X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:17

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie znowu poskladalo, katar, kaszle jak gruźlik… Ale chyba mam w tej ciąży nawrot alergii i astmy.. Mecze się tak od czwartku a mój mąż i Wika zdrowi, a mi poprawia się po inhalacjach nebbudem i po zyrtecu… Już lata nie brałam żadnych wziewow i leków na alergie :/

Wika dostała MMR w końcu i pneumokoki w piątek, na razie cisza w kwestii objawów. Dostała Priorixa. Za to z zębami przeszła samą siebie - w ciągu 2 miesięcy wyszło jej 9 zębów 🙈🙈🙈 Zostały nam już tylko piątki No i jeszcze sobie rosną te co powylazily ostatnio. Noce ciężkie, bo najgorzej w nocy znosiła te zęby, ale w ciągu dnia całkiem spoko.

Dec te przerośnięte migdałki i alergie to jakiś koszmar i plaga. Wika nie dość, że odkąd skończyła pół roku leci 2x dziennie na wziewach z Flixotide to teraz jeszcze dołączyliśmy codziennie zyrtec. Tak jej w nosie furczało już 2 tygodnie, ewidentny obrzęk nosa, nic się nie lało, czasami coś się gęstszego odciągnęło, po zyrtecu jak ręką odjął. Podejrzewam, że ma po mnie alergie na roztocza, a to najgorszy dla nas sezon teraz…

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka40 wrote:
    Może gorączka po szczepieniu, ta mmr to właśnie takie "zdradliwe dziadostwo" pod kątem skutków ubocznych. Objawy mogą się pokazać z opóźnieniem, a gorączka może być nawet 39,5. Człowiek zapomni o szczepieniu, a tutaj mogą być skutki uboczne po niej.

No właśnie nie wiem co myśleć 😕 kilka razy też kaszle także jutro idziemy do lekarza
    Dzisiaj cały dzień gorączkuje i praktycznie drzemki po 5-10minut u mnie na rękach 😣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka40 wrote:
    Może gorączka po szczepieniu, ta mmr to właśnie takie "zdradliwe dziadostwo" pod kątem skutków ubocznych. Objawy mogą się pokazać z opóźnieniem, a gorączka może być nawet 39,5. Człowiek zapomni o szczepieniu, a tutaj mogą być skutki uboczne po niej.

No właśnie czytam że przeważnie między 5 a 9 dniem jest gorączka. A u nas akurat dzisiaj 8 dzień 🙆🏻‍♂️ także pewnie po szczepieniu ehh

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:17

• Nosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No właśnie nie wiem co myśleć 😕 kilka razy też kaszle także jutro idziemy do lekarza
    Dzisiaj cały dzień gorączkuje i praktycznie drzemki po 5-10minut u mnie na rękach 😣
    U nas zaraz wieczoren po szczepieniu MMR stała się płaczliwa, pojawił się stan podgorączkowy, katar. Potem niby minęło i nie było temperatury ani kataru. Teraz mamy od nowa temperature i pokaszluje. Dzisiaj byłam u lekarki, mówiła że mała jest zdrowa a te objawy może od zębów. Malutka ma mniejszy apetyt, jest płaczliwa, ma codziennie teraz 37C, czasami 38C. Gardlo, uszy, osłuchowo czysto. Niewiadomo skąd ta podwyższona temperatura. Złożyło się pewnie wszystko, szczepienie, ząbki itp.

• Tony Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 7 doba po szczepieniu, mam nadzieję, że nic się nie wykluje :/

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    U nas dziś 7 doba po szczepieniu, mam nadzieję, że nic się nie wykluje :/

U nas 6 i tez jestem jak na szpilkach 🙈🙈

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dzisiaj zdrowa także w sumie 1,5 dnia gorączkowała do 39 stopni 😅

meggie94 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakałam. Wczoraj Panie że zlobka zadzwoniły, że ma stan podgorączkowy. W domu jak się przespała to właściwie już się dobrze czuła, ale marudzi wiecje niż zwykle. I bardzo dużo śpi, zwykle o 7 wstaje najpóźniej, a teraz jest juz prawie 9 i spi dalej. Zobaczymy jak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2024, 08:38

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    No i wykrakałam. Wczoraj Panie że zlobka zadzwoniły, że ma stan podgorączkowy. W domu jak się przespała to właściwie już się dobrze czuła, ale marudzi wiecje niż zwykle. I bardzo dużo śpi, zwykle o 7 wstaje najpóźniej, a teraz jest juz prawie 9 i spi dalej. Zobaczymy jak będzie.
    U nas antybiotyk. Jestem taka zła 😡 Szczepienie się zbiegło z infekcją, albo po prostu ją wywołało 😒 Do tego chodzilam do lekarzy co 2 dni a oni tylko sól dali do inhalacji mino, ze mala miała już długo stan podgorączkowy, katar, kaszel, nie chciała jeść. A teraz dostała i sterydy i antybiotyk 😑

