LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest z tą kaszką w butelce? Bo spotkałam się z opinią, że to bardzo zły nawyk i trochę nie rozumiem o co chodzi. Ja narazie daję łyżką, ale jak będzie umiała sama trzymać butelkę to myślałam, żeby jej dawać w butelce.
-
Tony wrote:Dziewczyny jak to jest z tą kaszką w butelce? Bo spotkałam się z opinią, że to bardzo zły nawyk i trochę nie rozumiem o co chodzi. Ja narazie daję łyżką, ale jak będzie umiała sama trzymać butelkę to myślałam, żeby jej dawać w butelce.
Ala już od dawna sama trzyma butle i pije mleko.
Kaszka w butelce według mnie to kiepsko pomysł. Nie dość że dziecko moze dostać próchnicy. To po co przyzwyczajać dodatkowo do butelki jak może to jeść łyżką ? Zaburzy pewnie odruch przeżuwania pokarmówMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny, jesteście do przodu jeżeli chodzi o wiek ciąży wiec was zapytam może doświadczyliście tego
jestem w 15 tygodniu ciąży i już pare razy mój brzuch drżał . Jakby dziecko w brzuchu miało kilkusekundowe drgawki. W pierwszej ciąży tez tego doświadczałam ale wydaje mi się ze później i podobno mogłabyć to czkawka natomiast dziwne to uczucie jak na czkawkę. Lekarz nigdy w poprzedniej ciąży nie skomentował tego jako coś złego, ale jakoś teraz mnie niepokoi.
-
Xoxo my już dorodne bobasy mamy na świecie🤣
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dziewczyny jak to jest z kp i piciem alko? Po ilu godzinach można bezpiecznie karmić?
Bo ileż można na karmi jechać🤣🤣🤣
A ja to jestem dość winna czasem piwna🙈 i już mi marzy (nie żebym problem z tym miała, ale w sumie od stycznia 2022 człowiek jest abstynentem, no ileż mozna).
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Oficjalnie Ala zakończyła rehabilitację 🥳🥳 mamy się pokazać do kontroli jak zacnie chodzić lub coś niepokoić 😁
No i ćwiczyć w domu żeby zakumała czworaki i siad 😁kid_aa, Asia11, Tony, MamaTrójki lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony wrote:Dziewczyny jak to jest z tą kaszką w butelce? Bo spotkałam się z opinią, że to bardzo zły nawyk i trochę nie rozumiem o co chodzi. Ja narazie daję łyżką, ale jak będzie umiała sama trzymać butelkę to myślałam, żeby jej dawać w butelce.
Ps.Nie wiem jak u Was ale u nas jedzenie łyżeczką tylko w połowie trafia do brzuszka🤣
Tony lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny jak to jest z kp i piciem alko? Po ilu godzinach można bezpiecznie karmić?
Bo ileż można na karmi jechać🤣🤣🤣
A ja to jestem dość winna czasem piwna🙈 i już mi marzy (nie żebym problem z tym miała, ale w sumie od stycznia 2022 człowiek jest abstynentem, no ileż mozna).
Ja czasem wypiję lampkę wina albo parę łyków piwa i się tym nie przejmuje, bo to żadna ilość. Natomiast ostatnio wypiłam dwa piwa i się upiłam i miałam kaca 🤣🤣 ekonomicznie. Karmiłam chyba ok 12 godzin później, poprzednie mleko odciągnęłam i wylałam. Mam taką tabelkę ile można wypić i po jakim czasie karmić, zaraz Wam wstawię.
