LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne wrote:Dziewczyny doradźcie mi co robić. Wczoraj wróciliśmy z pl i Krystyna ma kaszel. Nie kaszle dużo ale jednak co jakiś czas kaszelnie i kichnie. Kataru nie ma. Główka ciepła ale mierzyłam temp w odbycie i 37,2 czyli w porządku bo pół stopnia się odejmuje (poprawcie jeśli się mylę). Jutro ma pierwsze szczepienia. Podawać jej prewencyjnie paracetamol żeby gorączki nie dostała?
Ja kaszle dość mocno. Czy jeśli jestem przeziębiona to nie ma przeciwskazań żeby dziecko szczepić? Bo pewnie ona też ma organizm osłabiony przez moje chorowanie.
Ja bym nie dawała paracetamolu póki gorączki nie ma. I tak pół stopnia się odejmuje ☺️
Ja bym robiła inhalacje rano i wieczorem wtedy katar spływa i się dobrze nos odciąga i na kaszel też może pomóc. I jak za kilka dni nie minie to do lekarza żeby osluchalaJoanne lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja biorę tabletki i dodatkowo gumki bo nie mogę zajść w kolejną ciążę także narazie podwójne zabezpieczenie 🙈 ja okres miałam raz i jak zaczęłam brać tabletki to już nie ma 😅 a i tak jak było wyżej napisane że jak się karmi piersią to są inne tabletki i się przerwy nie robi od brania. I jak przestanie się karmić piersią to trzeba zmienić tabletki bo tamte już nie chronią 😁
I dziewczyny po CC proszę zabezpieczanie się bo jest naprawdę groźne zajście w ciążę tak szybko..😞 możecie to przepłacić życiem swoim lub maluszka 😞 nie chce was straszyć tylko zależy mi na waszym zdrowiu 😘Joanne, Tony, Kalli95, Decemberry lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Joanne wrote:Dzięki za informacje!
Ale tabletki chyba po to się bierze żeby właśnie była ta pewność że nie zaszło się w ciążę? W temacie antykoncepcji jestem całkowicie zielona. Ja na kalendarzyku zawsze leciałam.
To musisz wiedzieć, że żeby teraz zajść w ciążę, wcale nie musisz dostać okresu, bo owulacja jest przed krwawieniem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 12:40
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Czytam Was codziennie jednak nie miałam nic ciekawego do dodania/napisania aż do... niedzieli. No ale po chrzcinach musiałam ochłonąć 😅.
Wyobraźcie sobie, że na naszą salę, 20 min przed rozpoczęciem obiadu wtargnęło 4-ech chamów i prostaków i zjadło/porozwalało nam ciasta z kloszy? W tym samym momencie, gdy kelner wyszedł po nas i prowadził do sali. Typy byli tak bezczelni, że tyle ile mogli wzięli w ręce i cała podłoga była w ciastach, korytarz i schody aż do pokoju, w którym byli. I jeszcze mieli do mnie pretensje, jprdl, bo oni się tylko poczęstowali 🙃. Hotel od razu ich wymeldował i ukarał ich 1000 zł. Żalom i pretensjom nie było końca. I tak, to te same ciasta, które upiekłam z teściową. Normalnie się popłakałam z tego wszystkiego. Myślałam, że pozabijam wszystkich kelnerów... 🤬 Hotel wystawił swoje deserki. Niby powybierali te ciasta, co sie nadawały ale były tak spalcowane i wydotykane, że nikt z gości nie chciał tego jeść. Na szczęście szefowa wzięła wszystko na klatę i zapłaciliśmy 2 tyś. mniej niż powinniśmy. Co się dzieje z dzisiejszym światem to nie wiem.
Na dodatek mąż się rozchorował, Młody też zaczyna coś pokaszliwać. Odciągałam mu już gluty i będę robić inhalacje z soli fizjologicznej. Dałam raz Ibum. Chyba mu smakuje, oblizuje się po nim z 5 minut 😅. Dzwoniłam do przychodni i oczywiście, jak to w Polsce - najbliższy termin na poniedziałek. Wku... się i jak to bywa - pójdziemy prywatnie, by doktorka go przesłuchała. Drugi raz szpitala nie zniosę. 😮💨11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Joanne jak córa nie ma objawów infekcji, tylko Ty to nie jest przeciwskazanie do szczepienia ale to lekarz musi zdecydować. Nie wiem jak u Was to wygląda bo w polskich przychodniach nie wolno przychodzić chorym rodzicom z dzieckiem na szczepienie. My też jutro mamy szczepienie na rota
.
Co do wózków to ja mam 2 wózki. Młodszy w gondoli, starszy jeździ w przyczepce rowerowej. Starszy miał taki bunt na wózek przez kilka miesięcy, że zdarzyło się, że 3 dni z rzędu nie byłam w stanie wyprowadzić go na spacer/plac zabaw. Teraz się przeprosil i z wózkiem i fotelikiem. Na spacery jak idziemy razem to zawsze ktoś ze mną idzie. Planuję na wiosnę/lato kupić dostawkę, taką z kierownicą
żeby nie być uziemiona.
