LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie, chyba potrzebujesz swego rodzaju dr House'a dla malutkiej. Może podołączaj do grup pokroju refluksów, alergii i innych i po prostu dodawaj posty z dokładnym opisem co jest malutkiej, jak wyglądało leczenie i tak dalej? Myślę, że czasem od zwykłych ludzi można się dowiedzieć więcej niż od lekarzy.
Np. Przy tym refluksie czytam, że super sprawdza się osteopata i właśnie szukam jakiegoś dla syna.
Robili diagnostyke Twojej córze - gastroskopie, ph metrie itd? Usg? Sprawdzali, czy to nie wgłobienia jelita?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:Angela, nie jestem specjalistą pediatrii, ale mi też to bardziej wygląda na problem gastrologiczny. Pogadałabym z gastrologiem na temat badań w kierunku zaburzeń wchłaniania. Robili w szpitalu badanie kału w kierunku pasożytów?
Te płynne kupy są pomimo stosowania bebilonu pepti?
Tak te kupy robi na Bebilon pepti + moje mleko odciagniete podaje, na moim mleku samym miała zawsze kupę ze śluzem a tu teraz gorsze te kupy 😭
Tak robili badanie kału na pasożyty wszystkie wyniki prawidłoweMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
USG brzucha robili i głowy, badanie kału i moczu i na alergię wszystkie wyniki dobre. Nie wiem czy myśleli że dadzą mm ona przybierze na wadze i będzie po problemie ?😩
30marca powinna mieć szczepienie na rotawirusa bo już miała raz przekładane a przy takich problemach to strach szczepić żeby gorzej nie było 😩
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:USG brzucha robili i głowy, badanie kału i moczu i na alergię wszystkie wyniki dobre. Nie wiem czy myśleli że dadzą mm ona przybierze na wadze i będzie po problemie ?😩
30marca powinna mieć szczepienie na rotawirusa bo już miała raz przekładane a przy takich problemach to strach szczepić żeby gorzej nie było 😩strasznie wodniste i też wylewające z pampersa. Takze w waszym przypadku chyba bym odłożyła jeśli malutka już teraz ma takie rewolucje 💩 współczuję Ci bo wiem, ze bezradność jest najgorsza a co lekarz to albo olewka albo diagnoza byle się pozbyć. Dobrze, ze wyniki ze szpitala w porządku. Nie załamuj się tylko trzeba szukać dalej. Chyba Decembery ma rację. Szukaj na forach, opisuj problem, moze ktoś miał coś podobnego. Od kiedy u was zaczęły się takie kupki? Bo chyba na początku nie było u was z tym problemu?
-
Nosia wrote:U nas po tych szczepieniach na rota kupy okropne są
strasznie wodniste i też wylewające z pampersa. Takze w waszym przypadku chyba bym odłożyła jeśli malutka już teraz ma takie rewolucje 💩 współczuję Ci bo wiem, ze bezradność jest najgorsza a co lekarz to albo olewka albo diagnoza byle się pozbyć. Dobrze, ze wyniki ze szpitala w porządku. Nie załamuj się tylko trzeba szukać dalej. Chyba Decembery ma rację. Szukaj na forach, opisuj problem, moze ktoś miał coś podobnego. Od kiedy u was zaczęły się takie kupki? Bo chyba na początku nie było u was z tym problemu?
Kupki ze śluzem jak była u mnie na piersi jakoś jak miała ponad miesiąc i zaczęła słabo na wadze przybierać
A teraz od poniedziałku ma takie kupki chyba po tym bebilonie pepti ale za to wysypka zniknęła 🤷♀️
Jutro mamy wizytę u pediatry bo się boje o te kupki 😩 a ulewa sporadycznie kilka razy w ciągu dnia jakoś od kilku tygodniMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mąż wraca właśnie z przychodni z Wiką, osluchowo jest czysto, ale gardło czerwone
Mamy dawać witaminę C i 2x dziennie inhalacje z benodilu, jakby się pogarszało zamiast polepszać to zapisała na receptę jeszcze antybiotyk, ale żeby na razie nie podawać tylko spróbować z inhalacjami.
