LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A wózek w wizzairze oddaję z bagażem nadanym czy już przed samalotem?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Smerfetk_a wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki. Chcemy kupić spacerówke nr 2 taką lekką, fajnie składaną, którą mogę zabrać jak jadę z młodą na zakupy itp. Level wyżej niż zwykła parasolka. Macie coś do polecenia?
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:A wózek w wizzairze oddaję z bagażem nadanym czy już przed samalotem?
Któraś pytała, gdzie byliśmy i czy karmiłam przy starcie. Byliśmy na Kos. Przy starcie karmiłam i mały szybko zasypiał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 20:15
kid_aa, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Nie leciałam Wizzair ale w większości przypadków zostawia się przed samolotem. Dobrze mieć nosidło lub chuste żeby przepakować dziecko. Wtedy spokojnie tato może zostać z wózkiem a Ty pojdziesz sama szybko na miejsce.
Zasady oddania wózka są na pewno gdzieś na stronie linii lotniczych. Co ciekawe odbiór wózka już nie jest taki oczywistyz reguły czeka pod samolotem ale raz szukaliśmy po lotnisku bo jeździł na taśmie bagaży niewymiarowych 🤣
kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:A wózek w wizzairze oddaję z bagażem nadanym czy już przed samalotem?
To moze zalezec od zasad panujacych na lotnisku, nie tylko od linii lotniczych. Ja lecialam roznymi liniami, i np. W Oslo oddaje sie zawsze na bagaz specjalny przy check-imie, a w Warszawie mozna bylo teoretycznie wybrac, ale nikt nie byl w stanie powiedziec czy bedzie rekaw, czy podstawiony bus (wtedy sa schody bez windy), wiec tylko raz szlismy do samolotu i musielismy taszczyc po tych schodach z malym w nosidelku 🙈Chyba ze masz wozek co sie sklada na bagaz podreczny, to pewnie nie bedziesz miec takiego dylematu 😄kid_aa lubi tę wiadomość
-
Bylismy dzis w przychodni… maly od ostatniego wazenia (miesiac plus tydzien) zamiast przybrac, to spadl z wagi ok 100 g. Pani powiedziala ze maly wyglada na zdrowiutkiego, ale fakt niepokojacy i musimy obserwowac, a przede wszystkim musze zmusic go do jedzenia stalych pokarmow, bo jego standardowe porcje sa za male. 🤦🏼♀️ niby wiem ze slabo je pokarmy ale uslyszec ze sa konsekwencje nie bylo latwo… chyba musimy zrobic nowe podejscie do BLW
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 00:47
-
Scandi-B wrote:Bylismy dzis w przychodni… maly od ostatniego wazenia (miesiac plus tydzien) zamiast przybrac, to spadl z wagi ok 100 g. Pani powiedziala ze maly wyglada na zdrowiutkiego, ale fakt niepokojacy i musimy obserwowac, a przede wszystkim musze zmusic go do jedzenia stalych pokarmow, bo jego standardowe porcje sa za male. 🤦🏼♀️ niby wiem ze slabo je pokarmy ale uslyszec ze sa konsekwencje nie bylo latwo… chyba musimy zrobic nowe podejscie do BLW
Tylko nie zmuszać… Ja po swoich „przygodach” z Wiką jak mantrę mam wbite przez wszystkich specjalistów, że najszybsza droga do neofobii i i wybiórczości pokarmowej to wmuszanie jedzenia…Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Bylismy dzis w przychodni… maly od ostatniego wazenia (miesiac plus tydzien) zamiast przybrac, to spadl z wagi ok 100 g. Pani powiedziala ze maly wyglada na zdrowiutkiego, ale fakt niepokojacy i musimy obserwowac, a przede wszystkim musze zmusic go do jedzenia stalych pokarmow, bo jego standardowe porcje sa za male. 🤦🏼♀️ niby wiem ze slabo je pokarmy ale uslyszec ze sa konsekwencje nie bylo latwo… chyba musimy zrobic nowe podejscie do BLW
