Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lus1a wrote:
    Dziewczyny, wy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Ja wczoraj byłam na NFZ i była jakaś tragedia, mam wrażenie że ludzie tam pracują za karę. Domyslam się, że u was może być inaczej ale ja to wyszłam. Pani ciągle przewracała oczami i była bardzo nieprzyjemna. A jakie są wasze wrażenia?

Po moim doświadczeniach z ciążą pozamaciczną na NFZ (którą musiałam sobie sama zdiagnozować) powiedziałam, że więcej mnie tak nie zobaczą. Chodzę prywatnie na pakiet PZU. Pewnie da się znaleźć porządnego lekarza na NFZ, ale ja wolę prywatnie. Inne podejście do pacjenta, inny sprzęt i atmosfera. I nikt nie robi mi łaski ze mnie przyjmie.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodzę prywatnie do lekarza, wyrobił sobie u mnie zaufanie, wie jakim jestem charakterem i się dotarliśmy 😊

Co do detektora miałam ochotę kupić ale stwierdziłam, że jak źle coś będę badać to zaraz będę miała panikę i stres niepotrzebny. A tak jak uslusze u lekarza, że jest ok to do następnej wizyty jest ok 😊 tego się trzymam

Ogólnie u mnie jest wszystko ok. Toksoplazmoze mówiła, że za jakiś czas do zrobienia, bo nie przechodziłam a mogę i lepiej to kontrolować.
    Mocz muszę zrobić.
    Odstawiam w następnym tygodniu metforminę. Dzisiaj miałam glukozę 77 z rana, mimo, że nie kazała to staram się kontrolować poranny pomiar w domu. Po odstawieniu metforminy mam zrobić krzywą.
    Ciśnienie mam mierzyć nadal bo u niej w gabinecie mam wysokie a w domu w normie 😅 kazała mi wysłać z domu zdjęcie, bo mi nie wierzy hahaha 🤣 a ja mam chyba chorobę białego fartucha, gdzie nie mierze w placówkach medycznych to ciśnienie mam wysokie 😆

Takaja12 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lus1a wrote:
    Dziewczyny, wy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Ja wczoraj byłam na NFZ i była jakaś tragedia, mam wrażenie że ludzie tam pracują za karę. Domyslam się, że u was może być inaczej ale ja to wyszłam. Pani ciągle przewracała oczami i była bardzo nieprzyjemna. A jakie są wasze wrażenia?

Ja najpierw poszłam do lekarki prywatnie (przez PZU) a ona zaprosiła mnie do siebie na NFZ. Trafiłam na super kobietę ❤️
    Zdecydowanie warto wcześniej sprawdzić opinie nt lekarza, bo można trafić na kogoś beznadziejnego, bez krzty empatii.

Też trafiłam na taką zołzę przy pierwszej wizycie (prywatnie!), nigdy więcej do niej nie poszłam i nie pójdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:51

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja również chodzę prywatnie do lekarza, wyrobił sobie u mnie zaufanie, wie jakim jestem charakterem i się dotarliśmy 😊

Co do detektora miałam ochotę kupić ale stwierdziłam, że jak źle coś będę badać to zaraz będę miała panikę i stres niepotrzebny. A tak jak uslusze u lekarza, że jest ok to do następnej wizyty jest ok 😊 tego się trzymam

Ogólnie u mnie jest wszystko ok. Toksoplazmoze mówiła, że za jakiś czas do zrobienia, bo nie przechodziłam a mogę i lepiej to kontrolować.
    Mocz muszę zrobić.
    Odstawiam w następnym tygodniu metforminę. Dzisiaj miałam glukozę 77 z rana, mimo, że nie kazała to staram się kontrolować poranny pomiar w domu. Po odstawieniu metforminy mam zrobić krzywą.
    Ciśnienie mam mierzyć nadal bo u niej w gabinecie mam wysokie a w domu w normie 😅 kazała mi wysłać z domu zdjęcie, bo mi nie wierzy hahaha 🤣 a ja mam chyba chorobę białego fartucha, gdzie nie mierze w placówkach medycznych to ciśnienie mam wysokie 😆

Ja jak normalnie moje ciśnienie nie przekracza 90/60 u lekarza mam 130/80 więc to też dla mnie zawsze szok że aż tyle 😄 ale to nerwy 🙃

preg.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja gratki! piękny dzidziuś.

Na na pakiet z pracy, na NFZ znam super ginekologów. Aż się zastanawiam czy nie przejść bo mój jest też super ale terminy w Medicoverse prywatnie są wolne dopiero na czerwiec... a to tragedia. Nie można 2 wizyt w przód się zapisać...

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • KasiaKasiaKasia Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny zgapilam się🙈 nie wiem jakim cudem. Gin kazał mi brać Wit b6 i b12 🙈 biorę pregne start. Polecicie jakieś witaminy metylowane? Chyba nie ma b6+b12 razem a bcomplex to chyba za dużo bo w pregnie też witaminy są.

Ja po researchu kupiłam te https://www.naturell.pl/produkty/naturell-witamina-b-active/

Składniki: dwuwinian choliny; niacyna (amid kwasu nikotynowego); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny); ryboflawina; tiamina (monoazotan tiaminy); kwas foliowy (L-metylofolian wapnia); biotyna (D-biotyna); witamina B12 (metylokobalamina).

Tylko w Pregnie masz już 800 ug L-metylofolianu wapnia, więc dodatkowe 200 ug z naturell to nie wiem czy już nie za dużo, musiałabyś zapytać lekarza.