kid_aa, MamaTrójki lubią tę wiadomość
-
Tony dwa piwa to i tak dziwi mnie jak dałaś radę "tyyyyle" wypić😅
Ja czasem lubię walnąć piwo "bezalkoholowe". No i potrafi mnie trzepnąć. I dopiero niedawno doczytałam że piwo bezalkoholowe zawiera do 0,5% alkoholu. Wkurzyłam się że tego na butelkach nie piszą bo np karmi kiedyś było opisane że jest 0,2% a teraz 0,0%. A ja w święta BN jak gotowałam to przez dzień wypiłam 2 czy 3 karmi i powiem Wam że cały dzień czułam lekki rausz🙈 mam nadzieję że to jednak tak nikła ilość alkoholu że krzywdy dziecku tym nie wyrządziłam. Potem jeszcze że 2 razy może wypiłam "bezalkoholowe" ale jak doczytałam że jednak ma alkohol to mnie odrzuciło. Choć ostatnio z nerwów mam ochotę na odstresowanie wypić kieliszek nalewki. Tak strasznie wszystko mnie wkurza. Chłop najbardziej. -
Dziewczyny! Wszystko jest dla ludzi 😉 na etykietach jest zawarta informacja czy piwo ma 0,0 czy do 0,5 % 😉 ja karmi nigdy nie piłam bo mi zwyczajnie nie smakuje ale już Leszek czy Żywiec jest 0,0% i można pic spokojnie
a w ogóle jak karmiłam synka 1,5 roku to przy RD normalnie wiedziałam ile i kiedy mogę się napić np wina 😃 i teraz właśnie pozdrawiam Was z imienin szwagra znad kieliszka wina 😃😃 zdrowko wszystkich tych które nie mogą/ nie chcą 😃😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 17:46
Tony, kid_aa lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Smerfetk_a wrote:Też jestem zdania że piwo 0% można pić. Wierzę że może być tam min ilość alkoholu ale z tego co gdzieś czytałam zanim dojdzie gdzie trzeba to ten alkohol wyparuje. Mnie też potrafiło "trzepnąć" piwo 0% ale to podobno chmiel tak działa.
Też myślę, że to od chmielu, on działa trochę zamulająco i stąd takie uczucie -
Tony, ja zawsze po 2 piwach miałam kaca. A po lampce wina to już nawalona jestem. W ogóle unikam wina, bo zawsze po nim kac morderca. Teraz jak karmię to najbardziej podchodzi mi Łomża 0,0%. A z tą zawartością alko jest tak jak Joanne pisze. A co ciekawe, można sprzedawać poniżej 18 lat, a w lidlu w samoobsługowej kasie trzeba potwierdzić pełnoletnosc 🤔
-
Cześć dziewczyny. Wbijam w wątek bez nadrabiania, bo Karol znów coś odwala. Czy Wasze bobasy przechodziły może rotawirus? Jak to u Was wyglądało?
W piątek nie zwróciłam na to uwagi, bo ilość kup była w normie ale wczoraj, to już była tragedia. I wygląda mi to na jakieś rota - więcej śluzu, żółte zabarwienie, bardziej wodniste 💩. Nie robi ich ciągle, tylko co jakiś czas. Myślałam, że już będzie po, bo dziś w nocy zrobił normalną kupę ale rano znowu taka rzadka. 🤦♀️ Apetyt ma normalny, do picia wody nigdy go nie ciągnęło. Jak za dużo nie wypije to dopajam go mlekiem, by się nie odwodnił. Sika normalnie, samopoczucie też bez zmian... Przez weekend nikt nas nie chciał przyjąć prywatnie. Przed szpitalem wzbraniam się jak mogę, no ale jak mu się pogorszy to nie będzie wyjścia. Jednak mam nadzieję, że do jutrzejszej wizyty na 8 wytrzymamy (szczepienie na bank się nie odbędzie 😪).
PS.: I tak, K. był szczepiony na rota. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 08:00
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:Dżasta a może to przez ząbkowanie?
Myślałam o tym. Ale żeby tak już kolejny dzień? U nas wychodzenie góry już trwa dobry miesiąc i nic... Jak wychodziły mu dolne też miał taką biegunkę tyle że przez 1 dzień, a tu już drugi się kończy (choć dziś było tego mniej).11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki