X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć dziewczyny!

Weszłam właśnie życzyć wszystkim dwulatkom wszystkiego najlepszego!🥳 kiedy to minęło??? Pamiętam wzruszenie na pozytywny test ciążowy, szok na bliźniaki, emocje porodowe a to już tyle czasu 🥲

U nas wszystko super! Dziewczyny to żywe srebro, różnią się na maksa, i pod względem wyglądu i rozwojowym 😅 jakby któraś się martwiła że jej dziecko nie ogarnia tego czy tamtego, to ja tylko chciałam potwierdzić, że każde rozwija się w swoim tempem! Mówi mama dzieci z tej samej ciazy a jedno niepodobne w umiejętnościach do drugiego 😅

Życzę Wam samych wspaniałości w nadchodzącym roku 😘 Tzrymajcie się!

Ps. Wyszłam z wprawy jak wstawiać zdjęcia 😅

b69d7f2392b3f.jpghttps://zapodaj.net/plik-wG3i8vpCTm
    A ostatnio o Was myślałam ❤️❤️❤️

Cieszę się, że wszystko dobrze u Was ☺️

Wesołych Świąt dla całej Rodzinki 🥰

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama trójki też o Was myślałam ostatnio, ale super dziewczyny, rzeczywiście zupełnie inne!

Ja dzisiaj się pierwszy raz na prawdę przekonałam czym jest bunt dwulatka. Rano zbierałyśmy się do żłobka prawie dwie godziny, na szczęście mam dziś wolne bo bym się spóźniła do pracy, odwiozlam ją do żłobka i aż mnie głowa bolała i musiałam się położyć. Katastrofa, wszystko na nie, płacz, wrzaski, chce sweter, nie chce swetra, chce czapkę, nie chce czapki. W żłobku jak nigdy ryk. Myślałam że może jest chora, ale raczej nie. Dziecko mi się zepsuło.
    Dajcie trochę wsparcia ;(

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mama trójki też o Was myślałam ostatnio, ale super dziewczyny, rzeczywiście zupełnie inne!

Ja dzisiaj się pierwszy raz na prawdę przekonałam czym jest bunt dwulatka. Rano zbierałyśmy się do żłobka prawie dwie godziny, na szczęście mam dziś wolne bo bym się spóźniła do pracy, odwiozlam ją do żłobka i aż mnie głowa bolała i musiałam się położyć. Katastrofa, wszystko na nie, płacz, wrzaski, chce sweter, nie chce swetra, chce czapkę, nie chce czapki. W żłobku jak nigdy ryk. Myślałam że może jest chora, ale raczej nie. Dziecko mi się zepsuło.
    Dajcie trochę wsparcia ;(

Wiem o czym piszesz!!! Ja dziś normalnie aż przeciążenia psychicznego doznałam 🤦
    Marlena ryk, co chwilę "nie", krzyczy, a jak.jej mówię, że mnie głowa boli.to.ta jeszcze głośniej, chodzi do chłopaków i rozwala im.SPECJALNIE rzeczy w pokojach 🤦🫣

Aż miałam dość tego dnia.

age.png
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najważniejsze jest teraz, aby nie ugiąć się presji

Tony lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ciężko ale dzieciaczkom też jest ciężko bo już są mądre ale jeszcze nie potrafią panować nad emocjami, uczą się świata, sprawdzaja na ile im pozwolimy, co można a co nie. Krysia też miała ciężki okres i widziałam że aż się męczy z tym wszystkim. Tak więc jak najwięcej wsparcia i jak najmniej nerwów. Też czasem prowadzę ją do przedszkola i wracam z bólem głowy🙈

Tony, Sóweczka3, kid_aa lubią tę wiadomość

age.png
  • Sóweczka3 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam spokojnych Świąt, czasu pełnego wyciszenia i przemyśleń, może i zmian jeżeli ich potrzeba.

Niech Jezus będzie narodzony w Waszym życiu nie tylko od święta lecz w każdej chwili Waszego życia.

