X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam Wam moje łobuzy 😊

Nosia, Angelaaaa, kid_aa, Altair lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/a25ae8fb1415.jpg.html

Ale super- takie duże dzieciaki i teraz maluch🥰 u nas też była duża roznica wieku, ja miałam 11, brat 9 lat jak urodził się najmłodszy. Dobrze to wspominam.

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, Nosia, trzymajcie się ❤️ Ja też wczoraj i dzisiaj miałam doła. Bardzo zmęczona jestem przez te częste karmienia w nocy a mój chłop ostatnio dużo pracuje i nie zajmuje się dzieckiem. Małej ze mną się już nudzi i marudzi często, a jak Bartek z nią jest to jej wystarczy że się na niego patrzy i jest spokój. Leży i się gapi a ja muszę jej non stop jakieś atrakcje wymyślać 😂😂

Nie wiem czy z pepco rozmiary są zanizone czy nie, ale miałam dwa nowe bodziaki 68. Wyprałam, założyłam dziecku- w rękawach dobre, w obwodzie szerokie więc ta moja klucha wlazła, w kroczu brakuje z 6cm żeby zapiąć 😂

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

Czy rehabilitacja pomogła starszemu synkowi na refluks? Czy to przeszło po "pionizacji"?

Zaczęło przechodzić jak syn zaczął raczkować. Miał chyba 8,5 msca. Rehabilitacja może trochę pomogła na te napięcia w ciałku.
    No i tak jak Meggie94 i Altair pisały to dużo dzieci ma cofki. Płynny pokarm i pozycja leżąca nawet u dzieci nierefluksowych powoduje, że czasem mają takie dolegliwość. Jak humor dopisuje to dobrze. Mój syn był wiecznie jęczący i wiecznie na rękach I to tylko w pionie i jeszcze żebym chodziła cały dzień 😵.

My też po Covidzie. Ja mimo 4 dawek przeszłam chyba najgorzej z domowników. Kaszel męczy mnie już 3 tydzień. Szczepiłam się w ciąży i Olek nie miał żadnych objawów, kompletnie nic. Jedynie kupy były tragiczne ale to po rotateq bo zbiegło nam się to w tym samym czasie.

Decemberry ja starszego szczepiłam rotarixem bo tak nam polecila pediatra przy refluksie i nic starszemu synowi się nie działo. Brzucho ok. Za to teraz po rotateq u młodszego po 2 dawce było ciężko. Po pierwszej nic się nie działo. Już się boję 3 dawki co to będzie. Pierwszy raz widziałam, że kupa może być zielona jak trawa i jeszcze te nitki krwi ale Olek chyba ogólnie znosi szczepienia gorzej od starszego brata. Miejsce po szczepieniu na gruźlicę też nam się brzydko goi a u starszego nie ma śladu.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Zaczęło przechodzić jak syn zaczął raczkować. Miał chyba 8,5 msca. Rehabilitacja może trochę pomogła na te napięcia w ciałku.
    No i tak jak Meggie94 i Altair pisały to dużo dzieci ma cofki. Płynny pokarm i pozycja leżąca nawet u dzieci nierefluksowych powoduje, że cza

My też po Covidzie. Ja mimo 4 dawek przeszłam chyba najgorzej z domowników. Kaszel męczy mnie już 3 tydzień. Szczepiłam się w ciąży i Olek nie miał żadnych objawów, kompletnie nic. Jedynie kupy były tragiczne ale to po rotateq bo zbiegło nam się to w tym samym czasie.

Decemberry ja starszego szczepiłam rotarixem bo tak nam polecila pediatra przy refluksie i nic starszemu synowi się nie działo. Brzucho ok. Za to teraz po rotateq u młodszego po 2 dawce było ciężko. Po pierwszej nic się nie działo. Już się boję 3 dawki co to będzie. Pierwszy raz widziałam, że kupa może być zielona jak trawa i jeszcze te nitki krwi ale Olek chyba ogólnie znosi szczepienia gorzej od starszego brata. Miejsce po szczepieniu na gruźlicę też nam się brzydko goi a u starszego nie ma śladu.

