LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba w pologu pociłam się mocno i śmierdziałam a nigdy mój pot nie miał intensywnego zapachu.
Za to czuję się jakby mi mała wraz z mlekiem cały mózg wyssała. Tak się nie potrafię skupić ani zorganizować. Nie mogę sie ogarnąć. Jak mnie to wkur... Boję się że wrócę to pracy i nie będę w stanie niczego ogarnąć. Moze mi minie ten stan. Czuję się jak zwieszona w innym wymiarze. -
Nosia ja mam to samo… Myślałam, że gorszego kalafiora zamiast mózgu niż w ciąży już nigdy nie doświadczenia, a jest stokroć gorzej teraz 🙄
Mówiłam ze jak wczoraj przespała całą noc to zaraz coś pierdyknie? No to dziś mamy naprawdę fatalną z nią noc 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 05:44
-
Nosia wrote:Karolnka u nas tez rączki w buzi. Maskara. Tak je wcina. Nawet zaglądalam czy czasem dziaselka nie są napuchniete xd
Dławi się też tą ślinką. Uwielbia też czyszczenie buzi gazikiem. Tak wtedy gryzie mi palca
Odleciała dzisiaj o 20 🙄 Dziwnie bo zawsze o 23 zasypiała. Ciekawe jaka będzie nocka.
Co do chust. Nie bolą wtedy plecy? Ja sobie nie wyobrażam nosić swojego klocka 6kg-owego :p Już teraz chwilę ponoszę i kręgosłup boli. Jak noszę malutka to kręci głowa na boki, rozgląda się, wywija do tyłu. Ciekawa świata kręci główka jak sowa.Nosia, Altair lubią tę wiadomość
-
Witajcie
W skrocie looknelam na kilka ostatnich stron co pisalyscie bo calosc zajelaby mi wiecznosc
Bruno rosnie jak na drozdzach - pomalu wchodzimy w ciuszki 74, wyrobil sobie staly rytm dnia choc wczoraj naprawde wyjatkowo duzo spał w dzien.
Co do wieczornego spania, jemy okolo 20-20.30 i Bruno laduje w lozeczku i idzie spac, albo usypia na rekach podczas karmienia. Budzi sie ok 2.30 albo 4.00 zjada uwaga 200 ml ale tylko noca tyle i spi do 7-7.30 po czym je i spi do 9-10.30 roznie i wtedy ma swoja pierwsza aktywnosc ok 1,5 godz choc wczorraj po godzinie w lozeczku sam sie uspil.
Co do pieluszek my od poczatku jestesmy na Pampers premium Protection i dla mnie sa super, takze nie zmieniamy na inne
Asia11, Decemberry, Scandi-B, KaroInka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja myślałam, że tym razem ominęło mnie pologowe zaćmienie mózgu ale chyba jednak nie do konca:D. Przedwczoraj byłam odebrać paczkę i 3 razy podawałam kod czytając go z smsa i się nie zgadzał. Trzy razy źle przeczytałam kod na który przecież patrzyłam😅
Decemberry lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
U nas też kiepska noc. Jeszcze na tym wygwizdowie od 1 karmienia (a pewnie wyłączyli szybciej niż 1) do 8 rano prądu nie było. Ciemno, zimno, idź pan w ch... Wstałam o 6 i jakbym kuwa w nocy było, śnieg zasypał okna dachowe 🤣. Masakra.
W ogóle okres się zbliża na bank. W nocy tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że rodzę 😅. Ledwie chodziłam, musiałam się o łóżeczko podpierać... Bardziej mi to wyglądało na owulację, no ale zobaczymy. Nie uśmiecha mi się mieć takich bóli brzucha w trakcie okresu 😳.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 12:02
Decemberry lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mi chyba wczoraj ktoś dziecko podmienil 😅 jakieś takie spokojne się zrobiło i tylko je, śpi i w przerwach miedzy drzemkami guga sobie i się do nas ciagle śmieje nawet padl rekord dzisiaj na macie na brzuszku - 10 minut! Jestem taka z niego dumna ☺
My też na wygwizdowie, mamy bajoro na podwórku bo kostka jest ulozona moze w 15%.
Chwalę męża za pomysl żeby kupić samochód 4x4 bo chyba bym jak co roku zakopywała się w błocie i jeździła takim brudasem w zimę 😅
I tez mnie ostatnio boli w brzuchu. Tylko ja takiego bólu nigdy nie mialam także nie wiem czy to owulacyjny. Nagle lapie mnie takie kłucie w srodku ze wytrzymać nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 12:30
Decemberry, Scandi-B, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaNl jak super, ze napisalas!! Ciesze sie, ze u Was w porzadku
Dżasta, u nas tez pradu nie ma od 12, w calym powiecie wylaczyli chyba. Sniegu nasypalo tyle, ze szok. Znowu spacery beda rzadsze, eh… zeby byly ladnie odsniezone chodniki, to bez problemu, ale tak, to sie przewalac z wozkiem po zaspach, to ja dziekuje..
Dzisiaj mielismy ciezka noc. Od 19 do 22 spal, a potem to juz tak mega w kratke. Dotrwalismy do 7 rano i sie okazalo, ze kupa go meczyla (nie plakal, byl po prostu niespokojny). Walnal takiego kakona, ze sie wylal z pampa 3 🤣
Z ta mgla mozgowa miewam lepsze i gorsze dni. Czasem mam tak samo, ze patrze na cyfry i za przeproszeniem uja widze, a czasami mam umysl bystry jak zyleta. Jak wyslalam kolezankom nowa oferte ktora ulozylam do firmy (ukladalam ja po porodzie, mialam wtedy mega bystry umysl) i ktoras mi napisala, ze cos powinnam zmienic, to az mi sie wewnetrznie plakac zachcialo, bo nie bylam w stanie usiasc i poprawic tego. Patrzylam w te oferte patrzylam, patrzylam… i nic nie zmienilam. Mam nadzieje, ze szybko nam sie swoje mozgowe odbuduja, bo to jakis szok xD
A jeszcze odnosnie zapachu potu - slyszalam, ze pot kobiety po ciazy tak smierdzi po to, by dziecko lepiej lokalizowalo sutekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 13:11
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Mnie chusta ratuje życie. Są takie momenty, że nic innego nie działa. Dzisiaj się odważyłam i pierwszy raz poszłam z dzieckiem w chuście na spacer z psem. Dało radę 😉 Chociaż fizjo mówi, żeby nie nadużywać chusty do 3 miesiąca.
Kalli95 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Ja też mam nadzieję, że moje zacmienie minie..
U nas tez gorsza noc bo mala się kręciła, ruszała rączkami i dziwne odgłosy wydawała. Była taka niespokojna. I jadła częściej. Teraz w dzień odsypia a ja troszkę posprzątałam.
Dżasta ja mialam takie mocne bóle okresowe przed porodem i teraz mam nadzieję, że po porodzie tak już nie będzie. Całe życie mi gin pomówili, że jak urodze to wszelkie bóle przemina Zobaczymy :p
U nas też śniegu napadało i po spacerach. Wczoraj jeszcze byłam na spacerze bo chodniki odśnieżone a dzisiaj kicha. Nawet na sanki nie można pójść bo za dużo śniegu na chodniku a na drodze błoto :p
U nas w nocy tez były przerwy w dostawie prądu. Chyba to tez przez mokry śnieg.
Właśnie szykuje gofry bo mnie naszło.
Polecacie może jakieś kursy online języków obcych?
-
Nosia wrote:
Polecacie może jakieś kursy online języków obcych?
Ja sie ucze na Duolingo i polecam, szczegolnie jak ktos sie boi mowic. Moj maz uczy sie polskiego i tez mu dobrze idzie 👍Nosia lubi tę wiadomość
-
Sóweczka u mnie odrzuca cyca min jeden dzień tygodniowo. Też już zaczęłam się zastanawiać czy śmierdzę, bo w połogu faktycznie mocno się pocił. Dziś skonczyłam oficjalnie połóg. Stan na dziś : okres mały ale chyba już był, +4kg od 4 tyg ani grama waga nie ruszyła, obrączki nadal nie mogę załozyć na palec przez opuchlizne, brzuch płaski ale +4cm. Ciekawe czy coś jeszcze ruszy samo czy czas na dietę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 16:59
-
Co do chust, to po szkoleniu mam ochotę kupić jeszcze chuste kołową. Jest ona bardziej na krótkie noszenie bo obciąża jedną stronę kręgosłupa za to mega szybko się ją zakłada i zdejmuje, także po domu powinna być ok no i faceci podobno ją lubią.
My używamy jeszcze leżaczka baby bjorn, staramy się jak najrzadziej korzystac ale jak idę pod prysznic czy muszę coś zrobić w kuchni to sadzam ją w tym i mam ją na oku a ona mnie, nawet chwilę w tym usiedzi sama także ekstraAltair, Kalli95 lubią tę wiadomość