Miłość, którą nas obdarzył niech otoczy Wasze serca i da poczucie bliskości i bezpieczeństwa ❤️

Wesołych Świąt, życzą Sówki 🦉

kid_aa, Tony lubią tę wiadomość

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Was i waszych rodzin 😊🥳

U nas bunt dwulatka w pelni, jest jak piszecie - idzie osiwiec. Przed swietami w grudniu maz byl duzo na wyjazdach i mialam wrazenie ze maly dodatkowo sprawia trudnosci z tego powodu. Jak go odbieralam z przedszkola to sie wsciekal ze to nie Tata, i nie chcial ze mna isc. To co ja chcialam sie nie liczylo, a jak juz Tata byl w domu, to mial posluch nieporownywalny. W przerwie swiatecznej sie troche wyrownalo, ale caly czas ma dziwne akcje, ze czegos nie chce zrobic i ryczy, a za 30 sek zmienia zdanie i ryczy ze tego nie zrobil. Wracalismy z Polski samolotem po swietach i w pewnym momencie tak sie sprzeciwial zapietym pasom ze nawet we dwojke sobie nie moglismy poradzic 🤣 na szczescie duzo milych akcji jest dla zachowania balansu 😊

My malemu pod choinke zapakowalismy jajka takie drewniane, bo ma faze na pomaganie przy jajecznicy.
    Ale dostal tez inne rzeczy od rodziny meza i mojej. Sporo fajnych rzeczy, ale mam wrazenie ze za duzo tego wwzystkiego, i tak nie byl w stanie tego ogarnac. My jako dzieci dostawalismy prezenty tylko od wlasnych rodzicow, i chyba to bylo bardziej wychowawcze, czynilo ten prezent wyjatkowym, a tak to ta radosc dziecka jest bardziej z odpakowywania wielu paczek bardziej nie z ich zawartosci, co promuje konsumpcjonizm. Czuje sie troche jak hipokrytka bo ja sama lubilam zawsze obdarowywac dzieci w rodzinie, wiec nie chcialabym zabraniac tego innym, ale taka refleksja mine naszla po tych swietach, ze nie wyobrazam sobie takiego zalewu zabawek co roku. Jak to jest u Was? Z jednej strony fajnie ze maly ma ciekawe rzeczy na ktore my nie musimy wykladac kasy, ale czuje ze nie chce zeby on uczyl sie skupiac na materialnym aspekcie swiat. Chyba w przyszlym roku powiem rodzinie ze jak chca cos malemu dac to niech sie zloza na wspolny prezent, sama nie wiem 🤔

Sóweczka3 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Was i waszych rodzin 😊🥳

U nas bunt dwulatka w pelni, jest jak piszecie - idzie osiwiec. Przed swietami w grudniu maz byl duzo na wyjazdach i mialam wrazenie ze maly dodatkowo sprawia trudnosci z tego powodu. Jak go odbieralam z przedszkola to sie wsciekal ze to nie Tata, i nie chcial ze mna isc. To co ja chcialam sie nie liczylo, a jak juz Tata byl w domu, to mial posluch nieporownywalny. W przerwie swiatecznej sie troche wyrownalo, ale caly czas ma dziwne akcje, ze czegos nie chce zrobic i ryczy, a za 30 sek zmienia zdanie i ryczy ze tego nie zrobil. Wracalismy z Polski samolotem po swietach i w pewnym momencie tak sie sprzeciwial zapietym pasom ze nawet we dwojke sobie nie moglismy poradzic 🤣 na szczescie duzo milych akcji jest dla zachowania balansu 😊

My malemu pod choinke zapakowalismy jajka takie drewniane, bo ma faze na pomaganie przy jajecznicy.
    Ale dostal tez inne rzeczy od rodziny meza i mojej. Sporo fajnych rzeczy, ale mam wrazenie ze za duzo tego wwzystkiego, i tak nie byl w stanie tego ogarnac. My jako dzieci dostawalismy prezenty tylko od wlasnych rodzicow, i chyba to bylo bardziej wychowawcze, czynilo ten prezent wyjatkowym, a tak to ta radosc dziecka jest bardziej z odpakowywania wielu paczek bardziej nie z ich zawartosci, co promuje konsumpcjonizm. Czuje sie troche jak hipokrytka bo ja sama lubilam zawsze obdarowywac dzieci w rodzinie, wiec nie chcialabym zabraniac tego innym, ale taka refleksja mine naszla po tych swietach, ze nie wyobrazam sobie takiego zalewu zabawek co roku. Jak to jest u Was? Z jednej strony fajnie ze maly ma ciekawe rzeczy na ktore my nie musimy wykladac kasy, ale czuje ze nie chce zeby on uczyl sie skupiac na materialnym aspekcie swiat. Chyba w przyszlym roku powiem rodzinie ze jak chca cos malemu dac to niech sie zloza na wspolny prezent, sama nie wiem 🤔

My mamy dużo zabawek, ale już przy młodzieży (w zasadzie po pierwszych świętach z pierwszym dzieckiem) właśnie nie odpowiadało mi, że dostała masę prezentów- czasami fajnych, czasami g..., ale nie wiedziała czym się bawić. I wprowadziłam zasadę, że na święta proszę o pieniądze, które ktoś chce przeznaczyć na prezenty dla moich dzieci (czy to 100 zł czy 20 zł) i wtedy mam jedną dużą pulę na jedno dzicko i każde raz w roku dostaje duży konkretny prezent, którego tak normalnie bym nie kupiła, bo za drogi.

