X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    A jeszcze a propos wieku, to powiem Wam, że dziewczyny, z którą chodziłam do klasy w podstawówce, jest już babcią🤣

Mnie już nic nie zdziwi. Dzisiaj będąc na placu zabaw zagadałam laskę, że synek do niej bardzo podobny (dwie krople wody!). Ona tak na mnie patrzy i mówi "to nie jest mój syn". Ja pobladłam, a ona "to mój wnuk". Powaliła mnie tym hahahaha. Autentycznie, bez żartów, wyglądała jak jego mama. Dodam, że młody 14 mc XD

Angie, to u starszych dzieci jednak się podcina wędzidełka? Bo u tej mojej neurologopedy to skumałam, że starszym dzieciom rzadziej. Tak jakby kurna miały się męczyć, aż rozciągną je same XD

Tony lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Mnie już nic nie zdziwi. Dzisiaj będąc na placu zabaw zagadałam laskę, że synek do niej bardzo podobny (dwie krople wody!). Ona tak na mnie patrzy i mówi "to nie jest mój syn". Ja pobladłam, a ona "to mój wnuk". Powaliła mnie tym hahahaha. Autentycznie, bez żartów, wyglądała jak jego mama. Dodam, że młody 14 mc XD

Angie, to u starszych dzieci jednak się podcina wędzidełka? Bo u tej mojej neurologopedy to skumałam, że starszym dzieciom rzadziej. Tak jakby kurna miały się męczyć, aż rozciągną je same XD

Rzadko to się robi ze względu na ciężką współpracę 😅 tu byłaby już uśpiona także taki plus żeby tego nie pamiętała nie miała jak się wyrywać itp. No ale ciężko z masażami 🙄🙄
    W listopadzie znowu mamy laryngologa by zobaczyć czy leki dały jakiś efekt... narazie nie widzę żadnej poprawy 😤

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala właśnie gorączkuje 38.7, na zęby dziecko nie powinno mocno gorączkować więc pewnie jakieś choróbsko przyszło..🤦‍♀️ w sumie pierwsza wysoka temperatura Ali 🤔 narazie znosi bardzo dzielnie bo nie śpi i ma siłę na wygłupy 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ala właśnie gorączkuje 38.7, na zęby dziecko nie powinno mocno gorączkować więc pewnie jakieś choróbsko przyszło..🤦‍♀️ w sumie pierwsza wysoka temperatura Ali 🤔 narazie znosi bardzo dzielnie bo nie śpi i ma siłę na wygłupy 😅
    Angela może jakaś infekcja przy ząbkach albo na katarek. Trzymajcie się 🤗

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Angela może jakaś infekcja przy ząbkach albo na katarek. Trzymajcie się 🤗

Co 6 godzin gorączka nawraca 😩 mi głowa pęka chyba na pogodę 🤦‍♀️🤦‍♀️ ciężki dzień

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Ali szybko przeszła gorączka i nie rozwinęła się w nic powaznego :( dużo siły! ✊🏻❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Co 6 godzin gorączka nawraca 😩 mi głowa pęka chyba na pogodę 🤦‍♀️🤦‍♀️ ciężki dzień
    U nas byl jedna dobę stan podgorączkowy. Czasami termometr pokazywał powyżej 38C. Na drugi dzień juz nie było gorączki a pokazał się katarek a teraz wychodzą ząbki.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U nas byl jedna dobę stan podgorączkowy. Czasami termometr pokazywał powyżej 38C. Na drugi dzień juz nie było gorączki a pokazał się katarek a teraz wychodzą ząbki.

Ala najwięcej miała 38.7😣 zrobiła sobie 2godzinną drzemkę i jest narzie dobrze. Zobaczymy jak noc 🧐

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie dwa dni, ale nadrobiłam; jak widać dziewczyny nie ma odpowiedniego i nieodpowiedniego wieku na dziecko, zawsze będą plusy i minusy :)

Wróciłam właśnie z Bieszczad, byłam z tatą i bratem 2 dni, Laura została z babcią. I powiem Wam że moja kondycja jest niezła, w sumie przeszliśmy po górach ze 40km i nawet nie mam zakwasów :D także pesel to tylko liczba.

A w ogóle to miałam z nimi jeden pokój i tata mi rano przypomniał, że w środku nocy się obudziłam i zaczęłam go pytać czy jest z nim dziecko 🤣 kurna coś mi się przyśniło i nie wiedziałam gdzie ona jest. On mi powiedział że nie ma, a ja że acha ok i spałam dalej xD bombelek siedzi głęboko w podświadomości ;d

Asia11, Altair, meggie94 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, jak dziś się macie?

Mam pytanie do mam żłobkowych dzieci. Jak wygląda kwestia drzemek? Synek ma dwie w ciągu dnia, a z tego co widzę, w żłobkach zwykle jest tylko jedna?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dobrze 🤩 marudna chyba przez zęby, przyszli moi rodzice i Ala aniołek 🤭

Altair, meggie94, Decemberry lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Angela, jak dziś się macie?

Mam pytanie do mam żłobkowych dzieci. Jak wygląda kwestia drzemek? Synek ma dwie w ciągu dnia, a z tego co widzę, w żłobkach zwykle jest tylko jedna?

