X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeśli u was karmienie trwa przykładowo 15 min, to cały czas dziecko aktywnie ssie i łyka? Czy łącznie jest te 15 przy piersi, a samego łykania mniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Był przeziębiony, bo takie oczy miał łzawe czerwone a z temperaturą to może nie gorączka ale podwyzszona była. Mnie też gardło gdzieś w środku kłuło. Już nie będę zachodzić do sklepów z ciuchami co najwyżej do lidla bo tam zimmniej i szybko zakupy się robi. Zresztą te termometry to do zawału mogą doprowadzić. W zależności gdzie się przyłoży. Jej jak mi dziś głowa pęka, było spoko zanim wypiłam kawę.

Aaa to rozumiem.

Jak nie ma temp to idź na dwór o ile.jest ciepło i bez wiatru.

A ja dziś jestem zdechła, czuję się strasznie zmęczona.. temperatura 36.0 🤦🏼‍♀️
    Cyprian dalej z gorączką ech...
    Ale dziękuję Bogu za siły jakie nam daje ♥️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Dziewczyny, a jeśli u was karmienie trwa przykładowo 15 min, to cały czas dziecko aktywnie ssie i łyka? Czy łącznie jest te 15 przy piersi, a samego łykania mniej?

Nasz synus robi sobie przerwy, zeby «odsapnac», ale zwykle nie dluzej niz 10-15 sekund przerwa… takich przerw podczas karmienia robi calkiem sporo.

Asia11 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Madelyn Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 14:37

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie donoszę, że ciuszki 74 ze Smyka się kurczą w praniu (40 stopni) XD przy mniejszych rozmiarach nie było takiej różnicy. Następne jakie kupię to chyba już 80, lol.. XD

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Uprzejmie donoszę, że ciuszki 74 ze Smyka się kurczą w praniu (40 stopni) XD przy mniejszych rozmiarach nie było takiej różnicy. Następne jakie kupię to chyba już 80, lol.. XD

Dziwne, ale możliwe 🤷

Też zmieniłaś avatar i myślałam, że to jakiś spam 🤣🤣🤣

• mt30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziwne, ale możliwe 🤷

Też zmieniłaś avatar i myślałam, że to jakiś spam 🤣🤣🤣
    A jak objawia się gorączka u dziecka? U mnie termometr na czole pokazywał 37 a na środku głowy 38,na uchu jak przyłożyłam to 39. W nocy miał spocony pasek przy pampersie i stopy.

Już dzwonili z przychodni że szczepieniami. Czy u was zlecali przed badanie krwi crp i morfologię czy tylko badanie? Boje się w ogóle szczepić i nie wiem jaka szczepionka jak już. Mąż chce odroczyć jak skończy 6 miesięcy. Czy będą nas ścigać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    A jak objawia się gorączka u dziecka? U mnie termometr na czole pokazywał 37 a na środku głowy 38,na uchu jak przyłożyłam to 39. W nocy miał spocony pasek przy pampersie i stopy.

Już dzwonili z przychodni że szczepieniami. Czy u was zlecali przed badanie krwi crp i morfologię czy tylko badanie? Boje się w ogóle szczepić i nie wiem jaka szczepionka jak już. Mąż chce odroczyć jak skończy 6 miesięcy. Czy będą nas ścigać?

Nic na siłę

My odroczylismy na 2 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ssie aktywnie 2/3 czasu karmienia, a później odrywa i wraca i tak wiele razy

Mt30 ja mierzę temp ciagle w hednym miejscu i to zależy też od termometra. Nasz w instrukcji miał podane, że na środku czoła mierzyć i tak robię

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zrobić dziecku wyniki z krwi przrd szczepieniami. Na samo oko czasem ciężko coś się dopatrzyc

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Dlatego lepiej mieć zwykły w zapasie żeby w piłce zmierzyć tylko trzeba odjąć 0.5 stopnia. Więc jak pokazuje 37.5 to ma 37

A na tym bezdotykowym termometrze mam żeby mierzyć na środku czoła. Niby gorączka u niemowląt to powyżej 38 stopni a nawet 38.5 ale wiem że Ala ma temperaturę 36.6 max do 37 także pewnie po wyżej to już stan podgorączkowy czy gorączka.

