LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroInka wrote:My idziemy na szczepienie w ten i następny czwartek i już się stresuje, podam paracetamol przed szczepieniem i później po. Olek znosi te szczepienia gorzej od brata. A na sama myśl o rotateq to mi słabo. Kurcze, starszy mimo kolek i refluksu nie miał jakiś większych rewolucji po rotarixie a Olek, który raczej miał standardowe problemy brzuszkowe, po drugiej dawce rotateq bardzo się męczył.
Angelaaa to może być alergiczne. Najczęściej AZS albo ŁZS. Ciężko to rozróżnić a inaczej się pielęgnuje. Jak po emoliencie jest gorzej to raczej ŁZS a jak lepiej to atopowe. My mamy okropne ŁZS, ciemieniucha nawet na brwiach. Boję się, że w czwartek pediatra mnie opierniczy, że powinnam wyeliminować więcej alergenów☹.
Joanne piękne torty!😍
W czwartek jak będzie wszystko ok to szczepię na meningokoki, ale tez mam obawy jak to będzie. Chciałam z malutka ba basen chodzić więc chciałam ja zabezpieczyć. Oprocz tego planujemy wyjazd.
Co do tych zmian na skórze to moja malutka do tej pory nie miała nic az dzisisj przy kąpieli zauważyłam okragle, suche zmiany na rączkach. Otoczone czerwona obwódkąRano tego nie miala. O 14 pojechałam z nią do babci, wróciłam do domu i przy kąpieli to zauważyłam. Tez nie zmienilam płynu0do kąpieli. Niekończąca się historia niespodzianek
Nakremowalam. Myślicie, ze to zniknie? Nie zjadłam też nic nowego. Może to jakaś reakcja kontaktowa na płyn do prania? Albo na cos co bylo u babci. Koty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 22:34
-
Joanne, ktoś kiedyś mi powiedział fajną rzecz, by w kwestii prowadzenia biznesu mieć zasadę - małą łyżeczką, a stale, zamiast dużą, a rzadko. Póki są zamówienia, to fajnie żeby coś wpadło.
Nosiu, dziękuję Ci za tę info. To teraz chyba już na pewno kupię ten flostrum, bo on ma ten sam szczep co dicoflor + ten co w biogai. Koleżanka z kolei doradziła zamiennik tani za dicoflor - 4lacti baby. Może się Wam ta informacja przyda, bo ceny są znaaaaacznie różne.
Zaraz zrobię zamówienie z zapasem gastrotussa. Podajemy po około 3ml na karmienie tak z 3-4x dziennie, więc trochę tego schodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 22:32
Joanne lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Joanne, wspaniałe te torty! Pożarłabym taki w całości
Co do szczepienia na rota, to podzielam Wasze zdanie. Mam wrażenie, że u nas problemy z refluksem zaczęły się właśnie od tego. Może to zbieżność czasowa, a może nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 05:54
Joanne, Decemberry lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Nosia wrote:Dobrze, ze za nami juz ten rotateq. Miałam to samo co ty na sama myśl o rota :[
W czwartek jak będzie wszystko ok to szczepię na meningokoki, ale tez mam obawy jak to będzie. Chciałam z malutka ba basen chodzić więc chciałam ja zabezpieczyć. Oprocz tego planujemy wyjazd.
Co do tych zmian na skórze to moja malutka do tej pory nie miała nic az dzisisj przy kąpieli zauważyłam okragle, suche zmiany na rączkach. Otoczone czerwona obwódkąRano tego nie miala. O 14 pojechałam z nią do babci, wróciłam do domu i przy kąpieli to zauważyłam. Tez nie zmienilam płynu0do kąpieli. Niekończąca się historia niespodzianek
Nakremowalam. Myślicie, ze to zniknie? Nie zjadłam też nic nowego. Może to jakaś reakcja kontaktowa na płyn do prania? Albo na cos co bylo u babci. Koty?