-
Angelaaa tak jak dziewczyny pisały, ja też bym napisała na grupie na fb- albo "mama karmiącą na diecie eliminacyjnej" ewentualnie na "refluksowe dzieci- alergie pokarmowe i problemy jelitowe". Tam są mamy, które miesiącami szukały co uczula ich dzieci. Napewno znajdzie się jakaś dziewczyna, która miała podobną sytuację i coś pokieruje. Na mamie karmiącej moderatorki też mają duża wiedzę i pomogą. A czy lekarze kazali Ci odstawić coś jeszcze oprócz bmk? Może wgle powinnaś zrezygnować na min 6 tyg z tych najczęstszych alergenów-jajko+kurczak, ryby morskie, cytrusy, orzechy (w tym kokos, migdal), soja, kakao, pszenica no i bmk. A co do bebilon pepti to jak nie przechodzi to zostają jeszcze bardziej rozbite mieszanki- nutramigen i neocate. Nie rozumiem czemu ten alergolog nie chce Wam przepisać na receptę refundowana mleka
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 16:09
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Nosia wrote:U nas po tych szczepieniach na rota kupy okropne są
strasznie wodniste i też wylewające z pampersa. Takze w waszym przypadku chyba bym odłożyła jeśli malutka już teraz ma takie rewolucje 💩 współczuję Ci bo wiem, ze bezradność jest najgorsza a co lekarz to albo olewka albo diagnoza byle się pozbyć. Dobrze, ze wyniki ze szpitala w porządku. Nie załamuj się tylko trzeba szukać dalej. Chyba Decembery ma rację. Szukaj na forach, opisuj problem, moze ktoś miał coś podobnego. Od kiedy u was zaczęły się takie kupki? Bo chyba na początku nie było u was z tym problemu?
-
mt30 wrote:U nas też wodniste były i wymiotował po jedzeniu przez 2 tyg.. i waga poleciała w dol. Po szczepieniu dodatkowo wrócił katar, który prawie wyleczyliśmy przed. Także do szczepień trzeba byc w pełni zdrowym, pewnie tydzień przed lub dwa nie mieć żadnych objawów. Bo taka biegunka bardzo osłabia organizm. dziś byliśmy na drugiej dawce i pielęgniarka mówiła, żeby zwiększyć probiotyk i dawać dwa razy dziennie. Zaszłam do Gemini, a tam dicoflor 40zl, duża różnica do cen w sklepach internetowych.
Podaje dicoflor caly czas. Na szczęście szczepienia na rota juz za nami -
U nas od dłuższego czasu kupy są bardzo w kratkę. Już myślałam ostatnio że po probiotyku są ok, ale znowu czasami zielona, czasami śluzowate, czasami ładna. Lotetia. Na szczęście u nas przyrosty już są dobre i maly pogodny, więc się nie przejmuję.
Też myślę, że na forach dowiesz się najwięcej. Można też się doradzić o sensownego lekarza w danym mieście. Bo tak to często człowiek błąka się po różnych specjalistach, którzy mają nietrafne diagnozy albo nie widzą problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 17:45
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny pomóżcie bo już nie mam siły psychicznie i fizycznie.. co wracam od lekarza to płacze z bezradności 😭
Dzisiaj byłam z nią u alergologa bo mieliśmy mieć wizytę kontrolną, wcześniej mówiła że dzieciom do 3 lat wychodzą fałszywe wyniki ( w szpitalu też tak mówią ) no i jej zrobili na alergię i wszystkie wyszły ujemne. I dziisja ta lekarka stwierdziła że nie ma uczulenia i zakończyła leczenie.. a ja jej mówię że to po zwykłym bebilonie mdostala wysypki a teraz jej na Bebilon pepti i pewnie po tym poprawa to stwierdziła że te mleko pebiwnie lepiej trawi.. także od niej refundacji dalej nie dostanę.. a 6 kwietnia mamy kontrolę w przychodni szpitalnej więc mam nadzieję że oni coś zaradzą..
No ale mamy kolejny problem w szpitalu robiła kupy ze śluzem tak jak zawsze lub pół płynne i też średnio im się podobały.. od poniedziałku robi kupy praktycznie rozwolnienie.. jakbym pampersa wzięła do góry nogami to by kapało i alergolog widziała dzisiaj tą kupę i sie aż przeraziła 😩 i ja nie wiem czemu te kupki takie są jeszcze ileś razy dziennie ulewa i się boje ze znowu za mało przytyje 😭😭 alergolog mówi że my nadal powinniśmy być pod opieką Gastroenterologa i że dziwne że wszystkie wyniki są w normie.. co ja mam zrobić ? Każdy lekarz mówi co innego jestem załamana 😭 we wtorek wizyta u pediatry na kontrolę a ja już się trzese jak ona z waga wygląda i co te kupy oznaczają..
U nas tez wszystkie wyniki w normie byly z wyjątkiem anemii ale u nas byla tylko albo aż krew w kupie i śluzowe zielone stolce a na wadze bylo aż za duzo. Mielismy zapisane neocate ale Stasiek nie chciał tego pic dlatego nie wmuszalam aż tak w niego tego mleka i przeszlam na eliminacje. Ale chyba jak Ala nie przybiera i ma takie kupki to bym calkiem przeszła na mm i gdzieś spróbowała dostać receptę na to. Rozumiem bardzo podłamanie się, u nas juz 1,5 tygodnia jest wysypka na całym ciałku. Wygląda to jak czerwona gesia skórka. Plakac mi się chce i czuje wyrzuty sumienia ze to przeze mnie to ma za każdym razem jak dotykam jego ciałka ale on neocate wcale nie chce a jak wcześniej wmuszalam w niego to on tak plakal ze ja tez caly czas płakałam no i spadał z wagi. Teraz nie mogę znaleźć co go uczuliło bo w sumie nic nie zmieniłam. Zastanawiamy się nad testem Alex ale zrobię najpierw ige calkowite bo wcześniej mieliśmy tylko 0,29.
