Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce to ulubione danie Marleny od tygodnia 😁

Dziś ma jakiś dziwny dzień: w dzień miała turbo drzemki max 10 min, z cyca nie chce jeść, ale jak ściągnę to z butli wcina 🤷, płacze i jęczy jak do cyca ją chcę przystawić 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz śpi od 19, obudziła się i zjadła moje mleko z butli i dalej śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Mam wrażenie, że śmierdzę nawet jak używam antyperspirantu 🤷

Ciekawe kiedy się wszystko wyrówna po ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 23:36

• Nosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w pologu pociłam się mocno i śmierdziałam a nigdy mój pot nie miał intensywnego zapachu.
    Za to czuję się jakby mi mała wraz z mlekiem cały mózg wyssała. Tak się nie potrafię skupić ani zorganizować. Nie mogę sie ogarnąć. Jak mnie to wkur... Boję się że wrócę to pracy i nie będę w stanie niczego ogarnąć. Moze mi minie ten stan. Czuję się jak zwieszona w innym wymiarze.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet filmu od początku do konca nie potrafię oglądnąć ze skupieniem. Nie potrafię opisać gdzie są moje myśli. Dziwny stan.
    Śmierdzieć chyba nie śmierdzę xd 😂 Zapytam męża jutro jak wróci z nocki :D

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia ja mam to samo… Myślałam, że gorszego kalafiora zamiast mózgu niż w ciąży już nigdy nie doświadczenia, a jest stokroć gorzej teraz 🙄

Mówiłam ze jak wczoraj przespała całą noc to zaraz coś pierdyknie? No to dziś mamy naprawdę fatalną z nią noc 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 05:44

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Karolnka u nas tez rączki w buzi. Maskara. Tak je wcina. Nawet zaglądalam czy czasem dziaselka nie są napuchniete xd
    Dławi się też tą ślinką. Uwielbia też czyszczenie buzi gazikiem. Tak wtedy gryzie mi palca :D
    Odleciała dzisiaj o 20 🙄 Dziwnie bo zawsze o 23 zasypiała. Ciekawe jaka będzie nocka.
    Co do chust. Nie bolą wtedy plecy? Ja sobie nie wyobrażam nosić swojego klocka 6kg-owego :p Już teraz chwilę ponoszę i kręgosłup boli. Jak noszę malutka to kręci głowa na boki, rozgląda się, wywija do tyłu. Ciekawa świata kręci główka jak sowa.
    Właśnie w chuscie nie bola tak plecy,mam ponad 7 kilowego klocka 😅 czasem to wybawienie jak maly nie chce być odłożony a trzeba coś zrobić

Nosia, Altair lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Właśnie w chuscie nie bola tak plecy,mam ponad 7 kilowego klocka 😅 czasem to wybawienie jak maly nie chce być odłożony a trzeba coś zrobić

Z internetu uczyłaś się wiązać chustę ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Z internetu uczyłaś się wiązać chustę ?
    Mialam instrukcje na opakowaniu ale i tak patrzyłam na filmiki na yt 🙂

Angelaaaa lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

W skrocie looknelam na kilka ostatnich stron co pisalyscie bo calosc zajelaby mi wiecznosc ;)

Bruno rosnie jak na drozdzach - pomalu wchodzimy w ciuszki 74, wyrobil sobie staly rytm dnia choc wczoraj naprawde wyjatkowo duzo spał w dzien.

Co do wieczornego spania, jemy okolo 20-20.30 i Bruno laduje w lozeczku i idzie spac, albo usypia na rekach podczas karmienia. Budzi sie ok 2.30 albo 4.00 zjada uwaga 200 ml ale tylko noca tyle i spi do 7-7.30 po czym je i spi do 9-10.30 roznie i wtedy ma swoja pierwsza aktywnosc ok 1,5 godz choc wczorraj po godzinie w lozeczku sam sie uspil.

Co do pieluszek my od poczatku jestesmy na Pampers premium Protection i dla mnie sa super, takze nie zmieniamy na inne

:)

Asia11, Decemberry, Scandi-B, KaroInka, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że tym razem ominęło mnie pologowe zaćmienie mózgu ale chyba jednak nie do konca:D. Przedwczoraj byłam odebrać paczkę i 3 razy podawałam kod czytając go z smsa i się nie zgadzał. Trzy razy źle przeczytałam kod na który przecież patrzyłam😅

Decemberry lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepska noc. Jeszcze na tym wygwizdowie od 1 karmienia (a pewnie wyłączyli szybciej niż 1) do 8 rano prądu nie było. Ciemno, zimno, idź pan w ch... Wstałam o 6 i jakbym kuwa w nocy było, śnieg zasypał okna dachowe 🤣. Masakra.

W ogóle okres się zbliża na bank. W nocy tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że rodzę 😅. Ledwie chodziłam, musiałam się o łóżeczko podpierać... Bardziej mi to wyglądało na owulację, no ale zobaczymy. Nie uśmiecha mi się mieć takich bóli brzucha w trakcie okresu 😳.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 12:02

Decemberry lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba wczoraj ktoś dziecko podmienil 😅 jakieś takie spokojne się zrobiło i tylko je, śpi i w przerwach miedzy drzemkami guga sobie i się do nas ciagle śmieje nawet padl rekord dzisiaj na macie na brzuszku - 10 minut! Jestem taka z niego dumna ☺
    My też na wygwizdowie, mamy bajoro na podwórku bo kostka jest ulozona moze w 15%.
    Chwalę męża za pomysl żeby kupić samochód 4x4 bo chyba bym jak co roku zakopywała się w błocie i jeździła takim brudasem w zimę 😅
    I tez mnie ostatnio boli w brzuchu. Tylko ja takiego bólu nigdy nie mialam także nie wiem czy to owulacyjny. Nagle lapie mnie takie kłucie w srodku ze wytrzymać nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 12:30

Decemberry, Scandi-B, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl jak super, ze napisalas!! Ciesze sie, ze u Was w porzadku :)

Dżasta, u nas tez pradu nie ma od 12, w calym powiecie wylaczyli chyba. Sniegu nasypalo tyle, ze szok. Znowu spacery beda rzadsze, eh… zeby byly ladnie odsniezone chodniki, to bez problemu, ale tak, to sie przewalac z wozkiem po zaspach, to ja dziekuje..

Dzisiaj mielismy ciezka noc. Od 19 do 22 spal, a potem to juz tak mega w kratke. Dotrwalismy do 7 rano i sie okazalo, ze kupa go meczyla (nie plakal, byl po prostu niespokojny). Walnal takiego kakona, ze sie wylal z pampa 3 🤣

Z ta mgla mozgowa miewam lepsze i gorsze dni. Czasem mam tak samo, ze patrze na cyfry i za przeproszeniem uja widze, a czasami mam umysl bystry jak zyleta. Jak wyslalam kolezankom nowa oferte ktora ulozylam do firmy (ukladalam ja po porodzie, mialam wtedy mega bystry umysl) i ktoras mi napisala, ze cos powinnam zmienic, to az mi sie wewnetrznie plakac zachcialo, bo nie bylam w stanie usiasc i poprawic tego. Patrzylam w te oferte patrzylam, patrzylam… i nic nie zmienilam. Mam nadzieje, ze szybko nam sie swoje mozgowe odbuduja, bo to jakis szok xD

A jeszcze odnosnie zapachu potu - slyszalam, ze pot kobiety po ciazy tak smierdzi po to, by dziecko lepiej lokalizowalo sutek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 13:11

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Altair Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chusta ratuje życie. Są takie momenty, że nic innego nie działa. Dzisiaj się odważyłam i pierwszy raz poszłam z dzieckiem w chuście na spacer z psem. Dało radę 😉 Chociaż fizjo mówi, żeby nie nadużywać chusty do 3 miesiąca.

Kalli95 lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że moje zacmienie minie..

U nas tez gorsza noc bo mala się kręciła, ruszała rączkami i dziwne odgłosy wydawała. Była taka niespokojna. I jadła częściej. Teraz w dzień odsypia a ja troszkę posprzątałam.

Dżasta ja mialam takie mocne bóle okresowe przed porodem i teraz mam nadzieję, że po porodzie tak już nie będzie. Całe życie mi gin pomówili, że jak urodze to wszelkie bóle przemina :D Zobaczymy :p

U nas też śniegu napadało i po spacerach. Wczoraj jeszcze byłam na spacerze bo chodniki odśnieżone a dzisiaj kicha. Nawet na sanki nie można pójść bo za dużo śniegu na chodniku a na drodze błoto :p
    U nas w nocy tez były przerwy w dostawie prądu. Chyba to tez przez mokry śnieg.
    Właśnie szykuje gofry bo mnie naszło.

Polecacie może jakieś kursy online języków obcych? :)

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Polecacie może jakieś kursy online języków obcych? :)

Ja sie ucze na Duolingo i polecam, szczegolnie jak ktos sie boi mowic. Moj maz uczy sie polskiego i tez mu dobrze idzie 👍

Nosia lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka u mnie odrzuca cyca min jeden dzień tygodniowo. Też już zaczęłam się zastanawiać czy śmierdzę, bo w połogu faktycznie mocno się pocił. Dziś skonczyłam oficjalnie połóg. Stan na dziś : okres mały ale chyba już był, +4kg od 4 tyg ani grama waga nie ruszyła, obrączki nadal nie mogę załozyć na palec przez opuchlizne, brzuch płaski ale +4cm. Ciekawe czy coś jeszcze ruszy samo czy czas na dietę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 16:59

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chust, to po szkoleniu mam ochotę kupić jeszcze chuste kołową. Jest ona bardziej na krótkie noszenie bo obciąża jedną stronę kręgosłupa za to mega szybko się ją zakłada i zdejmuje, także po domu powinna być ok no i faceci podobno ją lubią.
    My używamy jeszcze leżaczka baby bjorn, staramy się jak najrzadziej korzystac ale jak idę pod prysznic czy muszę coś zrobić w kuchni to sadzam ją w tym i mam ją na oku a ona mnie, nawet chwilę w tym usiedzi sama także ekstra :-)

Altair, Kalli95 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ja sie ucze na Duolingo i polecam, szczegolnie jak ktos sie boi mowic. Moj maz uczy sie polskiego i tez mu dobrze idzie 👍
    Znam Dualingo i rzeczywiście spoczko apka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 19:18

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