Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar ubranek nisza wasze maluchy i nas pampersy wjeżdżają 4 i ubranka 68😱a body z Pepco 74 😱

Waga 5200, wysokość 61cm. Rozmiar 68, 62. Z pepko ubrania są o rozmiar mniejsze niż z innych firm. Pieluchy niestety roz. 2 bo zrobiłam zapas huggies, 2 z dady już cisną gumki dawno. Mam 2 jeszcze fun fit z rossmana. One są jakieś większe. Naszczęscie sporadycznie zdarza się wypływ.

Mój jest na etapie silnego ssania palców. Nie wiem czy już się robi głodny co godz. czy tak poprostu ma... Może niepotrzebnie latam z tym cycem tak często...

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ach jeszcE jedno Wam powiem - na basenie gdzie chodzę są zajęcia dla niemowlaków, ostatnio pływało 10 takich bąbli, cudowny widok :D jak mała skończy 3 miesiące to też zamierzamy chodzić :)
    Ja tez planuje zabierać młodą na basen :D
    Super, ze wychodzisz i tak trzymać :) Ja też czasami wyskoczę, ale nie mogę się skupić na zakupach :p no ale myślę, że będzie corac lepiej :)

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar ubranek nisza wasze maluchy i nas pampersy wjeżdżają 4 i ubranka 68😱a body z Pepco 74 😱
    Nasza już dawno nosi 68 a czasami 74. A w pampersy 3 ledwo się mieści. Ma duże udka i przez to ciężko zapiąć trójki.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    @Decemberry w którym tygodniu jest ten kryzys laktacyjny 3 miesiąca? W ogóle mleko wtedy mniej leci czy wzrasta zapotrzebowanie dziecka i się nie najada? Myślałam, żeby do tego się przygotować i zrobić mrożonki. Zamówiłam woreczki i inne artykuły, to się okazało, że nie mieli woreczków i mi nie wysłali.

Jak się obajawia alergia na mleko krowie? Ja nie piłam przez kilka dni, wczoraj wypiłam i kupa taka wodnista.

Czy zmieniacie pampersa w nocy?Ja zakładam ok. 20godz. po czym na cycy zasypia i z reguły się budzi po 3godz. Wymieniam po zjedzeniu jednej cycy, pampers nie jest jakiś tragicznie mokry. Mimo półmroku i tak zaczyna szaleć na przewijaku. Kolejna pobudka jest po 6 juz z kupą, która go wybudza bo się pręzy i następuje wybuch :) Czy nie lepiej go nie przewijać, żeby miał głębszy sen? W dzień praktycznie już mało spi jakieś krótkie drzemki, jedynie na spacerze.
    Mt30 nie nakręcaj się na jakiś kryzys laktacyjny bo rzeczywiście go będziesz miała. Psychika tak duzo robi. Wyluzuj :)
    Ja w nocy przewijam jak jest kupka albo jak wymacam, ze jest duzo siku. Czasami śpi cala noc w jednym pampersie. Nie zapalam światła bo mala sie rozbudza. Karmie w półmroku, odbijam i odkładam.

A piąstki moja ma caly czas w buzi. To nie jest oznaka głodu u nas :)

Decemberry lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Wika nosi ciuchy 62-68-74 w zależności od firmy, ale głównie nosi 68

age.png

age.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Mt30 nie nakręcaj się na jakiś kryzys laktacyjny bo rzeczywiście go będziesz miała. Psychika tak duzo robi. Wyluzuj :)
    Ja w nocy przewijam jak jest kupka albo jak wymacam, ze jest duzo siku. Czasami śpi cala noc w jednym pampersie. Nie zapalam światła bo mala sie rozbudza. Karmie w półmroku, odbijam i odkładam.

A piąstki moja ma caly czas w buzi. To nie jest oznaka głodu u nas :)

Napisz jak to się objawia, "ten kryzys" Nakarmiłam, bo tym ciumkaniem taki zrobił się głodny, że do końca rykiem nie przewinełam. Dla ciekawości zważyłam przed karmieniem i po, to przybyło 50g. Jadł 15 min jedną cyce i drugą 7min. Także chyba niewiele, ale co godzinę je. Dziś ma srakę, wiec może tez ma alergię na krowie mleko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 13:11

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Hmm, jakby pasowało. Czy ilość kup jest standarodowa jak bez mleka? Wczoraj w dzień wypiłam 0.5l kakao i dziś rano pobudka, pręzenie na kupę i taka właśnie wodnista po falbanki była. Wcześniej były gestsze z glutkami "serka wiejskiego" jak nie było nic z nabiału przez kilka dni.