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Ja po naszych przygodach ze słabym przybieraniem w pierwszych miesiącach kojarzę, że dziecko, jeśli nie spada wagowo o 2 centyle, to wszystko jest w porządku. Poruszanie się w ich obrębie jest ok, więc nie ma co się stresować 🙂
Zgadzam się 🤗
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jakieś rady na katar ? Majka mi się dzisiaj rozchorowała i od godziny próbuje spać i co chwilę płacz taki gile lecą ledwo oddycha 🫣 inhalacje robię, lek do nosa i ten plaster na piżamę do oddychania i już nie wiem jak jeszcze mogę jej ulżyć 😕Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Jakieś rady na katar ? Majka mi się dzisiaj rozchorowała i od godziny próbuje spać i co chwilę płacz taki gile lecą ledwo oddycha 🫣 inhalacje robię, lek do nosa i ten plaster na piżamę do oddychania i już nie wiem jak jeszcze mogę jej ulżyć 😕
-
U nas katar juz ponad 2 tygodnie. Dzisiaj dodatkowo dostaliśmy nystatynę, bo gardło od piątku się pogorszyło (brak gorączki, kaszlu, tylko katar i zaczerwienione gardło z białym nalotem lol)
W kwestii kataru, to co nam pomaga, napiszę Wam rutynę na początek i koniec dnia:
1. rozpuszczanie gluta psikaczem do nosa z wodą morską albo fitonasal pediatric
2. odciągnięcie
3. psiknięcie Narivent x2 do każdej dziurki noska (z polecenia pediatry)
4. posmarowanie maścią majerankową pod nosek
5. posmarowanie maścią depulol klatki piersiowej i plecków.
//
To daje naprawdę dobre oddychanie. Czasem jeszcze skrapiam wkładkę higieniczną olejkiem eterycznym z eukaliptusa. Aromativ był według mnie trochę za silny, synek ma malutki pokoik i jak się wchodziło, to niemalże chmura w powietrzu tego była.
Do tego nawilżacz powietrza, my mamy xiaomi evaporative. I oczywiście inhalacje z marimera 2.2%, ile się w ciągu dnia uda, 1-2x.
Powiem tak - strasznie mnie męczy to katarowanie. Ale najważniejsze, że nie ma gorączki. W piątek znowu na sprawdzenie idziemy. Mam nadzieję, że ten grzyb odpuści.
Nasivin baby też używaliśmy, ale można go tylko 5 dni używać, więc to na samym początku kataru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 22:39
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Myśmy mieli przygodę z katarem póki co tylko jak Wika miała 2,5 miesiąca, ale nie podpowiem nic, co już dziewczyny by nie napisały 🙈 Jedynie jeszcze jeśli maluch śpi sam w łóżeczku jak nasza to od strony głowy podkladalismy pod łóżeczko książki żeby głowa była wyżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 07:17
-
Macie już kupione śpiworki do spania na chłodniejsze dni ? Ala lata po całym łóżeczku także przykryta niczym być nie może więc potrzebuje śpiworek z nogawkami i nie wiem gdzie znaleźć taki mały 🤣 po Majce jak mam to są większe od Ali 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja kupowałam tu https://babybaj.pl/ śpiworki letnie i jestem z nich bardzo zadowolona. Śliczne, miękkie, pięknie wykonane. Co prawda mamy bez nogawek taki standardowy śpiworek, ale synek umie w nim i tak wstawać. Mają różne rozmiary więc myśle, że coś znajdziecie.
-
U nas też katar drugi tydzień. Młoda nie daje sobie niczym psiknąć nie mówiąc o odciągniu. Raz na siłe jej w nocy odciągnęłam bo oddychać w ogóle nie mogła.
W tym tygodniu niby katar mniejszy za to oddycha bardziej przez buzie. Gorączki i kaszlu brak. Wczoraj szczepiliśmy Bexero i pediatra mówiła że ok wszystko no i właśnie poleciła śpiworek, bo młoda ma katarek po tym jak zmarzła w nocy. Na razie też robię research jak coś znajdę to wrzuce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 12:03