Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek skończył roczek! <3

A my świętujemy to glutem, gardłem i katarem xDDD
    Proszę, trzymajcie kciuki za zdrówko!

Angelaaaa, Altair, Nosia, Dorocia, kid_aa, meggie94, Tony, Joanne, Asia11, Scandi-B lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ale was wzięło :(
    A ja pozamawiałam ozdoby na torta i chyba nie dojdą i jestem taka zła. Paczka utknęła we Wrocławiu i nie idzie się tam dodzwonić. Maskara :/ w weekend mamy roczek. Tort będzie goły....

W Pepco są takie patyki do wbijania z napisem. W action są też ozdoby do tortów

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

Wszystkiego najlepszego 🥳 duuuzo zdrówka 😘

Decemberry lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

Wszystkiego najlepszego!!! ❤️ 🌷 😀

A ja na gile isonastin stosowałam i szybko przeszło. Może u was też pomoże. Zdrówka! ❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przyjmę wszelkie rady na gluta! Znaczy u nas Wika problem ma tego typu, że ten katar jej baaaardzo wysoko i głęboko zalega, psikam wodą hipertoniczną, odciagam odkurzaczem i zaraz po odciągnięciu i tak słyszę jak jej furczy głęboko 🙄 No i to co odciagam jest przezroczyste lub białe, nie jakieś zielone infekcyjne gluty 🤷🏼‍♀️ ale już jej zaczęło spływać i mokro zaczęła kaszleć…

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Tez przyjmę wszelkie rady na gluta! Znaczy u nas Wika problem ma tego typu, że ten katar jej baaaardzo wysoko i głęboko zalega, psikam wodą hipertoniczną, odciagam odkurzaczem i zaraz po odciągnięciu i tak słyszę jak jej furczy głęboko 🙄 No i to co odciagam jest przezroczyste lub białe, nie jakieś zielone infekcyjne gluty 🤷🏼‍♀️ ale już jej zaczęło spływać i mokro zaczęła kaszleć…

U nas to samo. Był tydzień kataru, wczoraj wieczorem do tego kaszel a dzisiaj rano gorączka. Mnie też łamie po kościach i przeleżałam pół dnia.

Dec, wszystkiego dobrego dla Żbiczka!!

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    U nas to samo. Był tydzień kataru, wczoraj wieczorem do tego kaszel a dzisiaj rano gorączka. Mnie też łamie po kościach i przeleżałam pół dnia.

Dec, wszystkiego dobrego dla Żbiczka!!

Dużo zdrówka dla Was! Ja się tylko pocieszam tym, że Wika czuje się stokroć lepiej niż ja 🙈

Tony lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Decemberry!🎂🧸 Żeby było coraz łatwiej, dużo zdrówka i siły 🍭

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Już się cieszyłam, że pożar ugaszony, nawet przebukowałam wizytę u pediatry na teleporadę, bo zaczerwienienie zmalało (polecam szpraj ARGENTIN z nanosrebrem czy jakos tak), glut zmalał, kaszlu niet... Ale tak mi coś nie dawało spokoju, że ma krostki. Myśleliśmy, że potówki, albo co.. Ale jak zobaczyłam plamki na stopach, to już wiedziałam..

Witaj bostonko. XDDDDDDD

Jutro znowu do żłoba nie pójdzie, a my do pediatry cyk.. XD

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry współczuję 🫣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Dzięki dziewczyny.

Już się cieszyłam, że pożar ugaszony, nawet przebukowałam wizytę u pediatry na teleporadę, bo zaczerwienienie zmalało (polecam szpraj ARGENTIN z nanosrebrem czy jakos tak), glut zmalał, kaszlu niet... Ale tak mi coś nie dawało spokoju, że ma krostki. Myśleliśmy, że potówki, albo co.. Ale jak zobaczyłam plamki na stopach, to już wiedziałam..