Moja robi teraz 2-3kupki więc to chyba tak normalnie ale ona akurat nie ma problemy z robieniem. Także każde dziecko jest inne. Może warto ograniczyć nabiał 🤔

Niby matka może jeść wszystko a jak potem przychodzi co do czego to jakieś diety i alergię wychodzą 😒🙄

Decemberry lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Napisz jak to się objawia, "ten kryzys" Nakarmiłam, bo tym ciumkaniem taki zrobił się głodny, że do końca rykiem nie przewinełam. Dla ciekawości zważyłam przed karmieniem i po, to przybyło 50g. Jadł 15 min jedną cyce i drugą 7min. Także chyba niewiele, ale co godzinę je. Dziś ma srakę, wiec może tez ma alergię na krowie mleko :(

Jak ma rozwolnienie to lepiej częściej karmić żeby się nie odwodnił

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na innym forum doradzili żeby podawać probiotyk, właśnie przy problemach brzuszkowych ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, ale slodziak! 💓
    My rowniez zapisujemy malego na basen, ale kurs zaczyna sie dopiero pod koniec marca. Jak bylismy z nim sami to mu sie bardzo podobalo.

Ja wczoraj zostawilam malego z tata na 4 godziny z odciqgnietym mlekiem - po raz pierwszy tak dlugo, przezyli.
    Jutro Natomiast po raz pierwszy maly zostanie z tesciowa, a My idziemy na koncert muzyka ktorego duzo sluchalismy razem jak sie zaczelismy spotykac, taki nostalgiczny powrot do przeszlosci 🤗
    Mam nadzieje ze bedzie git ✌️😎 i ze bedzie chciala jeszcze kiedys z nim zostac

Decemberry, Tony lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, Laura śliczna 😍 a basenu z maluchem zazdroszczę. Dowiadywałam się i u nas na basenie nie ma takich zajęć. Musiałabym jeździć 30 km 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 15:23

Tony lubi tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, ale slicznotka!

Do kogo Wasze Bombelki bardziej podobne? U nas zdecydowanie 90% Tatuś 🤣 zawsze mnie śmieszą reelsy na instagramie - 9 miesięcy nosisz pod sercem, żeby dowiedzieć się, że urodziłaś klona swojego męża 🤣 Ale to lepiej, że do niego podobny, bo jest mega przystojny 🫠 ✨

Mega niewypał z tym odciskiem stopy 🤣 glinka najpierw nie chciała stężeć, a jak wsadziliśmy mu stopę, to zaczął paluszkami przebierać jak nad morzem w piasku🤣🤣 Zamiast odcisku było glinkobagienko, cała stopa biała… Po kolejnej chwili glinka była już stężała na kamień. No cyrk xD Co się uśmiałam to moje. Naiwnie myślałam, że jeszcze dorzucimy tam odciski łapek psiaków. Normalnie oczekiwania versus rzeczywistość, edycja: glinka 😄

Mt30, Nosia ma absolutną rację - nie ma się co doszukiwać kryzysów. Mój wystąpił w 11 tygodniu. Trwał krótko, szybko zareagowałam. Nie wiem jakie objawy u mam tylko kp by wystąpiły, bo ja jestem zupełnie innym przypadkiem - karmię piersią raz na dzień, celem utrzymania laktacji i „aktualizacji” mleka poprzez ślinę na gruczołach montgomeryego, do tego odciągam laktatorem i jeszcze na to wszystko mleko modyfikowane. Zatem mój kryzys wyglądał tak, że nagle laktatorem odciągałam nie 70-80, tylko 10 ml. Młody w większości nie najada się do syta z piersi, dzieje się to bardzo rzadko, ale nigdy to nie było celem samym w sobie, więc w kwestii powolności/szybkości wypływu nie pomogę 🫶🏻 Jednak jestem również zdania, że każdy powinien obserwować swoje ciało i dobrze wyłapywać zmiany na lepsze/gorsze. Jeśli karmisz co godzinę, a młody wydaje się być najedzony, to git ✨

Podziwiam chodzenie z dzidziutami na basen - ja nie umiem pływać, Mąż zresztą też, więc bym się trochę bała 😬

Skłoniłyście mnie do napisania wiadomości żłobkowi odnośnie miejsca na grudzień/styczeń 🤭

Ciekawe co u Straty, Mamy5 i innych dziewczyn.. mam nadzieję, że wszystko ok 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 16:21

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5bdeb6e1dbd6.jpg a to moja Alicja ❤️

Angelaaaa, Tony, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Decemberry, Asia11, MamaTrójki, KaroInka, meggie94 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Tony, ale slicznotka!

