile to psychika a na ile organizm. No i kupa nam też się zmieniła, jest bardziej jak plastelina. W ogóle mega z mężem zwracamy uwagę na kupy odkąd piszecie o nitkach krwi.
Co do dawkowań, to w naszym Nanie ma aktualnie pić 120 ml 6-7x dziennie. Na bank wychodzi więcej, bo daję mu częściej i co 2-3h po 90 ml. Przysięgam, pójdziemy z torbami 😵.
Najgorzej, że złapał mnie niesamowity ból gardła i chodzę przy dziecku w maseczce. Wiem, że pytanie się przewijało kilkadziesiąt razy ale: POLEĆCIE JAKIŚ DOBRY INHALATOR, PLIS. Mam tylko nadzieję, że nie przejdzie na Młodego. Ma chrypkę ale czerwonego gardła nie zaobserwowałam.
Na samym MM taka jest u nas tez się właśnie tak zmieniła jak przestałam przystawiać do piersi całkiem
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość