LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne, ale super 🤭 czekamy na potwierdzenie!
U mnie nadal okresu nie ma, ale tez nie zabezpieczamy sie. Niech sie dzieje wola niebios 😇
Nosia, u nas tez w nocy szal. Ale do stycznia jeszcze moze sie duzo zmienic 😊 dzis probowalam malego ograniczyc, to i tak dwa karmienia mial w godzinach pracy.
Meggie, slodziutka jest Wika! 😍Joanne, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze Wam powiem, ze dzis mialam horror. Oski zaczal chodzic przy meblach i dzis stracil rownowage przy stoliku i wyrznal twarza ( nie wiem ktora czescia). Myslalam ze broda wiec go tylko przytulilam na pocieszenie, dosc szybko przestal plakac, ale jak go postawilam na ziemi to zobaczylam ze ma pelno krwi w buzi. Nie wiem co sie stalo, bo nie moglam mu otworzyc ust… jak tylko umyl zeby to juz ta krew nie leciala. Moze jutro cos mi sie uda zlokalizowac. Ale prawie zawalu dostalam. 😳
-
Scandi-B wrote:Jeszcze Wam powiem, ze dzis mialam horror. Oski zaczal chodzic przy meblach i dzis stracil rownowage przy stoliku i wyrznal twarza ( nie wiem ktora czescia). Myslalam ze broda wiec go tylko przytulilam na pocieszenie, dosc szybko przestal plakac, ale jak go postawilam na ziemi to zobaczylam ze ma pelno krwi w buzi. Nie wiem co sie stalo, bo nie moglam mu otworzyc ust… jak tylko umyl zeby to juz ta krew nie leciala. Moze jutro cos mi sie uda zlokalizowac. Ale prawie zawalu dostalam. 😳
O kurczę biedny… może wargę od środka sobie uszkodził -
Scandi-B wrote:Jeszcze Wam powiem, ze dzis mialam horror. Oski zaczal chodzic przy meblach i dzis stracil rownowage przy stoliku i wyrznal twarza ( nie wiem ktora czescia). Myslalam ze broda wiec go tylko przytulilam na pocieszenie, dosc szybko przestal plakac, ale jak go postawilam na ziemi to zobaczylam ze ma pelno krwi w buzi. Nie wiem co sie stalo, bo nie moglam mu otworzyc ust… jak tylko umyl zeby to juz ta krew nie leciala. Moze jutro cos mi sie uda zlokalizowac. Ale prawie zawalu dostalam. 😳
Ala zrobiła podobnie i sobie wargę rozcięła od środka ale na szczęście szybko się zagoiło i normalnie jadła nic ją nie bolało 🤗Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Scandi, coś czuję, że jesteś kolejna hahahah
Wikunia przepiękna
U nas grzybica gardła (plesniawki), ale po prowadzeniu nystatyny jak ręką odjął.
Mama5 - szybko się dziewczyna wykuruje, to fajterka jest
Mój przy tym upadku wtedy co na sor jechaliśmy też sobie wargę rozciął. Parę dni i śladu nie bylomeggie94 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
MamaTrójki, Nosia, meggie94, kid_aa, Asia11, Angelaaaa, Dorocia, Scandi-B, Tony, Decemberry, Strata, Kalli95, Altair, KaroInka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Meggie śliczna dziewczynka, moja tak nie usiądzie do zdjęcia
No i zjada te karteczkę z liczbą :p normalnie jak to zobaczy to jest szał. Musi to gryźć i mamlać.
Joanne gratulacje jeszcze raz 🎊 My narazie nie planujemy kolejnego. Za bardzo jedno nam daje w kość. Mąż kiedyś chciał dużo dzieci, ale po tym jednym chyba już mniej chce kolejne.
Ja w nocy karmie co 2h. Mała zasypia ok 20:00. Budzi sie o 23, 1, 3, 5,7. Podaję jej wodę, zagaduje głaszczę, lulam. Przeciągam moment karmienia maksymalnie. Mala zasypia na 10 minut i znowu płacz. Więc ją biorę i karmię. Wtedy zaśnie na 2h i jak z zegarkiem w ręku budzi się po tych 2h na jedzenie. Jak jej nie dam piersi tylko próbuje ululać do dostaje jakiegoś szału a na smoczek reaguje okropnie. Także ja nie wiem jak to będzie jak skończę karmić. Serio... 😒
MamaTrójki oby Wandzia szybko doszła do siebie. Ucho okropnie boliBiedna.
Moja Dianka pokazuje na uszko, łapie się za nie, jeździ palcem po uszku, policzku, oczkach. Byłam z miesiąc temu z tym u pediatry, mówiła ze uszka ok. I martwię się, ze ten pediatra to nie zna się na rzeczy i może Diankę pobolewa uszko.
U nas tez malutki katarek. Raz jest, raz go nie ma. Najczęściej w nocy napływa.meggie94, Joanne lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:
No to taka pamiątka na całe życie, pamiętne wakacje będą 😂❤️❤️ Gratuluje!!!Joanne lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Meggie śliczna dziewczynka, moja tak nie usiądzie do zdjęcia
No i zjada te karteczkę z liczbą :p normalnie jak to zobaczy to jest szał. Musi to gryźć i mamlać.