Do kogo Wasze Bombelki bardziej podobne? U nas zdecydowanie 90% Tatuś 🤣 zawsze mnie śmieszą reelsy na instagramie - 9 miesięcy nosisz pod sercem, żeby dowiedzieć się, że urodziłaś klona swojego męża 🤣 Ale to lepiej, że do niego podobny, bo jest mega przystojny 🫠 ✨

Mega niewypał z tym odciskiem stopy 🤣 glinka najpierw nie chciała stężeć, a jak wsadziliśmy mu stopę, to zaczął paluszkami przebierać jak nad morzem w piasku🤣🤣 Zamiast odcisku było glinkobagienko, cała stopa biała… Po kolejnej chwili glinka była już stężała na kamień. No cyrk xD Co się uśmiałam to moje. Naiwnie myślałam, że jeszcze dorzucimy tam odciski łapek psiaków. Normalnie oczekiwania versus rzeczywistość, edycja: glinka 😄

Mt30, Nosia ma absolutną rację - nie ma się co doszukiwać kryzysów. Mój wystąpił w 11 tygodniu. Trwał krótko, szybko zareagowałam. Nie wiem jakie objawy u mam tylko kp by wystąpiły, bo ja jestem zupełnie innym przypadkiem - karmię piersią raz na dzień, celem utrzymania laktacji i „aktualizacji” mleka poprzez ślinę na gruczołach montgomeryego, do tego odciągam laktatorem i jeszcze na to wszystko mleko modyfikowane. Zatem mój kryzys wyglądał tak, że nagle laktatorem odciągałam nie 70-80, tylko 10 ml. Młody w większości nie najada się do syta z piersi, dzieje się to bardzo rzadko, ale nigdy to nie było celem samym w sobie, więc w kwestii powolności/szybkości wypływu nie pomogę 🫶🏻 Jednak jestem również zdania, że każdy powinien obserwować swoje ciało i dobrze wyłapywać zmiany na lepsze/gorsze. Jeśli karmisz co godzinę, a młody wydaje się być najedzony, to git ✨

Podziwiam chodzenie z dzidziutami na basen - ja nie umiem pływać, Mąż zresztą też, więc bym się trochę bała 😬

Skłoniłyście mnie do napisania wiadomości żłobkowi odnośnie miejsca na grudzień/styczeń 🤭

Ciekawe co u Straty, Mamy5 i innych dziewczyn.. mam nadzieję, że wszystko ok 🥺
    No oczywiście że córka to kopia taty ale u taty na rękach jest nie fajnie 🤣 tylko mama jest fajna 🤣 Boże ja mała zostawiam tylko na wyjście na kąpiel i jest afera jak dłużej tam jestem nie wiem jakbym miała wyjąć gdzieś na dłużej czy mąż by dał radę 🤣

8969aff1d1.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230210-142839.jpg

Taki uśmiech dostałam od Ali 😍
    Zawsze tak uśmiecha się do taty 🙃
    I obie córki to kopia taty 🤷‍♀️
    Za mną mają dziurki w policzkach 😅

Marta93, Tony, Nosia, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Decemberry, Asia11, MamaTrójki, KaroInka, meggie94, Joanne lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same śliczności urodziły się w tym październiku/listopadzie 🥰

Angelaaaa lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Same śliczności urodziły się w tym październiku/listopadzie 🥰

Będzie trzeba odganiać chłopaków haha 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dziecko podobne do siebie 🤷🏼‍♀️ wg mnie bardziej do taty, wg taty bardziej do mnie 🤣 a według reszty zupełnie do nikogo :D

Decemberry, te zajęcia są w takim płytkim basenie rekreacyjnym, 80cm-120cm głębokości więc nie ma się czego bać :) przynajmniej u nas tak to wygląda. No i każde dziecko ma pianki i deski

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj pojawiły zajęcia w basenie i też bym chciała się zapisać. Boję się tylko reakcji małej bo ona nie znosi wody (moim największym hobby jest żeglarstwo ;-)), ale słyszałam że nie ma co porównywać kąpieli i basenu tylko probować.

U nas powoli wyrastamy z 56 i zaczynamy 62 , pieluchy Dada 2 przy wadze 4.4 kg.

Moja to kopia taty. Ja mam typowo słowiańską urodę a tata jest brunetem z dość opaloną skórą także moje geny miałe marne szanse ;-)

Tony lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatusiowe dziewczyny 🥰
    Moj maly raczej podobny do nikogo, choc wydaje mi sie ze coraz bardziej do mnie... Patrzylam na swoje zdjecie z dziecinstwa i cos w tym jest 🤔 ja bardzo dlugo wygladalam jak chlopak i mnie mylili sasiedzi z moim bratem 🤣

Tony, Joanne lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