X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja od jakiegoś czasu nie używam do kąpieli w wannie leżaczka tylko po prostu kładę Filipa w wannie bez niczego (tak poleciła fizjo mojej siostrze, spróbowałam u nas i mega mu się podoba). W ten sposób ma uszy trochę albo całkiem zanużone i od tego czasu wosk ładnie nam wypływa. Następnego dnia wycieram po prostu z krawędzi małżowiny l.
    U nas tez jest w wannie już tej naszej dużej bo nie miałam zmienić na większą ale mówię zobaczę jak się zachowa w tej naszej i super nie ma dużo wody żeby się nie zachlysnela w razie odwrócenia w bok głowa i sobie pluska nogami i rękami i do przodu i do tyłu :)

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Jak wasze maluchy mieszczą się w foteliki samochodowe? U nas juz prawie glowa jest na krawędzi a nóżki praktycznie wystaja, po bokach tez juz mu ciasno i niewygodnie ale to za wcześnie na zmianę fotelika na inny... Nie ubieram go do fotelika, mamy otulacz
    Ja wyjęłam otulacz bo też miała ciasno i też tą sytuacja co u ciebie nogi wystają a głowa praktycznie u krawędzi ale bez otulacza a w kurteczce albo bluzie i kocyk na nią

Kalli95 lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie coś, proszę.
    Mam ostatnio taki problem, że mleko samo wypływa. Kiedy karmię z jednej piersi, to mleko wypływa z drugiej. Kiedy siedzę i nic nie robię, dziecko sobie śpi obok, to mleko też płynie jak oszalałe. Czy jest jakiś sposób, żeby nad tym zapanować?
    Mam kolektory, ale nie bardzo widzę sens używania, bo młody w ogóle nie jest zainteresowany butlą i smoczkiem, więc mogę ewentualnie zużywać do kąpieli :(
    I nie jest to trochę mleka - dzisiaj np. zapomniałam o wkładce, więc całą koszulkę od piersi do samego dołu miałam mokrą, a mleko pociekło mi nawet po spodniach :(

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Dziewczyny, poradźcie coś, proszę.
    Mam ostatnio taki problem, że mleko samo wypływa. Kiedy karmię z jednej piersi, to mleko wypływa z drugiej. Kiedy siedzę i nic nie robię, dziecko sobie śpi obok, to mleko też płynie jak oszalałe. Czy jest jakiś sposób, żeby nad tym zapanować?
    Mam kolektory, ale nie bardzo widzę sens używania, bo młody w ogóle nie jest zainteresowany butlą i smoczkiem, więc mogę ewentualnie zużywać do kąpieli :(
    I nie jest to trochę mleka - dzisiaj np. zapomniałam o wkładce, więc całą koszulkę od piersi do samego dołu miałam mokrą, a mleko pociekło mi nawet po spodniach :(

Ewentualnie mrozić mleko i potem zużywać to kaszek przy rozszerzeniu diety. W sumie już powinnaś mieć ustabilizowaną laktację i tak mleko nie powinno wypływać 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek mamy mieć ostatnia dawkę rota bo chciałam przełożyć bo Majka chora ale kazali przyjść i ocenią czy mogą jej podać 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Altair Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ewentualnie mrozić mleko i potem zużywać to kaszek przy rozszerzeniu diety. W sumie już powinnaś mieć ustabilizowaną laktację i tak mleko nie powinno wypływać 🙈

No właśnie wydawało mi się, że już się ustabilizowało. Tzn. od kilku tygodni wypływało już tylko kiedy piersi były przepełnione, młody od dawna nie jadł itp. A teraz od kilku dni leje się jak z nieszczelnego kranu.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair ja widzę, że u mnie tak falami jest. Jeszcze niedawno właśnie lało się z piersi, tak że moczyłam koszulki, teraz znów jest susza, aż zastanawiam się czy Młody nie ma za mało pokarmu. I tak w sumie mam od dłuuugiego czasu na zmianę.

