Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie płuc plus rsv. Ale na szczęście mała kipi humorem i ogólnie jej stan tym razem jest bardzo dobry 😊 Mam nadzieje ze nas wypiszą w niedziele 😉

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Zapalenie płuc plus rsv. Ale na szczęście mała kipi humorem i ogólnie jej stan tym razem jest bardzo dobry 😊 Mam nadzieje ze nas wypiszą w niedziele 😉
    Wychodźcie jak najszybciej! Czy to ciągle ciągnie się to pierwsze zapalenie pluc?
    Zdrówka!!!

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Tony, ale slicznotka!

Do kogo Wasze Bombelki bardziej podobne? U nas zdecydowanie 90% Tatuś 🤣 zawsze mnie śmieszą reelsy na instagramie - 9 miesięcy nosisz pod sercem, żeby dowiedzieć się, że urodziłaś klona swojego męża 🤣 Ale to lepiej, że do niego podobny, bo jest mega przystojny 🫠 ✨

Mega niewypał z tym odciskiem stopy 🤣 glinka najpierw nie chciała stężeć, a jak wsadziliśmy mu stopę, to zaczął paluszkami przebierać jak nad morzem w piasku🤣🤣 Zamiast odcisku było glinkobagienko, cała stopa biała… Po kolejnej chwili glinka była już stężała na kamień. No cyrk xD Co się uśmiałam to moje. Naiwnie myślałam, że jeszcze dorzucimy tam odciski łapek psiaków. Normalnie oczekiwania versus rzeczywistość, edycja: glinka 😄

Mt30, Nosia ma absolutną rację - nie ma się co doszukiwać kryzysów. Mój wystąpił w 11 tygodniu. Trwał krótko, szybko zareagowałam. Nie wiem jakie objawy u mam tylko kp by wystąpiły, bo ja jestem zupełnie innym przypadkiem - karmię piersią raz na dzień, celem utrzymania laktacji i „aktualizacji” mleka poprzez ślinę na gruczołach montgomeryego, do tego odciągam laktatorem i jeszcze na to wszystko mleko modyfikowane. Zatem mój kryzys wyglądał tak, że nagle laktatorem odciągałam nie 70-80, tylko 10 ml. Młody w większości nie najada się do syta z piersi, dzieje się to bardzo rzadko, ale nigdy to nie było celem samym w sobie, więc w kwestii powolności/szybkości wypływu nie pomogę 🫶🏻 Jednak jestem również zdania, że każdy powinien obserwować swoje ciało i dobrze wyłapywać zmiany na lepsze/gorsze. Jeśli karmisz co godzinę, a młody wydaje się być najedzony, to git ✨

Podziwiam chodzenie z dzidziutami na basen - ja nie umiem pływać, Mąż zresztą też, więc bym się trochę bała 😬

Skłoniłyście mnie do napisania wiadomości żłobkowi odnośnie miejsca na grudzień/styczeń 🤭

Ciekawe co u Straty, Mamy5 i innych dziewczyn.. mam nadzieję, że wszystko ok 🥺

U nas wszyscy mówią, że Wika do mnie bardzo podobna, a to przez to, że ma mój kształt oczu niemal jota w jotę, a oczy chyba najbardziej się rzucają w oczy z podobieństwa 🙈 bo już na przykład usta ma identyczny kształt jak moja mama, kolor oczu męża, uszka tez ma męża małe zgrabne a nie takie kulfony jak ja, nie odkryliśmy jeszcze po kim ma kształt nosa 😂

Ja tez bardzo bym chciała chodzić z Wiką na basen, ale właśnie po pierwsze oboje nie umiemy pływać, ale nawet mimo to ja bym chętnie poszła, ale mój mąż jest oststni do chodzenia na basen, a sama z nią nie pójdę 😒

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Och ludzie biedna Dianka… łapie takie choroby jak katar :(

age.png

age.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Wychodźcie jak najszybciej! Czy to ciągle ciągnie się to pierwsze zapalenie pluc?
    Zdrówka!!!
    Niestety z racji bycia wcześniakiem z niską masą urodzeniową ma słabsze płucka i niestety każdy katar może się skończyć zapaleniem płuc 😕 teraz mieliśmy 1,5 miesiąca spokoju wiec już całkiem niezle w porównaniu do poprzednich nawrotów 🙂 liczę ze im starsza będzie tym lepiej będzie sobie radzić!

ff003c1a552d.jpg

Najśmieszniejsze jak teraz nas przyjmowali, to ludzie z sali myśleli ze jesteśmy tu kogoś znajomymi bo wszystkie pielęgniarki tylko „Diana Dianusia” 😅 juz nas tutaj znają dobrze 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 06:39

