X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się przymierzam do rd. Odrobinę wcześniej niż podają wytyczne:-) Już teraz nie ma ścisłych wytycznych co najpierw się podaje, to rodzic decyduje. Na rozszerzeniediety.pl są też przepisy do kupienia i z nich będę też korzystać:-)
    Mamy już kubeczek i łyżeczkę i krzesełko też
    (było na promo🤣).

Ultra a jakie słoiki są smaczne? Bo słyszałam, że brokuł brokułowi nie równy🤣

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Ja właśnie się przymierzam do rd. Odrobinę wcześniej niż podają wytyczne:-) Już teraz nie ma ścisłych wytycznych co najpierw się podaje, to rodzic decyduje. Na rozszerzeniediety.pl są też przepisy do kupienia i z nich będę też korzystać:-)
    (było na promo🤣).

Ultra a jakie słoiki są smaczne? Bo słyszałam, że brokuł brokułowi nie równy🤣

Na samym początku kupowaliśmy słoiczki z Hippa. Młody poleca "pierwszą dynię". Z Bobovity "marcheweczkę z kalafiorkiem" (czy jakoś tak). 😅 A smakowo, to wszystko czego bym nie spróbowała to Kubuś. Poważnie 🤣.

Z brokułami faktycznie ciężka sprawa. Jakieś takie mdłe są, Karolowi średnio podeszły.

A! I jeśli chodzi o te warzywa same typu "pierwsza marchewka" lub dynia, to one są baaardzo wodniste. Bez śliniaka ani rusz. Ja mam taki z pepco, silikonowy. 🤣

kid_aa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Jak często pierzecie tekstylne zabawki - pluszaki, miękkie grzechotki, szeleszczące książeczki itp.?

Nie prałam jeszcze w ogóle 🙈

Altair lubi tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    J
    (było na promo🤣).
    Ja już mam kubeczek, bidon, sliniaczki, fartuszek, łyżeczki, talerzyki 😋 krzesełko też kupiłam już właśnie na promo. Tylko mały jeszcze nie gotowy, dlatego czekam do tych ukończonych
    6 miesięcy i na początku będziemy na kolanach.

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair ja upralam wszystkie jak zaczelam mu dawac je do zabawy okolo 2 miesiaca, a potem pojedyncze sztuki jak mial faze ulewania - za kazdym razem jak ulal na zabawke. Jak tylko je gryzie to nie piore.

Ja zaczne rozszerzanie po 3 maja - maly jest bardzo zainteresowany, ale wole poczekac dla wlasnej wygody. W niedziele robimy chrzciny, jutro przylatuja moi rodzice a potem siostra z rodzina, no i nie chce sobie i jemu dokladac wrazen w tym okresie.
    Troche wiecej juz poczytalam o rozszerzaniu i chyba na pierwszy posilek sprobuje przygotowac domowa owsianke - zmielic platki owsiane na make i ugotowac z woda. A potem marchewka 😊

Altair lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Altair Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Nie prałam jeszcze w ogóle 🙈

Ja piorę co chwilę, ale właśnie przyjaciółka mi uświadomiła, że źle robię, bo nie daję dziecku szansy oswoić się z bakteriami.

Pytałam fizjoterapeutkę o fotelik do karmienia i powiedziała, że jest mnóstwo do wyboru, a wszystkie do d*** :D

Jakieś jednak trzeba wybrać. Wczoraj nasz fotelik dotarł, więc go skręciłam i posadziłam małego na próbę. Bardzo mu się podobało, ale jeszcze nie siedzi pewnie, więc będziemy musieli poczekać.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Dorocia Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też mamy kupione nawet dwa krzesełka do karmienia😀 jedno drewniane do domu o drugie z Ikei Antilop, żeby było do rodziców i na działkę. Tylko. Dokupiliśmy do niego podnózek na Allegro bo ważne, żeby był regulowany do wysokości dziecka.
    Trochę mnie przeraża to rozszerzanie diety. Chciałabym zacząć od razu BLW ale nie wiem czy to na moje nerwy😀 poza tym mały nie siedzi, ale w sumie jeszcze czekamy te 4 tygodnie do skończonych 6 miesięcy to może jako tako będzie można go w krzesełku posadzić już wtedy.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie zabawki, nawet plastikowe co jakiś czas wrzucam do pralki i piore w płynie takim jak do ubranek.
    W krzesełku do karmienia już od dawna swoją malutką sadzam. Pewnie wszystkie fizjo by grzmiały. Siedzi w takiej wychylonej pozycji jak w foteliku samochodowym, czasem bardziej pionowo.
    Rozszerzać dietę będę po powrocie z wakacji czyli koncem maja. Narazie się nie spieszę. Tak ładnie wcina cycunia na wyjazdach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 12:18

• Joanne Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna zaliczyła pierwszą podróż spacerówką. I pierwszy raz na zakupachbnie musiałam się spieszyć. Najpierw leżała i tak zasnęła a jak wracałyśmy do domu to się rozbudziła i trochę jej oparcie podniosłam. Tym że ubierałam ją w kurteczkę i bluzę jak siedziała u mnie na kolanach to też zaoszczędziłam sobie jej krzyków. Zawsze przy ubieraniu rękawów strasznie się wydziera. A po powrocie przy zmianie pampa złapała się za stopy i tak się bawiła🥹

Mało zabawek szmacianych jej daje i piorę co jakiś czas. Częściej myję te plastikowe bo non stop je ślini. Jeśli upadną tam gdzie łazi kot to myję od razu a resztę co 1-2 dni.

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko gumowe gryzaki co jakiś czas gotuję w garze. Reszty zabawek jeszcze nie prałam. Chyba mu na dobre wychodzi, bo chory jeszcze nie był 😜 Ostatnio mąż był mocno przeziębiony i też nie złapał.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi któraś sprawdzić jak się zważy z dzieckiem na normalnej wasze, o ile gram taka waga oszukuje ? 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Altair ja upralam wszystkie jak zaczelam mu dawac je do zabawy okolo 2 miesiaca, a potem pojedyncze sztuki jak mial faze ulewania - za kazdym razem jak ulal na zabawke. Jak tylko je gryzie to nie piore.

Ja zaczne rozszerzanie po 3 maja - maly jest bardzo zainteresowany, ale wole poczekac dla wlasnej wygody. W niedziele robimy chrzciny, jutro przylatuja moi rodzice a potem siostra z rodzina, no i nie chce sobie i jemu dokladac wrazen w tym okresie.
    Troche wiecej juz poczytalam o rozszerzaniu i chyba na pierwszy posilek sprobuje przygotowac domowa owsianke - zmielic platki owsiane na make i ugotowac z woda. A potem marchewka 😊
    My też w niedzielę mamy chrzest:)

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po kontroli u neurologa. Wszystko jest w jak najlepszym porządku oczywiście poza tym napięciem:-)

A z nowości, dziś Dzidziulek załadował do buzi stopę:-) Póki co jest zdecydowanie bardziej zainteresowany jedną:-) Niesamowicie się patrzy na te zmiany, a to dopiero początek życiowej przygody😍

Asia11, Smerfetk_a, Altair lubią tę wiadomość

age.png
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    A my dziś po kontroli u neurologa. Wszystko jest w jak najlepszym porządku oczywiście poza tym napięciem:-)

A z nowości, dziś Dzidziulek załadował do buzi stopę:-) Póki co jest zdecydowanie bardziej zainteresowany jedną:-) Niesamowicie się patrzy na te zmiany, a to dopiero początek życiowej przygody😍
    Filip też już jakieś 2 tyg łapie stópki. Początkowo lewą, teraz już oby dwie. My w piątek mamy znowufizjo, bo mały nie rotuje w ogóle na boczki, a już powinien dawno.

kid_aa lubi tę wiadomość

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    My też w niedzielę mamy chrzest:)
    My też się chrzcimy w niedzielę ;-)

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    My też się chrzcimy w niedzielę ;-)
    To będzie niedziela chrztów na grupie 😊 My też w tą niedzielę chrzcimy Stasia 😁

UFmbp2.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś dada pure care? Są ok? Bo są na promo w biedzie 1+1.

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Miała któraś dada pure care? Są ok? Bo są na promo w biedzie 1+1.
    Miałam zaraz po urodzeniu i dla mnie jakieś sztywne. Wolę lupilu.

kid_aa lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie chrzcimy😁 Pamiętam że pierwszy raz jak spotkaliśmy się z Bartkeim😂 to już zostało uzgodnione że na ślub kościelny się nie zgodzę ale jeśli będzie chciał chrzcić dzieci, ale w sensie że on sam a nie babcie, ciocie i reszta rodziny, to ok. I jemu się nie śpieszy. Za to jego mama jak z nim gada to non stop naciska. Irytuje mnie to. Nawet gdyby Bartek chciał to zrobić to przecież nie będziemy jechać na łeb na szyję do Polski tylko po to żeby dziadkowie w gronie rodzinnym mogli wódki się napić🤦🏻‍♀️ Bo dla mnie argument "bo u nas w rodzinie wszyscy chrzczeni" nie jest argumentem.

Ale chciałam nie o tym. W moim rodzinnym miasteczku otwierają basen. Nowo wybudowany. Udostępnili cennik, zajrzałam i złapałam się za głowę. 16zł/h! Jakie ceny są u Was? Ja płacę 4,50€ za wejście i mogę siedzieć nawet cały dzień. Eh, obawiam się że będę bała się wrócić do polski😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 11:13

Decemberry lubi tę wiadomość

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A my nie chrzcimy😁 Pamiętam że pierwszy raz jak spotkaliśmy się z Bartkeim😂 to już zostało uzgodnione że na ślub kościelny się nie zgodzę ale jeśli będzie chciał chrzcić dzieci, ale w sensie że on sam a nie babcie, ciocie i reszta rodziny, to ok. I jemu się nie śpieszy. Za to jego mama jak z nim gada to non stop naciska. Irytuje mnie to. Nawet gdyby Bartek chciał to zrobić to przecież nie będziemy jechać na łeb na szyję do Polski tylko po to żeby dziadkowie w gronie rodzinnym mogli wódki się napić🤦🏻‍♀️

Ale chciałam nie o tym. W moim rodzinnym miasteczku otwierają basen. Nowo wybudowany. Udostępnili cennik, zajrzałam i złapałam się za głowę. 16zł/h! Jakie ceny są u Was? Ja płacę 4,50€ za wejście i mogę siedzieć nawet cały dzień. Eh, obawiam się że będę bała się wrócić do polski😔
    Niestety ceny basenu takie jak mówisz..😒

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