A zabawki typu puzzle, memo, układanki właśnie za 20 zł to jestem w stanie kupić nawet bez okazji i nie odczuje tego budżet🙂

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bunt dwulatka na pełnej a już myślałam że to mit bo tyloma rzeczami nas straszono, wszystko ominęło, a to jednak nie.

Po dwóch latach i sześciu tygodniach karmienia odstawiłam dziecko od piersi. Często domagała się karmień, w nocy do 5 razy pobudka, zaczęła siłą domagać się piersi i nawet w różnych miejscach, czego wcześniej nie robiła. Więc pewnego ranka zakleiłam plastrami i powiedziałam że chore. I o dziwo jakoś poszło! Na trzeci dzień miałam mocno nabrzmiale a nie mialam czasu szukać laktatora i ją przystawiłam, ale też potraktowałam to jako pożegnanie z piersią bo odstawiłam tak nagle że ja też nie byłam na to przyszykowana. Poprzytulalysmy się, porobiłyśmy zdjęcia z ostatniego karmienia, podziękowaliśmy cucuszkom, zrobiłyśmy pa pa i minęło właśnie dwa tygodnie a nawet nie musiałam ściągać mleka z piersi. Ile psychika jest w stanie zrobić to szok!

A Krysta w końcu przesypia całe noce z tym że się budzi i biorę ją do naszego łóżka i śpi między nami już do rana. Niestety moim zdaniem nie je tyle ile powinna i czasami jak coś jej daje do jedzenia to krzyczy ble i wyciera język pomimo że nawet nie spróbowała.

Cały czas mamy problem z myciem zębów ale okazało się że górne wędzidełko ma mocno przerośnięte i mamy skierowanie do chirurga.

Dajcie znać co u Was, niech to forum nie umiera😊

Altair, kid_aa, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne, wspaniałe pożegnanie z karmieniem! Gratulacje!

Jeśli chodzi o bunt, to mój syn jest zbuntowany od urodzenia, więc wielkiej przemiany nie widzę :D Ale i tak jest przesłodki. Długo nie lubił czytania, a teraz właściwie każdą wolną chwilę w domu chce spędzać słuchając wierszyków i oglądając razem książki. Ulubionymi są teraz Jadzia Pętelka i słoń Elmer. I nieustająco Pucio. Macie jakieś hity czytelnicze?

kid_aa lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie dziś dwie kreski na teście 🤩 ale nie wiem co z tego będzie, bo Laura przyniosła ze żłobka jakiegoś wirusa i wszyscy rzygamy ;/ a ja już jestem po jednym poronieniu. W kazdym razie trzymajcie kciuki!

Joanne, kid_aa, Scandi-B, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony trzymam kciuki!🥹 Mam nadzieję że ciąża się utrzyma i dawaj na bieżąco znać jak się sprawy mają 🫂

Altair ja na nowo Krystynę przyzwyczajam do książeczek. Kiedyś przerabianie jednorazowo 8-10 książeczek to była norma,potem mocno to zaniedbałam i teraz nawet nie jest książkami zainteresowana. Jedyną jaką lubi to Kolorysie, ma ją od dawna i myślałam że taka książeczka nie zainteresuje dzieciaka w jej wieku, ale uwielbiała ją przeglądać i spędzała nad każdą stroną mnóstwo czasu bo tam są takie małe obrazki z wielona elementami. Mamy też Liczyświnki ale już nie jest zainteresowana i jedynie my ją czytamy i przeglądamy bo też fajna😁

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, trzymam kciuki!