Ppdejrzewałabym że to relacja na sierść kotów ?🤔 Będziesz musiała obserwować jpp następnej wizycie u babci czy to samo będzieMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Krysia dostała krostek na szyi po kontakcie skóry z kurteczką. Prałam dwa razy w różnych płynach więc po prostu ten materiał musi ją uczulać, podrażniać🤷🏻♀️
Dzisiaj obudziła się tylko raz w nocy i raz rano🥳 fakt że późno poszliśmy spać ale odespałam po części ostatnie noce. Plecy już mi wysiadały.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie tortów😊 zawsze się cieszę że się podobają, że smakują. Jeśli będziecie w restauracji jeść coś dobrego to też nie zapomnijcie pochwalić kucharzy. Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego ile nam to przyjemności sprawia, dodaje siły gdy jesteśmy zmęczeni i motywacji do dalszej pracy😁 -
Dobrze ze mowisz Joanne! My czasami mowimy do kelnerow ze cos nam smakowalo, ale nie odnosimy sie specjalnie do kucharza. Jakos nie pomyslalam o tym. Myslisz ze kelnerzy przekazuja?
Podziwiam Twoja prace. I troche zazdroszcze, ze widzisz efekty swojego rekodziela. Ja mam taka prace ze na efekty trzeba czekac kilka lat, a i tak ostatecznie jest to wynik pracy setek osob. Czasem brakuje motywacji. W lutym mielismy pozar na budowie ktora byla prawie ukonczona, i pewnie trzeba bedzie robic sporo rzeczy od nowa.
Ja nie daje Oskarowi zadnych probiotykow, i na razie chyba tak bede kontynuowac. Tu jak zwykle nie wiedzialabym co podac, bo nie sadze ze maja te same leki, a i wydaje mi sie ze teraz juz lepiej mu trawienie funkcjonuje.
W zasadzie podaje mu tylko vit.D vigantol na ktory zmienilam za waszymi radami. No i teraz czasem ten zel na zeby.
Czy ktoras z was juz zaczela podawac normalne jedzenie? Ja jeszcze czekam, ale ciekawa jestem od czego zaczynacie, lub planujecie zaczacJoanne lubi tę wiadomość
-
Scandi jeśli powiesz kelnerowi żeby przekazał kucharzowi wiadomość to na pewno to zrobi. Nam przychodzą i przekazują pochwały.
Motywacja w robocie jest bardzo ważna. Szkoda ze szefowie o tym zapominają. My mamy takiego managera hotelu że jak trzeba to zaklada fartuch i robi z nami na kuchni. Bardzo to podnosi morale.
Dżasta podawała swojemu Małemu marchewkę o ile dobrze pamiętam.Scandi-B, Tony lubią tę wiadomość
-
No wlasnie ja nie wiem od czego zaczac
ale chyba zaczne od puree jakiegos.
Tak Jeszcze apropo normalnego jedzenia, to ogladalam takie studium na temat karmienia z lat 60 Mother-Infant Interaction (na YT) i tam kilkutygodniowe noworodki juz karmiono normalnym jedzeniem - podobno kiedys to bylo polecane 😯Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 10:46
-
U nas za dwa tygodnie będzie 17 Tydzień życia i od tego czasu można wprowadzać inne pokarmy. Laura się bardzo interesuje tym co jemy, zawsze mi patrzy w talerz i wodzi wzrokiem za widelcem
więc myślę że jest gotowa. Ale też kompletnie nie wiem od czego zacząć. Jakoś w połowie kwietnia się za to wezmę
A jeszcze pytanie - czy któraś z Was stosuje mm Kendamil? Ostatnio słyszałam wypowiedź eksperta, który zaleca podawanie mm pelnotlustego, a nie odtłuszczonego. I są tylko dwa preparaty dostępne, w tym Kendamil. Zamówiłam, zobaczę jak zareaguje, ale może któraś z Was podaje pelnotluste? -
Scandi-B wrote:No wlasnie ja nie wiem od czego zaczac
ale chyba zaczne od puree jakiegos.
Tak Jeszcze apropo normalnego jedzenia, to ogladalam takie studium na temat karmienia z lat 60 Mother-Infant Interaction (na YT) i tam kilkutygodniowe noworodki juz karmiono normalnym jedzeniem - podobno kiedys to bylo polecane 😯Kalli95, Tony, Joanne lubią tę wiadomość
-
Ja opropo wprowadzania nowych produktów to mam obawę. Po prostu najpierw kolki, potem od szczepienia do szczepienia dochodziła do siebie i miała rewolucje brzuszkowe. Chciałbym odetchnąć trochę. Żeby przez chwilę było normalnie. Może akurat nic się nie będzie działo przy rozszerzaniu diety, ale nie będę się spieszyć. Chociaż tak jak Tony mówi. Malutka się interesuje jedzeniem. Trzyma główkę. Można by było zacząć wprowadzać
Tyle, ze wtedy to juz nie będzie taki niemowlaczek moj malutki, tylko taki już bobasek. Chcę zatrzymać czasZa szybko to wszystko się dzieje.