W pracy u nas wszyscy mieli covida. Osoby szczepione przechodzily najdluzej i najgorzej. Tak samo w mojej rodzinie. I tak jak kiedyś chyba pisałaś, ze uj z tych szczepien jak i tak człowiek zdycha strasznie i tak zle przechodzi C18 :(

Co do rotateq to u nas po 2 dawce byly 2 tygodnie zielone kupki jak szpinak, balam sie 3 dawki ale jest znośnie. Kupki zolte ale z malymi nitkami krwi no i śluzowe. Juz ku końcowi. Nie wiem czy powinni szczepić czymś takim dzieci :/

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Tysia świetne masz dzieciaki 😀 Piekne mają rysy twarzy 😻

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dżasta, Nosia, trzymajcie się ❤️ Ja też wczoraj i dzisiaj miałam doła. Bardzo zmęczona jestem przez te częste karmienia w nocy a mój chłop ostatnio dużo pracuje i nie zajmuje się dzieckiem. Małej ze mną się już nudzi i marudzi często, a jak Bartek z nią jest to jej wystarczy że się na niego patrzy i jest spokój. Leży i się gapi a ja muszę jej non stop jakieś atrakcje wymyślać 😂😂

Nie wiem czy z pepco rozmiary są zanizone czy nie, ale miałam dwa nowe bodziaki 68. Wyprałam, założyłam dziecku- w rękawach dobre, w obwodzie szerokie więc ta moja klucha wlazła, w kroczu brakuje z 6cm żeby zapiąć 😂
    Mojej małej obcy ludzie tez sie podobaja i jest zachwycona. A w domu tak jak mówisz. Nuda 🙄 i kwęka. Naprawdę to jest wyczerpujące.. Moj mąż teraz nic sie nie zajmuje dzieckiem. Myśli chyba, ze jak ja noszę i zabawiam a on siedzi z boku i pije herbatę to ze to jest jego opieka i zabawa. Tak samo jak pampersa zmienia, no to moimi rękami. Siedzi z boku i patrzy. Jedynie pomaga przez chwilę przy kąpieli. A tak to wiecznie go nie ma a jak przyjeżdża to jest zmęczony i mu się nie chce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 06:18

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Mojej małej obcy ludzie tez sie podobaja i jest zachwycona. A w domu tak jak mówisz. Nuda 🙄 i kwęka. Naprawdę to jest wyczerpujące.. Moj mąż teraz nic sie nie zajmuje dzieckiem. Myśli chyba, ze jak ja noszę i zabawiam a on siedzi z boku i pije herbatę to ze to jest jego opieka i zabawa. Tak samo jak pampersa zmienia, no to moimi rękami. Siedzi z boku i patrzy. Jedynie pomaga przez chwilę przy kąpieli. A tak to wiecznie go nie ma a jak przyjeżdża to jest zmęczony i mu się nie chce..

Ale Ty będąc w pracy 24/7 nie jesteś zmęczona? A kiedy Ty masz sobie usiąść z herbatką i odpocząć ? 😡

Ja dziś na noc wyniosłam się do drugiego pokoju… Miałam takie ataki kaszlu, że nie chciałam budzić Młodej a i sama się męczyłam bo wtedy się hamowałam i bardziej dusiłam… I poszłam spać do drugiego pokoju gdzie kaszlalam do 2 w nocy, myślałam ze się zadusze… 😭

Decemberry lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia dlatego wracam do pracy na weekendy. Posiedzi przez weekend z dzieckiem to będzie wiedział ile w tym przyjemności a ile obowiązku. Trochę się boję jak sobie poradzi bo to już za rowno miesiąc, ale cóż. Po południu będę jeździć do pracy to wyjdzie z dzieckiem na spacer, on lubi długie spacery to już godzina dwie mu odpada, o 19 Młoda idzie spać.

Ja rozumiem że on po pracy przyjeżdża zmęczony, dlatego na tygodniu nie wymagam od niego zbyt wiele- spędzenia godziny z dzieckiem a ja w tym czasie robię coś w kuchni. Ale w weekendy już potrzebuję więcej pomocy.

Na sobotę robię pierwszy tort na zamówienie! Wróciłam do tortów bo już tego potrzebowałam. Zobaczymy czy obejdzie się w miarę bezstresowo pomimo że zgubiłam przepis akurat na ten biszkopt co jest zamowiony🙈

Altair, Nosia lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie mi na uporczywy kaszel zawsze pomagały tabletki thiocodin, ale nie pamiętam czy karmisz piersią i nie wiem czy przy karmieniu je można brać. Nas na szczęście omijały choróbska. Jak byliśmy w pl to się przeziębiłam i brałam orofar. Nie sprawdzałam nawet czy można matkom karmiącym, dopiero zdałam sobie z tego sprawę. Ale wtedy Krysia przesypiała całą noc i brałam go po ostatnim karmieniu.

