LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne, wspaniałe 😍 ile czasu zajmuje Ci zrobienie jednego takiego tortu? Bo wyglądają na mega czasochłonne!
Angela, a nie zauważyłas, żeby miała w ostatnim czasie zazolcenie oczu albo skóry? Bo świąd i łuszczenie się skóry też może wskazywać na problemy wątrobowe, po żółtaczce często schodzi skóra. No albo to rzeczywiście alergia. Ale mimo wszystko dalej jestem zdziwiona, że na oddziale gastrologicznym nie badali jej prób wątrobowych
Decemberry, te ilości mleka które podajesz są dla mnie kosmiczneja karmie kp i czasem daje odciągnięte, to wątpię, żeby w ciągu dnia zjadała więcej niż 500ml. Rośnie bardzo ładnie, więc najwyraźniej jej wystarcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 12:08
Joanne lubi tę wiadomość
-
Z tymi próbami wątrobowymi to uważam jak Tony. To jest bardzo dziwne, ze nie zrobili tych analiz. Angela mimo wszystko mam nadzieję, ze idzie ku lepszemu skoro kupki lepsze. Suche plamki to może rzeczywiście początki uczulenia.
Decembery u nas w ogóle praktycznie córeczka nie ulewa a po szczepieniach tydzień bylo bardzo źle. Wypluwala takie ilości mleka i to nie zaraz po zjedzeniu tylko dużo później mimo odbicia. Przebierałam non stop ofajdane ubranka i ulane mlekiem. Pieluchy chyba wszystkie wyciągnęłam i każda która podkładałam była brudna. Moja Diana je co 2h dalej. Myślałam, ze im większa tym rzadziej będzie jadła i bede miala chwilę dla siebie 😅 przybiera az za dobrze więc wydaje mi się, że zjada dość sporo ale nigdy nie sprawdzałam.
Decembery mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko i ze się to uspokoi. Najlepiej jakby sie samo wyciszylo. Bo podawanie tych leków na refluks. Ech... 😒
-
Jutro mamy wizytę bo dzwonili z przychodni że chcą małą zbadać i skontrolować to od razu mówiłam o tych plamach że skóra schodzi i mówią że faktycznie może być to alergia. 🙄 Jedyny plus że przychodnia zaczęła się interesować..
Tony lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Joanne ale nam smaka tu robisz!!!
Szkoda, że nie jesteś tu bliżej, bo bym zamówiła - za kilka dni stuknie mi 41:)))Joanne lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Moja 5kg je 650-750ml mojego mleka i cały czas jedzie ok 15 centyla także może to kwestia kalorycznosci pokarmu a a nie ilości.
Decembery 3mam kciuki za wizyte.
Mnie też natchnęło i idę zrobić USG brzuszka. Od jakiegoś miesiąca mała strasznie płacze po jedzeniu, obstawiałam kolki ale kurcze w 4 tym miesiącu to mają zanikać a się pojawiać i nasilać. Czytałam że to może być coś po rotatequ:-/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 14:38
Decemberry lubi tę wiadomość
-
Piękne torty, ślinka leci 🤤
Decembery daj znać co po wizycie. Angela to może rzeczywiście być alergia jak ma takie suche plamy.
Nosia u nas Staś też je co 2 godziny a czasem nawet częściej 🙈
Ostatnie dwa tygodnie mieliśmy ciężkie. Po antybiotyku brzuszek go bolał i strasznie płakał przy jedzeniu a o ilosci zielonych kup nie wspomne . Na szczęście już jest poprawa i wreszcie odzyskuje uśmiechnięte dziecko 😊
Joanne lubi tę wiadomość
-
My juz po wizycie.
Czekamy, przed nami wlazla mama z corka, ktore byly na pozniejsza godzine zapisana, ale mi wmowily, ze tu sie wedlug kolejki wchodzi. No ok, tyle, ze ona z nastolatka, a ja z mega bejbikiem… no ludzie nie maja litosci 🙄
Czekamy, czekamy, doktorka wychodzi i slysze jak do pielegniarki mowi “Madziu, daj test combo” i ja juz oczy jak pinc zloty… Maz sie smieje, ze mialam przerazenie wymalowane na twarzy jakby to byl wyrok 😆 dobrze, ze oddzielaly nas drzwi, eh.
