X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wózek w wizzairze oddaję z bagażem nadanym czy już przed samalotem?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Chcemy kupić spacerówke nr 2 taką lekką, fajnie składaną, którą mogę zabrać jak jadę z młodą na zakupy itp. Level wyżej niż zwykła parasolka. Macie coś do polecenia?
    Też bardzo polecam valco snap 4 sport. Lekka, łatwo się składa i duży kosz na zakupy.

Smerfetk_a lubi tę wiadomość

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Wózek chyba w każdych liniach można nadać z bagażem albo oddać przed samymi schodzami do samolotu.

Któraś pytała, gdzie byliśmy i czy karmiłam przy starcie. Byliśmy na Kos. Przy starcie karmiłam i mały szybko zasypiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 20:15

kid_aa, meggie94 lubią tę wiadomość

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie leciałam Wizzair ale w większości przypadków zostawia się przed samolotem. Dobrze mieć nosidło lub chuste żeby przepakować dziecko. Wtedy spokojnie tato może zostać z wózkiem a Ty pojdziesz sama szybko na miejsce.
    Zasady oddania wózka są na pewno gdzieś na stronie linii lotniczych. Co ciekawe odbiór wózka już nie jest taki oczywisty :-) z reguły czeka pod samolotem ale raz szukaliśmy po lotnisku bo jeździł na taśmie bagaży niewymiarowych 🤣

kid_aa lubi tę wiadomość

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Też bardzo polecam valco snap 4 sport. Lekka, łatwo się składa i duży kosz na zakupy.
    A czy ten wózek ma siatkę z tyłu jak jest rozłożony na płasko? Chodzi o taką siatkę wentylacyjną.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    A czy ten wózek ma siatkę z tyłu jak jest rozłożony na płasko? Chodzi o taką siatkę wentylacyjną.

Ma, wystarczy zwinąć tylną kieszonkę, jak jest rozłożona kieszonka to zasłania siatkę

Smerfetk_a, Asia11 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ma, wystarczy zwinąć tylną kieszonkę, jak jest rozłożona kieszonka to zasłania siatkę
    Super! Jutro jadę go obejrzeć. Dziękuje :-)

meggie94 lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:

To moze zalezec od zasad panujacych na lotnisku, nie tylko od linii lotniczych. Ja lecialam roznymi liniami, i np. W Oslo oddaje sie zawsze na bagaz specjalny przy check-imie, a w Warszawie mozna bylo teoretycznie wybrac, ale nikt nie byl w stanie powiedziec czy bedzie rekaw, czy podstawiony bus (wtedy sa schody bez windy), wiec tylko raz szlismy do samolotu i musielismy taszczyc po tych schodach z malym w nosidelku 🙈Chyba ze masz wozek co sie sklada na bagaz podreczny, to pewnie nie bedziesz miec takiego dylematu 😄

kid_aa lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis w przychodni… maly od ostatniego wazenia (miesiac plus tydzien) zamiast przybrac, to spadl z wagi ok 100 g. Pani powiedziala ze maly wyglada na zdrowiutkiego, ale fakt niepokojacy i musimy obserwowac, a przede wszystkim musze zmusic go do jedzenia stalych pokarmow, bo jego standardowe porcje sa za male. 🤦🏼‍♀️ niby wiem ze slabo je pokarmy ale uslyszec ze sa konsekwencje nie bylo latwo… chyba musimy zrobic nowe podejscie do BLW

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 00:47

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Bylismy dzis w przychodni… maly od ostatniego wazenia (miesiac plus tydzien) zamiast przybrac, to spadl z wagi ok 100 g. Pani powiedziala ze maly wyglada na zdrowiutkiego, ale fakt niepokojacy i musimy obserwowac, a przede wszystkim musze zmusic go do jedzenia stalych pokarmow, bo jego standardowe porcje sa za male. 🤦🏼‍♀️ niby wiem ze slabo je pokarmy ale uslyszec ze sa konsekwencje nie bylo latwo… chyba musimy zrobic nowe podejscie do BLW

Tylko nie zmuszać… Ja po swoich „przygodach” z Wiką jak mantrę mam wbite przez wszystkich specjalistów, że najszybsza droga do neofobii i i wybiórczości pokarmowej to wmuszanie jedzenia… :(

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ja po naszych przygodach ze słabym przybieraniem w pierwszych miesiącach kojarzę, że dziecko, jeśli nie spada wagowo o 2 centyle, to wszystko jest w porządku. Poruszanie się w ich obrębie jest ok, więc nie ma co się stresować 🙂