Nie szczepiłam się na covid. Nie potrafię zaufać tak szybko wynalezionej szczepionce. Moja szczepionka to były ogórki kiszone😉 całą tą pseudopandemię się nimi żywiłam i nawet nauczyłam się pić sok żeby nie marnować. Teraz wchodzi mi lepiej niż Fanta😂

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Super ekipa:)

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Meggie mi na uporczywy kaszel zawsze pomagały tabletki thiocodin, ale nie pamiętam czy karmisz piersią i nie wiem czy przy karmieniu je można brać. Nas na szczęście omijały choróbska. Jak byliśmy w pl to się przeziębiłam i brałam orofar. Nie sprawdzałam nawet czy można matkom karmiącym, dopiero zdałam sobie z tego sprawę. Ale wtedy Krysia przesypiała całą noc i brałam go po ostatnim karmieniu.

Nie szczepiłam się na covid. Nie potrafię zaufać tak szybko wynalezionej szczepionce. Moja szczepionka to były ogórki kiszone😉 całą tą pseudopandemię się nimi żywiłam i nawet nauczyłam się pić sok żeby nie marnować. Teraz wchodzi mi lepiej niż Fanta😂

Dziękuje za polecajke! ❤️ Nie karmie wiec chociaż mam pełna swobodę leczenia… A do szczepionki mam takie samo podejście i tez się nie szczepilam, ale oczywiście uważam że każdy sam powinien decydować o sobie w takiej kwestii i jak ktoś się szczepił to spoko 😊

kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry, na jakich grupach dotyczących laktacji jesteś? Muszę komuś polecić:)

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie od podnoszenia nóg do góry wasze dzieciaki zaczeły chwytać nóżki rączkami? Mój unosi pod kątem prostym i się kołysze narazie.

Jej dziś była nowa Pani dr, mały wpadł w histerię... Nie wiem czy on już rozpoznaje obce osoby czy poprostu, źle do niego podeszła.

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ale super- takie duże dzieciaki i teraz maluch🥰 u nas też była duża roznica wieku, ja miałam 11, brat 9 lat jak urodził się najmłodszy. Dobrze to wspominam.
    Joanne to u nas jest identyczna różnica wieku 😁 I też dziewczynka najstarsza i dwóch chłopaków 😁

Joanne lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo już nie mam siły psychicznie i fizycznie.. co wracam od lekarza to płacze z bezradności 😭

Dzisiaj byłam z nią u alergologa bo mieliśmy mieć wizytę kontrolną, wcześniej mówiła że dzieciom do 3 lat wychodzą fałszywe wyniki ( w szpitalu też tak mówią ) no i jej zrobili na alergię i wszystkie wyszły ujemne. I dziisja ta lekarka stwierdziła że nie ma uczulenia i zakończyła leczenie.. a ja jej mówię że to po zwykłym bebilonie mdostala wysypki a teraz jej na Bebilon pepti i pewnie po tym poprawa to stwierdziła że te mleko pebiwnie lepiej trawi.. także od niej refundacji dalej nie dostanę.. a 6 kwietnia mamy kontrolę w przychodni szpitalnej więc mam nadzieję że oni coś zaradzą..

No ale mamy kolejny problem w szpitalu robiła kupy ze śluzem tak jak zawsze lub pół płynne i też średnio im się podobały.. od poniedziałku robi kupy praktycznie rozwolnienie.. jakbym pampersa wzięła do góry nogami to by kapało i alergolog widziała dzisiaj tą kupę i sie aż przeraziła 😩 i ja nie wiem czemu te kupki takie są jeszcze ileś razy dziennie ulewa i się boje ze znowu za mało przytyje 😭😭 alergolog mówi że my nadal powinniśmy być pod opieką Gastroenterologa i że dziwne że wszystkie wyniki są w normie.. co ja mam zrobić ? Każdy lekarz mówi co innego jestem załamana 😭 we wtorek wizyta u pediatry na kontrolę a ja już się trzese jak ona z waga wygląda i co te kupy oznaczają..