Wika jeszcze nie chodzi, ale wiem, że jak dziecko potrzebuje kładą je niezależnie od tej zaplanowanej drzemki, przynajmniej u nas ta najmłodsza grupa (bo grup w żłobku mamy 4 i dzieci są podzielone ze względu na wiek) jest dużo luźniej jeśli chodzi o plan dnia i mocno dostosowują się do maluchów

age.png

age.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam ale mam nadzieje ze nas jeszcze pamiętacie.🙈
    Przeczytałam ostatnie strony więc ja rocznik 85 ale to nasze 3 dziecko i mam chyba więcej cierpliwości niż przy starszych, Zosię urodziłam jak miałam 26lat, więc chyba wiek tu nie ma nic do rzeczy. Teraz bardziej doceniam kazdy dzien z małym. Angi Staś od wtorku przez 2 dni mial 38-39 stopni gorączki, innych objawow brak i wyszły mu 2 zęby. Ja już wróciłam na pół etatu do pracy i gdzieś mi się przewinęło że martwicie się jak z karmieniem piersią będzie. U nas nadal kp i jak jestem w pracy to Staś je kanapeczkę albo kaszke na śniadanie potem jakis owoc albo deserek ze słoiczka no i obiadek, a jak wracam musi być cyc. Na początku piersi w pracy bolały i musiałam trochę ściągać a później już się przyzwyczaiły. Mleko nadal jest więc jak tylko chcecie to próbujcie 😊
    Staś nie raczkuje w typowy sposób tylko na jednej nodze się odpycha. Staje już po meblach i chodzi przy nich. Oczy dookoła głowy trzeba mieć😆
    Pozdrawiamy Was serdecznie

Angelaaaa, Tony, Joanne lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia pewnie, że pamiętamy :)

Ja poruszałam kwestię KP. Ja po powrocie do pracy nie będę mogła już karmić. Gdybym mogła to pewnie bym się nie stresowała tak.
    W dzień mam długie przerwy w KP, mała super wcina wszystko. Jedynie w nocy co chwilę sie domaga. Oby minęło wraz z ząbkowaniem!

Moja Diana smiga przy meblach, czasami na chwilę puści się i stoi na 2 nogach ale do chodzenia myślę, że jeszcze sporo :)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też zasuwa przy meblach a od wczoraj puszcza się o kilka sekund stoi 😅 także ciekawe kiedy sama ruszy 🤔
    Szczerze mówiąc to nie chce żeby chodziła bo się boje jak ogarnę to wszystko 🙈 i że na spacerach nie będzie chciała siedzieć w wózku 😬 Majka też mi nieźle daje popalić nie wiem za kim taki łobuz jest 🤦‍♀️ dziadkowie jak przyjdą na kawę to są zmęczeni a co dopiero ja całe dnie i noce 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony rzuciłaś wszystko i wyjechałaś w bieszczady XD

Tysia, wygoogluj sobie pełzanie na rannego żołnierza - to się rehabilituje ;*

Nosia - ustawowo muszą Ci umożliwić ileśtam minut na kp lub odciąganie.

U nas drzemki w żłobku dostosowane do potrzeb, mój Maluch ma dwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 21:51

Tony lubi tę wiadomość

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery wiem, ze prawo do KP mam i skróconego czasu pracy, ale pracuje w laboratorium z substancjami aktywnymi więc karmienie odpada :(
    Mogłabym się uprzeć i karmić, pewnie zmieniliby mi stanowisko a potem mi podziękowali przy najbliższej możliwej okazji. Życie... 😒

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiu, wspolczuje :/

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i niech ktoś powie, że kobiety mają takie same możliwości pracy jak mężczyźni... Ja ze względu na ciążę musiałam rzucic pracę z izotopami, chociaż bardzo ją lubiłam i nie wiem czy będę mieć możliwość jeszcze do niej wrócić. Niestety, często musimy wybierać między pracą/karierą a dzieckiem i doprowadza mnie do szału, gdy ktoś twierdzi inaczej :/

Dec, dokładnie, a właściwie rzuciłam dziecko babci i wyjechałam w Bieszczady xD

Wiem, ze nie mam na co narzekać, ale kurde tak mnie nuży siedzenie od rana do wieczora z Laurą... A im bardziej znudzona jestem tym mniej mam ochotę cokolwiek robić. Dotychczas spacery były jakąś tam atrakcją, ale Laura zaczęła strasznie marudzić w wózku i te spacery tez stały się męczarnią. Boję się, że jak ona zacznie chodzić to w wózku nie wysiedzi, już teraz jest ciężko.
    Podrzućcie jakieś pomysły żeby sobie to "siedzenie z dzieckiem" uatrakcyjnić xd

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, u nas też spacery są trudne. Coraz krótsze bo mała się wyrywa, staje na baczność, wygina się. Muszę ją przypinać. Ostatnio zawoziłam mamę do lekarza, czekałam z Dianą w parku 30 minut. Normalnie to byla walka o przetrwanie, ciągle zagadywanie: ooo piesek, o koootek, oo ptaszek, ooo kwiatuszek 😄 niestety ona chce sama wszystko. Tylko wolała da, da da żeby wszystko dać.

Co do siedzenia w domu mam tak samo jak ty. Nie mogę tak.. Wiem, ze ten czas się nie powtórzy i mam wyrzuty sumienia jak mówię, że ta opieka nad dzieckiem mnie nuży. Próbuje robić coś innego, ale przy malutkiej nie da się. Za aktywna jest 😉

A z pracą kobiety mają ciężko. Niestety.

Tony lubi tę wiadomość

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