Joanne gratulacje jeszcze raz 🎊 My narazie nie planujemy kolejnego. Za bardzo jedno nam daje w kość. Mąż kiedyś chciał dużo dzieci, ale po tym jednym chyba już mniej chce kolejne.
Ja w nocy karmie co 2h. Mała zasypia ok 20:00. Budzi sie o 23, 1, 3, 5,7. Podaję jej wodę, zagaduje głaszczę, lulam. Przeciągam moment karmienia maksymalnie. Mala zasypia na 10 minut i znowu płacz. Więc ją biorę i karmię. Wtedy zaśnie na 2h i jak z zegarkiem w ręku budzi się po tych 2h na jedzenie. Jak jej nie dam piersi tylko próbuje ululać do dostaje jakiegoś szału a na smoczek reaguje okropnie. Także ja nie wiem jak to będzie jak skończę karmić. Serio... 😒
MamaTrójki oby Wandzia szybko doszła do siebie. Ucho okropnie boliBiedna.
Moja Dianka pokazuje na uszko, łapie się za nie, jeździ palcem po uszku, policzku, oczkach. Byłam z miesiąc temu z tym u pediatry, mówiła ze uszka ok. I martwię się, ze ten pediatra to nie zna się na rzeczy i może Diankę pobolewa uszko.
U nas tez malutki katarek. Raz jest, raz go nie ma. Najczęściej w nocy napływa.
Ja cykalam po prostu co chwile zdjęcia i zrobiłam ich milion i akurat aparat musiał złapać dobry moment jak tak siedziała, bo to było jedyne zdjęcie z miliona, które wyszło 😂 i tez co chwile zabierałam jej karteczkę i odkładałam 😁kid_aa, Scandi-B, Nosia, Tony lubią tę wiadomość
-
Joanne piękny widok 😍
Wandzia tez się łapie za uszko ale robi tak tez przy ząbkowaniu wiec nie skojarzyłam ze tym razem przyczyna jest inna🙈 ale jedzie na Ibuprofenie i zupełnie inne dziecko 😊Joanne, Nosia lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Joanne Toruń piękny więc i pamiątka cudowna😍 Jak chłopczyk - to musi być Mikołaj🤣
Scandi-B, MamaTrójki, Nosia, Tony, Joanne, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Nie chciałabym teraz drugiego, ale zazdroszczę wam trochę tej spontaniczności i nie do końca planowanych ciąż, bo u nas to znowu będzie wszystko zaplanowane co do dnia.
Joanne, ja jestem taką pamiątką moich rodziców z urlopu w Warszawie 😃Joanne, Decemberry, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Nie chciałabym teraz drugiego, ale zazdroszczę wam trochę tej spontaniczności i nie do końca planowanych ciąż, bo u nas to znowu będzie wszystko zaplanowane co do dnia.
Joanne, ja jestem taką pamiątką moich rodziców z urlopu w Warszawie 😃
Też myślę że z jednej strony dobrze choć rozmawialiśmy że na wiosne/lato będziemy się starać bez względu na okoliczności. Jedno za drugim i z dyni. Powywozilismy Krysi ubranka, kosz Mojżesza, gondole od wózka i inne rzeczy a w grudniu jak będziemy to przywieziemy z powrotem🤣
Jak tak patrzę w apce i biorę pod uwagę test negatywny który robiłam tydzień temu, wychodzi na to że owulacje miałam w 32 dc. Z tego dnia data porodu wychodzi na 31 maja 🤣🙈Decemberry lubi tę wiadomość
-
Joanne gratuluję!!! Marzę, żeby mieć dziecko z maja
w maju i czerwcu rodzą się super osoby
My jeszcze nie wiemy, czy będziemy się starać, póki co się zabezpieczamy (zresztą po cc i tak musimy). Jeśli już, to za rok, żeby się w maju/czerwcu urodziło jak się uda
Scandi, widocznie sobie przygryzł język albo wargę. Laura też łazi przy meblach i się wspina więc muszę ją asekurować ciągle. 9/10 upadkow ładnie ląduje na pupie, no ale ten 1/10 to albo głowa albo ręce i wtedy jest płacz. Od wczoraj w końcu sama siada (wchodzi na kolanka i siada na pupie). Ale dalej nie czworakuje i coś czuję, że ona prędzej zacznie biegać niż czworakować ;d strasznie jest żywiołowa i nawet jak leży w wannie to przebiera nogami jak wariatkano i zaczyna pokazywać charakterek, jak jej zabiorę zabawkę to jest wrzask.
A i jak nie miała zębów bardzo długo tak w miesiac jej wyszło pięć, ale nawet bez bólowo, tylko slini się strasznie i wszystko gryzie.
Od prawie dwóch tygodni nie karmie piersią i nie odciągam. Cycki sflaczały totalnie. Także matki karmiące cieszcie się póki mozecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 17:43
Nosia, Smerfetk_a, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Joanne, pierniczkowa księżniczka lub książę będzie
Nie macie obawy o finanse?
Tony, no to mi posłodziłaś, ja się urodziłam w maju
A co do piersi - ponoć 6 mc i jakoś powinny wrócić do normy, więc nie składaj broni. Ale dziś widziałam reelsa, który mnie tak rozbawił.. Może i Ty się pośmiejesz xD: https://www.instagram.com/p/CxWCOdbPXFN/
Nosia, Asia11, Tony, Kalli95 lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g