Tony, Joanne, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ja raczej czekam do 6mż. I tak gruby jest na moim mleku (8,5kg w tamtym tygodniu). I jeszcze w kwietniu mamy alergologa żeby omówić rozszerzanie diety. Stresuje mnie to bardzo bo jak ma reakcje alergiczne przez moje mleko to boje się wstrząsu anafilaktycznego po czymś co zje.
Chyba gluten w bułce żytniej nie przeszedł bo taka smierdzaca kupę zrobil rano ze szok.
Także dalej posucha i sny mi zostały 😂
Jutro mam wziąć Staśka na test Alex na alergię. Małż mi kazal zrobic żebym na święta mogła jesc wszystko tylko nie rozumie ze to tak nie działa 😅 chociaż mam wymówkę żeby u tesciow tylko na chwilę być w święta 😂 Na swoje urodziny mu zrobie ten test bo kosztuje 1100 zl. Najwyzej nie będę jadla przez 3 dni 😂 Może wkoncu mu powychodzi co go uczula.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 12:25
-
My zaczniemy rd po skończonym 6 mż. Mam nadzieję, że do tego czasu opanujemy ŁZS. Raczej ostrożnie tak jak z pierwszym synem. Zaczniemy od dyni przez 3 dni, potem może ziemniak, potem marchewka (lubi uczulać), jak wszystko będzie ok to zrobimy zupkę z tych warzyw albo sloiczek dynia, ziemniak. Potem może brokuła:D ide takim schematem żeby łatwiej wyłapać czy coś uczula. Myślę, że później dodamy mięsko- królik, indyk itd. Jeszcze nie wiem czy kawałkami czy sloiczkami. Zależy jak będzie sobie radził i czy wgle będzie chciał próbować.
Tony, Joanne, MamaTrójki, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja też raczej będę czekać, bo jeszcze nawet nie udało mi się jednoznacznie określić tego, co uczula przez moje mleko. Jestem prawie pewna złego działania BMK, jajek i ryb. Chyba się umówię do alergologa, żeby jakoś mną pokierował.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Najlepiej zacząć od warzyw bo owoce są słodkie i mogą bardziej smakować i potem problem może być z warzywami 😁
My już po wizycie u lekarza za tydzień mamy podawać zwykły Bebilon i obserwować czy dostanie alergii 😬😬
No i powiedzcie ile ml jedzą wasze dzieci w ciągu całego dnia ?
Ala teraz 30g na dobę przybrała i mówią że za dużo je 🤨🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Najlepiej zacząć od warzyw bo owoce są słodkie i mogą bardziej smakować i potem problem może być z warzywami 😁
My już po wizycie u lekarza za tydzień mamy podawać zwykły Bebilon i obserwować czy dostanie alergii 😬😬
No i powiedzcie ile ml jedzą wasze dzieci w ciągu całego dnia ?
Ala teraz 30g na dobę przybrała i mówią że za dużo je 🤨🫣
No błagam, przez kilka tygodni nie przybierała w ogóle, więc teraz nadrabia. 30g to wcale nie jest za dużo, niech je na zdrowie:)Angelaaaa, Kalli95, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Hej hej 😁 nie nadrobię Was, życie mnie pochłania za bardzo 🙈
Moje panienki w piątek skończyły 5 miesięcy! Dianka ma juz dwa zęby i słowo daje ze zaraz zacznie raczkować😅 Wandzia to leniuszek 🙈 dietę rozszerzać będziemy jak skończą 6 miesięcy. I zaczniemy od warzywek 😁 jutro Diana ma drugą dawkę rotarixu, nie dość ze ciężko dostać to jeszcze kosztowała 470zl 🥴 cieszę się bo to ostatni dzwonek na podanie a było widmo ze się nie uda bo dopiero co wyszła z zapalenia oskrzeli 🙈
Angelaa moje jedzą 120ml na porcje i tak ok 7x na dobę. Ważą 6200 i 7200
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 14:47
Altair, Angelaaaa, Kalli95, Tony, KaroInka, meggie94, Joanne, Scandi-B, Smerfetk_a, Asia11, Decemberry, MamaNl lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Jakie mają piękne oczęta!40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
XI 2022 - Synek już na świecie