LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
meggie94 wrote:Szok, moje dziecko dziś przespalo noc bez pobudki 😳😳😳 o 19 kąpiel, zjadła ok 19:30, No trochę męczyliśmy się z jej uspaniem, finalnie zasnęła po 20:30 i była przez sen dość niespokojna wiec obstawiałam ciężka noc, a ta się dopiero obudziła 🙈 To zbyt piękne by tak zostało, coś czuje ze to tylko taka podpucha przed ciężkimi nocami 😂
Wow! Wspaniale! Nasz rekord do 4 godziny i 30 minut. Nie mogę się już doczekać przespanej nocy 😀
meggie94 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Coś musiało być tej nocy bo moje tez przespały ciągiem 6 godzin 😁 myśle ze Diana spałaby jeszcze dłużej ale zawsze karmie je w tym samym czasie w nocy bo inaczej w ogóle bym nie spała 🙃
Tony, Altair, Decemberry, Scandi-B, meggie94, Olo323, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
U mnie też ładnie spała 😍 ale przyjechali znajomi na weekend i cały czas chcą się nią zajmować więc ja ją tylko karmię także poszłam zrobić paznokcie
MamaTrójki, Altair, Ultra-Dżasta, Kalli95, Scandi-B, meggie94, Asia11, KaroInka, Olo323, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
-
mt30 wrote:Dziewczyny, słodkie dzieciaki.
Jeszcze po nocy wczoraj zrobiły się czerwone pośladki i skóra szorstka:( czy to od pampersów premium care bo teraz używam od tygodnia ich, czy przy rzadzsze zmienianie pampersa pieluchy bo mały tak średnio 6 godz. spi w nocy.
Być może było w pampie za mokro🤷🏻♀️
Byłam u lekarza z Małą. Mam nie ingerować w jej wypróżnianie się i jeśli od tego zachoruje to rzeczywiście coś się dzieje🤦🏻♀️ Pierwszy raz zawiodłam się na swojej doktorce. Ale ma porozmawiać z pediatra na temat śluzowatych kupek i będzie do mnie dzwonić.
Jak mam jej nie pomagać w wypróżnianiu się jak ona stęka, stęka a po jakimś czasie płacz aż bordowa? Jak mam pozwolić żeby moje dziecko zachorowało bo dopiero przy chorobie w Holandii lekarze zaczynają działać a nie wykonuje się działań prewencyjnych 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ za trzy tygodnie do Polski. Czuję że będę odliczać dni z niecierpliwością.mt30, Sóweczka, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Śliczne te nasze dzieciaczki, a jakie różne🥰 Kalli95 tez mam takiego kudłatego kawalera:D.
Dziewczyny jak Wy "produkujecie" śpiące dzieci? Oluś nawet nieźle śpi w nocy bo ma zazwyczaj 2 pobudki na jedzenie. Śpi 3-4h w nocy ciągiem więc dla mnie to luksus w porównaniu z jego bratem, który dzisiaj kończy 21 miesięcy i dalej budzi się średnio co 2h, mimo że już nie je w nocy od dawna;D. Czekam cierpliwie, podobno do 3rż większość dzieci już w miarę śpi w nocy.Kalli95, kid_aa lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
U mnie nie ma na razie myśli, by Młody przespał całą noc. Choć u mnie termin "noc" obejmuje czas od zaśnięcia Młodego (od 22) do 4 rano.
Dziś obudził się (a jakże!) punkt 4 i tak ciągnął do 8 🥲. Na siłę go uspałam (siebie też, co jest, o dziwo, trudniejsze). Właśnie wstaliśmy. I jestem taka wredna, że na rozbudzenie zaraz go wezmę na matę i na brzuszek. Na czas zmagań z podnoszeniem główki zrobiłam sobie kawę. Wczoraj, za którymś razem położyłam go na matę, by spędził czas ze sobą. I jeszcze dobrze go nie zostawiłam a ten w ryk. Bidula, myślał, że znów go będę męczyć 😅. Biedne dziecko.
Kuźwa. Mam od poniedziałku tyle płodnego śluzu, że jak tak dalej pójdzie, to się w nim utopię 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnymt30 wrote:Dziewczyny, słodkie dzieciaki.
Jeszcze po nocy wczoraj zrobiły się czerwone pośladki i skóra szorstka:( czy to od pampersów premium care bo teraz używam od tygodnia ich, czy przy rzadzsze zmienianie pampersa pieluchy bo mały tak średnio 6 godz. spi w nocy.
mt30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:U mnie nie ma na razie myśli, by Młody przespał całą noc. Choć u mnie termin "noc" obejmuje czas od zaśnięcia Młodego (od 22) do 4 rano.
