X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dajecie radę w te upały ? 🥵🥵

Ala dzisiaj marudna cały dzień 🙆 już nie wiem czy przez upały czy że ją kaszel męczy czy wszystko naraz 🥴

Kalli jak u was rd? Coś lepiej ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upałów to w dzień jest całkiem ok, ale w nocy od 3 dni budzi się często i chce do cycka, possie chwilę I śpi dalej, więc chyba chce jej się pić. Próbowałam dawać wodę ale jest bunt. W ciągu dnia też nie chce pić wody, więc jest walka.
    W nocy śpi w śpiochach z krótkimi nogawkami i rękawkami, niczym jej nie przykrywam, a i tak jest jej chyba za ciepło...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi w samym pampersie xD

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Jak dajecie radę w te upały ? 🥵🥵

Ala dzisiaj marudna cały dzień 🙆 już nie wiem czy przez upały czy że ją kaszel męczy czy wszystko naraz 🥴

Kalli jak u was rd? Coś lepiej ?
    Nic nie lepiej, maly wymiotuje za każdym razem jak chce mu cos podać chyba ze daje mu cos 2-3h po mleku ale to nawet buzi na łyżeczkę nie otwiera a sam to tylko polize jakieś kawałki jak mu dam jak blw i na tym się kończy.
    Nasza alergolog nas wyslala do neurologopedy

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez goraco, maly spi w spiochach bez przykrycia. O ile spi, bo z tym ostatnio masakra… maly ma tyle energii, nie wiem skad bo wcale duzo nie je. Dzis i wczoraj udalo mi sie go uspic dopiero wpol do pierwszej w nocy. Caly ostatni tydzien musimy dlugo z nim spacerowac pozno wieczorem, bo inaczej nie da sie z nim usiedziec. Zamiast spac to szaleje. Jedyny plus, ze raczej w pozytywnym nastroju jest, chyba mu uderzyla sodowka jak sie zorientowal ile juz jest w stanie sam zrobic.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli współczuję 😩 myślałam, że u was chociaż trochę lepiej 😔
    My alergologa mamy dopiero w sierpniu i jestem ciekawa co nam zaleci i czy jakieś testy będzie chciała robić 🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala śpi w samym rampersie i myślę że jej ciepło bo ładnie śpi. No oprócz 2 dni gdzie jest marudna ale to raczej przez chorobę
    U nas dzisiaj deszczowo więc chociaż trochę odpoczynku od upałów 😁
    W lipcu Ala będzie miała chrzest także teraz wszystko na mojej głowie 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair co tam u Was? Dawno się nie odzywałaś:-)

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jw na drzemki przykrywam Stasia muslinowa pieluszka i chodzi w rampersie albo w body z krótkim rękawem. Na noc zwykle zasypia w samym body i go tez przykrywam pieluszka a później jak się już w sypialni trochę ochlodzi to resztę nocy spi w takim śpiworku z pojedynczej bawełny 🙂
    U nas tylko pokropiło i z deszczu to na tyle. Dalej skwar. W domu nie mamy klimy i jest ok 24 stopnie w najgorętszym momencie

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodzi i śpi w pampersie z tym że u nas jest sauna bo mieszkamy na ostatnim piętrze bez klimy. Ze spaniem też słabo w nocy się budzi co 3h na jedzenie a od 5tej już nie śpi. Jest mega pobudzona i marudzi. W dzień to samo, nie da się nic zrobić bo cały czas potrzebuje towarzystwa, pierwszy raz od urodzenia chce żeby ja nosić. Myśle że to może być jakiś skok.
    Wody nie chciała pić z kubeczka doidy, więcej rozlewała. Ze wzgledu na upały dałam jej w bboxie i to super. Odrazu załapała i uwielpia z niego pić.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelo, Nosiu my dostaliśmy na katar i kaszel od Karola pediatry na codziennie rano przez 7 dni inhalacje z 6 kropli Boredualu + 2 ml soli oraz 15 kropli Flegaminy Baby a w południe inhalacja z Nebu Dose Hialuronic 1 ampułki. Do tego 3x dziennie Tantum Verde na gardło.

Co do upałów - u nas tragedia. Mamy darmową saunę na poddaszu. W dzień okupujemy pokój gościnny teściowej, na noc wracamy na górę, tyle że zanim wrócimy to włączamy wszystkie wiatraki na maksa, żeby się trochę ochłodziło. Młodego też codziennie kąpiemy, bo cały się klei. Śpi w bodziaku z krótkim rękawem. Przykrywam tylko lekkim kocykiem ale i tak do północy się rozkopie. 🤣 Dziś Młody miał apogeum. Serio, już sama nie wiem czy to przez kaszel, czy zęby, czy upał, czy inne sręby. Niby po Dentinoxie się uspokoił... A tak mnie zgryzł w palucha... Mamuniu...

Karol wody też nie chce pić. Próbowałam przez 3 dni i się poddałam. Miało być bez cukru, ale... zaczęłam mu mieszać wodę z naturalnym, bobofrutowym sokiem. Na cały dzień robię mu mieszankę 100 ml wody z 20 ml soku i wypija przez wszystko. Czasami jak już są jakieś resztki to delikatnie dolewam wody, by jeszcze smak się utrzymał. 😅

Z RD to na razie po słoiczkowym łososiu był konkretny rzyg. A dziś zaliczyłam wpadkę. Kuwa. Dałam mu do zabawy kawałek naleśnika zanim ogarnęłam, że robiła go teściowa (masa cukru gwarantowana). Jak zniknęła z pola widzenia to wyrzuciłam resztkę do kosza. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z nastrojem w kratkę. Kaszel nie przechodzi. Będę musiała znowu jechać do lekarza.

Dżasta czy u was flegamina baby i sterydy pomogły na kaszel?
    U nas jest mokry kaszel, szczególnie po nocy..😒 Kolejne ząbki jeszcze nie wyszły.

Malutka pije chętnie zwykłą wodę z kubka doidy. Zaczęła ladnie jeść. Nie wiem dlaczego przez te kilka dni kompletnie odmawiała jedzenia innego niż mleko.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U nas z nastrojem w kratkę. Kaszel nie przechodzi. Będę musiała znowu jechać do lekarza.

Dżasta czy u was flegamina baby i sterydy pomogły na kaszel?
    U nas jest mokry kaszel, szczególnie po nocy..😒 Kolejne ząbki jeszcze nie wyszły.

Malutka pije chętnie zwykłą wodę z kubka doidy. Zaczęła ladnie jeść. Nie wiem dlaczego przez te kilka dni kompletnie odmawiała jedzenia innego niż mleko.

Tak Nosiu, przeszło. Już na drugi dzień była widoczna poprawa. 😉

Karol nadal jest marudą. Zauważyłam, że górne 1 są bardzo rozpulchnione. Dałam mu wczoraj Dentinoxa i tak mnie pogryzł dolnymi, że aż się rozpłakałam. 😅 Dziś maść podawał mu mąż. 🤣

I pochwale się, gość zaczął ładnie trzymać wysoki podpór. 🥹 Podnosi też tyłek. Jeszcze nie skumał, by to połączyć ale chyba jest na dobrej drodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 22:37

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20230622-081934.jpg

Wczoraj Krysia skończyła 7m z wagą 8.950 i 68 cm. Dwie dolne jedynki, duże zainteresowanie jedzeniem ale dopiero od kilku dni. Pięknie je! Buzią obraca aż miło😊 Zaliczyła też jedzenie loda😆

Nie robiła wysokiego podporu, strasznie leniwa była. W środę byłam z nią na kontroli i kazała nam więcej ćwiczyć. Mała załapała od razu o co chodzi i teraz larwa tak się przemieszcza po łóżku aż dzisiaj płakać mi się chciało z tego jaka samodzielna już jest. Położyłam ją na drzemkę a ona odwróciła się pleckami do mnie i przytuliła misia.

Dzięki za informacje że dziecko nie powinno siedzieć dopóki samo nie siada. Od miesiąca ją sadzalismy bo na ostatniej kontroli nic nie mówili a jeszcze pochwaliła jak ładnie sztywno już siedzi. Tym razem zapytałam i potwierdziła powyższe. Może właśnie dlatego Krystyna się tak uaktywniła że ją kładziemy. Nie marudzi tylko zaczęła sobie sama radzić😁 Zakochana w niej strasznie jestem.

