X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można pilota zabrać w podróż :D hahaha
    Tak jak mówicie. Nie ma uniwersalnej zabawki dla każdego dziecka :)

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Zawsze można pilota zabrać w podróż :D hahaha
    Tak jak mówicie. Nie ma uniwersalnej zabawki dla każdego dziecka :)
    Haha dobre 😁 u nas chyba by nie przeszło, bo od razu jak zaczyna kombinować z pilotem to patrzy na ekran czy jakas reakcja jest. Ostatnio chwycil pilot od DVD i uruchomił muzykę. Jak się skapnął (robi to już któryś raz), to od razu rzucił i szukał odpowiedniego pilota.

Nad tym sorterem też nie zastanawiałam tylko właśnie odstraszyła mnie cena oryginału.

• Strata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny wracam na forum. Mój listopadowy będzie starszym bratem. Termin na kwiecień. Jestem lekko mówiąc posrana 😅🤣
    Czy któraś z Was jest też w kolejnej ciąży ?

Mam nadzieję że u was wszystko ok. Postaram się nadrobić was trochę...

Angelaaaa, kid_aa, Decemberry, Tony, Asia11, Joanne, Altair lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Hej. Dziewczyny wracam na forum. Mój listopadowy będzie starszym bratem. Termin na kwiecień. Jestem lekko mówiąc posrana 😅🤣

Wow gratulacje 🤩 jak się czujesz ? Tak jedna też jest w ciąży ale rzadko zagląda na forum 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

wooow! Gratulacje! To będzie Twoje trzecie malenstwo? JAK TY TO OGARNIESZ? :O

ten sorter z FBT na linkach mi się bardzo podoba, myslę nad zakupem.

Btw, wiecie co postanowiłam kupić? Hustawkę do domu :D Młody pokochał huśtanie na placach zabaw, a w listopadzie ten najbliżej nas zamykają na zimę, więc uznałam, że to dobry pomysł. Olewam te wszystkie ozdobne materiałowe i wybieram sprawdzony plastik :D Huśtawka kubełkowa to się nazywa :D

Tony, kid_aa lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, gratulacje 🤩 co jak co, ale Ty na pewno dasz rade 💓 a jak relacja pierworodnego z bratem? Wiesz, caly czas slucham historii porodowych, ktore polecalas i czasem tak sobie mysle, mimo trudne, ze fajnie byloby to przezyc jeszcze raz 😊🤭

Dec, My mamy taka hustawke, zabralismy ja na wyjazd do domku w gorach i uzywalismy jako krzeselka do karmienia 👍☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 23:48

Strata lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Strata Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy z listopadowym coraz lepiej się dogadują. Co prawda młodszy nadal ma zakaz wchodzenia do pokoju starszego, ale coraz częściej zdarzają się wyjątki. Starszy przytula. Zaczepia, uczy małego. Jest super.
    Starszy Szymon nie wie jeszcze o ciąży, ale szykujemy grunt i on mówi że on chce rodzeństwo! I to chłopczyka i dziewczynkę! Liczę że jego słowo w gowno się obróci i nie beda to bliźnięta 🤣😅😂
    Cieszę się że podcast Wam podpasowal. Jest tam moja historia. " jak ogień i woda"

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, gratulacje 😀 Ja sobie nie wyobrażam teraz drugiego, a co dopiero trzeciego 🙈 Sąsiadka ma trójkę maluchów z małą różnicą i zawsze ją podziwiam. Pocieszę Cię, że widzę, że radzi sobie świetnie, to Ty też dasz radę!
    Czasami myślałam co u Ciebie, bo byłaś dosyć aktywna na forum, wrzucałaś czasami fotki, a nagle cisza.

• Strata Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nie wyobrażam. Nie wiem jak to będzie.
    Jestem z chłopcami sama. Mąż dużo pracuje. Teściowa nie ma czasu, teraz moja mama też. Wpadają na kawę a nie by coś pomoc. Więc no....

Bardzo dużo się działo. Nie pamiętam ile Wam tu pisałam. Ale Jaś chorował na początku poważnie. Pierwsze dwa miesiące spędziliśmy w szpitalach. Potem jak chwilę odetchnelisny to bardzo poważnie zachorował mój tata. Cud że żyje. I trudny czas bo chciałam być z tatą I mama wtedy a njr mogłam tyle ile chciałam bo chłopcy mnie potrzebowali. Mąż i teściowa robili wszystko bym mogła tam być....jak tata dochodził do siebie to ja miałam istne piekło z chłopcami. Bo tata i babcia porządnie ich rozpuścili w tamtym czasie. I musieliśmy wrócić na stare tory. Miedzy czasie moj dzisdek i babcia posypali sie ze zdrowiem. No i teraz bylo chwilę spokoju. Wakacje, co prawda bez wyjazdu ( mieliśmy lecieć we wrześniu 🤣) ale bardzo przyjemne, pełne spacerów, lasu, placów zabaw. I bum wpadka. Jutro wyprawiamy urodzinki starszakowi a od poniedziałku zaczynamy przedszkole.
    Chciałabym się trochę ponudzić.... serio.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata rzeczywiście hardcorowo, ale mimo wszystko gratuluję i życzę żeby jakoś łatwiej jednak było. W szczególności dużo zdrowia dla wszystkich.

Bez pomocy bliskich jest bardzo ciężko. Pocieszam się że z biegiem czasu będzie łatwiej, że to tylko na początku jest ciężko 🤣

age.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, gratulacje złożenia pracy! To jak drugie dziecko 😄
    Strata, i dla Ciebie gratulacje!

Tony lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Altair Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to mały ostatnio najbardziej lubi drewnianą łyżkę i pokrywkę od garnka. Chyba będzie perkusistą.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata gratulacje, jestem pewna, że ogarniesz :) No i oby już teraz było spokojniej. Ja też chciałabym się ponudzić. Brakuje mi tego :)

U mnie dzisiaj zawitał pierwszy raz okres po porodzie. Spodziewałam się, bo trochę ostatnio libido mi wzrosło i miałam typowy pms, no i rzadziej w dzień karmię malutką ze względu na RD.
    W ogóle hormony mi szaleją odkąd mniej karmię piersią. Pewnie wszystko wraca do normy. Tak jak w czasie ciąży nie odczuwałam dużych wahań nastroju, tak teraz strasznie. Mam nadzieję, że ten podły nastrój odejdzie wraz z okresem.

MamaTrójki a co u ciebie? Dziewczynki już pewnie chodzą :D

• Tony Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam dwie miesiączki i nie chce zapeszać, ale póki co są w ogóle bezbolesne, a przrd ciążą się męczyłam. Jest to spory plus :)

Wczoraj podjęłam decyzję, że przestaję odciągać mleko. Zostaje tylko przy karmieniu piersią nad ranem, ale myślę że to już ostatnie podrygi bo mało mam pokarmu. Od dłuższego czasu Laura przesypia całe noce, zje trochę z cycka około 6 rano a dalej to już mm I normalne jedzenie.

Powiem Wam, że nigdy nie podejrzewałam siebie, że będę tak długo karmić, ale hormony i chęć dania dziecku wszystkiego co najlepsze wygrała. Ciężko mi poukładać sobie w głowie, że już kończę ale z drugiej strony od dawna gadam, że mam już dość. Mozg matki jest niesamowity xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 20:19

Nosia, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, Laura tak dobrze przesypia noce a moja się budzi dosłownie co chwilka i domaga się piersi. Nie chce wody, nie wypije mm, nie chce smoczka tylko chce ssać pierś.
    Wczoraj ją nafutrowałam o 20:00 kaszą jaglaną, potem "zaaplikowałam 2 cycki". Trochę pomogło, bo przespała trochę dłużej, ale nadal się budziła. W dzień je bardzo dużo. Jesteśmy już raczej po skoku rozwojowym więc nie wiem 🙅
    No i rozumiem Cię, że jesteś zmęczona odciąganiem. Ja jestem też zmęczona KP a z drugiej strony też w głowie ciężko ułożyć sobie to wszystko. Teraz martwię się jak będą wyglądały noce, skoro mała nie chce butelki a ja nie będę karmić bo wrócę do pracy.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia z tym karmieniem piersią dokładnie jak u nas. Dochodzi już do tego że pozwalam jej na cycku spać bo przynajmniej mogę trochę pospać. Bywa tak że 10 razy budzi się na jedzenie. Standardowo to tak ok 5-6🙈 Ogólnie uwielbiam to że mogę ją piersią karmić ale to nocne podjadanie a ona jest taka gruba🙈 Jedna z moich kuzynek widziała dzisiaj Krysię pierwszy raz i ten jej szok że taka duża jest a jeszcze większy szok jak wzięła ją na ręce🤣 a mi mówiła że każda kobieta powinna rodzic naturalnie bo ona 4 dzieci urodziła ale największe ważyło lekko ponad 3 kg, sam drób, ciekawe co by było gdyby miała rodzic 4kg klocka którego głowa nawet w kanał rodny się nie mieści. I ogólnie to wpraszala się do mnie i powiedziałam że zgadamy się jak z Polski wrócę ale na szybko przemyślałam i jednak nie. Nie potrzebuję złej energii w domu. Już wolę żeby mnie moja cudowna rodzina wcale nie odwiedzała jak mają mi gadać co źle robię, wygadywać pierdoły i udzielać życiowych rad o które nie proszę.

Nosia lubi tę wiadomość

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak suplementujecie vit D - 400 czy 500 j.m?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny jak suplementujecie vit D - 400 czy 500 j.m?
    Ja daję kroplę Vigantolu tj.500. Bywa, że zapomnę, to wtedy następnego dnia daję dwie. (Bardzo często zapominam dłużej 🥴).

• Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny szanuje Was za to nocne karmienie. 10 razy 🤯🤯 u mnie jak się budziła 4 to już w ciągu dnia chodziłam wściekła i zmęczona. I najgorzej gdy jest tak jak piszecie, że nie chce jeść z butelki, bo wtedy nawet mąż Wam nie może pomóc :/ Ja obawiam się, że to że Laura tak ładnie śpi może się zmienić w każdej chwili, więc cieszę się na zapas ;d

Joanne, z tego co opisujesz to Krysia jest rzeczywiście duza, ale przecież nie karmisz ją słodyczami itp tylko na Twoim mleku tak rośnie, więc to tylko dobrze świadczy o Twojej mleczarni :D a to gadanie, że każda kobieta powinna rodzic sn to nawet nie skomentuje.

Ja też bardzo często zapominam o Wit. D 🙈

Joanne, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje omegamed baby DHA + vit. D dla dzieci 6m+. Codziennie jedna kapsułka.

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