Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    W taki razie aż mi głupio i wstyd, że wywaliłam taką cenę 😶‍🌫️🫣. Na swoje usprawiedliwienie napiszę, że patrzyłam na ceny w internecie i wahają się 25-30 zł za opakowanie. Ze mną jak z dzieckiem, w takim razie oddam za koszt przesyłki 😅.

Była u nas położna, Młody waży 5,310 😅. Niby ważyli go w szpitalu ale wg tamtejszej wagi miał tak wahające się przyrosty, że szok. Śmiałam się do pielęgniarek, że osobiście bałabym się wchodzić na taką wagę 🤣.

Edit. Kurde, laski. Karol śpi z otwartą buzią... Obserwuje go już kilka dni i masakra. Któraś, coś w temacie? 🫣 Wydaje mi się, że w szpitalu zaczął.
    My teraz mamy 1kg mniej od Karolka. Ciekawe w miesiąc przybędzie kolejny 1kg? Bo jeszcze 70 pampersów jedynek mam i dopiero będziemy ubierać 2. U mnie teraz jak jest tak w sam raz i ciaśniej to sikanie nie wychodzi góra, a wcześniej miałam z tym problem...

Nosia lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    W taki razie aż mi głupio i wstyd, że wywaliłam taką cenę 😶‍🌫️🫣. Na swoje usprawiedliwienie napiszę, że patrzyłam na ceny w internecie i wahają się 25-30 zł za opakowanie. Ze mną jak z dzieckiem, w takim razie oddam za koszt przesyłki 😅.

Była u nas położna, Młody waży 5,310 😅. Niby ważyli go w szpitalu ale wg tamtejszej wagi miał tak wahające się przyrosty, że szok. Śmiałam się do pielęgniarek, że osobiście bałabym się wchodzić na taką wagę 🤣.

Edit. Kurde, laski. Karol śpi z otwartą buzią... Obserwuje go już kilka dni i masakra. Któraś, coś w temacie? 🫣 Wydaje mi się, że w szpitalu zaczął.

Moja śpi z otwartą buzia i tak często jest przy krótkim wędzidełku

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Tez właśnie miałam pisać, że mało symboliczna kwota, bo 2 dady złotej kosztują niecałe 20 zł za opakowanie 😂😁 My trójek już mamy taki zapas zrobiony teraz na promce, że chyba już do końca trójek wystarczy 😅
    My kupiliśmy 6x3 i resztę 4 a łącznie kupiłam 14 opakowań, ale kupiłam te zielone a nie złote bo te złote takie sztywniejsze są i nam mniej podpasowały, a te zielone bardziej elastyczne tylko nie mają tego paska, który pokazuje czy siku jest i tu jest mega - za to 😠

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    My też zrobiliśmy zapas w Biedronce 2 chociaż dady nie używałam wcześniej. Mam nadzieję, że nie uczula. Jeszcze mam 1 pampersow. Te zapasy to czasem nie jest dobre rozwiązanie bo zostanie. Czy wasze dzieciaki zawsze zwracają uwagę na was? Nasz pokokochal tylko prawą stronę i doszły jeszcze dodatkowe ćwiczenia, ćwiczymy stópki. Czasami oczy w ogóle gdzie indziej i nie reaguje. Czy to normalne?

A.ile ma teraz tygodni??

• mt30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    A.ile ma teraz tygodni??
    5tygodni+4

• Altair Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z pytaniami zakupowymi:
    1. Czy możecie coś doradzić w kwestii smoczka? Synek wypluwa wszystkie trzy, które kupiłam: nuk kauczukowe spłaszczone z jednej strony; lovi i twistshake silikonowe. Na co zwrócić uwagę?
    2. Czy przyglądacie się już spacerówkom na wiosnę? Po nieporęcznej i ciężkiej gondoli myślę o spacerówce lekkiej i z dobrą amortyzacją, ale przytłacza mnie liczba różnych modeli.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair ja w ciąży obstawiłam dwa smoki: lovi dynamiczny - po kilku próbach odpadł, za to przyjął się avent ultra air - fluorescencyjny - kupując nie zwracałam na to uwagi, ale w nocy ten patent się przydaje:)

Altair, Joanne lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupiłam linomag zielony i się zastanawiam jak go używacie. Przy każdej zmianie pieluchy czy kilka razy na dobę tylko. Do tej pory smarowałam innym kremem przy kazdej zmianie pieluchy. Często wygląda to tak, że po przemyciu, osuszeniu i posmarowaniu kremem, jest pokaz fontanny i kolejne mycie, wycieranie i kremowanie...:) Skoro nic się nie dzieje, a pieluchy wymieniam w miarę często, to zastanawiam się czy oby potrzebne jest to częste smarowanie kremem?

• Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dużo smoczków spłaszczonych z jednej strony, ale akceptację uzyskał tylko Bibs kauczukowy uspokajający, używa go tylko na spacerach i to nie zawsze i czasami w domu.
    Ja smaruje tylko jak widzę zaczerwienienie lub po kąpieli, tak to przemywam woda i osuszam.

