LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet nie chce mi się pisać że mąż dostał od wczoraj takiej chrypy, że praktycznie nie może mówić... Majka wstała dzisiaj z katarem i cały dzień temperatura koło 38stopni a na noc 38.3😬 gole ją męczą więc zapowiada się średnia noc... Normalnie nie mogę uwierzyć że co tydzień jakieś choróbsko..😡Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Monka40 wrote:😪🤯😱 Angela może jakieś testy, wizyta u alergologa, laryngologa? Moje dziewczyny nie chodzą do żłobka/ przedszkola, ale mam dwójkę nastolatków, którzy do szkoły iść muszą. Od września do teraz dziewczyny były 2 razy chore z czego raz przyniosłam rumień zakaźny z przychodni, jak byłam na szczepieniu z najmłodszą. To aż nie do pojęcia, że dzieci "domowe", a tyle chorób.
Trzymajcie się
Obie chodzą do alergologa i miały testy robione, Majka do laryngologa też chodzi 😅 niestety w tym roku to mój mąż przynosi cały czas jakieś choroby 😐Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Muszę się pochwalić, że Majka dostała się do przedszkola 🤩 także od września zobaczymy ile będzie chorób 😂
Mi udało się załatwić wolne od pracy na nastepne 3,5 roku , więc nie muszę się martwić.
Angelaaaa, meggie94, kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość
-
A Krystyna idzie do żłoba za dwa tygodnie na 2 dni w tygodniu😁 Czuję że robię jej krzywdę tym że w domu tyle siedzi. Zadzwoniłam i okazało się że jest miejsce na inne dni niż te co chciałam ale mi bez większej różnicy. Mam nadzieję że nie będzie płakać. Ani rozrabiać🙈
Angelaaaa, Tony, meggie94, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Placówki są super Laura kocha swój zlobek, codziennie rano biegnie na salę a po południu ciężko ją zabrać z powrotem. Wcale się nie dziwię, bo ciocie są wspaniałe, z dziećmi ma świetny kontakt, robią cały dzień ciekawe rzeczy. Żadna niania nie byłaby w stanie zapewnić jej tyle rozwojowych zajęć. Jedyny minus to oczywiście choroby, ale i to kiedyś minie.
Też zapisałam Laurę do przedszkola od września 2025. Znalazłam meeega fajne miejsce blisko mojej pracy ❤️meggie94, Joanne lubią tę wiadomość
-
Tak, ja tez niezmiennie jestem zwolenniczką żłobków i przedszkoli i uważam, że dzieci się świetnie w nich rozwijają 😊 naszej Wice żłobek dał bardzo dużo, rano przebiera nogami na hasło „jedziemy do dzieci” i sama biegnie do sali, a ja mam kilka godzin oddechu 😊
Tony, Joanne lubią tę wiadomość
-
Zapisy do przedszkoli na 2025 już są? Chyba żyję w alternatywnej rzeczywistości...Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Zapisy do przedszkoli na 2025 już są? Chyba żyję w alternatywnej rzeczywistości...
Dec, u nas bezpiecznie jest zapisać z dużym wyprzedzeniem, że żłobkiem też był problem ale na szczęście zwolniło się miejsce mówię o prywatnych placówkach, bo w publicznych pewnie jest jeszcze trudniej.
Swoją drogą pisz co u Was, dawno się nie odzywałaś i zastanawiałam się ostatnio co słychaćkid_aa lubi tę wiadomość
-
Dobrze że piszecie że dzieciaki w tych żłobkach tak fajnie się czują. Myślałam żeby dać ją do takiej opieki prywatnej co opiekunka może mieć max 4 dzieci, i jedna koleżanka powiedziała że właśnie fajnie bo dzieciak tyle nie choruje, a druga że to jest takie przetrzymanie dziecka a w prawdziwym żłobku będzie się dużo uczyła i robiła różne fajne rzeczy.
W Holandii to wygląda tak że żłobek jest od 0 do 4 lat, a potem do szkoły dziecko idzie w wieku 4-5 lat. Tak więc czterolatki zazwyczaj już zaczynają szkołę.
