LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My sie nie kp ale mleko je rano i na wieczor i w nocy a tak owoce czy zupki zamiast mleka. Srednio co 4 godz przez dzien cos teraz zjadl o 6 i pewnie zje po 10 jak wstanie z drzemki
A tak pijemy wode,soki i herbatki
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Jak ubieracie na noc ?.Ali za ciepło w bodach i w śpiworku 🥴
-
Decemberry wrote:MamaNL sliczny Brunio, zapomnialam napisac
Scandi, skad dokad sie przeprowadzacie? Kupowanie nowego domu musi byc ekscytujace!!))
Młody nam zaczął się gibać do raczkowania. Tak szybko to leci, że szok.
Ola, jak cudownie! 11 stycznia, jejciu, aż mnie sentyment bierze!!
Dec, w tej samej miejscowosci, tylko do wiekszego, bo stwierdzilismy ze nie chcemy poswiecic mozliwosci home office na rzecz pokoju dla malego. Troche mi zal bo bardzo lubie nasz maly domek, ale dodatkowo motywuje mnie mysl ze chcemy za jakis niedlugi czas starac sie o rodzenstwo, wiec chyba lepiej juz zmiane miec za soba skoro jest nieunikniona -
U nas też brak zebów, choć mam wrażenie że co jakiś czas coś się zbiera. Poza tym rozszerzamy diete powoli ale kurcze mamy straszny problem z kupą. Za każdym razem jest krzyk jakiego wcześniej nie słyszałam. Czasem muszę wlewkę zapodać i wtedy przechodzi jak ręką odjął. Kupa jest momentami taka dorosła stąď pewnie ten krzyk. Pediatra mówi żeby dawać wodę ale średno nam idzie picie z kubeczka. Miałyście może podobne problemy na początku rd?
Ze spaniem jest ok chyba że właśnie kupa nadchodzi. Zasypia 19/20 i śpi do 5-6, choć przesuwa się ta pora na wczesniejszą (podejrzewam że słońce ja budzi). Mamy małą aktywność i dosypiamy do 8/9. -
Smerfi, podaj wode z butli normalnie moze?
Scandi, to super. Takie zmiany zawsze spokoSmerfetk_a lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U mnie też zdarza się złość gdy idzie "dorosła" kupa, ale zwykle pomaga masowanie brzuszka.
Zrobiłam dziś dla Laury taką pyszną zupkę, że aż sama trochę zjadłam, a ona się tak na nią rzuciła łapczywie, że wszystko wyrzygała 🤦🏼♀️ mam nauczkę, żeby jednak karmić ją powolutku.
Ją podaję wodę z butelki zwykłej ze smoczkiem, ale nie zbyt chętnie pije. Z kubkami i bidonami poczekam, aż będzie siedzieć w krzesełku.
Ps. Zębów dalej brak -
Mama Trójki miałam pytać już dawno, to zdjęcie co Dianka na nim stoi to sama wstała czy po prostu stoi postawiona? I masz fajną matę. Jaka to?
Krystynie rośnie drugi ząbek. Przez tydzień byli u nas dziadkowie i Krysia zrobiła ogromne postępy- na łóżku już nie można jej zostawiać, przewraca się na boczki ale chyba jeszcze nie do końca świadomie, zaczepia obcych ludzi🙈, ładnie siedzi w krzesełku do karmienia i już nie tylko ssie chrupki ale tym jednym zębem tak gryzie aż trzeszczy i kawałek chrupka w buzi przewraca. Nie lubi pić z butelki ze smoczkiem ale z mojej butelki z dziubkiem bardzo chętnie.