W kazdym razie tak - pokazalam wszystkie filmiki itd. I babka potwierdzila, ze to refluks, i ze z tego wyrosnie 🙄 ja sie domyslam, ze wyrosnie, ale kurna.. chce chlopu pomoc, bo po co ma sie meczyc? Widocznie znowu mialam wymalowane przerazenie na twarzy, bo dala nam skierowanie na usg brzuszka i do poradni neurologicznej, bo ja sie ciagle boje padaczki.
Poza tym mowi, ze to co jej pokazalam jej wcale nie przeraza, bo wedlug niej to rozwojowe i normalne 🙈 no ale ok. Ja nie mam dzieciatych kolezanek za wiele na zywo, nie ma mi kto doradzic. Jestescie moja skarbnica wiedzy🤣
Joanne, piekne torty. Cudo.
Angie, trzymam kciuki na maxa.
Smerfi, dobrze robisz, trza robic diagnostyke.Joanne, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Aaa jeszcze pytalam jej czy moge dlugotrwale podawac ten gastrotuss, powiedziala, ze tak, bo to oslonowo dziala i sie nie wchlania. A z probiotykow polecila biogaje.
Patrze po skladach i biogaja klsztuje 37 zl w aptece internetowej. Ten sam szczep ma tez produkt flostrum baby. Taka sama dawka, tylko we flostrum dodatkowo jeszcze jeden szczep. 19.90… stosowalyscie moze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 15:35
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Wyniki jednak do 5 dni bo to był posiew 🥴 a i od koleżanki się dowiedziałam że niby często po szpitalu nożna załapać tą ropę w oku i że ona od córki się zaraziła.. także mam nadzieję że nas to ominie 🤦♀️
No i teraz się boje ze jak na te mleko ma uczulenie a chcą jej podawać zwykłe to jak rozwiążą ten problem ? Nie chcę żeby była królikiem doświadczalnym 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony wrote:Joanne, wspaniałe 😍 ile czasu zajmuje Ci zrobienie jednego takiego tortu? Bo wyglądają na mega czasochłonne!
Ale z dzieckiem czy bez dziecka?🤣 Kiedyś to było 4-6h w zależności od dekoracji. Ale np na bezy schodzi mi 2h roboty + 6h w suszarce. Kiedyś lukrowalam ciastka więc dodatkowe +/- 4h. No i czas na zakupy.
Czasami jest też tak że nie wszystko idzie zgodnie z planem. Np tort z misiem był mocno schłodzony i tynk od razu mi się schładzał na tyle że nie mogłam go równomiernie rozprowadzić. Po godzinie walki się poddałam bo przypomniało mi się jak mój szef mówił "Joanna, improwizuj!"- zawsze w podbramkowych sytuacjach myślę o nim!😆- i w miarę wyrównałam, resztę zakryłam czekoladą choć też stawiała opór i dwa razy próbowałam tort polać, potem musiałam schładzać i ściągać czekoladę i dalej wygładzać tynkiem🤣🤣🤣 eh, nawet mojemu się oberwało bo zgłodniał i po kuchni się pałętał🙈 Z tym że teraz cene podniosłam i jest sens robić bo wcześniej te torty robiłam w ramach wolontariatu bo nie potrafiłam wycenić. Jak zobaczyłam że w polskiej cukierni (niezbyt dobre ciasta mają) tort kosztuje 4€/100g a nie umywa się do mojego, to nie mialam żadnych skrupułów podnieść do tej samej ceny.Tony lubi tę wiadomość
-
Decembery, dobrze że wreszcie coś wiadomo. Ale wybadałas sprawę, jednak matka najlepiej czuje że coś nie gra.