Jak będzie wszystko ok to zapisze ją jeszcze na trzeci dzień.Tony lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:hej Polecacie jakieś sandałki? Macie coś sprawdzonego
Tego typu fizjo poleca bo akurat mi się wyświetliło😅
https://eobuwie.com.pl/p/sandaly-lasocki-kids-cric-ci12-cric-03-ii-dz-pomaranczowy-5905588478379?token=hQHwhAoMCPul77AGEPTa26sDEAEaJDY2NWYyYzQ0LTAwMDAtMmNiNC04MjYyLTMwZmQzODE2MmRkOCoVMTYxNTEyNjA2MS4xNzEzMDk5MjI0MiCjgJcijfenIpD3pyLC8J4VxcvzF46-nRXUsp0VtreMLToOZGVmYXVsdF9zZWFyY2hIAVgBaAE&utm_content=sensifi_&utm_source=tradedoubler_int&utm_medium=metapic&utm_campaign=Metapic%20Poland&tduid=2749b63469d4e69fde6b610778f58cb7&is_retargeting=true&pid=tradedoubler_int&af_sub1=display&c=Metapic%20Poland&af_siteid=2982386&orgid=2078152&af_click_lookback=30d&af_ad_id=407654&af_c_id=2078152&af_adset_id=274960&af_sub_siteid=59953&af_ad=17erScvPFAeyys448B6KSViB3mjlvWTnfHH6FdsQvTn4QkDETnBV8yU2qq7BpQvqMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jutro idziemy na spotkanie w żłobie. O co warto się zapytać? Pytania jakie mam przygotowane to czy szykować dziecku coś do jedzenia czy mają z wyżywieniem, co i ile na zmianę, co ogólnie musi że sobą mieć, i czy muszę przyprowadzać ją o stałych porach. Co jeszcze?
-
Laura ma takie:
https://eobuwie.com.pl/p/polbuty-froddo-g1140003-2-m-dark-blue
Joanne, zapytaj ile i kiedy zlobek ma wolne, bo większość ma np 2-3 tygodnie wolnego w wakacje i niewiadomo co wtedy z dzieckiem zrobić. Zapytaj w jakich godzinach można zostawiać dziecko, czasem po np 16 czy 17 są doliczane opłaty. Ile dzieci jest w grupie i ile opiekunek. Czy są jakieś dodatkowe zajęcia. Co w przypadku gdy dziecko ma katar, czy odsyłają do domu. W niektórych placówkach jest tak, że jak dziecko jest chore to musi upłynąć np 24 albo 48h od ustąpienia gorączki, żeby je przyprowadzić. Ogólnie o takie sprawy chorobowe popytaj. Czy jest jakaś grupa na WhatsAppie z opiekunkami albo rodzicami. Czy jest monitoring. Czy podają dzieciom soki, slodycze itp.
To tak na szybko mi przychodzi do głowy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:40
Joanne lubi tę wiadomość
-
Dzięki Tony! Ważne pytania! Ja już w tym żłobku byłam rok temu na spotkaniu i mniej więcej wiem jak w środku wygląda itd ale wtedy miałam zupełnie inne pytania i pod innym kątem patrzyłam bo Krysia duzo młodsza była. Czuję że dzisiajsza noc nie będzie przespana 😅🙈
-
Joane, z pytań których nie wymyśliłabym przed spotkaniem z rzeczywistościa to:
- o której godzinie jest drzemka
- o której godzinie są zajęcia dodatkowe
- w jakich godzinach są posiłki
- czy można przynosić swoje jedzenie
- czy do snu puszczana jest muzyka/dźwięki (w naszym żlobku w grupie starszaków przez całą drzemkę jest włączone bardzo głośno bicie serca)
-czy muzyka puszczana jest jako tło w trakcie pobytu
-do ilu opiekunek w sumie dziecko bedzie musiało się przyzwyczaić w czasie pobytu zwłaszcza na początku
- jak często są spacery
- czy za nieobecność zwracane są koszty pobytu/jedzenia
- o której najpóźniej/najwcześniej można odebrać/przyprowadzić dziecko
-czy akceptują/wymagają zaświadczeń lekarskich jak np. Dziecko ma katar
Joanne lubi tę wiadomość
-
Posiłki- kanapka z pasztetem, serkiem do smarowania, masłem orzechowym albo dżemem🤦🏻♀️ Dobrze że tylko na 2 dni puszczam tam dzieciaka. Najbardziej przeraża mnie fakt że nie ma aklimatyzacji choć rok temu powiedziano mi inaczej. Mam po prostu zostawić dzieciaka na 2-3h.