Decemberry, Tony, kid_aa, Angelaaaa, Scandi-B, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Tony, ten odruch wymiotny mnie strasznie ubawił, bo jak mi wyrzygał to awokado, to wyglądało jak erupcja wulkanu XDD I też się wkurzałam na siebie, że go przekarmiłam, a długo to karmienie trwało w sumie i nooo mega szkoda, że wyrzygane
Joanne, jaka Krysia jest urocza! I jaka "dorosła"! Chef kuchni z łopatką już rośnie, hahaha
Joanne, Tony lubią tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Joanne cudna dziewczynka:-)
Joanne lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dziewczyny, ja mam do Was techniczne pytanie:
Młody mój już zaczyna raczkować. To kwestia dni, zanim będzie mi w każdy kąt domu popierdzielał. Trzeba dom zabezpieczyć, ale w zasadzie - JAK? Co jest najistotniejsze? Pytam o wszystko, od całkowitych podstaw. Czym myć podłogi, jak zabezpieczać rośliny, itd itd.
Kupiłam zaślepki do kontaktów z babyono, niedługo kupujemy bramkę na schody, ale nie wiem jaką markę wybrać. Kumpela radziła takie pianki na rogi mebli, jak zacznie się wspinać. Co jeszcze? Przykręcać meble do ścian? Rośliny na wysoki parapet?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Dziewczyny, ja mam do Was techniczne pytanie:
Młody mój już zaczyna raczkować. To kwestia dni, zanim będzie mi w każdy kąt domu popierdzielał. Trzeba dom zabezpieczyć, ale w zasadzie - JAK? Co jest najistotniejsze? Pytam o wszystko, od całkowitych podstaw. Czym myć podłogi, jak zabezpieczać rośliny, itd itd.
Kupiłam zaślepki do kontaktów z babyono, niedługo kupujemy bramkę na schody, ale nie wiem jaką markę wybrać. Kumpela radziła takie pianki na rogi mebli, jak zacznie się wspinać. Co jeszcze? Przykręcać meble do ścian? Rośliny na wysoki parapet?
Mi Majka praktycznie od razu pozrywała te ochraniacza na rogach 🙈 będę musiała nakleić może Ala nie będzie zrywać 🙈
Ja mam kilka mebli do ściany przykręconych ale tylko te na które mogła by się wspiąć i by się meble mogły przewrócić
Co do roślin to ja mam tylko na balkonie 🤣 ale warto je mieć gdzieś wyżej bo nie które są trujące się. Chwila nieuwagi i mode dojść do tragedii
Zaślepki w kontaktach mam i chociaż Ala tylko pełza to do jednego dosięga i ją interesuje także warto zabezpieczyć szybciej
A podłogi myje zwykłym płynem do paneli 😁
Warto też spojrzeć czy gdzieś do kabli nie sięgnieMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Joanne wrote:Mama Trójki miałam pytać już dawno, to zdjęcie co Dianka na nim stoi to sama wstała czy po prostu stoi postawiona? I masz fajną matę. Jaka to?
Krystynie rośnie drugi ząbek. Przez tydzień byli u nas dziadkowie i Krysia zrobiła ogromne postępy- na łóżku już nie można jej zostawiać, przewraca się na boczki ale chyba jeszcze nie do końca świadomie, zaczepia obcych ludzi🙈, ładnie siedzi w krzesełku do karmienia i już nie tylko ssie chrupki ale tym jednym zębem tak gryzie aż trzeszczy i kawałek chrupka w buzi przewraca. Nie lubi pić z butelki ze smoczkiem ale z mojej butelki z dziubkiem bardzo chętnie.
