LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lus1a wrote:Dziewczyny, wy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Ja wczoraj byłam na NFZ i była jakaś tragedia, mam wrażenie że ludzie tam pracują za karę. Domyslam się, że u was może być inaczej ale ja to wyszłam. Pani ciągle przewracała oczami i była bardzo nieprzyjemna. A jakie są wasze wrażenia?
Po moim doświadczeniach z ciążą pozamaciczną na NFZ (którą musiałam sobie sama zdiagnozować) powiedziałam, że więcej mnie tak nie zobaczą. Chodzę prywatnie na pakiet PZU. Pewnie da się znaleźć porządnego lekarza na NFZ, ale ja wolę prywatnie. Inne podejście do pacjenta, inny sprzęt i atmosfera. I nikt nie robi mi łaski ze mnie przyjmie. -
Ja również chodzę prywatnie do lekarza, wyrobił sobie u mnie zaufanie, wie jakim jestem charakterem i się dotarliśmy 😊
Co do detektora miałam ochotę kupić ale stwierdziłam, że jak źle coś będę badać to zaraz będę miała panikę i stres niepotrzebny. A tak jak uslusze u lekarza, że jest ok to do następnej wizyty jest ok 😊 tego się trzymam
Ogólnie u mnie jest wszystko ok. Toksoplazmoze mówiła, że za jakiś czas do zrobienia, bo nie przechodziłam a mogę i lepiej to kontrolować.
Mocz muszę zrobić.
Odstawiam w następnym tygodniu metforminę. Dzisiaj miałam glukozę 77 z rana, mimo, że nie kazała to staram się kontrolować poranny pomiar w domu. Po odstawieniu metforminy mam zrobić krzywą.
Ciśnienie mam mierzyć nadal bo u niej w gabinecie mam wysokie a w domu w normie 😅 kazała mi wysłać z domu zdjęcie, bo mi nie wierzy hahaha 🤣 a ja mam chyba chorobę białego fartucha, gdzie nie mierze w placówkach medycznych to ciśnienie mam wysokie 😆
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Dziewczyny, wy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Ja wczoraj byłam na NFZ i była jakaś tragedia, mam wrażenie że ludzie tam pracują za karę. Domyslam się, że u was może być inaczej ale ja to wyszłam. Pani ciągle przewracała oczami i była bardzo nieprzyjemna. A jakie są wasze wrażenia?
Ja najpierw poszłam do lekarki prywatnie (przez PZU) a ona zaprosiła mnie do siebie na NFZ. Trafiłam na super kobietę ❤️
Zdecydowanie warto wcześniej sprawdzić opinie nt lekarza, bo można trafić na kogoś beznadziejnego, bez krzty empatii.
Też trafiłam na taką zołzę przy pierwszej wizycie (prywatnie!), nigdy więcej do niej nie poszłam i nie pójdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:51
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja również chodzę prywatnie do lekarza, wyrobił sobie u mnie zaufanie, wie jakim jestem charakterem i się dotarliśmy 😊
Co do detektora miałam ochotę kupić ale stwierdziłam, że jak źle coś będę badać to zaraz będę miała panikę i stres niepotrzebny. A tak jak uslusze u lekarza, że jest ok to do następnej wizyty jest ok 😊 tego się trzymam
Ogólnie u mnie jest wszystko ok. Toksoplazmoze mówiła, że za jakiś czas do zrobienia, bo nie przechodziłam a mogę i lepiej to kontrolować.
Mocz muszę zrobić.
Odstawiam w następnym tygodniu metforminę. Dzisiaj miałam glukozę 77 z rana, mimo, że nie kazała to staram się kontrolować poranny pomiar w domu. Po odstawieniu metforminy mam zrobić krzywą.
Ciśnienie mam mierzyć nadal bo u niej w gabinecie mam wysokie a w domu w normie 😅 kazała mi wysłać z domu zdjęcie, bo mi nie wierzy hahaha 🤣 a ja mam chyba chorobę białego fartucha, gdzie nie mierze w placówkach medycznych to ciśnienie mam wysokie 😆
Ja jak normalnie moje ciśnienie nie przekracza 90/60 u lekarza mam 130/80 więc to też dla mnie zawsze szok że aż tyle 😄 ale to nerwy 🙃 -
KarolinaAnastazja gratki! piękny dzidziuś.
Na na pakiet z pracy, na NFZ znam super ginekologów. Aż się zastanawiam czy nie przejść bo mój jest też super ale terminy w Medicoverse prywatnie są wolne dopiero na czerwiec... a to tragedia. Nie można 2 wizyt w przód się zapisać... -
Lusia 1234 wrote:Dziewczyny zgapilam się🙈 nie wiem jakim cudem. Gin kazał mi brać Wit b6 i b12 🙈 biorę pregne start. Polecicie jakieś witaminy metylowane? Chyba nie ma b6+b12 razem a bcomplex to chyba za dużo bo w pregnie też witaminy są.
Ja po researchu kupiłam te https://www.naturell.pl/produkty/naturell-witamina-b-active/
Składniki: dwuwinian choliny; niacyna (amid kwasu nikotynowego); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny); ryboflawina; tiamina (monoazotan tiaminy); kwas foliowy (L-metylofolian wapnia); biotyna (D-biotyna); witamina B12 (metylokobalamina).
Tylko w Pregnie masz już 800 ug L-metylofolianu wapnia, więc dodatkowe 200 ug z naturell to nie wiem czy już nie za dużo, musiałabyś zapytać lekarza.