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ale Ty będąc w pracy 24/7 nie jesteś zmęczona? A kiedy Ty masz sobie usiąść z herbatką i odpocząć ? 😡

Ja dziś na noc wyniosłam się do drugiego pokoju… Miałam takie ataki kaszlu, że nie chciałam budzić Młodej a i sama się męczyłam bo wtedy się hamowałam i bardziej dusiłam… I poszłam spać do drugiego pokoju gdzie kaszlalam do 2 w nocy, myślałam ze się zadusze… 😭
    Ja pije zimne herbaty 😀 jak tylko zaleje to albo mała chce jesc albo kupka albo płacze albo kurier. Ja na ciepła herbatę nie zasługuje. Muszę bardziej się postarać... 😀😉🙄
    Ciężko jest momentami. Ostatnio po ciężkim dniu mój mąż dostał ochoty na pieszczoty. Opieprzyłam go i poszlam spac. Powiedziałam, że jakby chociaż w jednej rzeczy mi pomógł w dzień to może miałabym ochotę. A tak to mam ochotę żeby zszedł mi z oczu.. On jest naprawdę cudownym facetem ale ostatnio strasznie mnie zawodzi jeśli chodzi o opiekę nad malutkąi takie zwyczajne odciążenie fizyczne i psychiczne. 7kg nawet na karmienie, odbijanie podnieść to czuję w kręgosłupie.

Co do kaszlu strasznie współczuję :/ i rozumiem. Ja jak mialam straszny katar to cala noc wychodziłam żeby nos wysmarkać bo mala się budziła. Ja mam takie kaszle alergiczne czasami i wtedy pomagają tabletki na alergię.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Nosia dlatego wracam do pracy na weekendy. Posiedzi przez weekend z dzieckiem to będzie wiedział ile w tym przyjemności a ile obowiązku. Trochę się boję jak sobie poradzi bo to już za rowno miesiąc, ale cóż. Po południu będę jeździć do pracy to wyjdzie z dzieckiem na spacer, on lubi długie spacery to już godzina dwie mu odpada, o 19 Młoda idzie spać.

Ja rozumiem że on po pracy przyjeżdża zmęczony, dlatego na tygodniu nie wymagam od niego zbyt wiele- spędzenia godziny z dzieckiem a ja w tym czasie robię coś w kuchni. Ale w weekendy już potrzebuję więcej pomocy.

Na sobotę robię pierwszy tort na zamówienie! Wróciłam do tortów bo już tego potrzebowałam. Zobaczymy czy obejdzie się w miarę bezstresowo pomimo że zgubiłam przepis akurat na ten biszkopt co jest zamowiony🙈
    Super, ze wracasz do tortów! ❤️ Wyślij koniecznie zdjęcia, trochę pocieszymy oczy :D
    Maz sobie poradzi z Krysią :)

Joanne lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie jestem specjalistą pediatrii, ale mi też to bardziej wygląda na problem gastrologiczny. Pogadałabym z gastrologiem na temat badań w kierunku zaburzeń wchłaniania. Robili w szpitalu badanie kału w kierunku pasożytów?
    Te płynne kupy są pomimo stosowania bebilonu pepti?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Decemberry, na jakich grupach dotyczących laktacji jesteś? Muszę komuś polecić:)

"Mamy ściągające mleko - karmienie piersią inaczej (KPI)" to jedyna sensowna grupa, na innych jest bardzo duży ostracyzm i nawet widziałam grafikę, w której matki karmiące inaczej bardzo degradowali. Generalnie mamy kpi są gorzej traktowane niż mm mam wrażenie xD Byście widziały minę nowej pediatry jak powiedziałam, że my korzystamy z dobrodziejstwa laktatora. Powiedziała, że ja nie karmię butelką, tylko laktatorem XD

Ale mam na to wyrąbane. Grono mam kpi to w końcu grono, w którym nie czuję się niewystarczająca. Tam sporo lasek dokarmia mm w razie potrzeby i nikt halo nie robi, gdy ktoś chce wygaszać laktację po 3 mc heroicznej walki.

Dżasta trzymam kciuki za zdrówko, Twoje Meggie też. Szybko zdrowiejcie. Wiosna idzie, to zaraz Wam się poprawi.

kid_aa, Altair, Joanne lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