X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie czy któraś z Was się z tym zmaga/zmagała - jeśli chodzi o współżycie - u mnie to jakaś tragedia... Nie dość, że krocze zrobiło się bardzo tkliwe, od razu otarcia albo ranki (mimo mucovaginu) to jeszcze sama penetracja graniczy z cudem - jest tak potwornie ciasno, w efekcie dość boleśnie. To mięśnie dna miednicy? Urofizjo pomoże?
    edit: ciekawe czy cc miało na to wpływ, albo fakt, że mieliśmy zakaz zbliżenia w ciąży (najpierw krwawienia, później łożysko przodujące).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 20:56

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie czy któraś z Was się z tym zmaga/zmagała - jeśli chodzi o współżycie - u mnie to jakaś tragedia... Nie dość, że krocze zrobiło się bardzo tkliwe, od razu otarcia albo ranki (mimo mucovaginu) to jeszcze sama penetracja graniczy z cudem - jest tak potwornie ciasno, w efekcie dość boleśnie. To mięśnie dna miednicy? Urofizjo pomoże?
    U mnie trudno powiedzieć. Jakieś takie mam to wszystko napięte, bardzo piecze na początku, jakby scianki przy wejściu a potem w trakcie już jest ok i nic nie boli. Nie wiem tez czy to kwestia nawilżenia. Stosuje lubrykanty. Także ochota na seks u mnie marna. Mam wrażenie, ze w połogu miałam większą ochotę niż teraz.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    edit: ciekawe czy cc miało na to wpływ, albo fakt, że mieliśmy zakaz zbliżenia w ciąży (najpierw krwawienia, później łożysko przodujące).

Mi urofizjo poleciła z Rossmana żel intymny "your Kaya"
    Ja mam słabe dno macicy ale nie mam jakoś tam mega ciasno ale bez tego żelu też miałam rany

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Jestem po cc a tez mam taki problem. Bez sensu... Dam sobie jeszcze chwile i pewnie czeka mnie fizjouro

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Tony Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kidaa, ja bym stawiała na jakieś spięcia w dnie miednicy i wybrala się do urofizjo.
    Powiem Wam, że u nas jeszcze nie było nawet próby seksu od porodu. Mąż już bardzo chce, ja tak średnio, ale kurde ciężko jest o chwilę dla siebie. On ciagle pracuje i dyżuruje, dziecko mało śpi, a jak już usnie to zwykle już nie mam siły na nic. A teraz jestem 2 tygodnie u rodziców. W dodatku nie podoba mi się mój brzuch i piersi i czuje się niepewnie. Muszę się w końcu przemóc...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Kidaa, ja bym stawiała na jakieś spięcia w dnie miednicy i wybrala się do urofizjo.
    Powiem Wam, że u nas jeszcze nie było nawet próby seksu od porodu. Mąż już bardzo chce, ja tak średnio, ale kurde ciężko jest o chwilę dla siebie. On ciagle pracuje i dyżuruje, dziecko mało śpi, a jak już usnie to zwykle już nie mam siły na nic. A teraz jestem 2 tygodnie u rodziców. W dodatku nie podoba mi się mój brzuch i piersi i czuje się niepewnie. Muszę się w końcu przemóc...

My tylko 2 razy bo nie ma czasu 😅😅 teraz co noc Maja do nas do łóżka przychodzi 🫣 nie wiem czy nie jest zazdrosna że Ala śpi z nami w pokoju 🤔
    A jak jest czas to czasami się nie chce 🫣
    A co do wyglądu to mi się brzuch nie podoba i blizna 🙄
    A dzisiaj od męża usłyszałam że bardzo schudłam 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    U nas byla jedna proba i przez moj bol skonczylo się klapą 😓
    Tez jakos się mijamy bo ja po całym dniu z dzieckiem jestem tak zmęczona ze zasypiam razem ze Stasiem

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym problemem przy zbliżeniu już jakiś czas temu wam pisałam. Jest tylko odrobię lepiej. Wcześniej miałam w przedsionku pochwy takie mikropęknięcia, teraz mam takie jakby nadżerki wielkości główki szpilki ( tak to określą mój mąż). Myślę,że to kwestia hormonów, nawilżenie tylko odrobinę pomaga.

