LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Scandi, ja mialam niekiedy przerwe w odciaganiu 10 godzin. Myslisz, ze to moglo wplynac na okres? Ale o dziwo nie wplynelo to na ilosc odciaganego pokarmu. Okolo 300 dziennie na recznym laktatorze odciagalam i na elektrycznym udalo sie juz 400. Dzisiaj rekordzik, bo juz 441 💛 mam nadzieje dojsc do 600 ml dziennie🥹
Ten okres jakis taki smieszny, bo dzis juz tylko sluz 🤨 zastanawiam sie, czy nie bedzie jak u ktorejs z Was, chyba Nosi, ze po dwoch dniach przyjdzie prawdziwy zalew krwi 🥲
Mlody ma chyba skok rozwojowy, dzisiaj caly dzien praktycznie spal i duzo jadl. Ciekawa jestem jaka bedzie nocka… 😅
Powiedzcie mi prosze jakie kolejne szczepienia nas czekaja po 8 tygodniu? Juz sie troche gubie 😂Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Mlody ma chyba skok rozwojowy, dzisiaj caly dzien praktycznie spal i duzo jadl. Ciekawa jestem jaka bedzie nocka…
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Scandi-B wrote:Ja tez mam chuste elastyczna i nie pasuje mi, albo nie umiem wiazac. Jak malego raz chcialam wlozyc to glosno wyrazal swoje niezadowolenie. Ale nie wiem czy tu znajde jakas instruktorke, nie wiem jak szukac. Takze chusta lezy i sie marnuje, szkoda.
Mam pytanie do dziewczyn ktore karmia piersia lub kpi, a dostaly okres. Czy mialyscie przerwy w karmieniu/odciaganiu dluzsze niz 6 godzin, zanim dostalyscie okres?
Tak miałam dłuższe przerwy a co myślisz że to mogło mieć wpływ ?
Ale raczej nie bo starsza córkę 2 miesiące piersią karmiłam i jakoś miesiąc odciagalam pokarm a okres później dostałamMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak wlasnie dziewczyny nad tym sie zastanawiam, bo takie informacje znajdywalam w roznych zrodlach ze kp nie mozna traktowac jako metody antykoncepcji jesli ma sie dluzsze przerwy w karmieniu niz 5-6 godzin, wiec sie zastanawialam czy ogolnie startuja wtedy cykle na nowo 🤔 moze cos w tym jest. U nas na razie najdluzsza przerwa byla jak synek u meza zasnal na klacie i spal 6,5 godziny. A wczoraj byly seksy i nagle sie dzis zaczelam stresowac ze moze i u mnie sie przez ta dluzsza przerwe cykle zaczely i sie zestresowalam ze moze znowu zajde 🙈🙈
-
Scandi-B wrote:Tak wlasnie dziewczyny nad tym sie zastanawiam, bo takie informacje znajdywalam w roznych zrodlach ze kp nie mozna traktowac jako metody antykoncepcji jesli ma sie dluzsze przerwy w karmieniu niz 5-6 godzin, wiec sie zastanawialam czy ogolnie startuja wtedy cykle na nowo 🤔 moze cos w tym jest. U nas na razie najdluzsza przerwa byla jak synek u meza zasnal na klacie i spal 6,5 godziny. A wczoraj byly seksy i nagle sie dzis zaczelam stresowac ze moze i u mnie sie przez ta dluzsza przerwe cykle zaczely i sie zestresowalam ze moze znowu zajde 🙈🙈
No mi lekarka kazała się zabezpieczać nawet jak okresu nie dostanę bo można zajść 😅Decemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:No mi lekarka kazała się zabezpieczać nawet jak okresu nie dostanę bo można zajść 😅
No tak bo najpierw jest owulacja wiec jak sie akurat zacznie cykl to bęc 🤔 oprocz tej jednej przerwy to ja czesto karmie tak co 3 godziny srednio. Mam nadzieje ze jednak tak od razu sie te cykle nie zaczna… My chcemy sie starac o drugie ale troche jednak sie przerazilam ze to za wczesnie -
Scandi-B wrote:Ja tez mam chuste elastyczna i nie pasuje mi, albo nie umiem wiazac. Jak malego raz chcialam wlozyc to glosno wyrazal swoje niezadowolenie. Ale nie wiem czy tu znajde jakas instruktorke, nie wiem jak szukac. Takze chusta lezy i sie marnuje, szkoda.
Mam pytanie do dziewczyn ktore karmia piersia lub kpi, a dostaly okres. Czy mialyscie przerwy w karmieniu/odciaganiu dluzsze niz 6 godzin, zanim dostalyscie okres?
Ja nie miałam takiej dłużej przerwy ani razu, a okres przyszedł.
A czy któraś z Was używała nosidełko Kavka. Zastanawiam się nad kupnem, bo obawiam się, że chusty nie będę umiała wiązać. -
Decemberry wrote:Scandi, ja mialam niekiedy przerwe w odciaganiu 10 godzin. Myslisz, ze to moglo wplynac na okres? Ale o dziwo nie wplynelo to na ilosc odciaganego pokarmu. Okolo 300 dziennie na recznym laktatorze odciagalam i na elektrycznym udalo sie juz 400. Dzisiaj rekordzik, bo juz 441 💛 mam nadzieje dojsc do 600 ml dziennie🥹
Ten okres jakis taki smieszny, bo dzis juz tylko sluz 🤨 zastanawiam sie, czy nie bedzie jak u ktorejs z Was, chyba Nosi, ze po dwoch dniach przyjdzie prawdziwy zalew krwi 🥲
Mlody ma chyba skok rozwojowy, dzisiaj caly dzien praktycznie spal i duzo jadl. Ciekawa jestem jaka bedzie nocka… 😅
Powiedzcie mi prosze jakie kolejne szczepienia nas czekaja po 8 tygodniu? Juz sie troche gubie 😂
My w miniony czwartek mieliśmy drugą dawkę rota (11 tydz), ale nie ma co się sugerować tygodniami, bo to zależy, kiedy się rozpoczęło szczepienia, jakim schematem i jakimi szczepionkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 23:44
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny karmienie piersią nie jest metodą antykoncepcyjną. Mój gin od razu przepisał mi tabletki (co prawda u nas prawdopodobieństwo ciąży naturalnej, to jak wygrana szóstki w totka, ale różne rzeczy się zdarzają, wolę nie ryzykować).
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dziewczyny my w środę mieliśmy szczepienie na NFZ 4 wkłucia 😭 i teraz zastanawiam się czy nie przejść na 6w1 będą tylko dwa +rotawirus robiła któraś tak albo szczepiła 6w1 jakie skutki uboczne bo czytam dużo złych opinii w jednak wolałabym ja mniej kłuć te przerażenie w oczach po wbiciu igły nie na matki serce 😭
-
Raczej nie miałam przerw dłuższych niż 5h a też coś się dzieje. Dwa rtygodnie temu co miałam te krople krwi to chyba owu była a teraz chyba okres się rozkręca bo od dwóch dni mam wydzieline z tak jakby zluszczoną tkanką a dzisiaj brzuch mnie naparza jak na okres. Zobaczymy.
U nas pierwsze szczepienie pod koniec lutego. Krysia będzie miała równo 3m. -
Marta93 wrote:Dziewczyny my w środę mieliśmy szczepienie na NFZ 4 wkłucia 😭 i teraz zastanawiam się czy nie przejść na 6w1 będą tylko dwa +rotawirus robiła któraś tak albo szczepiła 6w1 jakie skutki uboczne bo czytam dużo złych opinii w jednak wolałabym ja mniej kłuć te przerażenie w oczach po wbiciu igły nie na matki serce 😭
-
Joanne wrote:Angelaaaa i jeśli jeszcze któraś z Was zna toruńskich lekarzy, potrzebuję namiary na pediatrę, dziecięcego fizjo i ginekologa ale wolę kobietę niż faceta.
Ginekologa polecam Patrycja Krepska przyjmuje w Nasz Lekarz termin najlepiej obserwować i umówić na Znanylekarz. Cena jak dobrze pamiętam 270 z USG.
Do fizjo dziecięcego chodzę do Dominiki Kamińskiej "Zoga Home Toruń" wizyta 300zl za 1.5 godziny. Są tańsze fizjo ale ta mi bardzo odpowiada i jest z polecenia od innej fizjo która leczyła moja starszą córkę w Bydgoszczy
Co do pediatry to nie pomogę 😞Joanne lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Można przejść z nfzetowiskich szczepien na te łączone. Ja tak miałam przy starszaku. Z zalecenia neurologa zmieniliśmy plan szczepien. Wszystko było Ok.
A propo antykoncepcji. Miała któraś z was implant antykoncepcyjny ? Zastanawiam się nad taka opcja. Wszczepia się raz na 3 lata. Koszt podobny albo i mniejszy niż tabletki. A nie trzeba pamiętać o braniu tabsow.Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny cześć!
My wczoraj zaliczyliśmy z Młodym pierwszą, długą podróż autem. W obie strony okm 250 km. Taka zadowolona byłam, nakarmiłam go i mysle: wezmę książkę, będzie spać. A tu dupa. Nie spał całą drogę do dziadków i nawet zaczynał się awanturować. Dałam mu zabawkę ble. Książeczka - ok. Później znów dałam mu zabawkę- ryk. Książeczka ok. I tak przez pierwsze 125 km ogladalismy kontrasty 🙃. Mało tego ani u dziadków, ani brata nie spał. Jak wracaliśmy to spał może 20 minut.
Dziś znów jest bardzo niespokojny. Gorączki nie ma, brzuch odpada, bo bąki puszcza normalnie. Kolka też raczej nie. Ewidentnie coś go boli i tak się zastanawiam - skoro Młody ma 2.5 miesiąca, to czy kuwa, mogę podać to Ibum od 3? Brak mi już pomysłów. Na prawdę...
Co do okresu, nadal czekam 😒. Ciągle mam ten rozciągliwy śluz 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki