LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też często się wylewają. Codziennie coś w wanishu się moczy. Są żółciutkie, ale mocno śluzowate. No i ten sluz jest taki ciągnący, przezroczysty jak katar.
Zielone do tej pory miałam tylko po szczepieniach.
Angela ja w tych twoich kupkach widzę takie zbite kawałki szarozielonego śluzu. No i takiego czegoś nigdy nie widziałam.
Objętościowo kupy moja coreczka momentami robila ogromne. Tyle, ze ona ciągle je co 2h. I czasami ma kilka kup na dzień przy czym dwie są zwykle ogromne a reszta to takie mniejsze albo kleksy.
Ja jestem tylko KP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 11:00
-
Dorocia wrote:Polecam do szybkiego zaprania ubranek po kupie mydełko odplamiające Domol z rossmanna 😀 wszystko schodzi, a potem normalnie do pralki daje.
-
Ja zapieram id razu szarym mydłem i też normalnie później w praniu schodzi.
Kalli95 lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Tez polecam szare mydło od razu. Ale powiem szczerze że często nie zapieram z lenistwa i rzucam do pralki i tez schodzi, nie ma śladów. Tez mnie dziwi ze to tak barwi 😅 i pupa tez wtedy zabarwiona na żółto do mycia jest
-
Swoją drogą jak tak zawsze zapieram, to myślę o tych naszych mamach, co musiały z tetrami tak się babrać naście razy dziennie. Nie wyobrażam sobie tego teraz.
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
kid_aa wrote:Swoją drogą jak tak zawsze zapieram, to myślę o tych naszych mamach, co musiały z tetrami tak się babrać naście razy dziennie. Nie wyobrażam sobie tego teraz.
Dokładnie o tym samym pomyślałam. Nie dziwne, że kiedyś dzieci miały ciągle odparzenia ma pupie, na pewno nie zmieniały po każdym sikaniu -
Tony wrote:Ta ostatnia wydaje mi się zielona z szarymi pasmami. A bilirubina i enzymy wątrobowe były rozumiem w normie?
A to z krwi takie zwykłe badanie czy jak ? Bo nie mam pojęcia czy badali 😬😬
Zwiększyłam ilość delicolu i odpukac pojawiły się żółte kupki
Ale jak pomyślę że za 2 tygodnie będzie zmiana mleka to aż się boje jak brzuszek zareagujeMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:A to z krwi takie zwykłe badanie czy jak ? Bo nie mam pojęcia czy badali 😬😬
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
kid_aa wrote:Angela to z krwi badania. Ale nie dostałaś wypisu że szpitala? Powinny być wyszczególnione badania i procedury.
Z krwi mam podstawowe i dodatkowo białko całkowite, BUN, chlorki ferrytyna glukoza hsCRP kreatynina, mocznik potas sód tsh witamina d żelazo
I w sumie przy glukozie jest wynik 107 H mg/dl a normy niby do 99 ale nie wiem czy te wartości są dla niemowląt 🤷♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Z krwi mam podstawowe i dodatkowo białko całkowite, BUN, chlorki ferrytyna glukoza hsCRP kreatynina, mocznik potas sód tsh witamina d żelazo
I w sumie przy glukozie jest wynik 107 H mg/dl a normy niby do 99 ale nie wiem czy te wartości są dla niemowląt 🤷♀️
-
Dziewczyny a ja mam pytanie o przytulanie. Moje dziecko od jakiegoś czasu pręży się i wygina przy próbie przytulenia. Jeszcze jak ją nosze to ok, ale raczej bokiem (nie na fasolke), na kolanach tylko przy butelce wysiedzi a potem od razu wyginanie. Tylko przy obcych wtula się we mnie. Spać ze mną też za bardzo nie lubi a zasypiać woli sama na mój gust. Jak jest u Was z bliskością fizyczną? Boje się że za bardzo się do niej przytulałam wcześniej i ma jakis uraz.