Angelaaaa, meggie94, Sóweczka, Decemberry, Nosia, KaroInka, Joanne lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Strata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej przykro mi strasznie! Zdrowia dla Diany i siły dla mamy! Wiem przez co przechodzisz, przerabiałam to w styczniu.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Ojej biedna że wszystkie choroby tak łapie 😥

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Dianki ❤️

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla dianki współczuję 😔

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dziecko jak jest do spania to robi mega awanturę ? 😩 Drze się a potem ładnie zasypia na rączkach 🤷‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Czy tylko moje dziecko jak jest do spania to robi mega awanturę ? 😩 Drze się a potem ładnie zasypia na rączkach 🤷‍♀️
    Coś o tym wiem 🤣🤣🤣

Czasem tak też mamy 🤷 ryk "z dupy", a na rękach spokojnie i śpi

• mt30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze dzieci miały latarki, to są takie suche lub ciągnące glutki biale-szare? Czy wodniste? Bylam z małym po sklepach w czwartek i się zastanawiam czy później nie przewiało bo w nocy też jakby chrypkę miał. Może to znów od powietrza bo nie byliśmy na spacerze wczoraj a dziś od rana pada i wieje więc może jutro:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Jak wasze dzieci miały latarki, to są takie suche lub ciągnące glutki biale-szare? Czy wodniste? Bylam z małym po sklepach w czwartek i się zastanawiam czy później nie przewiało bo w nocy też jakby chrypkę miał. Może to znów od powietrza bo nie byliśmy na spacerze wczoraj a dziś od rana pada i wieje więc może jutro:)
    Ja nie pomogę 🤷 dziękuję Bogu bo mała bez chorób 🙏

mt30 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

U nas wodniste były przy katarze

Ale obserwuj chrypkę moja starsza córka jak miała 4 miesiące to miała zapalenie krtani. I się zaczęło od chrypki a potem nie mogła już żadnych dźwięków wydawać

mt30 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja doba bez Męża od tygodnia, skróciła się jeszcze bardziej, ale dajemy radę! Poradźcie, bo mojemu Maluchowi zrobiło się odparzenie w faldce na szyi pod brodą. Ciężko to wietrzyć, bo musiałabym go trzymać z odgięta głową albo rozsuwać te fałdy na siłę palcami. Doczytałam, żeby smarować np.alantanem. Macie jakieś rady? Bo biedak jak kręci głową, to przecież jeszcze bardziej będzie mu się to ocierało i zaraz będzie ból.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny moja doba bez Męża od tygodnia, skróciła się jeszcze bardziej, ale dajemy radę! Poradźcie, bo mojemu Maluchowi zrobiło się odparzenie w faldce na szyi pod brodą. Ciężko to wietrzyć, bo musiałabym go trzymać z odgięta głową albo rozsuwać te fałdy na siłę palcami. Doczytałam, żeby smarować np.alantanem. Macie jakieś rady? Bo biedak jak kręci głową, to przecież jeszcze bardziej będzie mu się to ocierało i zaraz będzie ból.

Moja starsza córka tak miała przy napięciu mięśniowym. Barki tak do góry podnosiła do góry i ta szyja się chowa. Smarowalam sudocrem żeby nie było gorzej i często przemywaj wacikiem z wodą bo będzie się tam brud gromadził. Dopiero rehabilitację pomogły

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Moja starsza córka tak miała przy napięciu mięśniowym. Barki tak do góry podnosiła do góry i ta szyja się chowa. Smarowalam sudocrem żeby nie było gorzej i często przemywaj wacikiem z wodą bo będzie się tam brud gromadził. Dopiero rehabilitację pomogły

Doczytałam jeszcze że może być od przegrzewania dziecka i za bardzo się wtedy poci i taks się dzieje

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dzięki. To by się zgadzało, rehabilitujemy napięcie, ale właśnie fizjo mówiła, że już jest lepiej z szyją. No nic to, będę smarować też sudo i może więcej na brzuchu chyba będę musiała z nim ćwiczyć. Biedaczek mój.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Angela dzięki. To by się zgadzało, rehabilitujemy napięcie, ale właśnie fizjo mówiła, że już jest lepiej z szyją. No nic to, będę smarować też sudo i może więcej na brzuchu chyba będę musiała z nim ćwiczyć. Biedaczek mój.

Też po karmieniu zobacz czy tam mleczko nie leci bo potem ta szyja się klei 😁
    Mam nadzieję że szybko minie bo my też się z tym namęczyliśmy 😩

kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kid_a wg mnie najlepsza jest zasypka alantan! :) odparzenia strasznie szybko znikają.

kid_aa lubi tę wiadomość

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