My jeszcze na alergię bierzemy fenisyol w kropelkach. Nie proponowali wam? Moze warto o to zapytać lekarza?
Tez czasem bebilon pepti jest za "slaby" jeśli alergia jest mocna i wtedy można podawac właśnie preparaty na bazie aminokwasów jak neocate albo nutramingen lggWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 20:34
-
Dziewczyny, a tak z innej beczki, może orientujecie się czy mogę podawac dziecku żelazo (actiferol start w proszku), probiotyk w proszku, fenistil w kroplach i witaminę d za jednym zamachem w jednym "szejku" z moim mlekiem 😅
To żelazo można mieszać z mlekiem tak btw
Bo nie pomyślałam żeby o to zapytać lekarza jak mi to żelazo przepisywałWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 20:38
-
Kalli95 wrote:Angela, bo tak sobie myślę a te kupy to taki sluz ze jak smark czy taka piana bardziej? (Przepraszam za opis)
Takie gluty. W szpitalu też na to zwracali uwagę że nie bardzo te kupy.
Na szczęście w szpitalu dostałam refundację na 5 opakowań mleka ale nie wiem czy starczy do 6 kwietnia bo wtedy mamy kontrolę w przychodni szpitalnej. Tam chyba też alergolog będzie albo ktoś kto wystawi mi receptę mam taką nadzieję.
Ze stresu odciągam tylko 500ml mojego mleka a resztę mm daje.
Przed chwilą była kupka taka żółta z zielonymi małymi glutkami także liczę na to że może będzie lepiej byle nie rozwolnienie.. ciekawe czy ją jutro będą ważyć 🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kali nie wiem jak to podawać takiemu bobasowi, bo ja actiferol dawałam starszemu bliżej roku. Ale na chłopski rozum mysle, że możesz że swoim mlekiem. U nas on powodował odparzenia po kupce. Dwa razy robiłam z nim podejście i za każdym razem pupa czerwona. Tak piszę na wszelki wypadek, nie wiem czemu u nas tak było.
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angie, współczuję
((
Nawet strach trochę doradzać w kwestii laktacji, bo nie wiem, czy coś Ci nie uczuli malutkiej(
Anyway na mnie mocno zadziałała ta moringa. Przy 8 sesjach miałam max 600, to był mój max maxów, a teraz? Wczoraj rekordowe 942 ml przy 7 sesjach. Od razu dopowiem - biorę jedną tabletkę dziennie, bo nie jestem fanką przestymulowywania.
Trzymajcie kciuki, jutro znowu delegacja, tym razem jadę i wracam w ten sam dzień. Biorę ze sobą laktator handsfree i muszę zdobyć się na odwagę, żeby odciągać w pociągu. Wykminiłam, że na sesję będę wychodzić z wagonu i sobie stać między wagonami, zadzownię do Męża i będę tak głośno gadać, że nikt nie usłyszy tego laktatora pod grubą bluzą. Mastermind normalnie. Geniusz. Ostatnim razem jak byłam 2 pełne dni, to wypijałam po prostu to mleko (wiem, że dla niektórych to obrzydliwe i hardkor, ale za bardzo szanuję pracę swojego własnego organizmu i żal mi było wylewać), ale jutro będę zlewać do termosku i po powrocie wleję do kąpieli synkowi. Będzie kąpiel Faraona
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamiętacie bo trochę mnie nie było i szczerze to nie miałam nawet czasu podczytywac.
Teraz czytam, że Angie zmaga się z jakąś alergią... Napisz do mnie. Znajdź mnie na Messenger albo napisz na priv, mam propozycję
U nas gorące tygodnie.
Od lutego mamy rehabilitację ci 2 dni, do tego jechaliśmy do Zielonej Góry przeciąć wędzidełko w międzyczasie trochę chorowaliśmy, Mąż wrócił, Mąż wyjechał 😂
Szkoła, obowiązki, rehabilitacje i tak w koło
Mała rozwija się super, obraca się na brzuszek, robi pivoty, ale i jęczy ostatnie dni, a od kilku tygodni męcząca jest bardzo. Teraz ma już skończone 20 tyg więc czekam az skok się skończy i zęby wyjdą bo już ma.biale i pogrubione dziąsłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 08:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaroInka wrote:Kali nie wiem jak to podawać takiemu bobasowi, bo ja actiferol dawałam starszemu bliżej roku. Ale na chłopski rozum mysle, że możesz że swoim mlekiem. U nas on powodował odparzenia po kupce. Dwa razy robiłam z nim podejście i za każdym razem pupa czerwona. Tak piszę na wszelki wypadek, nie wiem czemu u nas tak było.