Sprawa z pampersami wyglada u nas tak, ze używamy dada złote, 2 są już za małe bo mu odciskają a 3 za duże, ale ze kupiliśmy już kilka paczek 3 to je lekko wywijam i jakoś dają radę

Altair lubi tę wiadomość

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spacerowkę juz mam, bo kupowałam wózek 2w1. Zobaczymy czy się sprawdzi. Póki co, gondolę prowadzi się fajnie. Mam Nuna mixx next. Kupowałam akurat używkę. Przeglądałam w internecie same spacerowki, bo będę kupowała dodatkową do rodziców i jestem w szoku jakie są ceny. 2w1 kosztują prawie tyle samo co sama spacerówka 🙈

Co do smarowania pupki, to nie smaruję za każdym razem, chociaż zielony linomag ma taki skład, że można. Póki co wykańczam bepanthen, na noc częściej linomag, bo u nas bardziej się sprawdza. I jak coś się dzieje to linomag zawsze ratuje sprawę.

W temacie smoczków, to Filip od razu zaakceptował lovi. Na początki często wypływa, ale jak mu przytrzymam i załapie to ładnie ssie. Żeby nie zaburzały ssania i byly neutralne dla zgryzu to polecają kształtem spłaszczone wisienki. Prócz tu wymienionych kojarzę suavinex ma jeszcze takie. No a jeśli maluch takiego nie akceptuje, to chyba metodą prób, albo będzie bezsmoczkowy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    5tygodni+4
    To normalne zachowanie

mt30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair my jesteśmy juz po kilku zmianach smoczków, wybredna ta moja córeczka 😁
    Podpasowały jej póki co Avent ortodontic

Wozek mamy 2w1

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    1. Czy możecie coś doradzić w kwestii smoczka? Synek wypluwa wszystkie trzy, które kupiłam: nuk kauczukowe spłaszczone z jednej strony; lovi i twistshake silikonowe. Na co zwrócić uwagę?
    2. Czy przyglądacie się już spacerówkom na wiosnę? Po nieporęcznej i ciężkiej gondoli myślę o spacerówce lekkiej i z dobrą amortyzacją, ale przytłacza mnie liczba różnych modeli.

Dziewczyny pamietajcie, ze te smoczki z takim scietym ksztaltem mozna wsadzac tylko w jeden sposob, by nie uszkadzaly zgryzu. Jak sie wsadzi do gory nogami to jest blad.
    Te dynamiczne/ortodontyczne Avent Ultra Air mozna wsadzac obojetnie jak, bo sa jednakowego ksztaltu. My mamy tylko takie i Synek je bardzo lubi ❤️

Anita, czytalam, ze Bibs mega psuje zgryz 😰

A co do wozka - my tez mamy 2w1, baby jogger elite 2.

Serio spanie z otwarta buzia moze znaczyc, ze jest za krotkie wedzidelko? Kurcze 😬

Co do smarowania przy zmianie pieluszki - u nas zalezy. Na pewno po kazdej kupce smarujemy, a po siku kilka razy dziennie. Linomag zielony najbardziej lubimy, bo konsystencja jest latwa do rozprowadzania. Ale bepanthen tez mamy i na wyjazdy bierzemy - mniejsza tubka 😅

Macie jakis patent na mycie rączek? Synek tak mocno je zaciska, ze nie jestem w stanie ich domyc 🙄 juz probowalam roznymi metodami - wsadzania w nie mokrej chusteczki, cieplej mokrej tetry… no i nadal ciezko. W kapieli tez mimo, ze mega chilluje, to ma zacisniete w piastki i nie idzie domyc. Jakies pomysly? 😅

Przyszly dzisiaj cazki z nuk, sa swietne! Na maksa polecam. To trzymadelko jest mega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 21:46

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    My kupiliśmy 6x3 i resztę 4 a łącznie kupiłam 14 opakowań, ale kupiłam te zielone a nie złote bo te złote takie sztywniejsze są i nam mniej podpasowały, a te zielone bardziej elastyczne tylko nie mają tego paska, który pokazuje czy siku jest i tu jest mega - za to 😠

Ja teraz trójek już mam duży zapas, ale jak będziemy przechodzić na 4 to planuje zielone używać na noc, bo są dużo bardziej chłonne 😊

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:

Nasza toleruje tylko smoczki aventa. Spacerówki szukamy używanej w dobrym stanie Valco Snap 4 Sport :)

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja spacerowkę juz mam, bo kupowałam wózek 2w1. Zobaczymy czy się sprawdzi. Póki co, gondolę prowadzi się fajnie. Mam Nuna mixx next. Kupowałam akurat używkę. Przeglądałam w internecie same spacerowki, bo będę kupowała dodatkową do rodziców i jestem w szoku jakie są ceny. 2w1 kosztują prawie tyle samo co sama spacerówka 🙈

Co do smarowania pupki, to nie smaruję za każdym razem, chociaż zielony linomag ma taki skład, że można. Póki co wykańczam bepanthen, na noc częściej linomag, bo u nas bardziej się sprawdza. I jak coś się dzieje to linomag zawsze ratuje sprawę.

W temacie smoczków, to Filip od razu zaakceptował lovi. Na początki często wypływa, ale jak mu przytrzymam i załapie to ładnie ssie. Żeby nie zaburzały ssania i byly neutralne dla zgryzu to polecają kształtem spłaszczone wisienki. Prócz tu wymienionych kojarzę suavinex ma jeszcze takie. No a jeśli maluch takiego nie akceptuje, to chyba metodą prób, albo będzie bezsmoczkowy 😊

Myśle, że po pierwsze dlatego, że spacerówki służą dużo dłużej a i często ludzie kupują 2w1 ale używają tylko gondoli, tak jak my. Tez mamy 2w1 Anex Sport, z gondoli jestem mega zadowolona, ale spacerówkę wole lekką, składaną jedną ręką w kanapkę, a nie zabawę ze stelażem 😊i spacerówki z 2w1 i 3w1 często są za krótkie i za płytkie do końca wozkowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 21:57

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Dziewczyny pamietajcie, ze te smoczki z takim scietym ksztaltem mozna wsadzac tylko w jeden sposob, by nie uszkadzaly zgryzu. Jak sie wsadzi do gory nogami to jest blad.
    Te dynamiczne/ortodontyczne Avent Ultra Air mozna wsadzac obojetnie jak, bo sa jednakowego ksztaltu. My mamy tylko takie i Synek je bardzo lubi ❤️

Anita, czytalam, ze Bibs mega psuje zgryz 😰

A co do wozka - my tez mamy 2w1, baby jogger elite 2.

Serio spanie z otwarta buzia moze znaczyc, ze jest za krotkie wedzidelko? Kurcze 😬

Co do smarowania przy zmianie pieluszki - u nas zalezy. Na pewno po kazdej kupce smarujemy, a po siku kilka razy dziennie. Linomag zielony najbardziej lubimy, bo konsystencja jest latwa do rozprowadzania. Ale bepanthen tez mamy i na wyjazdy bierzemy - mniejsza tubka 😅

Macie jakis patent na mycie rączek? Synek tak mocno je zaciska, ze nie jestem w stanie ich domyc 🙄 juz probowalam roznymi metodami - wsadzania w nie mokrej chusteczki, cieplej mokrej tetry… no i nadal ciezko. W kapieli tez mimo, ze mega chilluje, to ma zacisniete w piastki i nie idzie domyc. Jakies pomysly? 😅

Przyszly dzisiaj cazki z nuk, sa swietne! Na maksa polecam. To trzymadelko jest mega.

Podczas pielęgnacji w miarę otwiera mi rączki, ale w kąpieli też ma mega zaciśnięte i trochę na sile jej otwieramy :p

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremowania mamy różne kremy - linomag, bepanthen, mustela... Ale właściwie jedyny który stosuje regularne, najlepszy ze wszystkich jest La Roche-Posay Lipikar Lait. Jest mega lekki, bardzo łatwo się rozsmarowuje w porównaniu z wyżej wymienionymi, szybko się wchłania. Smaruje tak 2 razy dziennie pupe i krocze a cale dziecko po kąpieli. Linomag albo bepanthen stosuje od czasu do czasu na jakieś mocniejsze zaczerwienienia. Bardzo Wam polecam ten z La Roche, dostaliśmy próbki w szpitalu i dla.mnie to number one.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza spacerówka się składa w całości w kanapkę. Nie trzeba ściągać ze stelaża.

Muszę się z wami podzielić moją mega radochą, bo dzisiaj się kąpałam razem z małym. Razem leżeliśmy w wannie. Początkowo położyłam go pleckami na mojej klatce, potem obniżyłam go między nogi tak, że jego nogi swobodnie pływały w wodzie. Mega mu się podobało, aż się śmiał 😁

Tony, meggie94, Decemberry, Sóweczka, Ultra-Dżasta, Altair, Joanne lubią tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam. Mała spała w ciągu dnia już trzecią godzinę, a zwykle po dwóch już płacze na jedzenie. Idę do niej żeby ją nakarmić, mówię, odwijam... A ta nic. W końcu coś głośniej powiedziałam to ruszyła się trochę. Biorę ją na ręce, a ta jak trup po prostu 😱😱😱 wiotka, zero kontaktu. Zaczęłam nią potrząsać jak lalką, dalej nic. Szybko położyłam ją na łóżku i już myślałam, że ją będę reanimować, ale zaczęła mrugac, ja szybko zdjęłam jej spodenki i pampersa żeby miała zimny bodziec i dopiero wtedy zaczęła płakać i się ruszać. Kurwa dziewczyny jakie to było straszne. Wszystko to trwało kilka sekund, mąż nawet nie zdążył dobiec, ale oboje byliśmy tak przerazeni że aż nam się chciało rzygać z nerwów. A ona po prostu tak mega głęboko spała. Boże jakie to było straszne, nie mogłam dojść do siebie jeszcze z godzinę 🤦‍♀️

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: