X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Dorocia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia a ona Ci wieczorem zasypia na sen nocny przy piersi? Bo to pewnie nie jest kwestia głodu tylko łączy sobie fazy snu przy piersi.
    U nas wyszedł pierwszy ząbek 😀 był katar, gorączka i jęczenie przez kilka dni. Mam nadzieje, że nie będzie tak przy każdym.
    Ostatnio mam bunt i darcie na wszystko… zmiana pieluchy, umycie buzi po jedzeniu, wytarcie nosa chusteczka. Już nie mówię o odciąganiu kataru bo to we dwójkę musimy robić. Czy u Was też były takie akcje?

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, zapomniałam... Gratulacje doktoratu. PANI DOKTUUUUR! :D

Dorocia - u nas bunt odnośnie zmian pieluch jest, odkąd przy rd wystąpił problem z zaparciami i musieliśmy kilka razy sytuację ratować melilaxem. Co by nie mówić - sama też bym pewnie się potem buntowała. Ale już się to pomału wygasza.

Dawno nie pisałam i właśnie mnie olśniło, że nie pisałam Wam co tam ze żłobkiem.

Mianowicie - JEST ZAJEBIŚCIE.

31.08 mieliśmy wprowadzenie z rodzicami. Siedzieliśmy sobie wszyscy na salce - rodzice i dzieciaki. Żbik był lekko oszołomiony, bo nigdy tylu dzieci na raz nie widział. Panie wysypały pudła z zabawkami, to się doczepił do plastikowej małpki i zadowolony :D

01.09 poszliśmy na prawowitą adaptację - na godzinę. Zostaliśmy poinstruowani, żeby młody był najedzony, wyspany, przewinięty i w humorku. Przekazaliśmy go Cioci Opiekunce. Miał zdziwko, ale szybko zaklajstrowaliśmy pierwsze oznaki podkówki smoczkiem xD Zabrała go do sali. Zaczęliśmy odliczać 60 minut. To były pierwsze SAMOTNE chwile bez niego dla nas od porodu. Wspominałam Wam, że my od nikogo NIGDY nie otrzymaliśmy żadnego wsparcia w postaci zostania z nim na dłużej niż 3 minuty ;) Więc to był i dla nas lekki szok. Szok na zasadzie - ktoś właśnie opiekuje się naszym dzieckiem i możemy robić co chcemy :D

Godzina minęła w trymiga. Byliśmy umówieni, że w razie problemów będziemy pod telefonem. Ale telefon nie zadzwonił! Podeszliśmy do szatni, zadzwoniliśmy i Pani przyniosła Okruszka. Powiedziała, że zapłakał tylko na chwilkę przy zmianie pieluszki (logiczne, jak wspominałam wcześniej ;) ) a poza tym, to super bawił się z dwiema dziewczynkami (no już chłop harem zakłada :D). Powiedziała, że tak sobie świetnie poradził, że w poniedziałek możemy wydłużyć jego pobyt!

Ogółem pękam z dumy. Nikt nam nie dawał złamanego grosza, każdy mówił, że uzależniliśmy go od siebie i na bank nie da rady w żłobku wytrzymać 10 minut. Śmieszą mnie takie teksty, bo mówią to te same osoby, które nie proponują żadnej pomocy xD a komentują.

Wczytując się w ramowy plan dnia widzę takie superowości jak - dogoterapia (chłop kocha piesy tak mocno, że pewnie się posika ze szczęścia haha), zajęcia z logopedą, ANGIELSKI haha, rytmika, zajęcia konstrukcyjne..

Jestem w wielkiej nadziei, że to będzie dla niego wspaniała przygoda :)

A jeszcze dopisek, bo znowu zapomniałam.

Strata, odsłuchałam podcastu z Twoim porodem. Mega się wzruszyłam zwłaszcza, że Jasio się urodził w ten sam dzień, co mój Malutek. Jak Twój przychodził na świat, to mój już na nim był od prawie 3h. Mój z 11:00 :))

Jeszcze na koniec - ja tu jestem incognito i nie mówię nawet imienia swojego synka, bo jest jedynym dzieckiem w Polsce, które ma tak na imię i łatwo byłoby potem go znaleźć i pokojarzyć. Jak któraś z Was chce zobaczyć nasze poczynania i utrzymywać kontakt poza forum, to dawajta na priv, podam IG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 15:14

Angelaaaa, Tony lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeju ile razy biorę tel żeby coś napisać to w sekundę COŚ i nie daję rady😅 ale od jutra odzyskam trochę życia bo najstarsza wraca do przedszkola (2 miesiące siedziałam z czwórką w domu🥴) a środkowy od października (ma 2 lata 8 miesięcy i system go nie przepuścił w rekrutacji ale pani dyr powiedziała ze od pazdziernika no problemo ). Wiec zostaje tylko z bliźniaczkami - normalnie hajlajf😃 pisze to z Wandzią zjadającą mi łańcuszek na szyi 🙈 czasem naprawdę brakuje mi rąk😅

Dziewczyny sie super rozwijają, z jedzeniem nie ma problemu, jedzą to co my z wyjątkiem soli i cukru (chyba ze sobie coś same upolują jak nie patrze). Jeszcze nie chodzą same, ale przy meblach, po meblach owszem. Noce już przeważnie przespane😃

Z zabawek to wielkie love to kabli, ładowarek, sprzętów kuchennych i wszystkiego co ogólnie zabawką nie jest 😂

Zdążyłyśmy już zaliczyć pierwszą infekcję🙈 Dianka dodatkowo 3 dniówkę 😕

Strata😍 gratulacje!

Joannae współczuje stresu! Jak się czujecie po akcji z autobusem?

Tony podziwiam za doktorat przy maluchu 😌👏🏻

Decemberry super ze maluch ma się dobrze w żłobku! Zaraz się odezwę na priv po tego insta😃 mam swój typ imienia😏

Jak cos to tez chętnie podzielę się IG jak ktoś jest ciekawy 😃

Zostawię ten post tak i będę edytować bo nie da sie pisać przy nich 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 17:08

kid_aa, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry fajnie, że maluch fal radę w żłobku 🤩 no i wy w sumie też dzielni hehe 😅 ja Majkę dam za rok do przedszkola a Ala pewnie jeszcze rok posiedzi w domku

Zrobiliśmy zamianę pokoi także pierwsza nic dziewczyn razem zaliczona 😁 oczywiście nie było idealnie ale może nadejdzie ten czas 🙈

Mnie teraz jakieś przeziębienie bierze 😣😣

Decemberry lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wrote:
    Nosia a ona Ci wieczorem zasypia na sen nocny przy piersi? Bo to pewnie nie jest kwestia głodu tylko łączy sobie fazy snu przy piersi.
    U nas wyszedł pierwszy ząbek 😀 był katar, gorączka i jęczenie przez kilka dni. Mam nadzieje, że nie będzie tak przy każdym.
    Ostatnio mam bunt i darcie na wszystko… zmiana pieluchy, umycie buzi po jedzeniu, wytarcie nosa chusteczka. Już nie mówię o odciąganiu kataru bo to we dwójkę musimy robić. Czy u Was też były takie akcje?
    =Dorocia, zdarza się, że mała zaśnie przy piersi. Wtedy ją odkładam do łóżeczka. Czasami zasypia na rękach przy lulaniu i odkładam do łóżeczka.

• Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dec, brawo dla Waszego Żbika :D ja trochę też się już nie mogę doczekać żłobka a trochę przeraża mnie perspektywa chorowania. Laura do innych kobiet od razu się uśmiecha, idzie na rączki itp, ale facetów się boi. Jak widzi np mojego brata to płacze. Na szczęście u nas w żłobku pracują same panie :)

Wczoraj byliśmy na urodzinach mojej chrześnicy. I byłam w szoku, bo okazało się, że Laura jest meeeeega zazdrośnicą. Córka mojego brata ma 1,5 roku i gdy babcia wzięła ją na ręce to Laura zaczęła krzyczeć i płakać. Potem próbowała zepchnąć ją z rąk babci 🤯 uspokoiła się dopiero jak babcia wzięła obie na rece. Potem przez chwilę bawiłam się z tą córeczką brata, to Laura pomimo że była na rękach u babci to zaczęła krzyczeć jak to zobaczyla. Draaaamat 🙈

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze co mnie rozbawiło - siedziały obie przy babci i jadły. Laura cały czas obserwowała Igę. Gdy Iga się zaczęła krztusić, to Laura też w kaszel. Jak Iga ziewa to i Laura ziewa. Iga je focaccie to i Laura zaraz złapała (tak, pozwoliłam jej zjeść kawałek tłustej, słonej foccaci ;d ). Wyrywała jej bboxa, chociaz miała swojego. No po prostu nie mogę, jak z nią walczyła xD

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje czasem jedna, a czasem dwie krople vigantolu, tak w aptece mi powiedzieli, ze 2 juz dla takiego prawie roczniaka mozna dawac.

Moj maly je z piersi trzy razy w nocy. Mam tak samo, z jednej strony nie chce konczyc, bo wiem ze on tego chce i ze to dla niego dobre, ale w dzien czasem tak mi te cycki wytarmosi ze czuje sie «naduzywana» 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 22:10

Tony lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, dobre ziółko rośnie z twojej Laury :D hahaha fajna, widać że mega kontaktowa :) To musiało mega wyglądać.

Scandi-B, Tony lubią tę wiadomość

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata gratulacje! Wow to będzie niesamowite:D Twój najstarszy synek jeszcze niedawno był jedynakiem a już za moment będzie Was mała gromadka 🥰.
    Tony gratulacje! Jak Ty to ogarnęłaś to nie wiem:D.
    Joanne mam nadzieję, że już wszystko dobrze! Przerażająca sytuacja.

Dziewczyny jutro i my zaczynamy żłobek! Tyle, że ze starszakiem. Jestem tak bardzo zestresowana, brzuch mnie boli z nerwów. Mam poczucie winy, bo przecież zostaję jeszcze w domu z Olusiem a Mikusia wysyłam do żłobka ale z drugiej strony wiem, że nie jestem mu w stanie tak fajnie rozwojowo zapełnić czasu jak żłobek a nasza niania zaczyna w październiku studia wiec zostanie u nas już tylko baaardzo dorywczo. Zobaczymy jak to bedzie. Pierwszy tydzień to adaptacja po 2-3h. Ja przez 3 dni, max 4 mogę zostawać na chwilę na sali.
    No i Olek w Ty tygodniu będzie zostawał z nianią jak ja będę z Mikołajem w żłobku także to też mnie stresuje jak oni sobie poradzą. Do tej pory zostawał z nianią/dziadkami na max 1,5-2h. Mam nadzieję, że będzie dobrze i wytrzyma bez cycka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 22:18

Strata lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, Twoja córka sobie w życiu poradzi hahahah. W myśl - jak nie drzwiami, to oknem xD

Karo, ja Cie podziwiam, że wytrzymałaś tak długo z dziećmi w domu xD Ja bym okijała, i to jeszcze z dwójką XD

Mój mały nadal na RD ma lekko wywalone, za to mleko coraz lepiej mu włazi xD ostatnio dobił do 1200 ml na dobę, hahah. Nadal jestem kpi, ale z moimi 650-750 dokarmiam. Przeszliśmy z bebilonu na capricare. Mam wrażenie, że lepiej mu się po kozim śpi :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry zazwyczaj tak jest ze najwięcej do powiedzenia mają ci którzy w ogóle nie powinni się odzywać. Świetnie że Twój Maluch nie płacze w żłobku i dobrze sobie radzi bo ta rozłąka z dzieckiem jest trudna tym bardziej gdy wiemy że płacze. Ja chyba w końcu też będę musiała czegoś poszukać. Krysia już jest bardzo samodzielna i charakterna, no może nie tak jak Laura😄 ale teraz dać ją do żłobka a w wieku 5 miesięcy to ogromna różnica!

Mama Trójki i Karolonka miło że pytacie. Krysi na szczęście nic się nie stało a mnie non stop bolą plecy i mój ogromny siniak na przedramieniu co dzień ma nowe odcienie więc patrzę i nadziwić się nie mogę. Dzwonił do mnie Pan z komunikacji miejskiej i mówił że czują się odpowiedzialni za tą sytuację, no ale ból i niedogodności jednak po mojej stronie.

Jeśli chodzi o IG to już jakiś czas temu chciałam zostawić tutaj namiar na mój profil bo założyłam odnośnie tych moich tortów i myślałam że fallowersów czy jak to tam się nazywa będzie mi przybywało a tam cisza i nudy i aż zdjęć wstawiać mi się nie chce. Jakoś nie potrafię tego rozkręcić. Więc jeśli macie ochotę zajrzeć to szukajcie "Cake Dealer Rijswijk"😉

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne zdolniacha z Ciebie! Torty wyglądają cudownie i z pewnością są pyszne!!! Chętnie bym zjadła:-) Szkoda, że nie w Pl, bo pewnie posypałyby się listopadowo- grudniowe zamówienia od nas:-)

Dziewczyny! Tylko żebyście na te IG stąd nie uciekły😁

Joanne lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Strata Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Strata gratulacje! Wow to będzie niesamowite:D Twój najstarszy synek jeszcze niedawno był jedynakiem a już za moment będzie Was mała gromadka 🥰.
    Tony gratulacje! Jak Ty to ogarnęłaś to nie wiem:D.
    Joanne mam nadzieję, że już wszystko dobrze! Przerażająca sytuacja.

Dziewczyny jutro i my zaczynamy żłobek! Tyle, że ze starszakiem. Jestem tak bardzo zestresowana, brzuch mnie boli z nerwów. Mam poczucie winy, bo przecież zostaję jeszcze w domu z Olusiem a Mikusia wysyłam do żłobka ale z drugiej strony wiem, że nie jestem mu w stanie tak fajnie rozwojowo zapełnić czasu jak żłobek a nasza niania zaczyna w październiku studia wiec zostanie u nas już tylko baaardzo dorywczo. Zobaczymy jak to bedzie. Pierwszy tydzień to adaptacja po 2-3h. Ja przez 3 dni, max 4 mogę zostawać na chwilę na sali.
    No i Olek w Ty tygodniu będzie zostawał z nianią jak ja będę z Mikołajem w żłobku także to też mnie stresuje jak oni sobie poradzą. Do tej pory zostawał z nianią/dziadkami na max 1,5-2h. Mam nadzieję, że będzie dobrze i wytrzyma bez cycka.

Będzie ok! Trzymam kciuki.
    Powiedz jak tam różnica wieku między chłopcami. U mnie będzie podobnie między Kimderka a listopadowym. Był hardcore na początku?

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i o co chodzi z tym podcastem z porodu Straty? Chyba coś przeoczyłam.

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A, i o co chodzi z tym podcastem z porodu Straty? Chyba coś przeoczyłam.

Strata polecala nam w ciazy podkast «Historie Porodowe» na Spotify, i jest tam tez jej historia :) 🌸

Joanne lubi tę wiadomość

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie mam IG wiec nie zajrze 🫠

Kurcze dzis mialam slaby dzien. Oski wariuje, zwalil dzis kwiatka, wywrocil stolik, nauczyl sie otwierac szafki i szuflady i musze ciagle pilnowac i powstrzymywac, zeby nie przytrzasnal paluchow, co z kolei zlosci go strasznie, kopie i wyrywa sie. Mialam ochote dzis wyjsc i nie wrocic. Zle sie z tym czuje bo wiem ze to nie jest jego wina, on jest tylko dzieckiem. Ale jakos po prostu mnie dzis przeroslo wszystko.

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi, moja się dzisiaj dorwała do kosza na śmieci i zaczęła wydzierać wszystko.. Mam podobnie i też czasami już nie mam cierpliwości..

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Scandi, moja się dzisiaj dorwała do kosza na śmieci i zaczęła wydzierać wszystko.. Mam podobnie i też czasami już nie mam cierpliwości..
    Hahah moja Wanda uwielbia grzebać w śmieciach do tego stopnia ze muszę zaklejać pokrywkę taśmą taką budowlaną żeby nie otwierała 😂 kosz mamy taki duży ze się nie zmieści pod zlewem 😅
    A obydwie panienki maja jakiś radar na zmywarkę. Jak tylko się ją otwiera żeby rzeczy wyciągnąć to lecą jak ćmy do światła 😂 szuflady tez na tapecie, w dziecięcym są pozabezpieczane ale w sypialni mi szkoda niszczyć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 09:53

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały urwis skończył 9 miesięcy 🥰

20230906-075655.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 09:48

MamaTrójki, kid_aa, xxxgosia, Decemberry, Scandi-B, Asia11, Angelaaaa, Strata, Joanne, KaroInka lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