Nasz książki uwielbia:-) Ostatnio: https://allegro.pl/oferta/wilk-ktory-sie-zgubil-rachel-bright-jim-field-barbara-supel-dla-dzieci-16566925509
    - z tej serii mamy jeszcze wiewiórki i koala
    https://allegro.pl/oferta/pan-mis-nie-moze-zasnac-17011182522?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_ksiazki_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17997405726&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIm8-q0Mz9igMV_GiRBR3-BjsLEAQYASABEgJkzPD_BwE
    https://allegro.pl/oferta/snow-kolorowych-placu-budowy-16988084848?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_ksiazki_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17997405726&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIz-H078z9igMV51GRBR3K1hhwEAQYBSABEgJGJ_D_BwE
    - też mamy kilka z serii
    Kocha traktory więc Kicia Kocia na tratorze:-)))

I jeszcze hitem było https://allegro.pl/oferta/ale-kupa-co-masz-w-pieluszce-guido-van-genechten-11294515579 i w nocniku:-)))

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne my skończyliśmy kp pod koniec września, ale proces rozłożyłam na długo, bo od czerwca i właśnie chyba to ja musiałam ostatecznie dojrzeć do tego pożegnania:-))) Altair a ty dalej?

Z książek jeszcze Króliczka nie może zasnąć czu jakoś tak:-))

age.png
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, to wspaniale! Trzymam kciuki mocno zacisniete! 💕✨

Joanne, gratuluje udanej akcji z odstawieniem 🤗 swietnie to rozegralas.

Altair, u nas akurat teraz na topie jest ksiazka «Maria Konopnicka dzieciom». Ladne kolorowe obrazki i twarde kartki, maly sam przeglada albo przychodzi i prosi zeby mu poczytac. Zainteresowal sie tez ksiazkami z serie «obrazki dla maluchow» - mamy Przedszkole i Dom i Mieszkanie. Te tez duzo sam oglada i mi «opowiada» co tam widzi. Potrafi to dlugo przegladac! Ostatnio czytamy tez serie ksiazek Pan Mis, ale ta ma cienkie strony wiec musze uwazac, zeby maly nie porozrywal. Caly czas lubi tez ulice czeresniowa do ogladania i opowiadania.
    Pucia mamy tylko dwie ksiazki, o nocniku i wizycie w reatauracji. Co zauwazylam: razem z ksiazka o nocniku Oskar dostal nocnik. Po tygodniu przegladania zrobil swoje pierwsze siku na nocnik 😲 po lekturze ksiazki o restauracji zaraz zaczal mi pomagac w gotowaniu (np. miesza sosy i przewraca placki). Takze to jest jakas magia. Jak polece do Polski to musze przywiezc jeszcze kilka - Altair, ktore wy najbardziej lubicie?

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas tak w skrócie- porobiło się niefajnie. Zrobiliśmy w tygodniu Filipowi tak profilaktycznie morfologię i ma mocną anemie (nie z niedoboru żelaza). Jesteśmy po wstępnym rozpoznaniu sprawy w szpitalu. Jutro szpitala ciąg dalszy. Z ciążą wszystko ok, leci już 36 tydzień. Generalnie jestem przerażona...

Fajnie, że u Was wszystko 2 porządku, Tony, trzymam kciuki!

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Hej dziewczyny. U nas tak w skrócie- porobiło się niefajnie. Zrobiliśmy w tygodniu Filipowi tak profilaktycznie morfologię i ma mocną anemie (nie z niedoboru żelaza). Jesteśmy po wstępnym rozpoznaniu sprawy w szpitalu. Jutro szpitala ciąg dalszy. Z ciążą wszystko ok, leci już 36 tydzień. Generalnie jestem przerażona...

Fajnie, że u Was wszystko 2 porządku, Tony, trzymam kciuki!

Asia 36 tydzień! Rany Julek! Ale szybko zleciało. Nie pamiętam czy wspominałaś czy chłopak czy dziewczynka?

Daj znać skąd ta anemia. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair jeszcze u nas wciąż są hitem książeczki z serii Mały Chłopiec, typu "Traktor Tadka", "Taksówka Romka". Takie kwadratowe, twarde, pisane rymowanką. Dostaliśmy w spadku:-) Jak dla mnie mocnooo średnie, ale Młody naprawdę je lubi, na tyle że dokupiłam jeszcze używki na olx:-)))

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Asia 36 tydzień! Rany Julek! Ale szybko zleciało. Nie pamiętam czy wspominałaś czy chłopak czy dziewczynka?

Będzie Ania 😊

kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 jak z Filipem?
    Trzymam kciuki za lekki i łatwy poród. Serduchem jestem z Tobą i maleńką Anią🩷

age.png
‹‹ 867 868 869 870 871
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