LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:Zapalenie płuc plus rsv. Ale na szczęście mała kipi humorem i ogólnie jej stan tym razem jest bardzo dobry 😊 Mam nadzieje ze nas wypiszą w niedziele 😉
Zdrówka!!! -
Decemberry wrote:Tony, ale slicznotka!
Do kogo Wasze Bombelki bardziej podobne? U nas zdecydowanie 90% Tatuś 🤣 zawsze mnie śmieszą reelsy na instagramie - 9 miesięcy nosisz pod sercem, żeby dowiedzieć się, że urodziłaś klona swojego męża 🤣 Ale to lepiej, że do niego podobny, bo jest mega przystojny 🫠 ✨
Mega niewypał z tym odciskiem stopy 🤣 glinka najpierw nie chciała stężeć, a jak wsadziliśmy mu stopę, to zaczął paluszkami przebierać jak nad morzem w piasku🤣🤣 Zamiast odcisku było glinkobagienko, cała stopa biała… Po kolejnej chwili glinka była już stężała na kamień. No cyrk xD Co się uśmiałam to moje. Naiwnie myślałam, że jeszcze dorzucimy tam odciski łapek psiaków. Normalnie oczekiwania versus rzeczywistość, edycja: glinka 😄
Mt30, Nosia ma absolutną rację - nie ma się co doszukiwać kryzysów. Mój wystąpił w 11 tygodniu. Trwał krótko, szybko zareagowałam. Nie wiem jakie objawy u mam tylko kp by wystąpiły, bo ja jestem zupełnie innym przypadkiem - karmię piersią raz na dzień, celem utrzymania laktacji i „aktualizacji” mleka poprzez ślinę na gruczołach montgomeryego, do tego odciągam laktatorem i jeszcze na to wszystko mleko modyfikowane. Zatem mój kryzys wyglądał tak, że nagle laktatorem odciągałam nie 70-80, tylko 10 ml. Młody w większości nie najada się do syta z piersi, dzieje się to bardzo rzadko, ale nigdy to nie było celem samym w sobie, więc w kwestii powolności/szybkości wypływu nie pomogę 🫶🏻 Jednak jestem również zdania, że każdy powinien obserwować swoje ciało i dobrze wyłapywać zmiany na lepsze/gorsze. Jeśli karmisz co godzinę, a młody wydaje się być najedzony, to git ✨
Podziwiam chodzenie z dzidziutami na basen - ja nie umiem pływać, Mąż zresztą też, więc bym się trochę bała 😬
Skłoniłyście mnie do napisania wiadomości żłobkowi odnośnie miejsca na grudzień/styczeń 🤭
Ciekawe co u Straty, Mamy5 i innych dziewczyn.. mam nadzieję, że wszystko ok 🥺
U nas wszyscy mówią, że Wika do mnie bardzo podobna, a to przez to, że ma mój kształt oczu niemal jota w jotę, a oczy chyba najbardziej się rzucają w oczy z podobieństwa 🙈 bo już na przykład usta ma identyczny kształt jak moja mama, kolor oczu męża, uszka tez ma męża małe zgrabne a nie takie kulfony jak ja, nie odkryliśmy jeszcze po kim ma kształt nosa 😂
Ja tez bardzo bym chciała chodzić z Wiką na basen, ale właśnie po pierwsze oboje nie umiemy pływać, ale nawet mimo to ja bym chętnie poszła, ale mój mąż jest oststni do chodzenia na basen, a sama z nią nie pójdę 😒 -
Nosia wrote:Wychodźcie jak najszybciej! Czy to ciągle ciągnie się to pierwsze zapalenie pluc?
Zdrówka!!!
