LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, w razie w, chyba można pepti syneo kupic bez recepty (szwagier kupil takie mleko jak Stas się urodzil żeby go dokarmic jakbym mleka nie miala 😅) to jakoś jedno opakowanie można dokupić jakby Ci zabrakło.
A probiotyk bierzecie? Naprawde polecam latopic, u nas byla różnica w kupach po nim -
Angie współczuję nerwów i stresu że nie wiadomo co Malutkiej. Obyście dzisiaj na wizycie mieli ładny przyrost wagi 🧡
Dziewczyny jak ja Was podziwiam że dajecie radę ściągać mleko i to w takich ilościach 🙉 ja dzisiaj raptem 90ml rano ściągałam. A po południu jadę do podologa z Jasiem i Staś z tatą zostaje. Dobrze ze mam jeszcze mrożone mleczko 😁 Jaśkowi zrobiły się chyba kurzajki na stopach po basenie i póki malutkie muszę się nimi zająć bo sama miałam jako dziecko i wiem jak to ciężko zwalczyć 😖
-
Macie jakieś zawieszki w gondoli? Ostatnio wypada mi wychodzić na spacer, gdzie jest aktywny. Trochę pośpi a dalej wytrzeszcz oczu na mnie, gdzie go znów wywiozłam. Nie wiem czy on nie nadwyręża wzroku... bo to wygląda jakby się leżało na plecach a patrzyło na swoje palce u stóp
-
mt30 wrote:Macie jakieś zawieszki w gondoli? Ostatnio wypada mi wychodzić na spacer, gdzie jest aktywny. Trochę pośpi a dalej wytrzeszcz oczu na mnie, gdzie go znów wywiozłam. Nie wiem czy on nie nadwyręża wzroku... bo to wygląda jakby się leżało na plecach a patrzyło na swoje palce u stóp
Mama jest dla malucha najciekawsza i to bardzo dobry objawJeśli patrzy na Ciebie i go to nie nudzi, to ja bym tak zostawiła.
Co do suplementowania żelazem, to pamiętajcie, że po tym są często zielone kupy. Można się wystraszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 09:02
Decemberry lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Anyway na mnie mocno zadziałała ta moringa. Przy 8 sesjach miałam max 600, to był mój max maxów, a teraz? Wczoraj rekordowe 942 ml przy 7 sesjach. Od razu dopowiem - biorę jedną tabletkę dziennie, bo nie jestem fanką
[/QUOTE]
Wymiatasza od kiedy bierzesz moringe? Ja już też mam, ale na razie stabilne 750ml. Robie 8-9 sesji w tym 2x power pumping. Rano i wieczorem i kurxze nic nie rusza. Zastanawiam się czy przerwa 4 i 5h w nocy nie jest tego powodem
U Ciebie jak wyglądają przerwy nocne?
Powodzonka w delegacji! Daj znać jak Ci poszło ściaganie i jak tam HF się spisuje.
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mały miał trzygodzinną drzemkę w dzień i się ucieszyłam, bo udało mi się posprzątać i nawet trochę odpocząć. Dzisiaj sobie odbił z nawiązką, bo wstał o 3.18 nad ranem, w doskonałym humorze i całkowicie wypoczęty. Nie ma lekko40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Oj z tym spaniem nie na lekko. U nas już ze 3 tygodnie było cudownie, mała o 20 już spała i pobudka ok 6, potem jeszcze drzemka ok 1,5h. I od 3 dni coś się zepsuło. Wszystko robimy tak jak dotychczas, a ona od 20 pośpi godzinkę, a potem pobudka i bajlando do północy 🤦♀️ ale chyba muszę to przeczekać. Tak jak pisała kiedyś Mama5, nie ma się co przyzwyczajać ani do dobrego ani do złego
Ja już mam ponad litr mrożonek, staram się codziennie coś zamrozićNosia lubi tę wiadomość
-
A jeszcze odnośnie spania - dzieci śpią z Wami? Kiedy planujecie "przeprowadzkę"? Laura od prawie miesiąca śpi sama w swoim pokoju, ja mam nianie elektroniczną, jak powiedziałam o tym koleżance to byla bardzo zdziwiona, że się nie boję. I trochę zaczęłam czytać o tym w necie i kurde różne są stanowiska, że niby do 6mz rodzic powinien spać w tym samym pokoju. Z drugiej strony wszyscy się dzięki temu lepiej wysypiamy. Macie zdanie na ten temat?
-
mt30 wrote:Macie jakieś zawieszki w gondoli? Ostatnio wypada mi wychodzić na spacer, gdzie jest aktywny. Trochę pośpi a dalej wytrzeszcz oczu na mnie, gdzie go znów wywiozłam. Nie wiem czy on nie nadwyręża wzroku... bo to wygląda jakby się leżało na plecach a patrzyło na swoje palce u stóp
https://allegro.pl/oferta/canpol-palak-z-zabawkami-wozka-fotelika-lezaczka-12640543646) . Ostatnio ładnie chwyta te zawieszki i dzwoni dzwoneczkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 09:37
-
Altair wrote:Mama jest dla malucha najciekawsza i to bardzo dobry objaw
Jeśli patrzy na Ciebie i go to nie nudzi, to ja bym tak zostawiła.
Co do suplementowania żelazem, to pamiętajcie, że po tym są często zielone kupy. Można się wystraszyć -
Tony wrote:A jeszcze odnośnie spania - dzieci śpią z Wami? Kiedy planujecie "przeprowadzkę"? Laura od prawie miesiąca śpi sama w swoim pokoju, ja mam nianie elektroniczną, jak powiedziałam o tym koleżance to byla bardzo zdziwiona, że się nie boję. I trochę zaczęłam czytać o tym w necie i kurde różne są stanowiska, że niby do 6mz rodzic powinien spać w tym samym pokoju. Z drugiej strony wszyscy się dzięki temu lepiej wysypiamy. Macie zdanie na ten temat?
Raczej do roku planuje żeby spal u nas w sypialni ale jak bedzie w praktyce to sie okaże 🙂 narazie jeszcze jego pokoj trzeba pomalować i urządzićTony lubi tę wiadomość
-
Smerfi, dzieki!
Zawsze jezdze pendolino, wiec jak kupowalam bilet, to przyjrzalam sie jeszcze raz calemu pociagowi i zauwazylam, ze sa takie przedzialy dla rodzicow z dziecmi do lat 6. Ale nie kupowalam tam biletu, bo wyskakiwal alert, czy potwierdzam, ze mam ze soba dziecko. Ulokowalam sie zatem tam gdzie zawsze - w strefie ciszy. Przyszedl konduktor i pytam go, czy sa moze jakies pomieszczenia dla karmiacych mam, bo nie chce swiecic cycem przy ludzich z laktatorem. Gosc, mega mlody chlopak, mowi, ze bez najmniejszego problemu moge sie lokowac w tym przedziale dla rodzicow wlasnie. I akurat teraz na trasie jest pusty❤️ Takze przeszlam sobie tu i wyczekuje do sesji nastepnej, zaraz przypada. Zapomnialam ze soba plynu do dezynfekcji, i inna pani konduktorka mi przyniosla. Takze jestem meeega pozytywnie zaskoczona. Na cos sie ten laktoterror w koncu przydal 🙈
Ze snem tez mamy rollercoaster - czasem Żbik usypia sam w naszej sypialni, ale w wiekszosci spi w kokonie w salonie, gdy my jeszcze nie spimy. Mamy opracowane do perfekcji rozmawianie szeptem 🤣 choc jak odwiedzala nas ostatnio moja siostra, to zapominala, ze w salonie spi dziecko i gadala na caly regulator. Mlody tylko czasem sie przebudzal 😅
Tony, my mamy w swoim domu lozeczko w sypialni i do roku bedzie spal z nami. Potem relokacja za sciane do swojego pokoikuTony, Smerfetk_a, Altair lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony wrote:A jeszcze odnośnie spania - dzieci śpią z Wami? Kiedy planujecie "przeprowadzkę"? Laura od prawie miesiąca śpi sama w swoim pokoju, ja mam nianie elektroniczną, jak powiedziałam o tym koleżance to byla bardzo zdziwiona, że się nie boję. I trochę zaczęłam czytać o tym w necie i kurde różne są stanowiska, że niby do 6mz rodzic powinien spać w tym samym pokoju. Z drugiej strony wszyscy się dzięki temu lepiej wysypiamy. Macie zdanie na ten temat?