Dianka sama wstaje, robi nawet coś na kształt kroczków wzdłuż łóżka, tak bardzo nieporadnie jeszcze 🙈
Matę kupiłam na Allegro 😃 https://allegro.pl/oferta/duza-mata-piankowa-dwustronna-skladana-xpe-200x180-12995810195Joanne lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
dzieki Angela
Te maty puzzlowe są u nas z kolei problematyczne o tyle, że młody chce je zjadać xD
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Joanne ale Krysia Ci pieknie rosnie 🥰 mala kuchareczka 🫶
A nasz synus w koncu doczekal sie swojego pokoju 😅 w agencji nieruchomosci poradzili zeby lepiej do sprzedazy przerobic biuro na sypialnie dziecka 🤭 te pare miesiecy sie nacieszy zanim sie przeniesiemy. Wczoraj spal 4 godziny sam w nowy pokoju, ale potem wzielam go spowrotem do nas. Nie tak latwo bylo go tam uspic 🙈Joanne lubi tę wiadomość
-
Decemberry przy Mikołaju zabezpieczyliśmy mieszkanie tak:
-obkleilismy piankami meble (te niższe np. szafke rtv, stolik kawowy na całej długości- pianka została pogryziona:D ze dwa razy znalazłam kawałki w kupie, ale parę razy uratowała przed rozcięciem glowy)
- telewizor z szafki rtv poszedł na komodę
- wykręciliśmy uchwyty w szufladach, a na te co otwierają się bez uchwytów nałożyliśmy zabezpieczenia- tylko te gdzie sięgał, bo miał fazę wywalania wszystkiego z szuflad
- zaślepki we wszystkich kontaktach, uwielbiał grzebać w kontaktach
- wszystkie środki czystości albo w zabezpieczonej szufladzie, albo na górnej półce w łazience
- mamy dwie szay PAX z drzwiami przesuwnymi i też musieliśmy założyć zabezpieczenie bo nauczył się otwierać i wszystko wywalał
- kwiatki- większość mi uschła odkąd mam dzieci, ale te kilka storczyków co zostały to trzymam wysoko. Raz Mikołaj poczęstował się pączkiem storczyka.
- mamy też barierkę na naszym łóżku
- był moment, że zwalał wszystko ze stołu/blatu/szafek co tylko miał w zasięgu wzroku i rączek:D także żadnych obrusów, świeczek, szklanych, ciężkich przedmiotów- wszystko pochowałam
- wszelkie kosmetyki, które jest w stanie otworzyć pochowałam na wyższe półki, po tym jak wysmarował oliwką cały salon:D
Zobaczymy jak to bedzie z Olkiem:)
kid_aa, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Decemberry przy Mikołaju zabezpieczyliśmy mieszkanie tak:
-obkleilismy piankami meble (te niższe np. szafke rtv, stolik kawowy na całej długości- pianka została pogryziona:D ze dwa razy znalazłam kawałki w kupie, ale parę razy uratowała przed rozcięciem glowy)
- telewizor z szafki rtv poszedł na komodę
- wykręciliśmy uchwyty w szufladach, a na te co otwierają się bez uchwytów nałożyliśmy zabezpieczenia- tylko te gdzie sięgał, bo miał fazę wywalania wszystkiego z szuflad
- zaślepki we wszystkich kontaktach, uwielbiał grzebać w kontaktach
- wszystkie środki czystości albo w zabezpieczonej szufladzie, albo na górnej półce w łazience
- mamy dwie szay PAX z drzwiami przesuwnymi i też musieliśmy założyć zabezpieczenie bo nauczył się otwierać i wszystko wywalał
- kwiatki- większość mi uschła odkąd mam dzieci, ale te kilka storczyków co zostały to trzymam wysoko. Raz Mikołaj poczęstował się pączkiem storczyka.
- mamy też barierkę na naszym łóżku
- był moment, że zwalał wszystko ze stołu/blatu/szafek co tylko miał w zasięgu wzroku i rączek:D także żadnych obrusów, świeczek, szklanych, ciężkich przedmiotów- wszystko pochowałam
- wszelkie kosmetyki, które jest w stanie otworzyć pochowałam na wyższe półki, po tym jak wysmarował oliwką cały salon:D
Zobaczymy jak to bedzie z Olkiem:)
Karo, właśnie takie szczegóły mi są potrzebne! Jak czytałam co pisałaś, to od razu lustrowałam w głowie cały dom i miałam przed oczami momenty, gdzie mogłoby się zdarzyc podobnie jak u Ciebie
Dzięki!
Joanne lubi tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
A ja wczoraj odkryłam główną wadę pieluchomajtek i jest nią KUPON. Zdejmując obesranego pampa nie dość, że wysmarowałam Laurze całe nogi, to na koniec wypadł z niego prosto na podłogę piękny klocek. Następnym razem chyba je rozetnę 🤦♀️