Witaj bostonko. XDDDDDDD

Jutro znowu do żłoba nie pójdzie, a my do pediatry cyk.. XD
    O nieeee :(
    Współczuję.

A u nas był w nocy taki przeraźliwy płacz. Coś ją bolało. Tak się wzdrygała i potem płacz. Nie wiem czy ząbki, czy brzuszek czy co...Ssać nie chciała. Podałam w końcu nurofen i po 15 minutach zasnęła dopiero.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry współczuje bostonki :( Ale Twój maluch to i tak jednorożec wśród zlobkowych dzieci, myślałam ze takie frekwencje jak miał w żłobie to tylko w bajkach 😂

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od kilku dni podaje entitis. Co o tym sądzicie? U nas był ciągle katar na ząbki albo jakieś przeziębienia.
    Ponoć entitis pomaga na gardełko i nosek. Poczytajcie.
    Jedyne co mnie martwi to jego słodki smak..i cena :D

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny ja od kilku dni podaje entitis. Co o tym sądzicie? U nas był ciągle katar na ząbki albo jakieś przeziębienia.
    Ponoć entitis pomaga na gardełko i nosek. Poczytajcie.
    Jedyne co mnie martwi to jego słodki smak..i cena :D

Kuzynka mojego męża tez jak zaczęła podawać entitis swojej małej to mówi, że rzadziej choruje, ale sama otwarcie mówi, że nie wie czy to pomogło czy zbieg okoliczności bo po prostu swoje już pochorowała na początku 🤷🏼‍♀️

Nosia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie, mam nadzieję, że tryb jednorożca mu wróci, bo już wychodzę z siebie i serio depresja mi odbija palmę X_X - moja kariera jest w ruinie, jak muszę ją ciągle odkładać.

Byliśmy u lekarki - TO NIE BOSTONKA! Szok i miliony pytań bez odpowiedzi.. aż do streptestu - pozytywny. Angina paciorkowcowa. -_____- ZNOWU antybiotyk. Na 7 dni, potem zobaczymy. Izolacja 10 dni od zauważenia objawów, czyli od wtorku - wtedy pierwsze krostki zobaczyliśmy, tylko myśleliśmy, że to potówki.

I tak o, zaś do piątku chłop w domu. Trzymajcie mnie, bo to jazda bez trzymanki.

Nosiu - mieliśmy już dwa podejścia do entitis, oba musieliśmy przerwać ze względu na branie antybiotyku, wtedy nie można tego brać. Niestety nie zauważyłam poprawy, ale to trzeba brać cięgiem 3 mc, żeby się te bakterie dobrze skolonizowały w jamie ustnej i nosogardzieli. Mnie przeraża zawartość jakiegoś tam cukru w tym. W ulotce co prawda jest napisane, że to bezpieczne dla zębów, ale zawsze miałam ten lęk, gdy po umyciu ząbków mu to dawałam XD. Niemniej ten szczep ma udowodnione naukowo działanie, więc defacto jak się komuś uda kurację przejść, to powinno być niebo a ziemia.

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery tak mi przykro, że to cholerstwo się przywaliło do was. No i rozumiem, że nastroj skrajnie depresyjny. Ja wczoraj chciałam upiec biszkopta do torcika urodzinowego. Mój mąż wziął się za montowanie lampy w kuchni. Ciągle wyłączał światło a byla prawie 21:00. W końcu zrobił i sobie poszedł to wylała mi się połowa białek... Wpadłam w furię. Myślałam, że go zabije. Powyzywałam go od najgorszych a przecież to nie on wylał te jajka...
    Ja jestem serio już psychiczna ze zmęczenia.

A na koniec mała taki płacz urządziła, że poszliśmy bardzo pozno spać a dzisiaj o 7 pobudka i nastrój bleeee...

Boje sie tego cukru w tym entitis, ale podaje dzielnie. Może jakiś efekt bedzie.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Meggie, mam nadzieję, że tryb jednorożca mu wróci, bo już wychodzę z siebie i serio depresja mi odbija palmę X_X - moja kariera jest w ruinie, jak muszę ją ciągle odkładać.