W każdym razie próbowałam niedawno znaleźć specyfik z aktywnymi formami B6, B12 i choliną ale bez kwasu foliowego w jakiejkolwiek formie i mi się nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 15:41

Takaja12 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35
    🧔 32

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKasiaKasia wrote:
    Ja po researchu kupiłam te https://www.naturell.pl/produkty/naturell-witamina-b-active/

Składniki: dwuwinian choliny; niacyna (amid kwasu nikotynowego); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny); ryboflawina; tiamina (monoazotan tiaminy); kwas foliowy (L-metylofolian wapnia); biotyna (D-biotyna); witamina B12 (metylokobalamina).

Tylko w Pregnie masz już 800 ug L-metylofolianu wapnia, więc dodatkowe 200 ug z naturell to nie wiem czy już nie za dużo, musiałabyś zapytać lekarza.

W każdym razie próbowałam niedawno znaleźć specyfik z aktywnymi formami B6, B12 i choliną ale bez kwasu foliowego w jakiejkolwiek formie i mi się nie udało.

A suplementujesz dodatkowo jod?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKasiaKasia wrote:

Uwielbiam suple z naturell. Trzeba sprawdzić z ginem ale chyba nie...Mój powiedział że jest ok. Czytałam że witaminy z grupy b są rozpuszczalne w wodzie i ra zej ciężko je przedawkowac bo nadmiar wydalany jest z moczem.
    Doczytałam teraz że przedawkowanie zdarza się w przypadku bardzo długiej suplementacji zazwyczaj w formie zastrzyków. Wogle to b12 chyba jest bardzo słabo przyswajalna i np. Znajoma która miała silny niedobór musiała brać jakieś końskie dawki w zastrzykach bo miała jakieś neurologiczne objawy i lekarz odkrył że niedobór b12 jest przyczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 16:15

KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Evey Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów na wysokich obrotach, a wieczorem pewnie padnę wykończona 😭 Jeszcze chyba przez to, że podczytywałam wieczorem forum śniło mi się dziś, że przyszły mi wyniki Nifty (a przecież jeszcze nie robiłam 😆) pisało mi: "Dziewczynka ZD" 😳 i się obudziłam 🙈 ehh, ta nasza podświadomość 😔

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja właśnie słuchałam. Wszędzie piszą, że detektor jest bezpieczny, moja lekarka mówiła żeby nie słuchać serduszka do 10 tygodnia. Oczywiście możesz poczekać, im później będziesz szukać tym szybciej znajdziesz. Mnie osobiście bardzo to uspokaja 😊
    Mnie też to uspokaja 🙂 inaczej bym oszalała do kolejnej wizyty 😅🙈

miska122 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Gratulacje wizyt 🍀 trzymam kciuki za same dobre wieści i wyniki 🙂
    Trochę mnie nie było, ale moja psychika nie wyrabia, ciągle mam w głowie, że coś się może stać . Więc jak mam lepsze dni i zero objawów to mam schize, że coś dzieje się źle. Z kolei kiedy leżę w łóżku i nie mogę się ruszyć to cieszę się, że objawy są. 🙈😂
    W dalszym ciągu mdłości, do tego doszły wzdęcia i zaparcia, ból brzucha(nie wiem czy to nie przez zaparcia). Wizyta dopiero 29.04 więc postaram się nie oszaleć. Z kolei prenatalne lekarz przełożył na 25.04.

KasiaKasiaKasia, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wyniki były przed weekendem i oczywiście, żeby było wszystko ok ❤️🤞🍀🥰
    Dzięki, nawet nie liczę na wyniki przed weekendem :)

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • KasiaKasiaKasia Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A suplementujesz dodatkowo jod?

Tak, ogólnie biorę mama dha premium, kupione podczas starań w dużej ilości i tak je teraz wybieram do końca. Dodałam naturell jak się okazało, że się udało :)

Niaha lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35
    🧔 32

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża obumarła jakoś w 6tc.. dziś byłby 8tc. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wam też tak wooooolno czas płynie? Dopiero zaczęty 9tc do wizyty miesiąc no ciągnie się w nieskończoność :D ale u mnie. Przyjaciółka niedawno pokazała mi test ciążowy a to niedawno było w październiku :D ale u mnie jakoś wooolno leci.

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

19.03.2023 ⏸️
    Progesteron 15.70
    Progesteron 15.10
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    U mnie ciąża obumarła jakoś w 6tc.. dziś byłby 8tc. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia..

Bardzo mi przykro :(

Nie poddawaj się, wierzę że niedługo będziesz miała swojego upragnionego maluszka.
    Będziesz robiła badania?

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

19.03.2023 ⏸️
    Progesteron 15.70
    Progesteron 15.10
    I wizyta 10.04.2024

preg.png

Wysłany: 16 kwietnia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Miałaś jakieś objawy?

Kochana, bardzo Ci współczuję...
    Pamiętaj, że jesteś silną kobietą.
    Nie ma słów żeby opisać taką sytuację. Trzymaj się.
    Daj chociaż znać jak się czujesz, czasami uwolnienie emocji pomaga na Duszę
    Jestem myślami z Tobą 🫂🫂🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 18:02

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 16 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    dziewczyny Wam też tak wooooolno czas płynie? Dopiero zaczęty 9tc do wizyty miesiąc no ciągnie się w nieskończoność :D ale u mnie. Przyjaciółka niedawno pokazała mi test ciążowy a to niedawno było w październiku :D ale u mnie jakoś wooolno leci.

Jeżeli chodzi z dnia na dzień to leci mi bardzo szybko. Niedawno swieta były.. a tu zaraz weekend majowy 😅 ale patrząc pod kątem ciążowym to taaaaaak.....ciągnie mi się strasznie 😅
    Ja niestety sama tkwię w domu, nikt nie chce odwiedzić 🤷🏼‍♀️

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Bardzo mi przykro 😢😢 Trzymaj się :(

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😔 dużo zdrowia życzę i spokoju ducha🫂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