Dziewczyny Mój Bąbel jest ostatnio taki marudny!!! Na rękach źle, położę krzyk, od razu obraca się na brzuszek i znów źle. W ogóle on poza płaczem, to tak się rozochocił w takim zwykłym pokrzykiwaniu, taki terrorysta się z niego robi. W nocy też trochę gorzej - zawsze budził się tak mlaszcząc, chrumkając i kręcąc się, a teraz od razu płacz. Mam nadzieję, że to przejdzie. Chyba teraz wypada nam jakiś skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 10:53

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kalli jak sytuacja? Bardzo Ci współczuje takich przeżyć ze Stasiem :(

Tez zauważam, że Wika ma dużo woskowiny i cuda odprawiam, żeby to czyścić jakoś, a w kąpieli mam jakiś mega lęk żeby jednak jej się ta woda nie wlała do uszka, to jak to w końcu z tym jest ? 🙈

U nas teraz 100% skok, Wika przestała się obracać z pleców na brzuch, odwraca się na bok i jakby zapomniała co dalej, jest mega marudna, bardzo niespokojnie śpi, wczoraj poszła spać ok 19:40, obudziła się o 22:30 i nie spała prawie do 1 🙄 Ostatni raz nam tak zrobiła chyba jak miała ze 2 miesiące, No i właśnie jak tak nie spała to tylko przytulona na rękach na fasolkę się uspokajała, co tez było dla mnie sygnałem, że coś jest na rzeczy, bo ona już nie pamietam kiedy dała tak ze sobą posiedzieć na rękach 🤷🏼‍♀️ a i zdecydowanie więcej je - zauważyłam, że każdy skok to u niej ten sam schemat tylko raz mocniej odczuwalny a raz mniej.

My tez jesteśmy w trakcie rozszerzania diety, na razie lecimy jako z alergiczką 4 dni na jeden produkt, wiec mamy za sobą dopiero marchewkę i dziś 3 dzień dyni 😊 Ale Wika zaskoczyła mnie bardzo tym, że mega sztywno siedzi w krzesełku, nie buja się ani nic, otwiera szeroko dziuba na widok łyżeczki lub jak przemieli w buzi i chce jeszcze i tak śmiesznie wystawia język 😂 Tak samo robi na widok butelki 😁 Mam niezła komedie z nią przy tym karmieniu 😁

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala wczoraj i dzisiaj przekręciła się na brzuch ale najpierw marudzi a potem ostre i jest na brzuchu. A jak leży spokojnie to prawie się udaje przekręcić na brzuch. Także nie wiem czy za mało siły ma i musi się wkurzyć czy kwestia kilku dni i ogarnie co i jak 😅 dzisiaj mamy fizjo ciekawe co powie

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też na bok i afera jakby nie dała rady dalej 🤣

• Joanne Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa super że Ala w końcu rośnie!😊

Jak czytam o tych Waszych drobinkach to trochę zazdroszczę bo muszę dźwigać ośmio kilowego klocka. Ciężko jest bo nikt mi nie pomaga. Chłop non stop w robocie więc w weekendy jedynie czuję się trochę odciążona. Denerwuję się jak się skarżę że jest taka ciężka bo on dumny mówi "moja krew!", ale już niedługo i będzie zostawał z nią na weekendy sam więc ciekawa jestem czy w końcu mnie zrozumie😉

Krysia jeszcze się nie odwraca, nie przewraca, nóżkami nie interesuje, ale przy tej wadze jakby się nie dziwię🤭
    Zęby chyba idą. Nic nie widać ale tak trze po tych dziąsłach że coś strasznego.
    Co chodzi o woskowinę w uszach to my ją tak kąpiemy że zawsze ma zalane uszy. Na początku się o to darłam bo sama nie lubię jak woda do uszu mi się nalewa, ale nic się nie dzieje, a miody tak jak pisała któraś z Was, na drugi dzień same wychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 14:57

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję porady od bardziej doświadczonych mam. W niedzielę ma przyjść do mnie koleżanka ze swoim roczniakiem. Napisała że w środę widziała się z inną koleżanką z dzieckiem i tego samego dnia temu chłopcu powychodziły krostki i ma ospę. Syn mojej koleżanki jak dotąd nic, żadnych objawów.
    Jeśli do niedzieli nic mu nie wyskoczy to czy będzie bezpiecznie jeśli do mnie przyjdą?

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne ospa raczej długo się wylęga, nawet do 2 tygodni i zaraza już przed pojawieniem się wysypki. Ja bym nie ryzykowała, ale doświadczona mama nie jestem.

