LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny które podają swoje mleko + modyfikowane jakie dzieci robią kupki ?
Ja zaraz oszaleje ona znowu rozwolnienie i kupa zielona.
Wyniki z krwi wyszły ok, badanie kupki przełożone na poniedziałek bo dzisiaj było bez kupy jak na złość
Myślę że jakby ją czymś zarazili w szpitalu to już crp miałby podwyższone a wyszło 0.60
-
Smerfetk_a wrote:Po mm kupa podobna tylko ma więcej takich serowatych grudek. Ostatnio po dłuższej przerwie podałam mm i są problemy ze zrobieniem kupy, marudzi po jedzeniu non stop ale kupa raczej normalna jak już się uda zrobić.
I kolor jakiś taki żółty pomarańczowy?
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:I kolor jakiś taki żółty pomarańczowy?
TakPrzy mm są ciemniejsze raczej trochę niż przy KP, ja nawet jak karmiłam mieszanie 7 tygodni to były jaśniejsze niż jak przeszłam na samo mm i rzadsze. Przy mm też mogą być zielone, zwłaszcza jeśli to mm na alergie
-
meggie94 wrote:Tak
Przy mm są ciemniejsze raczej trochę niż przy KP, ja nawet jak karmiłam mieszanie 7 tygodni to były jaśniejsze niż jak przeszłam na samo mm i rzadsze. Przy mm też mogą być zielone, zwłaszcza jeśli to mm na alergie
Jednak martwi mnie te rozwolnienie 😩 a ja jestem alergikiem i też miałam problemy z mlekiem modyfikowanym także jestem ciekawa czy Ala nie ma tego samego problemu 😔 i lekarka widziała zdjęcia i mówiła że to nie od mm że raczej jakiś rotawirus załapała. Ehh szkoda że dzisiaj nie udało się pobrać kupki do badań może bym wiedziała o co chodzi 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:I kolor jakiś taki żółty pomarańczowy?
Chyba najlepiej poczekać ma badania. Może poszukaj w okolicy gdzieś robią badania prywatnie w sobote. Diagnostyki mają niektóre oddziały czynne w soboty.
I pewnie bym powtórzyła CRP.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 21:43
-
Smerfetk_a wrote:Tak przyjrzałam się jeszcze dziś i kolor dla mnie bardzo podobny do KP (żółto pomrańczowy), mniej śluzu (po samym KP widoczne są nitki śluzu a tu nie bardzo), sporo takich białych grudek i ogólnie gęściejsza bo mniej sama pieluszka wchłonęła. W ogóle moja rzadziej robi kupe jak dodaje mm.
Chyba najlepiej poczekać ma badania. Może poszukaj w okolicy gdzieś robią badania prywatnie w sobote. Diagnostyki mają niektóre oddziały czynne w soboty.
I pewnie bym powtórzyła CRP.
Chciałam jutro prywatnie to tylko krew można a kupki nie 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Pierwsza kupa - u nas tak wyglądają normalnie. Jest na kp, raz dziennie mm.
Druga i trzecia - wydaje się dość normalna, ale trochę niepokojące są wg mnie te szarawe fragmenty. Chyba, że na żywo one są bardziej zielone? Bo szare kupy mogą świadczyć o jakimś problemie w drogach żółciowych. -
Tony wrote:Pierwsza kupa - u nas tak wyglądają normalnie. Jest na kp, raz dziennie mm.
Druga i trzecia - wydaje się dość normalna, ale trochę niepokojące są wg mnie te szarawe fragmenty. Chyba, że na żywo one są bardziej zielone? Bo szare kupy mogą świadczyć o jakimś problemie w drogach żółciowych.
Tak bardziej zielonkawe są, chyba taki jakby śluz zbity 🤷♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Alergolog była przy tym jak zrobiła kupkę i mówiła że nie może być taka płynna bo aż cały pampers pływał i właśnie taka zielona była i mówiła że to nie jest prawidłowa kupa przy moim mleku i mm 🤦♀️ pediatra twierdzi to samoMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ta pierwsza wygląda jak nasza na codzień. Ilość też
zmiana ubrania prawie po każdej kupie. Pokazywałam w dwóch miejscach ze względu na śluz i mówili że sa dobre.
Ta dzisiejsza wyglada na zielono szarą. Mi to przypomina kolor pleśni. Nie wiem czy tak możesz ale może spróbuj jeden dzień tylko MM uzbieasz troche mleka i następny kpi to się różnice zobaczy.
Powiem tak że ja się sama bujam ze swoją alergią na niewiadomo co i tylko metodą prób i błedów dochodzę do alergenów. Występują tylko krzyżowe reakcje i w tym lekarz czy testy nie pomogą bo wg nich na nic nie jestem uczulona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 09:11
-
U nas kupy też są bardzo płynne i często się nie zdąży na przewijak i już ubranie do przebrania i w pampersie wszystko dosłownie pływa. Pediatra nam powiedziała, że przy karmieniu piersią to normalne. Tylko u nas kolor żółto pomarańczowy w standardzie.
-
U nas konsystencja tak jak ta pierwsza i często wylewa się na plecki. Choć kolor raczej bardziej jak kurkuma. Czasami zdarza się bardziej taka zielonkawa.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