Również stosuję bio gaie, teraz dokupiłam jeszcze dicoflor baby z polecenia koleżanek (na zmianę). Tanie to nie jest ale na szczęście jest wydajne. Już kupiłam z 5 butelek delicolu a bio gaie cały czas mam jedną.
Joane podziwiam talent, torty wyglądają pysznie!
Decemberry, Joanne lubią tę wiadomość
-
Torty piękne 🤤
Ostatnio śniły mi się kebaby, ciasta z masą a teraz chyba te torty 😂
Dzisiaj spróbowałam jesc gluten w bułkach żytnich,jutro wleci mleko owsiane. Może przejdzie i trochę mi się polepszy komfort życiaDecemberry, Joanne lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:U nas biogaia na bardzo długo starczyła a dicoflir co chwile się kończył i mial na dnie taki jakby cukier który bylo ciężko wstrząsnąć z tym płynem i zwykle mi na dnie sporo tego "cukru" zostawało
Ja dlugo stosowałam obydwa. Teraz stosuje asecurin baby. -
My idziemy na szczepienie w ten i następny czwartek i już się stresuje, podam paracetamol przed szczepieniem i później po. Olek znosi te szczepienia gorzej od brata. A na sama myśl o rotateq to mi słabo. Kurcze, starszy mimo kolek i refluksu nie miał jakiś większych rewolucji po rotarixie a Olek, który raczej miał standardowe problemy brzuszkowe, po drugiej dawce rotateq bardzo się męczył.
Angelaaa to może być alergiczne. Najczęściej AZS albo ŁZS. Ciężko to rozróżnić a inaczej się pielęgnuje. Jak po emoliencie jest gorzej to raczej ŁZS a jak lepiej to atopowe. My mamy okropne ŁZS, ciemieniucha nawet na brwiach. Boję się, że w czwartek pediatra mnie opierniczy, że powinnam wyeliminować więcej alergenów☹.
Joanne piękne torty!😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 21:15
Joanne lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Joanne, 4 euro za 100g to chyba i tak tanio, za takie bogactwo pyszności? Nie znam się, ale tak mi się coś wydaje, hm.. Piękne
Kupię dziewczynki i tę biogaję i ten flostrum może. W opiniach o biogai piszą ludzie, że rurka jest za długa i 1/4 probiotyku zostaje na dnie. Ktoś polecał przycinać zdezynfekowanymi nożyczkamiAle chyba nie na moje nerwy takie rzeczy.
Trzymacie to w lodówce?Joanne lubi tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry w porównaniu do niejadalnych drogich tortów to rzeczywiście niewygórowana cena. Nie mam rozeznania szczerze mówiąc. Tort z misiem ważył 3,8kg więc zgarnęłam 150€ za niego ale najwięcej zamówień mam na takie torty za które wychodzi 100€. To nie na czysto oczywiście. Mogę zrobic max 2 torty tygodniowo ale teraz wszystko tak poszło do góry że pewnie sporadycznie będą zamówienia. Jeśli będzie tak że będę miała zamówień dużo to podniosę cenę. Teraz nie będę szaleć bo lepiej zarobić mniej ale żeby coś tam wpadło jednak i jeśli będę miała zamówienia to może nie będę tyle dla nas piec bo mój to takiego brzuchala dostał że szok🙈
Decemberry, Nosia, Kalli95, Tony lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Joanne, 4 euro za 100g to chyba i tak tanio, za takie bogactwo pyszności? Nie znam się, ale tak mi się coś wydaje, hm.. Piękne
Kupię dziewczynki i tę biogaję i ten flostrum może. W opiniach o biogai piszą ludzie, że rurka jest za długa i 1/4 probiotyku zostaje na dnie. Ktoś polecał przycinać zdezynfekowanymi nożyczkamiAle chyba nie na moje nerwy takie rzeczy.
Trzymacie to w lodówce?Nam polecano mieszać biogaie z Dicoflorem żeby zasiedlać brzuszek różnymi szczepami bakterii. No i dobrze podawac o stałych porach. Ja podawałam biogaie rano a dicoflor wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 22:23