W każdym razie próbowałam niedawno znaleźć specyfik z aktywnymi formami B6, B12 i choliną ale bez kwasu foliowego w jakiejkolwiek formie i mi się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 15:41
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
KasiaKasiaKasia wrote:Ja po researchu kupiłam te https://www.naturell.pl/produkty/naturell-witamina-b-active/
Składniki: dwuwinian choliny; niacyna (amid kwasu nikotynowego); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny); ryboflawina; tiamina (monoazotan tiaminy); kwas foliowy (L-metylofolian wapnia); biotyna (D-biotyna); witamina B12 (metylokobalamina).
Tylko w Pregnie masz już 800 ug L-metylofolianu wapnia, więc dodatkowe 200 ug z naturell to nie wiem czy już nie za dużo, musiałabyś zapytać lekarza.
W każdym razie próbowałam niedawno znaleźć specyfik z aktywnymi formami B6, B12 i choliną ale bez kwasu foliowego w jakiejkolwiek formie i mi się nie udało.
A suplementujesz dodatkowo jod? -
KasiaKasiaKasia wrote:Ja po researchu kupiłam te https://www.naturell.pl/produkty/naturell-witamina-b-active/
W każdym razie próbowałam niedawno znaleźć specyfik z aktywnymi formami B6, B12 i choliną ale bez kwasu foliowego w jakiejkolwiek formie i mi się nie udało.
Uwielbiam suple z naturell. Trzeba sprawdzić z ginem ale chyba nie...Mój powiedział że jest ok. Czytałam że witaminy z grupy b są rozpuszczalne w wodzie i ra zej ciężko je przedawkowac bo nadmiar wydalany jest z moczem.
Doczytałam teraz że przedawkowanie zdarza się w przypadku bardzo długiej suplementacji zazwyczaj w formie zastrzyków. Wogle to b12 chyba jest bardzo słabo przyswajalna i np. Znajoma która miała silny niedobór musiała brać jakieś końskie dawki w zastrzykach bo miała jakieś neurologiczne objawy i lekarz odkrył że niedobór b12 jest przyczynaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 16:15
KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
-
Ja dziś znów na wysokich obrotach, a wieczorem pewnie padnę wykończona 😭 Jeszcze chyba przez to, że podczytywałam wieczorem forum śniło mi się dziś, że przyszły mi wyniki Nifty (a przecież jeszcze nie robiłam 😆) pisało mi: "Dziewczynka ZD" 😳 i się obudziłam 🙈 ehh, ta nasza podświadomość 😔
-
miska122 wrote:Ja właśnie słuchałam. Wszędzie piszą, że detektor jest bezpieczny, moja lekarka mówiła żeby nie słuchać serduszka do 10 tygodnia. Oczywiście możesz poczekać, im później będziesz szukać tym szybciej znajdziesz. Mnie osobiście bardzo to uspokaja 😊
miska122 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Gratulacje wizyt 🍀 trzymam kciuki za same dobre wieści i wyniki 🙂
Trochę mnie nie było, ale moja psychika nie wyrabia, ciągle mam w głowie, że coś się może stać . Więc jak mam lepsze dni i zero objawów to mam schize, że coś dzieje się źle. Z kolei kiedy leżę w łóżku i nie mogę się ruszyć to cieszę się, że objawy są. 🙈😂
W dalszym ciągu mdłości, do tego doszły wzdęcia i zaparcia, ból brzucha(nie wiem czy to nie przez zaparcia). Wizyta dopiero 29.04 więc postaram się nie oszaleć. Z kolei prenatalne lekarz przełożył na 25.04.KasiaKasiaKasia, Niaha lubią tę wiadomość
-
dziewczyny Wam też tak wooooolno czas płynie? Dopiero zaczęty 9tc do wizyty miesiąc no ciągnie się w nieskończoność ale u mnie. Przyjaciółka niedawno pokazała mi test ciążowy a to niedawno było w październiku ale u mnie jakoś wooolno leci.
-
Sisska wrote:U mnie ciąża obumarła jakoś w 6tc.. dziś byłby 8tc. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia..
Bardzo mi przykro
Nie poddawaj się, wierzę że niedługo będziesz miała swojego upragnionego maluszka.
Będziesz robiła badania? -
Sisska wrote:U mnie ciąża obumarła jakoś w 6tc.. dziś byłby 8tc. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia..
Miałaś jakieś objawy?
Kochana, bardzo Ci współczuję...
Pamiętaj, że jesteś silną kobietą.
Nie ma słów żeby opisać taką sytuację. Trzymaj się.
Daj chociaż znać jak się czujesz, czasami uwolnienie emocji pomaga na Duszę
Jestem myślami z Tobą 🫂🫂🫂🫂🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 18:02
-
Bee90 wrote:dziewczyny Wam też tak wooooolno czas płynie? Dopiero zaczęty 9tc do wizyty miesiąc no ciągnie się w nieskończoność ale u mnie. Przyjaciółka niedawno pokazała mi test ciążowy a to niedawno było w październiku ale u mnie jakoś wooolno leci.
Jeżeli chodzi z dnia na dzień to leci mi bardzo szybko. Niedawno swieta były.. a tu zaraz weekend majowy 😅 ale patrząc pod kątem ciążowym to taaaaaak.....ciągnie mi się strasznie 😅
Ja niestety sama tkwię w domu, nikt nie chce odwiedzić 🤷🏼♀️ -
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😔 dużo zdrowia życzę i spokoju ducha🫂
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