A przed szczepieniem nie kazali robić badań. Jak w szpitalu już szczepiłaś to teraz chyba druga dawka z tego co kojarzę ? No i niektóre są wymagane ale w jakim czasie czy można później to nie mam pojęcia

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Jeżeli ma to byc refundowane, to raczej ciężko, bo przykładowo Rotateq pierwszą dawkę podaję się najpozniej w 12 tygodniu, a cały cykl trzeba zakończyć przed skończeniem 6. miesiąca.

Nam nie zlecali żadnych badań. Teraz dopiero około 3 miesiąca mały miał zleconą morfologię, żelazo i ferrytynę, bo niby przy kp wyczerpują się u dziecka zapasu z ciąży i może mieć anemie. Dzisiaj właśnie byliśmy na pobraniu.

Wiem, że szczepienia to kontrowersyjny temat, ale ja np. bardziej się boję, że dziecko złapie meningokoki, niż szczepienia na nie. Tak samo rota. Nas jak dopadnie jelitówka, to ledwo żyjemy po 2-3 dniach od wymiotow i biegunki, a co dopiero taki maluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 17:04

• mt30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Nic na siłę

My odroczylismy na 2 lata
    a podpisywaliscie papiery, że się nie zgadzacie? Jak legalnie odroczyć? Nasz jest jedynym dzieckiem w domu, do żłobka pewnie pójdzie dopiero od września nst.roku. w szpitalu szczepiony był. Teraz poprostu za duża ilość jak na tak małego człowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    a podpisywaliscie papiery, że się nie zgadzacie? Jak legalnie odroczyć? Nasz jest jedynym dzieckiem w domu, do żłobka pewnie pójdzie dopiero od września nst.roku. w szpitalu szczepiony był. Teraz poprostu za duża ilość jak na tak małego człowieka

Tak,. pisałam, że się nie zgadzamy

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Ja bym się trochę bała że jak się będzie bawić z innym dziećmi np. w piaskownicy i weźmie po kimś coś do buzi, bo to chwila moment i ciężko upilnować że się czymś zarazi 🙈
    No i wiem jak moja prawie 2latka znosi wizyty w przychodni i gdybym miała ją tyle razy szczepić to bym chyba zwariowała 😅 a tak to ma spokój do 5 roku życia. Także wydaje mi się że są plusy i minusy i warto dobrze to przemyśleć 😁 ale to jest tylko moja opinia nie mam nic do tego czy ktoś chce szczepić czy nie 😝

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kropel delicolu podajecie ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mt30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Tak,. pisałam, że się nie zgadzamy
    A w szpitalu szczepiliacie czy też nie? A później jakie szczepienia te co na NFZ czy 5w1,6?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 19:08

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko mi do spamu, no sorry XD Po prostu dzisiaj wyciągałam pranie nowych ubranek na 74 i taki zonk :P

Ja mam tak jak dziewczyny - szczepienia to absolutna podstawa i żadnego odraczania sobie nie wyobrażam. Nasza pediatra zresztą powiedziała - im młodszy organizm tym lepiej je znosi. Szczepimy według kalendarza na wszystko jak leci. Wystarczy poczytać o powikłaniach meningokoków i już człowiekowi się sam portfel otwiera, żeby kupić te szczepionki :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    A w szpitalu szczepiliacie czy też nie? A później jakie szczepienia te co na NFZ czy 5w1,6?

Nie.

Te zwykłe. Po tych 6w1 jest większe prawdopodobieństwo skutków ubocznych. Pierworodny był nimi szczepiony i skutki szły za nim do 10 rż, młodszy państwowymi i wszystko ok.

Koleżanka szczepiła 6w1 już ostatnią dawką i dziecko zatrzymało się w rozwoju, dostało paraliżu i teraz ma 14 lat i porażenie 😞 robili badania aż w USA i ufowodnili, że to poszczepienne skutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała wychodzić z domu gdziekolwiek z myślą, że będę chora lub moje dziecko to bym świra dostała.

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