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Ja po naszych przygodach ze słabym przybieraniem w pierwszych miesiącach kojarzę, że dziecko, jeśli nie spada wagowo o 2 centyle, to wszystko jest w porządku. Poruszanie się w ich obrębie jest ok, więc nie ma co się stresować 🙂

Zgadzam się 🤗

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś rady na katar ? Majka mi się dzisiaj rozchorowała i od godziny próbuje spać i co chwilę płacz taki gile lecą ledwo oddycha 🫣 inhalacje robię, lek do nosa i ten plaster na piżamę do oddychania i już nie wiem jak jeszcze mogę jej ulżyć 😕

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Jakieś rady na katar ? Majka mi się dzisiaj rozchorowała i od godziny próbuje spać i co chwilę płacz taki gile lecą ledwo oddycha 🫣 inhalacje robię, lek do nosa i ten plaster na piżamę do oddychania i już nie wiem jak jeszcze mogę jej ulżyć 😕
    Łączę się w bólu. Filip od wczoraj katar. Nocka prawie bez snu, bo co chwilę pobudka. Nasivin na niego nie działa. Najlepiej się sprawdza u nas woda morska hipertoniczna, ale w nocy to srednio psikać co przebudzenie. Aromactiv naklejony, odciągnęłam przed snem i liczę na lepszą nockę. 🙏 Innych objawów nie ma. Humor i apetyt dopisują. W ciągu dnia gile pod nosem, bo ma taki cieknący.

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar juz ponad 2 tygodnie. Dzisiaj dodatkowo dostaliśmy nystatynę, bo gardło od piątku się pogorszyło (brak gorączki, kaszlu, tylko katar i zaczerwienione gardło z białym nalotem lol)

W kwestii kataru, to co nam pomaga, napiszę Wam rutynę na początek i koniec dnia:

1. rozpuszczanie gluta psikaczem do nosa z wodą morską albo fitonasal pediatric
    2. odciągnięcie
    3. psiknięcie Narivent x2 do każdej dziurki noska (z polecenia pediatry)
    4. posmarowanie maścią majerankową pod nosek
    5. posmarowanie maścią depulol klatki piersiowej i plecków.

//

To daje naprawdę dobre oddychanie. Czasem jeszcze skrapiam wkładkę higieniczną olejkiem eterycznym z eukaliptusa. Aromativ był według mnie trochę za silny, synek ma malutki pokoik i jak się wchodziło, to niemalże chmura w powietrzu tego była.

Do tego nawilżacz powietrza, my mamy xiaomi evaporative. I oczywiście inhalacje z marimera 2.2%, ile się w ciągu dnia uda, 1-2x.

Powiem tak - strasznie mnie męczy to katarowanie. Ale najważniejsze, że nie ma gorączki. W piątek znowu na sprawdzenie idziemy. Mam nadzieję, że ten grzyb odpuści.

Nasivin baby też używaliśmy, ale można go tylko 5 dni używać, więc to na samym początku kataru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 22:39

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy mieli przygodę z katarem póki co tylko jak Wika miała 2,5 miesiąca, ale nie podpowiem nic, co już dziewczyny by nie napisały 🙈 Jedynie jeszcze jeśli maluch śpi sam w łóżeczku jak nasza to od strony głowy podkladalismy pod łóżeczko książki żeby głowa była wyżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 07:17

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już kupione śpiworki do spania na chłodniejsze dni ? Ala lata po całym łóżeczku także przykryta niczym być nie może więc potrzebuje śpiworek z nogawkami i nie wiem gdzie znaleźć taki mały 🤣 po Majce jak mam to są większe od Ali 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Dorocia Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam tu https://babybaj.pl/ śpiworki letnie i jestem z nich bardzo zadowolona. Śliczne, miękkie, pięknie wykonane. Co prawda mamy bez nogawek taki standardowy śpiworek, ale synek umie w nim i tak wstawać. Mają różne rozmiary więc myśle, że coś znajdziecie.

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też katar drugi tydzień. Młoda nie daje sobie niczym psiknąć nie mówiąc o odciągniu. Raz na siłe jej w nocy odciągnęłam bo oddychać w ogóle nie mogła.
    W tym tygodniu niby katar mniejszy za to oddycha bardziej przez buzie. Gorączki i kaszlu brak. Wczoraj szczepiliśmy Bexero i pediatra mówiła że ok wszystko no i właśnie poleciła śpiworek, bo młoda ma katarek po tym jak zmarzła w nocy. Na razie też robię research jak coś znajdę to wrzuce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 12:03

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie drogie te śpiworki, ale jednak to coś, co używa się codziennie. Planuję kupić z Kielankowo. Siostra kupiła i jest cudownie miękki. Wcześniej planowałam z Angelbaby, ale podobno strasznie się mechacą.

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