A, i ma ostatnio problemy ze snem. Nie wiem czy to zęby czy ucho, bo często za uszko łapie i muszę wybrać się z nią do lekarza, czy jakiś skok. Albo za dużo emocji że nagle tyle rzeczy zaczęła na raz robić.

Angelaaaa, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Asia11, kid_aa, Scandi-B, MamaNl lubią tę wiadomość

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne często przy ząbkowaniu dzieci ciągną/ łapią uszko ☺️
    Myślę że przy boku ucha cały czas by płakała.
    Słodka Krysia 😘

Joanne lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-6026.jpg

Gwiazdy pozdrawiają! Obydwie już na nóżkach 😃

W zeszłym tygodniu skończyły 8 miesięcy! To dokładnie tyle ile je nosiłam w brzuchu 🥰 nie wierze jak ten czas zapieprza. Wandzi wyszła już górna jedynka, druga będzie najpóźniej jutro 😅 Dianka niestety dalej ma spuchnięte i aż fioletowe dziąsła i nic nie widać żeby miało wyjść, ale dzielnie znosi i w ogóle nie jest marudna 🙈 zdjęcie chyba sprzed dwóch tygodni dlatego D jeszcze w długiej piżamce, teraz obydwie śpią w samych bodziakach. RD idzie nam ekstra, wszystko wchodzi jak złoto, łącznie ze zdobyczami z podłogi 🙈🙈

Joanne Krysia jest cudna🥰 wazy tyle co moja Wanda 😃

A! Moje przy ząbkowaniu tez często łapią się za uszka i je ciągną 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 08:42

Angelaaaa, Joanne, Ultra-Dżasta, Asia11, kid_aa, Scandi-B, MamaNl lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jakim etapie jesteście rd ? Ala zaczęła bardzo chętnie jeść ☺️ od wczoraj potrafi upominać się o jedzenie od Majki jak ona coś je 🙈 i już nawet przez to płakać zaczyna jak ta nie chce jej dać 😬 no i problem w tym że Ala ma uczulenie na bmk a Maja je normalnie i nie wiem jak to ogarnąć 🤔
    I ile już posiłków jedzą wasze maluchy ? I ile mm? U nas 4 razy na dobę po 180ml

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiałam się ma BLW, ale teraz daję też łyżeczką i rąbie wszystko co podam. Prócz tego daję też do ręki, jeśli coś się nadaje i zawsze coś do buzi trafi. Podaję śniadanie i obiad. Czasami w międzyczasie jeszcze np. jogurt lub owoc. Zauwazylam, że jak dostaje stałe pokarmy na glodnego, to potem długo odmawia piersi, dlatego staram się trzymać tego, że podaję pierś do 30-40 mim przed innym jedzeniem.

Zrobił się taki aktywny, że już muszę mieć oczy dookoła głowy. Pełza i zaczyna raczkować. Nie spi już ze mną, tylko w łóżeczku, bo po upadku synka siostry z łóżka się boję. W łóżeczku odstawia taką gimnastykę, że pod dużymi palcami od stóp ma pęcherze 🙈 Powoli podciąga się przy szczebelkach, dlatego chyba powoli musimy obniżyć dno, tylko jąk go wtedy odkładać na spiocha? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 14:20

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 mojej Ali schodzi skóra na dużym palcu od stopy bo jak pełza to się odpycha tym palcem 🤣
    Jak już próbuje raczkować i się podciągać przy szczebelkach to faktycznie będziesz musiała obniżyć o jeden poziom nizej 😅

Asia11 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia je bardzo chętnie. Próbowałam dawać kawałki ale ona je zgniata i tyle. Daje na razie warzywa i kaszki. Podaję łyżeczką ale ona mi ją zabiera i sama wkłada sobie do buzi. Niestety po każdym jedzeniu jest kąpiel bo strasznie się brudzi przy tym.
    Dostaje 1 max dwa razy coś innego, poza tym mm 6x dziennie po 140-160ml. Probuje zejść częstotliwosci mm zwiększając ilości. Zje więcej ale woła jeśc i tak 6 razy :-)

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