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U nas antybiotyk. Jestem taka zła 😡 Szczepienie się zbiegło z infekcją, albo po prostu ją wywołało 😒 Do tego chodzilam do lekarzy co 2 dni a oni tylko sól dali do inhalacji mino, ze mala miała już długo stan podgorączkowy, katar, kaszel, nie chciała jeść. A teraz dostała i sterydy i antybiotyk 😑

Oo nie 😣 współczuję dużo zdrówka 😕

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla dziewczyn!

Wczoraj minął tydzień od szczepienia i cisza. Za to nie wiem czy za ciosem nie idą młodej piątki, bo znowu ślini się jak mops i dostała delikatnego katarku No i oczywiście pcha wszystko co się da i widać ze pcha właśnie do buzi tak głęboko w stronę piątek. Ale już bym się cieszyła, niech już pójdzie wszystko na raz i koniec ..

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Wczoraj minął tydzień od szczepienia i cisza. Za to nie wiem czy za ciosem nie idą młodej piątki, bo znowu ślini się jak mops i dostała delikatnego katarku No i oczywiście pcha wszystko co się da i widać ze pcha właśnie do buzi tak głęboko w stronę piątek. Ale już bym się cieszyła, niech już pójdzie wszystko na raz i koniec ..

Moja Majka nie ma jeszcze piątek 🤣🤣🤣
    A Ala ma dopiero 6 zębów 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

PIĄTKI??! Wow :O myślałam że one wychodzą jakoś po 2 rż, nieźle :D Laur ma prawie 8 póki co :)

U nas dziś w ciągu dnia nawet ok, gorączki nie miała ale była taka przylepa i dużo spała. Ale najdziwniejsze jest to, że wieczorem zaczelo jej ropieć jedno oko, nie wiem skąd jej się to wzięło, bo trochę dziwny odczyn poszczepienny 🤷🏼‍♀️ narazie przemyłam solą, jak jutro dalej tak będzie to polecę po Tobrex :/

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, zapalenie spojówki po szczepieniu mmr też mieliśmy. Nawet mąż się od synka zaraził, więc uważajcie. Dali nam na to Floxal - pomógł. Pamiętacie jak Wam opisywałam w panice niewiadomego pochodzenia gorączkę w grudniu? No, to po kolei mieliśmy gorączkę (7-10 dzień po mmr jakoś), zapalenie spojówki itd itd. Nie zazdroszczę, jeśli komuś się przydarzą takie akcje jak u nas X_X

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Wika popędziła, ma już 16 zębów, tylko tych 4 piątek brakuje 🙈 tylko tak jak gdzieś wyżej pisałam 9 zębów to jej wyszło na hura w ciągu ostatnich 2 miesięcy 🙈

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 ząbków, szły strasznie wolno z wielkim niepokojem. Teraz idą czwórki, ale to jeszcze bardzo długa droga.

• Tony Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Tony, zapalenie spojówki po szczepieniu mmr też mieliśmy. Nawet mąż się od synka zaraził, więc uważajcie. Dali nam na to Floxal - pomógł. Pamiętacie jak Wam opisywałam w panice niewiadomego pochodzenia gorączkę w grudniu? No, to po kolei mieliśmy gorączkę (7-10 dzień po mmr jakoś), zapalenie spojówki itd itd. Nie zazdroszczę, jeśli komuś się przydarzą takie akcje jak u nas X_X

Czyli jednak po szczepieniu. Czytałam w chpl, że może być zapalenie spojówek. Dałam jej tobrex, zobaczymy. W ogóle jest marudna strasznie i chyba ma trochę stan podgorączkowy, ale nie mierzyłam. Pewnie jutro zostaniemy w domu :/

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje dziewczyny przejsc, My chyba mamy jakas szczepionke w polowie lutego na kontroli 15msc, ale powiem Wam ze nawet nie pamietam co to takiego, po prostu lecimy programem szczepien z przychodni 😅😅😅
    No ale sprawdze sobie czy to to mmr co u was.

Meggie, kurde przynajmniej juz macie z glowy zabkowanie 😻 u nas czworki ida od bozego narodzenia, ale na razie tylko dwie wyszly. Ale znowu dzis temperatura i slina cieknie, wiec moze powitamy wkrotce kolejna.

meggie94 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