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Kalli jak sytuacja? Bardzo Ci współczuje takich przeżyć ze Stasiem :(

Tez zauważam, że Wika ma dużo woskowiny i cuda odprawiam, żeby to czyścić jakoś, a w kąpieli mam jakiś mega lęk żeby jednak jej się ta woda nie wlała do uszka, to jak to w końcu z tym jest ? 🙈

U nas teraz 100% skok, Wika przestała się obracać z pleców na brzuch, odwraca się na bok i jakby zapomniała co dalej, jest mega marudna, bardzo niespokojnie śpi, wczoraj poszła spać ok 19:40, obudziła się o 22:30 i nie spała prawie do 1 🙄 Ostatni raz nam tak zrobiła chyba jak miała ze 2 miesiące, No i właśnie jak tak nie spała to tylko przytulona na rękach na fasolkę się uspokajała, co tez było dla mnie sygnałem, że coś jest na rzeczy, bo ona już nie pamietam kiedy dała tak ze sobą posiedzieć na rękach 🤷🏼‍♀️ a i zdecydowanie więcej je - zauważyłam, że każdy skok to u niej ten sam schemat tylko raz mocniej odczuwalny a raz mniej.

My tez jesteśmy w trakcie rozszerzania diety, na razie lecimy jako z alergiczką 4 dni na jeden produkt, wiec mamy za sobą dopiero marchewkę i dziś 3 dzień dyni 😊 Ale Wika zaskoczyła mnie bardzo tym, że mega sztywno siedzi w krzesełku, nie buja się ani nic, otwiera szeroko dziuba na widok łyżeczki lub jak przemieli w buzi i chce jeszcze i tak śmiesznie wystawia język 😂 Tak samo robi na widok butelki 😁 Mam niezła komedie z nią przy tym karmieniu 😁
    Dzieki ze pytasz ale narazie bez zmian. Nadal pojawiają nam sie nitki krwi w kupce, jest mocno sluzowa i zielona ostatnio ale tez widzę że maly ostatnio bardziej się slini No i zmienialiśmy żelazo na inne. We wtorek lecimy na oddzial.
    Zazdroszcze ze siedzicie juz w krzeswlku, u nas jeszcze nie jest stabilnie i karmimy się na kolanach a Stasiek nie lubi tej pozycji. Tez mamy marchewke za sobą a dzisiaj próbowałam mu dać kaszke owsiane na wodzie z gruszka żeby osłodzić i dodałam tego mleka neocate bo tak nam kazała alergolog żeby go zaznajomić ze smakiem ale jak marchewke ostatnio wcinał i byl mega szczęśliwy przy tym to tutaj skończyliśmy oboje w tej kaszcze i wszystko wokół w kaszce w akompaniamencie placzu. Dobrze ze to nie zostawia plam jak marchewka

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Joanne ospa raczej długo się wylęga, nawet do 2 tygodni i zaraza już przed pojawieniem się wysypki. Ja bym nie ryzykowała, ale doświadczona mama nie jestem.

W Holandii ospa to nie choroba, tu jak dzieci nie maja goraczki chodza normalnie do szkoly czy niani takze nie panikuj ;) Ja ogolnie wychodze z zalozenia ze im wczesniej dzieci choruja to lzej przechodza - jak do tej pory tak bylo ;)

My dzis po kontroli
    Bruno wazy 9010 i ma 69cm

Mamy max 5 posilkow mlecznych i oprocz tego warzywka i owoce od 6 mca chleb
    z tym ze my juz jemy kaszki, kaszki na dobranoc, chrupki kukurydziane, herbatniki, pijemy herbatki i soczki ;) Oczywiscie w miare nie za duzo

aaa no i jestesmy po szczepieniu nastepne za 6 mcy

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uszy od początku myjemy podczas kąpieli, normalnie ma głowę zanurzoną po oczy ;d pierwsze słyszę, że wody nie można do uszu nalewać, dlaczego?
    Do tej pory to wystarczyło, ale teraz widzę że ma brudne. Podobno parafina dobrze działa.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy przy tych obrotach z plecków na brzuszek ulewają? Albo po takim fikaniu nóżkami, łapaniu nóżek itp?

• Joanne Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Czy wasze maluchy przy tych obrotach z plecków na brzuszek ulewają? Albo po takim fikaniu nóżkami, łapaniu nóżek itp?

Krysia ulewa przy zmianie pampersa jak jej nie odbiję albo czasami jak położę beż odbicia a się wierci.

Nosia lubi tę wiadomość

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Tak mojej się zdarza że jak ją położę po jedzeniu i zacznie fikać to zaraz ulewa 😬 i też przy zmianie pampersa ulewa jak za szybko po jedzeniu to robię

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zanurzam uszy w wodzie ☺️

Fizjo zadowolona z efektów ☺️ następna wizyta za 5 tygodni dopiero bo nie widzi sensu szybciej 🤩

Nosia, Tony lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