-
Angela, zobacz czy jest bilirubina, AapAT, AlAT, GGTP, fosfataza. To są podstawowe badania wątrobowe. Jeśli tego nie zrobili to ja nie wiem co to za Oddzial
-
Smerfetko, może być tak, że akurat ma taką tymczasową preferencję. Mój synek uwielbiał być noszony w pozycji do odbicia na ramieniu, a teraz tej pozycji nie toleruje. Kiedyś nie znosił fasolki, a teraz od czasu do czasu jest ok. Nie sądzę, żeby w ogóle było możliwe zbyt częste przytulanie małego dziecka
Mam pytanie do Was: czy używacie łóżeczka turystycznego? Planuję kilka dalszych wyjazdów w nadchodzącym roku (do rodziny, na wakacje itp.). Zastanawiam się nad łóżeczkiem turystycznym, bo nie wszędzie będą dostawki czy wystarczająco szerokie łóżko podwójne. Czy macie jakieś modele przetestowane? Czy to rozwiązanie w ogóle się sprawdza? Trochę mi szkoda pieniędzy, ale nie mam innego pomysłu.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Smerfetko, może być tak, że akurat ma taką tymczasową preferencję. Mój synek uwielbiał być noszony w pozycji do odbicia na ramieniu, a teraz tej pozycji nie toleruje. Kiedyś nie znosił fasolki, a teraz od czasu do czasu jest ok. Nie sądzę, żeby w ogóle było możliwe zbyt częste przytulanie małego dziecka
Mam pytanie do Was: czy używacie łóżeczka turystycznego? Planuję kilka dalszych wyjazdów w nadchodzącym roku (do rodziny, na wakacje itp.). Zastanawiam się nad łóżeczkiem turystycznym, bo nie wszędzie będą dostawki czy wystarczająco szerokie łóżko podwójne. Czy macie jakieś modele przetestowane? Czy to rozwiązanie w ogóle się sprawdza? Trochę mi szkoda pieniędzy, ale nie mam innego pomysłu.Sprawdzało się to super. Także chyba warto.
-
Smerfetko wydaje mi się, że nie da się za dużo przytulać dziecka
ja mega dużo tule i całuję. Czasami mnie odpycha jak ma mnie dość i w danej chwili cos innego ja zainteresuje. Ja z nią nie śpię, śpi w swoim łóżeczku. Czasami w dzień jak przyśnie to się koło niej połóżę, ale tylko łapie ją za rączkę albo kładę rękę na buzi i ona spi wtedy dłużej niż zwykle. Przebudza się, patrzy na mnie, uśmiecha błogo i zasypia z powrotem. 😉
-
Fizjomommy w zapisanych relacjach ma chyba zestawienie lozeczek turystycznych i ceny tez tam są podane także moze cos to pomoże 🙂 chyba to zestawienie bylo robione z jej obserwatorkami które te łóżeczka polecają
-
Dzięki dziewczyny! Właśnie wczoraj czytałam o tej bliskości i jak Was czytam to może nie jest tak źle.
U nas chyba regres snu 4 miesiąca zawitał. Malutka budziła się kilka razy,wprawdzie wystarczył smoczek i spała dalej, ale ja przez to w trybie czuwania całą noc.
Co do łóżeczka to ja mam takie https://babyhit.pl/product-pol-19643-Lionelo-Sven-Plus-Lozeczko-Turystyczne-Grey-Scandi.html
Z pracy ludzie się zrzucili więć wzięłam jedno z droższych. Ono ma moskitiere i tym mnie przekonało w sumie. Ma tez super pieska co wibruje i wprowadza w wibracje całe łóżeczko. Moja to akurat lubi. Zastanawiałam się jeszcze nad kinderkraft joie ale ta moskitiera zaważyła. Z minusów łóżeczka to waga i ciężko się zakłada ten daszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 10:56