narazie jest mi tak wygodniej bo blisko jak trzeba nakarmić
Tony lubi tę wiadomość
-
Angela bardzo mi przykro że nic nie uległo zmianie. Miałam nadzieję że po tym szpitalu już wszystko będzie jasne i nie będziesz musiała się martwić 😔
Sóweczka, Ptaszyno, pewnie że pamiętamy 😁 nawet wczoraj zastanawiałam się co tam u Ciebie i Twojej gromadki. Dobrze że dupa rośnie, bo ja to piękny fałd na brzuchu wyhodowałam 😭😭😭
Tony, małej łóżeczko stoi w sypialni ale do tej pory służyło za szafe😉 Przy naszym łóżku stoi dostawka ale dziecko śpi z nami. Dostawka ma funkcje podręcznej półki na pampery, zabawki, książki😆 ostatnio posprzątałam łóżeczko z zamiarem odkładania Małej w nim spać ale od jakiegoś czasu częściej je w nocy. Dzisiaj ją karmiłam 5 razy!🤯 nie wyobrażam sobie żebym tyle razy miała do niej wstawać, brać ją z łóżeczka i odkładać. Jeśli Ty dobrze czujesz się z tym że dziecko śpi w swoim pokoju to nie przejmuj się opiniami innych. W Holandii dzieci od samego początku śpią w swoich pokojach. Mi byłoby tak jakoś szkoda Młodej wynosić, może przy kolejnym dziecku to się zmieni. Myślę że też moje kiepskie relacje z matką mają wpływ na to że teraz chcę jak najwięcej z córką przebywać.Tony lubi tę wiadomość
-
Joanne, tez mam wrazenie, ze troche lecze moje wewnetrzne dziecko - dac synkowi to, czego ja jako dziecko nie mialam. Pelna milosci, szczesliwa i dbajaca o emocje rodzine. Bezpieczenstwo. Heh..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 10:00
Joanne lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Joanne, tez mam wrazenie, ze troche lecze moje wewnetrzne dziecko - dac synkowi to, czego ja jako dziecko nie mialam. Pelna milosci, szczesliwa i dbajaca o emocje rodzine. Bezpieczenstwo. Heh..
Dokładnie tak jest😔 Dla mnie nie jest to leczeniem siebie ale bardziej próbą nie powielania wzorców wyniesionych z domu. Zawsze bałam się mieć dziecko żeby nie być taką matką jak moja. Moi bracia też trochę boją się zostać ojcami, ale młodszy już mi powiedział że dzięki temu że mam dzieciaka ma już inny stosunek do posiadania potomstwa.
Ważne to widzieć te błędy, mieć tego świadomość i ich nie powielać.
Tony lubi tę wiadomość
-
gdzieś czytałam że warto to zrobić przed pojawieniem się lęku sparacyjnego ok 8 miesiąca.
Tony lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja się boję, że im dłużej będzie z nami spać tym trudniej ją będzie odzwyczaić, ale myślę, że to dotyczy dzieci, które już trochę bardziej są świadome tego co się wokół nich dzieje, czyli rzeczywiście tak jak mówisz Smerfetko, koło 8 miesiąca. Laura póki co wydaje się obojętna na spanie samej, ale ma cicho, ciemno i wygodnie, jak już usnie to przesypia całą noc, a my możemy sobie posiedzieć dłużej przy zapalonym świetle, poczytać książkę, pogadać. No i pies śpi z nami i jej nie przeszkadza.
A jak mnie rano zobaczy to normalnie ten jej usmiech i radość mnie powala, to jest najcudownieszy widok na świecie 😍 -
Tony wrote:Oj z tym spaniem nie na lekko. U nas już ze 3 tygodnie było cudownie, mała o 20 już spała i pobudka ok 6, potem jeszcze drzemka ok 1,5h. I od 3 dni coś się zepsuło. Wszystko robimy tak jak dotychczas, a ona od 20 pośpi godzinkę, a potem pobudka i bajlando do północy 🤦♀️ ale chyba muszę to przeczekać. Tak jak pisała kiedyś Mama5, nie ma się co przyzwyczajać ani do dobrego ani do złego
Ja już mam ponad litr mrożonek, staram się codziennie coś zamrozić
Jej, ja już nie pamiętam kiedy używałam laktatora. Szykujesz się na ten kryzys 4 miesiąca czy tak ściągasz na zapas? Mam nadzieję, że przetrwam bez zapasów, bo jak włączę laktator i tam nic nie poleci to wpadnę w depresję
-
Ja planuję wyprowadzkę dziecka do jego sypialni, kiedy będzie miało trzy lata. Chyba, że będzie miało ochotę wcześniej. Wydaje mi się, że nie ma jednego, słusznego rozwiązania. Można się trochę dostosować do dziecka. Jeśli nie protestuje śpiąc samo i wszystkim jest wygodnie, to czemu nie?
Natomiast mam plan, żeby zacząć przenosić małego do jego łóżeczka już niedlugo. Na razie sypia tam tylko w dzień.Tony lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
XI 2022 - Synek już na świecie