Najśmieszniejsze jak teraz nas przyjmowali, to ludzie z sali myśleli ze jesteśmy tu kogoś znajomymi bo wszystkie pielęgniarki tylko „Diana Dianusia” 😅 juz nas tutaj znają dobrze 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 06:39
Angelaaaa, meggie94, Sóweczka, Decemberry, Nosia, KaroInka, Joanne lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Zapalenie płuc plus rsv. Ale na szczęście mała kipi humorem i ogólnie jej stan tym razem jest bardzo dobry 😊 Mam nadzieje ze nas wypiszą w niedziele 😉
Ojej biedna że wszystkie choroby tak łapie 😥Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Jak wasze dzieci miały latarki, to są takie suche lub ciągnące glutki biale-szare? Czy wodniste? Bylam z małym po sklepach w czwartek i się zastanawiam czy później nie przewiało bo w nocy też jakby chrypkę miał. Może to znów od powietrza bo nie byliśmy na spacerze wczoraj a dziś od rana pada i wieje więc może jutro:)
-
nick nieaktualnymt30 wrote:Jak wasze dzieci miały latarki, to są takie suche lub ciągnące glutki biale-szare? Czy wodniste? Bylam z małym po sklepach w czwartek i się zastanawiam czy później nie przewiało bo w nocy też jakby chrypkę miał. Może to znów od powietrza bo nie byliśmy na spacerze wczoraj a dziś od rana pada i wieje więc może jutro:)
mt30 lubi tę wiadomość
-
mt30 wrote:Jak wasze dzieci miały latarki, to są takie suche lub ciągnące glutki biale-szare? Czy wodniste? Bylam z małym po sklepach w czwartek i się zastanawiam czy później nie przewiało bo w nocy też jakby chrypkę miał. Może to znów od powietrza bo nie byliśmy na spacerze wczoraj a dziś od rana pada i wieje więc może jutro:)
U nas wodniste były przy katarze
Ale obserwuj chrypkę moja starsza córka jak miała 4 miesiące to miała zapalenie krtani. I się zaczęło od chrypki a potem nie mogła już żadnych dźwięków wydawaćmt30 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny moja doba bez Męża od tygodnia, skróciła się jeszcze bardziej, ale dajemy radę! Poradźcie, bo mojemu Maluchowi zrobiło się odparzenie w faldce na szyi pod brodą. Ciężko to wietrzyć, bo musiałabym go trzymać z odgięta głową albo rozsuwać te fałdy na siłę palcami. Doczytałam, żeby smarować np.alantanem. Macie jakieś rady? Bo biedak jak kręci głową, to przecież jeszcze bardziej będzie mu się to ocierało i zaraz będzie ból.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Dziewczyny moja doba bez Męża od tygodnia, skróciła się jeszcze bardziej, ale dajemy radę! Poradźcie, bo mojemu Maluchowi zrobiło się odparzenie w faldce na szyi pod brodą. Ciężko to wietrzyć, bo musiałabym go trzymać z odgięta głową albo rozsuwać te fałdy na siłę palcami. Doczytałam, żeby smarować np.alantanem. Macie jakieś rady? Bo biedak jak kręci głową, to przecież jeszcze bardziej będzie mu się to ocierało i zaraz będzie ból.
Moja starsza córka tak miała przy napięciu mięśniowym. Barki tak do góry podnosiła do góry i ta szyja się chowa. Smarowalam sudocrem żeby nie było gorzej i często przemywaj wacikiem z wodą bo będzie się tam brud gromadził. Dopiero rehabilitację pomogłyMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Moja starsza córka tak miała przy napięciu mięśniowym. Barki tak do góry podnosiła do góry i ta szyja się chowa. Smarowalam sudocrem żeby nie było gorzej i często przemywaj wacikiem z wodą bo będzie się tam brud gromadził. Dopiero rehabilitację pomogły
Doczytałam jeszcze że może być od przegrzewania dziecka i za bardzo się wtedy poci i taks się dziejeMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela dzięki. To by się zgadzało, rehabilitujemy napięcie, ale właśnie fizjo mówiła, że już jest lepiej z szyją. No nic to, będę smarować też sudo i może więcej na brzuchu chyba będę musiała z nim ćwiczyć. Biedaczek mój.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Angela dzięki. To by się zgadzało, rehabilitujemy napięcie, ale właśnie fizjo mówiła, że już jest lepiej z szyją. No nic to, będę smarować też sudo i może więcej na brzuchu chyba będę musiała z nim ćwiczyć. Biedaczek mój.
Też po karmieniu zobacz czy tam mleczko nie leci bo potem ta szyja się klei 😁
Mam nadzieję że szybko minie bo my też się z tym namęczyliśmy 😩kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️