Dziś obudził się (a jakże!) punkt 4 i tak ciągnął do 8 🥲. Na siłę go uspałam (siebie też, co jest, o dziwo, trudniejsze). Właśnie wstaliśmy. I jestem taka wredna, że na rozbudzenie zaraz go wezmę na matę i na brzuszek. Na czas zmagań z podnoszeniem główki zrobiłam sobie kawę. Wczoraj, za którymś razem położyłam go na matę, by spędził czas ze sobą. I jeszcze dobrze go nie zostawiłam a ten w ryk. Bidula, myślał, że znów go będę męczyć 😅. Biedne dziecko.
Kuźwa. Mam od poniedziałku tyle płodnego śluzu, że jak tak dalej pójdzie, to się w nim utopię 😳.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 10:56
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:Być może było w pampie za mokro🤷🏻♀️
Byłam u lekarza z Małą. Mam nie ingerować w jej wypróżnianie się i jeśli od tego zachoruje to rzeczywiście coś się dzieje🤦🏻♀️ Pierwszy raz zawiodłam się na swojej doktorce. Ale ma porozmawiać z pediatra na temat śluzowatych kupek i będzie do mnie dzwonić.
Jak mam jej nie pomagać w wypróżnianiu się jak ona stęka, stęka a po jakimś czasie płacz aż bordowa? Jak mam pozwolić żeby moje dziecko zachorowało bo dopiero przy chorobie w Holandii lekarze zaczynają działać a nie wykonuje się działań prewencyjnych 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ za trzy tygodnie do Polski. Czuję że będę odliczać dni z niecierpliwością.
Sorry, miałam zacytować 🤷 małe te literki 🤣
A Ty karmisz piersią?? Spróbuj wyeliminować mleko z diety i pij cosziennie kawę zbożową typu inka z napojem owsianym. Odkąd zaczęłam to pić to i ja i Marlena nie mamy problemu z kupką. Może warto spróbować.
-
nick nieaktualnyZa często nie można "pomagać" dziecku z kupką bo nie nauczy się wtedy kontrolować tych procesów i w rzeczywistości swoją chęcią pomocy szkodzimy dziecku. Do 9 mż dziecko będzie stękało i prężyło się bo do tego czasu właśnie ten proces się kształtuje. Tak mi w szpitalu gastrolog mówiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 10:57
-
Czyli dobra noc jakaś dziś była widać 😁 My ogólnie tez nie możemy narzekać, bo Wika na ogół ma jedną pobudkę tylko na karmienie w nocy wiec i tak mamy luksus, ale dziś przeszła samą siebie 😂 i to akurat na moim „nocnym dyżurze” 🤣 Bo z mężem się wymieniamy, jednego dnia ja ogarniam ją na noc i usypiam a on wstaje na nocną pobudkę, a drugiego dnia na odwrót 😁
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Małe bobo bardzo wymuszają płaczem aby brać je na ręce lub nie kłaść na brzuszku 😉
Kochana, powiedz to mojemu mężowi 🤣😂.
Z czasem przestałam reagować na te płacze (chyba, że mówimy o płaczu, gdy nie może się załatwić). Pierwszym krokiem milowym z tym związanym był zdecydowanie powrót z Karolem, ze szpitala i uświadomienie sobie, że co bym nie robiła na tamtym etapie to i tak będzie płacz i tak.
A teraz to przy płaczu mogę pić szampana. Nie no, żartuje 😅, aż tak to nie. Ale! Nagrałam kilka awantur i pokażę Młodemu jak już nie będzie Młody, czyli za jakieś 20 lat jak dożyję 🤣😂.
No ale nie powiem, drinka to bym się napiła 🤔😛.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Clotrimazol nie jest czasem na zmiany grzybicze?
Mt30, kup sobie najbezpieczniejsza masc - tormentalum (nie pomyl z tormentiolem). Tormentalum wymieszaj z zielonym linomagiem, albo bepanthen baby, albo alantanem dla maluszkow i smaruj az zaczerwienienie i szorstkosc zniknie. A przy tych masciach zejdzie bardzo szybko
Nasz od 19:20 do 9:40 spal z w sumie chyba 3 pobudkami na jedzonoo/pampa. Teraz zjadl z piersi i znowu zasnal. Taki maly slodziaczek. Nie narzekam ❤️Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dzasta, a jak trzymasz Karolka w pozycji na ramieniu do odbicia to trzyma glowke? Moze w ten sposob mu bedzie lepiej to trenowac bez placzu?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Sóweczka wyeliminowałam mleko krowie i wszystko co mogłoby powodować problemy żołądkowo jelitowe.