U nas też współżycie leży i kwiczy:D. Mnie się nie chce. I takie odczucia jak Wy też miałam po pierwszym porodzie i teraz. Dopóki karmiłam starszego syna moje libido było poniżej zera i teraz też tak jest.
Mt30 ciężko mi powiedzieć, który czas z dzidziolkiem jest najpiękniejszy. Każdy okres jest na swój sposób magiczny:). Pierwsze 1,5 roku że starszym było dla mnie bardzo męczące fizycznie i psychicznie. Teraz jest taki fajny, można z nim się już pobawić tak sensownie:D, wszystko rozumie. Ma ustalony rytm dnia. Za to młodszy pokazał mi, że te pierwsze miesiące też mogą być spokojne. Jest całkiem inny od brata. Wszystko zależy od dziecka. Ten okres dziecięcy tak szybko mija. Zaraz nasze szkraby będą nastolatkami i już nie będą chciały ciągle do mamy i taty😭.
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
O kurde Ultra-dżasta. Chyba by mnie musieli trzymać żebym z łapami nie skoczyła do tych złodziei. Normalnie niewiarygodne!
A my jeszcze byliśmy dzisiaj na badaniu słuchu, bo w szpitalu dostalismy żółta naklejkę i wszystko wyszło dobrze:)
Kalli95 lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Tony wrote:Jprdl Dżasta co to za bydło
A jak Twój kregoslup?
Nie mam pojęcia, gbury i tyle. Pewnie za x lat będę się z tego śmiać ale teraz to mnie nerwy biorą jak o tym pomyślę.
Z kręgosłupem okej, na szczęście. Nie ma żadnych nowych zmian. Po prostu mnie szczyknęło. Lekarz mówił, że tak się może zdarzyć w trakcie wykonywania gwałtownycch ruchów. A wtedy dosyć szybko się schyliłam 😅.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:Ja biorę tabletki i dodatkowo gumki bo nie mogę zajść w kolejną ciążę także narazie podwójne zabezpieczenie 🙈 ja okres miałam raz i jak zaczęłam brać tabletki to już nie ma 😅 a i tak jak było wyżej napisane że jak się karmi piersią to są inne tabletki i się przerwy nie robi od brania. I jak przestanie się karmić piersią to trzeba zmienić tabletki bo tamte już nie chronią 😁
I dziewczyny po CC proszę zabezpieczanie się bo jest naprawdę groźne zajście w ciążę tak szybko..😞 możecie to przepłacić życiem swoim lub maluszka 😞 nie chce was straszyć tylko zależy mi na waszym zdrowiu 😘
A dlaczego niby jednoskładnikowe nie chronią po zakończeniu karmienia? Przecież to tez tabletki antykoncepcyjne, które może brać kobieta niekoniecznie karmiąca. Ja je dostałam jak jeszcze karmiłam i nie karmie już 10 tyg i dalej je biorę 🤷🏼♀️kamilamhm lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:A dlaczego niby jednoskładnikowe nie chronią po zakończeniu karmienia? Przecież to tez tabletki antykoncepcyjne, które może brać kobieta niekoniecznie karmiąca. Ja je dostałam jak jeszcze karmiłam i nie karmie już 10 tyg i dalej je biorę 🤷🏼♀️
Mi tak mówiono po 1 ciąży.
W necie też takie info tabletki jednoskładnikowe, czyli takie, które można zażywać podczas karmienia piersią, to można rozważyć ponowne ich stosowanie. Są troszkę mniej skuteczne niż "zwykłe" tabletki (dwuskładnikowe), ale i tak ich skuteczność jest wysoka (około 97%, a "zwykłe" tabletki - 99%). Można też spróbować innych "zwykłych" tabletek (czyli tabletek dwuskładnikowych)Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Właśnie apropo leków dla dzieci to co polecacie na gorączkę koniecznie smacznego?
Mamy pedicetamol i ibuprom dla dzieci forte ale mojemu smakoszowi nie smakuje i jak nie ma pustego zoladka to na 90% to zwymiotuje i później nie chce nawet jesc.
Ibum jest smaczniejszy? Macie porównanie? -
Dzasta aż trudno sobie wyobrazić ta sytuacje
No właśnie dostaliśmy wozek od szwagierki ale ja w ogóle z niego nie jestem zadowolona technicznie. Przy drugim dziecku i tak bym nowy kupila a jakoś mi źle ze Stasiek będzie jeździł stara bryka i chce żeby jeszcze nowym się pobujał 😅
Mt30 wstawialas kiedyś zdjecie swojego wozka i wizualnie mega mi się podobal. Jak się sprawdza? Nada się na gruntowe, nierówne drogi? 🙂 -
Co do antykoncepcji to przy nieuprawianiu seksu niepotrzebujemy xd
A tak serio to u nas i tak byłyby tylko gumki. Balabym się bałaganu bo przy hashimoto i tak mi z hormonami w życiu zle 😅
Ale spam zrobilam 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 16:06
-
Kalli95 wrote:A i jeszcze coś. 😅
Myslicie ze dziecko 4 mc moze juz ząbkować? Wydaje mi się to nieprawdopodobneKalli95, Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