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze starszakami ~2 lat, jak wasze starszaki zachowywały sie na spacerach? Szły same? Czy miałyście wózki blizniacze, dostawki? Daleko chodziłyście na spacery?

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dziewczyny ze starszakami ~2 lat, jak wasze starszaki zachowywały sie na spacerach? Szły same? Czy miałyście wózki blizniacze, dostawki? Daleko chodziłyście na spacery?

Moja jak nauczyła się chodzić to w wózku już wcale nie chciała, nawet jak była mega zmęczona to nie usnęła. Więc teraz jak na spacer po osiedlu to chodziła na nóżkach a jak gdzieś dalej to kupiłam dostawke taka siedzącą

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze zbliżenia to tez był dla mnie ból i tak jak mówi Tony mi urofizjo powiedziała, że to spięcia w dnie miednicy, a nie obniżenie napięcia. Kazała mi zamiast zaciskać mięśni kegla, to skupić się na świadomym ich rozluźnianiu i mimo bólu nie zniechęcać się tylko uprawiać seks, bo to najlepsze lekarstwo na dolegliwości dna miednicy. W moim przypadku akurat mówiła, że spięcia mogły mi się zrobić przez to, że poród niemal do pełnego rozwarcia szedł naturalnie, a finalnie się tak nie zakończył i te wszystkie tkanki itp nie rozluźniły się do końca po porodzie. Skłamałabym jakbym powiedziała, że przytulamy się jakoś często, ale jednak staramy się żeby był na to i czas i chęci i już jest o niebo lepiej :)

age.png

age.png
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Wasze maleństwa też tak sie "śmieją kaszląc"? :)
    Ej, tak! 😀 zastanawiałam się ostatnio, o co chodzi i czemu jest jej tak wesoło, jak kaszle 😂

Nosia, Joanne lubią tę wiadomość

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam długi wywód i się nie opublikował, ale dobra, nie poddam sie :P wracam po dłuższej przerwie, nie udzielałam się, ale czytalam Was w miare na bieżąco :)
    U mnie podczas seksu boli troche na początku, czuję dyskomfort i pieczenie. Później robi się trochę lepiej. Za to zaczęła się u mnie fobia przed zajściem w kolejna ciążę. Biorę tabletki jednoskładnikowe, ale i tak mam stresa. A wy, zabezpieczacie się jakoś?

• Joanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, a u mnie sex po ciąży nabrał na jakości. Na miarę mojego faceta oczywiście 😉 niestety bogiem sexu to on nie jest ale do zbliżeń dochodzi dużo częściej, jakoś tam też się stara żeby gra wstepna była, i zbliżenia trwają dłużej ale w sensie że z kilkunastu sekund zrobiło się kilkadziesiąt, dla mnie nadal za mało żeby osiągnąć pełną satysfakcję, no ale na bezrybiu i rąk ryba😉
    Też czuję że jest ciaśniej po ciąży i nie tak mokro ale nie odczuwam dyskomfortu z tym związanego.

Brzuch też nie jest najpiękniejszy i czuję się lepiej bez ubrań niż w ubraniach bo jak jestem ubrana to brzuch jest mega wystający. Co bym nie zakładała to muszę zwracać uwagę czy nie jest zbyt opiete na brzuchu. Blizna czerwona ale wygląda ok. Nie mam z tym problemów. Piersi duże ale brakuje im jędrności. Są też na całej ich powierzchni takie drobne i krótkie rozstępy i pomimo że wiem że powinnam się tym przejmować bo pewnie zostaną mi na zawsze, to jakoś tak nie nie przejmuje i niczym nie smaruje tego😬

Bardzo dumna jestem z mojej rodziny. W dzieciaku jesteśmy zakochani, w sobie zakochani i wszystko dobrze się układa.

Mam ogromny sentyment do zdjęć z czasów ciąży i wszystkiego co z tym było związane i jak na yt albo na fb wyświetlają mi się filmiki z porodów to oglądam i płaczę😭 Bardzo sentymentalna się zrobiłam.

kamilamhm, Decemberry, KaroInka, meggie94, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Za to zaczęła się u mnie fobia przed zajściem w kolejna ciążę. Biorę tabletki jednoskładnikowe, ale i tak mam stresa. A wy, zabezpieczacie się jakoś?

Nie zabezpieczamy się i boję się zajść w ciążę ale z tego powodu że jestem po cesarce i lepiej żeby się wszystko wygoiło. Doktorka kazała odczekać minimum pół roku. Potem będę leciała na kalendarzyku i jeśli zajdę w ciążę niechcący to ok, ale chciałabym starać się o dziecko tak za rok około chociaż nie wiem czy tyle wytrzymamy😅

Teraz myślę pomyśleć😉 o tabletkach ale sama nie wiem... nie miałam jeszcze okresu i mam nadzieję że wróci jak najpóźniej a jak będę brała tabletki i robiła te tygodniowe przerwy to będę miesiączkować, prawda?

age.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny ze starszymi dziećmi. Który miesiąc, etap jest wieku niemowlęcym jest najfajniejszy i najłatwiejszy? Czas tak zapiernicza, że się nie obejrzymy i będą 1 urodziny :). U mnie pierwszy miesiąc był jak dotąd najbardziej męczący. Teraz prawie cykliczny rytm i jest fajnie. Zastanawiam się czy tak zostanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 11:13

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Nie zabezpieczamy się i boję się zajść w ciążę ale z tego powodu że jestem po cesarce i lepiej żeby się wszystko wygoiło. Doktorka kazała odczekać minimum pół roku. Potem będę leciała na kalendarzyku i jeśli zajdę w ciążę niechcący to ok, ale chciałabym starać się o dziecko tak za rok około chociaż nie wiem czy tyle wytrzymamy😅

Teraz myślę pomyśleć😉 o tabletkach ale sama nie wiem... nie miałam jeszcze okresu i mam nadzieję że wróci jak najpóźniej a jak będę brała tabletki i robiła te tygodniowe przerwy to będę miesiączkować, prawda?

Ja tez nie mialam jeszcze okresu. Jeśli karmisz piersią, to można brać tylko tabletki jednoskładnikowe, ich jest 28 i bierze się bez przerwy. Nie ma tej przerwy na krwawienie z odstawienia. U mnie nie było żadnych plamien ani nic. Ale wolałabym jednak mieć ten okres, bo przynajmniej wtedy człowiek wiedział, że nie jest w ciąży, a teraz nie mam tej pewności 😆

Joanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dwójka pierwsza to starszak był antywózek i wszędzie na nóżkach, więc nie miałam nic.
    Teraz dwójka młodszych na krótkie spacery starszak na nóżkach, dłuższe spacery dwa pojedyncze wózki.
    Myślałam o podwójnym wózku, ale nie kupiłam, bo dwa pojedyncze też moim zdaniem potrzebne są jak idziemy tylko z jednym dzieckiem.
    Dostawki nie rozważałam- jestem niska i w moim odczuciu źle by mi się prowadziło. Poza tym jakoś tego nie czułam rozwiązania i mnie nie przekonywało.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Ja tez nie mialam jeszcze okresu. Jeśli karmisz piersią, to można brać tylko tabletki jednoskładnikowe, ich jest 28 i bierze się bez przerwy. Nie ma tej przerwy na krwawienie z odstawienia. U mnie nie było żadnych plamien ani nic. Ale wolałabym jednak mieć ten okres, bo przynajmniej wtedy człowiek wiedział, że nie jest w ciąży, a teraz nie mam tej pewności 😆

Dzięki za informacje!
    Ale tabletki chyba po to się bierze żeby właśnie była ta pewność że nie zaszło się w ciążę? W temacie antykoncepcji jestem całkowicie zielona. Ja na kalendarzyku zawsze leciałam.

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi co robić. Wczoraj wróciliśmy z pl i Krystyna ma kaszel. Nie kaszle dużo ale jednak co jakiś czas kaszelnie i kichnie. Kataru nie ma. Główka ciepła ale mierzyłam temp w odbycie i 37,2 czyli w porządku bo pół stopnia się odejmuje (poprawcie jeśli się mylę). Jutro ma pierwsze szczepienia. Podawać jej prewencyjnie paracetamol żeby gorączki nie dostała?
    Ja kaszle dość mocno. Czy jeśli jestem przeziębiona to nie ma przeciwskazań żeby dziecko szczepić? Bo pewnie ona też ma organizm osłabiony przez moje chorowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 12:13

age.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