O to chodzi że ona nie jest leniwa w kwestii wypróżniania, pręży się, stęka, czopka nie można jej włożyć bo tak stara się kupkę zrobić, tylko po prostu z jakiegoś powodu nie idzie to tak jak powinno. Do tego kupki są mocno śluzowate, wyglądają na takie lepkie. Te normalne co wsiąkają w pampersa robi normalnie.
Sorry za zdjęcie pampa ale chciałam żebyście zobaczyły o co mi chodzi. I codziennie kupki z takim śluzem tylko pomieszane z kupą, a raz tym samym śluzem się załatwiła. -
Decemberry wrote:Dzasta, a jak trzymasz Karolka w pozycji na ramieniu do odbicia to trzyma glowke? Moze w ten sposob mu bedzie lepiej to trenowac bez placzu?
Ja nie kładę na brzuszku swojej za często ale właśnie trenuje główkę przy odbiciu, albo jak trzymam ją na wpół siedząco brzuszek do brzuszka, jak trzymam ją brzuszkiem na kolanach albo jak ssie pierś leżąc na mnie. Wczoraj na kontroli pielęgniarka powiedziała że widać że dużo trenuje bo pięknie trzyma główkę 😅Decemberry lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ja nie kładę na brzuszku swojej za często ale właśnie trenuje główkę przy odbiciu, albo jak trzymam ją na wpół siedząco brzuszek do brzuszka, jak trzymam ją brzuszkiem na kolanach albo jak ssie pierś leżąc na mnie. Wczoraj na kontroli pielęgniarka powiedziała że widać że dużo trenuje bo pięknie trzyma główkę 😅
Dokladnie Joanne! Bo trenowac te glowke mozna nie tylko na brzuszku na macie. Ktoras z Was pisala, co jest swietna propozycja takze, ze na przewijaku na brzuch przerzuca na chwilke. Jak dzidzia lezy na naszej klatce piersiowej na brzuchu to tez trenuje. Najlepiej jednak wydaje mi sie ta pozycja do odbicia. Jak ktos stanie przed dzieckiem o go zagada, to juz w ogole pelen sukcesBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
mt30 wrote:Dziewczyny, słodkie dzieciaki.
Ja tez uzywam premium care i juz od jakiegos miesiaca w nocy nie zmieniam jak nie ma kupki a nie mielismy jeszcze odparzenia. Moze maly ma wrazliwa skore… a smarujesz czyms? Ja na noc natluszczam dobrze linomagiem zeby skore izolowac od wilgoci.
U mnie po tym epizodzie z nitkami juz kupki normalne… nie wiem, bede obserwowac 🤔
A takie kupki jak u Ciebie Joanne to u nas tez czasami sa. Tez zwykle maly sie nimi bardziej meczy, wtedy koniecznie chce cycka ssac dla kurazu i jak possie to zrzuca bombe 💩 pare razy sie tym termometrem wspomagalismy. -
Decemberry wrote:Clotrimazol nie jest czasem na zmiany grzybicze?
Mt30, kup sobie najbezpieczniejsza masc - tormentalum (nie pomyl z tormentiolem). Tormentalum wymieszaj z zielonym linomagiem, albo bepanthen baby, albo alantanem dla maluszkow i smaruj az zaczerwienienie i szorstkosc zniknie. A przy tych masciach zejdzie bardzo szybko
Nasz od 19:20 do 9:40 spal z w sumie chyba 3 pobudkami na jedzonoo/pampa. Teraz zjadl z piersi i znowu zasnal. Taki maly slodziaczek. Nie narzekam ❤️
Dzięki. Po szpitalu odparzyły się pachy, to długo z tym walczyliśmy. Jednego dnia jest ok, a nst, powrót. Mój miał ogólne bardzo suchą skórę. Więc po nocy jak mi się pojawiły rumieńce na tyłu, mam nadzieję, że znikną bo jak będzie tak jak z pachami to kosmos. Ja pośladków dotąd nie smarowałam nigdy, tylko rowki.
Jeszcze pytanko, bo na brwiach i główce widzę, że tez ma suchą skóre i się cięgle łuszczy. Czy jest jakiś preparat do smarowania. Może przez to wypadły mu włoski? Jak patrzę na czupryny waszych dzieci, to się zrobił mały dziadek.