LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mnie znowu poskladalo, katar, kaszle jak gruźlik… Ale chyba mam w tej ciąży nawrot alergii i astmy.. Mecze się tak od czwartku a mój mąż i Wika zdrowi, a mi poprawia się po inhalacjach nebbudem i po zyrtecu… Już lata nie brałam żadnych wziewow i leków na alergie
Wika dostała MMR w końcu i pneumokoki w piątek, na razie cisza w kwestii objawów. Dostała Priorixa. Za to z zębami przeszła samą siebie - w ciągu 2 miesięcy wyszło jej 9 zębów 🙈🙈🙈 Zostały nam już tylko piątki No i jeszcze sobie rosną te co powylazily ostatnio. Noce ciężkie, bo najgorzej w nocy znosiła te zęby, ale w ciągu dnia całkiem spoko.
Dec te przerośnięte migdałki i alergie to jakiś koszmar i plaga. Wika nie dość, że odkąd skończyła pół roku leci 2x dziennie na wziewach z Flixotide to teraz jeszcze dołączyliśmy codziennie zyrtec. Tak jej w nosie furczało już 2 tygodnie, ewidentny obrzęk nosa, nic się nie lało, czasami coś się gęstszego odciągnęło, po zyrtecu jak ręką odjął. Podejrzewam, że ma po mnie alergie na roztocza, a to najgorszy dla nas sezon teraz… -
Monka40 wrote:Może gorączka po szczepieniu, ta mmr to właśnie takie "zdradliwe dziadostwo" pod kątem skutków ubocznych. Objawy mogą się pokazać z opóźnieniem, a gorączka może być nawet 39,5. Człowiek zapomni o szczepieniu, a tutaj mogą być skutki uboczne po niej.
No właśnie nie wiem co myśleć 😕 kilka razy też kaszle także jutro idziemy do lekarza
Dzisiaj cały dzień gorączkuje i praktycznie drzemki po 5-10minut u mnie na rękach 😣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Monka40 wrote:Może gorączka po szczepieniu, ta mmr to właśnie takie "zdradliwe dziadostwo" pod kątem skutków ubocznych. Objawy mogą się pokazać z opóźnieniem, a gorączka może być nawet 39,5. Człowiek zapomni o szczepieniu, a tutaj mogą być skutki uboczne po niej.
No właśnie czytam że przeważnie między 5 a 9 dniem jest gorączka. A u nas akurat dzisiaj 8 dzień 🙆🏻♂️ także pewnie po szczepieniu ehhMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Angelaaaa wrote:No właśnie nie wiem co myśleć 😕 kilka razy też kaszle także jutro idziemy do lekarza
Dzisiaj cały dzień gorączkuje i praktycznie drzemki po 5-10minut u mnie na rękach 😣 -
No i wykrakałam. Wczoraj Panie że zlobka zadzwoniły, że ma stan podgorączkowy. W domu jak się przespała to właściwie już się dobrze czuła, ale marudzi wiecje niż zwykle. I bardzo dużo śpi, zwykle o 7 wstaje najpóźniej, a teraz jest juz prawie 9 i spi dalej. Zobaczymy jak będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2024, 08:38
-
Tony wrote:No i wykrakałam. Wczoraj Panie że zlobka zadzwoniły, że ma stan podgorączkowy. W domu jak się przespała to właściwie już się dobrze czuła, ale marudzi wiecje niż zwykle. I bardzo dużo śpi, zwykle o 7 wstaje najpóźniej, a teraz jest juz prawie 9 i spi dalej. Zobaczymy jak będzie.
-
Nosia wrote:U nas antybiotyk. Jestem taka zła 😡 Szczepienie się zbiegło z infekcją, albo po prostu ją wywołało 😒 Do tego chodzilam do lekarzy co 2 dni a oni tylko sól dali do inhalacji mino, ze mala miała już długo stan podgorączkowy, katar, kaszel, nie chciała jeść. A teraz dostała i sterydy i antybiotyk 😑
Oo nie 😣 współczuję dużo zdrówka 😕Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dużo zdrówka dla dziewczyn!
Wczoraj minął tydzień od szczepienia i cisza. Za to nie wiem czy za ciosem nie idą młodej piątki, bo znowu ślini się jak mops i dostała delikatnego katarku No i oczywiście pcha wszystko co się da i widać ze pcha właśnie do buzi tak głęboko w stronę piątek. Ale już bym się cieszyła, niech już pójdzie wszystko na raz i koniec .. -
meggie94 wrote:Dużo zdrówka dla dziewczyn!
Wczoraj minął tydzień od szczepienia i cisza. Za to nie wiem czy za ciosem nie idą młodej piątki, bo znowu ślini się jak mops i dostała delikatnego katarku No i oczywiście pcha wszystko co się da i widać ze pcha właśnie do buzi tak głęboko w stronę piątek. Ale już bym się cieszyła, niech już pójdzie wszystko na raz i koniec ..
Moja Majka nie ma jeszcze piątek 🤣🤣🤣
A Ala ma dopiero 6 zębów 😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
meggie94 wrote:Dużo zdrówka dla dziewczyn!
Wczoraj minął tydzień od szczepienia i cisza. Za to nie wiem czy za ciosem nie idą młodej piątki, bo znowu ślini się jak mops i dostała delikatnego katarku No i oczywiście pcha wszystko co się da i widać ze pcha właśnie do buzi tak głęboko w stronę piątek. Ale już bym się cieszyła, niech już pójdzie wszystko na raz i koniec ..
PIĄTKI??! Wowmyślałam że one wychodzą jakoś po 2 rż, nieźle
Laur ma prawie 8 póki co
U nas dziś w ciągu dnia nawet ok, gorączki nie miała ale była taka przylepa i dużo spała. Ale najdziwniejsze jest to, że wieczorem zaczelo jej ropieć jedno oko, nie wiem skąd jej się to wzięło, bo trochę dziwny odczyn poszczepienny 🤷🏼♀️ narazie przemyłam solą, jak jutro dalej tak będzie to polecę po Tobrex -
Tony, zapalenie spojówki po szczepieniu mmr też mieliśmy. Nawet mąż się od synka zaraził, więc uważajcie. Dali nam na to Floxal - pomógł. Pamiętacie jak Wam opisywałam w panice niewiadomego pochodzenia gorączkę w grudniu? No, to po kolei mieliśmy gorączkę (7-10 dzień po mmr jakoś), zapalenie spojówki itd itd. Nie zazdroszczę, jeśli komuś się przydarzą takie akcje jak u nas X_X
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Tony, zapalenie spojówki po szczepieniu mmr też mieliśmy. Nawet mąż się od synka zaraził, więc uważajcie. Dali nam na to Floxal - pomógł. Pamiętacie jak Wam opisywałam w panice niewiadomego pochodzenia gorączkę w grudniu? No, to po kolei mieliśmy gorączkę (7-10 dzień po mmr jakoś), zapalenie spojówki itd itd. Nie zazdroszczę, jeśli komuś się przydarzą takie akcje jak u nas X_X
Czyli jednak po szczepieniu. Czytałam w chpl, że może być zapalenie spojówek. Dałam jej tobrex, zobaczymy. W ogóle jest marudna strasznie i chyba ma trochę stan podgorączkowy, ale nie mierzyłam. Pewnie jutro zostaniemy w domu -
Wspolczuje dziewczyny przejsc, My chyba mamy jakas szczepionke w polowie lutego na kontroli 15msc, ale powiem Wam ze nawet nie pamietam co to takiego, po prostu lecimy programem szczepien z przychodni 😅😅😅
No ale sprawdze sobie czy to to mmr co u was.
Meggie, kurde przynajmniej juz macie z glowy zabkowanie 😻 u nas czworki ida od bozego narodzenia, ale na razie tylko dwie wyszly. Ale znowu dzis temperatura i slina cieknie, wiec moze powitamy wkrotce kolejna.
meggie94 lubi tę wiadomość