Byliśmy u lekarki - TO NIE BOSTONKA! Szok i miliony pytań bez odpowiedzi.. aż do streptestu - pozytywny. Angina paciorkowcowa. -_____- ZNOWU antybiotyk. Na 7 dni, potem zobaczymy. Izolacja 10 dni od zauważenia objawów, czyli od wtorku - wtedy pierwsze krostki zobaczyliśmy, tylko myśleliśmy, że to potówki.

I tak o, zaś do piątku chłop w domu. Trzymajcie mnie, bo to jazda bez trzymanki.

Nosiu - mieliśmy już dwa podejścia do entitis, oba musieliśmy przerwać ze względu na branie antybiotyku, wtedy nie można tego brać. Niestety nie zauważyłam poprawy, ale to trzeba brać cięgiem 3 mc, żeby się te bakterie dobrze skolonizowały w jamie ustnej i nosogardzieli. Mnie przeraża zawartość jakiegoś tam cukru w tym. W ulotce co prawda jest napisane, że to bezpieczne dla zębów, ale zawsze miałam ten lęk, gdy po umyciu ząbków mu to dawałam XD. Niemniej ten szczep ma udowodnione naukowo działanie, więc defacto jak się komuś uda kurację przejść, to powinno być niebo a ziemia.

O szok, chyba najczęstsza choroba, którą przeszłam s swoim życiu była angina i nigdy nie miałam wysypki 😳

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam pojęcia, że przy anginie można mieć wysypkę 🫣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dzisiaj przez 3 dni będziemy świętować roczek, który Ala będzie mieć w niedzielę ♥️ niestety chrześniaczka chyba chora wiec mojej siostry nie będzie a to chrzestna Ali i mi przykro. Bo teraz siostra pracę zaczęła i nie mamy kiedy się spotykać 😞 jeszcze ostatnio mówiłam, że pewnie będziemy się widywać tylko na różnych okazjach i świętach a wychodzi na to że i z tym będzie problem 😕

Z lepszych wiadomości to w grudniu mamy wizytę w Gnieźnie u lekarza i dowiemy się kiedy Majce usuną migdał... Niestety jest tylko gorzej i jestem w szoku ile taki przerośnięty migdał robi problemu..

A Alicja w grudniu będzie mieć testy z krwi robione także jest nadzieja, że coś wyjdzie 🙏

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    My od dzisiaj przez 3 dni będziemy świętować roczek, który Ala będzie mieć w niedzielę ♥️ niestety chrześniaczka chyba chora wiec mojej siostry nie będzie a to chrzestna Ali i mi przykro. Bo teraz siostra pracę zaczęła i nie mamy kiedy się spotykać 😞 jeszcze ostatnio mówiłam, że pewnie będziemy się widywać tylko na różnych okazjach i świętach a wychodzi na to że i z tym będzie problem 😕

Z lepszych wiadomości to w grudniu mamy wizytę w Gnieźnie u lekarza i dowiemy się kiedy Majce usuną migdał... Niestety jest tylko gorzej i jestem w szoku ile taki przerośnięty migdał robi problemu..

A Alicja w grudniu będzie mieć testy z krwi robione także jest nadzieja, że coś wyjdzie 🙏

Taaak, 3 migdał potrafi zrobić spustoszenie… Moich dwóch chrzesniaków miało usuwane, u jednego zaburzał słuch, dopiero zaczął lepiej słyszeć po usunięciu, a drugi był strasznym niejadkiem, okazało się, że miał tak duży trzeci migdał, że wpływał mu jakoś na odczuwanie smaków i po usunięciu nagle dziecko zaczęło jeść jakby nigdy jedzenia nie widziało na oczy 🙈

Trzymam kciuki za testy alergiczne ✊🏻 Wice nie drgnęło nawet przy żadnym alergenie 🤷🏼‍♀️

age.png

age.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